Azt eddig is tudni lehetett, hogy a négy ember halálát okozó szlovák milliomosnő, Eva Rezešová beteg, mivel kórházi kezelés miatt nem tudott megjelenni egy korábbi tárgyaláson, ezért a Rezešová-ügy másodfokú tárgyalását május 22-re halasztották. De az csak most derült ki, hogy Rezešová a börtönben egy epilepsziás görcsroham után súlyos, öntudatlan állapotba került.

A Bors úgy tudja, hogy Rezešová elájult, teljesen elvesztette az öntudatát, amikor pedig magához tért, nem emlékezett arra, hogy mi történt a rosszulléte előtt.

Előzmények

Eva Rezešová ügye 2012 augusztusában kezdődött, amikor – egyes vallomások szerint – zaklatott lelkiállapotban Kassa felől Budapest irányába hajtott, 170-180 kilométer per órás sebességgel. Az elsőfokú eljárás végén elejtett vád, a közúti veszélyeztetés is ekkor történt meg az ügyészség szerint. A vádlott utolérte a megengedett sebességgel közlekedő Fiatot. A Fiatban két karácsondi pár ült, akik szüretelni tartottak. Rezešová a vádirat szerint levillogta őket, ezt egy kamionos szemtanú is látta, de mivel nem pontos helyet és időpontot adott meg, a vallomását nem tekintette elegendő bizonyítéknak a bíróság.

A villogós-letolós eset után Rezešová félreállt egy autópálya-pihenőbe, majd folytatta útját. Bag magasságában érte utol ismét a Fiatot, sőt egyenesen belement az autóba. A Fiat megpördült, nekiütközött az épp előzött kamionnak, majd miután megállt, kigyulladt. Három ember szörnyethalt a lángoló roncsban, egy utas később a kórházban vesztette életét. Rezešová könnyű sérülésekkel megúszta a karambolt. A kiérkező rendőrök ittasságot állapítottak meg nála, ezért bevitték a hatvani kórházba vérvételre. Később a per folyamán kiderült, hogy a mintavételt szakmaiatlanul és megkésve végezték el.

A szlovák állampolgárságú nőt a baleset után rögtön őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba került. Ezt fenntartották az elsőfokú ítélet kihirdetéséig, de ekkor, 2013 novemberében a bíróság úgy döntött, hat év fogházra ítéli Rezešovát, de a fellebbezések miatt egyelőre elegendő kényszerintézkedés lesz a házi őrizet. Így Rezešovát egyből egy XIII. kerületi lakóparki lakásba vitték. Az ítélet miatt nagy közfelháborodás támadt, a házi őrizetet ráadásul megfellebbezte az ügyészség, a bíróság újabb döntésével pedig ismét előzetesbe helyezte Eva Rezešovát. Mivel az elsőfokú ítélet miatt fellebbezett a védelem, az ügy a Gödöllői Járásbíróságtól másodfokon a Budapest Környéki Törvényszékhez került.

Azonban a Hvg.hu április 22-i értesülései szerint az ügyészség azt indítványozta, hogy az elsőfokú eljárás hiányosságai és a nem feltétlen elfogulatlan szakértők miatt tárgyalják elölről az egész ügyet, leszámítva a tanúvallomásokat, amiket elég ilyenkor ismertetni.