Nem feltétlenül van nálunk hagyománya annak, hogy egy politikus, vagy politikában érdekelt ember felesége szívesen, olykor bulvárosan szerepeljen a hírekben, de ez a helyzet egyértelműen megváltozni látszik. Íme, két közszereplő-feleség, akiknek nem derogál a dekoltázsukat mutogatni, ha ahhoz van épp kedvük, és ez férjeiknek is inkább előnyére, mint hátrányára válik. (Igen, tudatosan nem foglalkozunk az érintettek politikai pályafutásával.) 

Rogán Cecília

2007-ben, akkor még Gaál Cecíliaként szerepelt először lapcsoportunkban. Egy dunaparti szobor avatásán jelent meg, az éppen három hónapos kutyájukkal, gyakorlatilag tökéletes hátteret (szerelmes barátnő, cuki kutya) biztosítva a fideszes politikusnak.

A médiából gyakorlatilag azóta sem tűnt el: a kutyásszoboravatás után nem sokkal írta meg róla az Index, hogy Gaál Cecília egy vidéki kampánystáb tagjaként melegedett össze az akkoriban a „rosszabbul élünk, mint négy éve”-kampány vezetésével elfoglalt Rogánnal, aki már az előző barátnőjével is a Fidesz frakcióirodájában jött össze.

2007 augusztusában házasodtak össze, a következő évtől pedig gyakorlatilag mindent megtettek azért, hogy folyamatosan szerepeljenek a médiában, és mindent megtudtunk róluk, még azt is, amit nem akartunk. A teljesség igénye nélkül:

  • Rogánné néha a férjéhez vágja a telefont, miközben azt üvölti neki, hogy Tonyó;
  • Rogánné a mézeshetek alatt a delfinnel úszkálást élvezte a legjobban (és Rogán szerint egy delfin akkora, mint egy ló);
  • Rogánné dinka;
  • Rogánné nem mer az ura előtt székelni;
  • a népszaporulat fokozása érdekében szerepelnek állandóan;
  • nem, és nem hűl ki a szerelmük.

A családalapítás, gyereknevelgetés egy időre távol tartotta a médiából Cecilt, aki egészen váratlan formában és stílusban tért vissza: idén nyáron, a Story magazinban oldalakon átnyúló képet ért, ahogy egy ágyon nyúlik el. A diszkréten pucsítós fotó körül elmondta, hogy „szabadabb és szilajabb lett”, és hogy erotikus fotóalbumot készíttetett a férjének a saját fotóiból, és azóta „még izgalmasabb lett a kapcsolatuk”. A szupertitkos fotóalbumból augusztusban további képek kerültek elő, ezúttal a Hello magazinban. Így aztán minden halandó rácsodálkozhatott, milyen erős mellben.

A honi média leigázását Rogánné mostanában a Facebook-oldala és Instagramja (amelyen például Sarka Katával készült szelfik láthatók) segítségével, többé-kevésbé önkéntelenül végzi. Mostanában egyre többször látható dizájnerruhában: október 11-én egy NUBU-darabban pózolós képet osztott meg magáról, majd jött az a polgárinak talán kevéssé mondható, bőrszerkós fotó (vagy épp ez a látványos melltartó), amelyet a Bors szerint eltávolítottak az internetről. Annyira azért nem sikerült.

Izgalmas kérdés, hogy vajon mit szólna egymáshoz Rogánné öt évvel ezelőtti, és mostani önmaga. Akkoriban ugyanis erről beszélt

Édesanyám mindig úgy öltöztetett, hogy viszonylag konzervatív legyen a megjelenésem. Zárt blúzos, fekete szoknyás, harisnyás kislány voltam. Általában az ízlésesebb visszafogottabb dolgokat választom. Sosem volt példa arra, hogy valaki tanácsot adott volna, mit viseljek a nyilvánosság előtt. Nem szoktam divattervezők ruháit hordani, ez alól csak az esküvő volt kivétel. Még kedvenc boltjaim sincsenek.

Az emberek változnak.

Vajna Tímea

Vajna Tímea ennél sokkal bonyolultabb pályát írt le a nyilvánosság előtt, viszont vele is nagyjából akkortól foglalkozunk, amióta közösen mutatkozik azóta-férjével, Andrew Vajna kormánybiztos-médiamogullal. Az év 2011: ekkor együtt jelentek meg a Berlinálén, és Vajna abban az évben lett a filmipar megújításáért felelős kormánybiztos. 2012-ben az Anna-bálba mentek együtt, ahol a későbbi kormánybiztosné a legszebb 15-be került, két hónappal később pedig hivatalosan is megerősítették, hogy együtt vannak.

A következő év augusztusában házasodtak össze, óriási csinnadrattával, és azóta is díszes külsőségek között élnek. Rogánékhoz képest viszont keveset nyilatkoznak, és sokkal többet mutatnak.

Ha belegondolnak, Andy Vajna és Palácsik Tímea az (érdekesen titkolózós) esküvőjük óta ugyanazzal a néhány gondolattal szerepelnek sajtóban.

Ha viszont nem a kimondott tartalmakról van szó, akkor a lényeg ugyancsak néhány pontban összefoglalható:

A helyzet kellemetlen része, hogy Vajnáné láthatóan tényleg próbál saját jogán érvényesülni: szépségversenyt szervez, gyémántokat tanulmányoz és forgalmaz, és a férje szerint is jól bánik a pénzzel. Mindezt viszont más fényben tünteti fel, hogy Vajna előtt Vajnánénak nem volt luxuslakása, és a cége akkor még nem létezett, így jelentős támogatást sem kaphatott. A feleség húga, Palácsik Lilla is jobban él, mint négy éve. 

Szóval

Úgy tűnik, hogy hazánk első számú közszereplő-felesége 2015-re Rogán Cecília lett, akár akartuk, akár nem. A jelek szerint az tud igazi celebbé válni közszereplő-feleségként, aki a saját jogán nem volt celeb. De azért vannak még versenyzők, és persze most megkérdezzük az önök véleményét is.

Kinek megy a legjobban ez a közszereplőfeleség-dolog?