horoszkóp

Európa

Párhoroszkóp

Kíváncsi rá, összeillik-e mostani párjával? Nézze meg, mennyire passzolnak csillagjegyeik alapján!

Kár összehasonlítani az árakat, itt minden sokkal drágább

október 1., 11:59 Módosítva: 2017-11-17 08:59
11

Mivel a gasztrós témák menők, ne legyen ez alól az Európa-blog sem kivétel: íme néhány tipp, ha valaki megéhezik a sógoroknál 

– vezette fel legutóbbi, nekünk írt levelét Bécsben élő olvasónk, Dániel. Most arról számol be, hogy az utóbbi évek tapasztalatai alapján hová érdemes menni Bécsben, ha az ember enne egy jót, de nem a fine dining dimenzióiban.

Távolról sincs vége, olvasson még

Íme Erzsébet királynő beszéde, arra az esetre, ha kitörne a harmadik világháború

szeptember 30., 11:18 Módosítva: 2017-10-01 12:15
0

Erzsébet királynő a '80-as évek óta fel van készülve arra az élethelyzetre, hogy kitör a harmadik világháború. De nemcsak lelkiekben hangolódott rá a dologra, hanem tettleg is: már három évtizede kész a beszéde, amely az Egyesült Királyság és a Nemzetközösség elé tárja a lesújtó hírt.

Távolról sincs vége, olvasson még

Ennek az amerikai srácnak kicsit beütött Európa

szeptember 19., 15:16 Módosítva: 2017-09-20 16:44
38

Egy Nathan Nannenga nevű, amerikai fiatalember augusztus végén utazgatott egy kicsit Európában, és közben persze végig megörökítette élményeit. Az indulás előtt családja és barátai a lelkére kötötték, hogy minden szépet fotózzon le, ő azonban máshogy döntött.

Távolról sincs vége, olvasson még

A celebek új kedvenc helye egészen közel van hozzánk

szeptember 17., 14:54 Módosítva: 2017-09-19 08:06
43

Ha jövőre szeretne Scarlett Johansson, Heidi Klum, vagy egy csomó focista mellett napozni, ide foglaljon szállást!

Egyesek nagyon nincsenek lenyűgözve attól, hogy Katalin hercegné a harmadik gyerekét várja

szeptember 16., 14:01 Módosítva: 2017-09-19 07:38
52

Katalin hercegné és Vilmos herceg szeptember 4-én, egy közleményben tudatta a világgal, hogy harmadik gyereküket várják. A hírtől a teljes helyi és külföldi sajtó extázisba zuhant, és a nagy örömködés közepette spekuláló cikkek is szép számmal megjelentek, amelyek már most azt firtatják, hogy vajon milyen nemű lesz az új trónörökös, és milyen névvel kell majd leélnie az életét

Ezeket még nyilvánvalóan nem lehet tudni, az viszont már most biztos, hogy dacára a sok könnybe lábadt szemű rajongónak, még így is vannak jópáran, akik egyáltalán nem hatódtak meg a hírtől, sőt, kifejezetten irritálónak tartják, hogy nem elég a családnak a két gyerek: György herceg és Sarolta hercegnő

Távolról sincs vége, olvasson még

Országimázs: Hungary? It's Very Cheap

szeptember 10., 15:02 Módosítva: 2017-09-12 13:17
19

Hadd szögezzem le így az elején, hogy nem azért mentünk Izraelbe, hogy kutatást végezzünk azzal kapcsolatban, hogy a külföldön élő fiatalok mit gondolnak szép hazánkról – csak pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni, üdülni voltunk. Viszont, miután már sokadjára is a címben olvasható mondat hagyta el elsőként az izraeli 20-30 év közötti fiatalok száját, amikor megtudták, hogy Magyarországról jöttünk, akkor ez egy kicsit elkezdett idegesíteni.

Egyáltalán nem reprezentatív felmérés, de ötből öt ember, kortól, nemtől függetlenül mondta azt elsőre, hogy

Oh, are you from Hungary? It's very cheap.

Remek. Magyarország olcsó, és? Hol vannak az oly sokat emlegetett Beautiful Hungarian Girls, meg a Very Nice Places és társaik? Hát sehol.

Távolról sincs vége, olvasson még

Kvíz: Magyarország vs Európa – miben vagyunk ennyiedikek?

augusztus 20., 18:42 Módosítva: 2017-10-23 09:10
2

Szinte végtelen számú statisztikai összeállítás létezik az Európai Unió tagországairól, hiszen ha van valami ranglista, mindig érdekes leellenőrizni, hogy mi hányadikak vagyunk rajta. Ebben az összeállításban is megnéztünk például egy csomó statisztikát, és kikerestük, hogy vajon Budapest hányadik az egyes összehasonlításokban. Tudta például, hogy a Váci utca hányadik a világ legdrágább utcái között az üzlethelyiségek bérleti díjai alapján? Hát a 42.!

Na az alábbi kvízhez megfordítottuk ugyanezt a logikát.
Távolról sincs vége, olvasson még

Magyarországra én már csak látogatóba megyek

július 15., 15:20 Módosítva: 2017-09-12 13:18
37

Olga 27 éves, 2014 őszén költözött Németországba. Ausztriában hagyott ott egy szezonális állást: Patissierinként, azaz konyhai cukrászként dolgozott, de valahogy az állásajánlatokkal mindig melléfogott. A harmadik próbálkozás után felhívta az egyik német-magyar ismerősét, aki már korábban munkát ajánlott neki, és rákérdezett, mehet-e hozzá Drezdába szerencsét próbálni. Ismerőse igent mondott, így Olga két hatalmas bőrönddel, és négy átszállással nála landolt.

Távolról sincs vége, olvasson még

Megkaptam, hogy Norvégiában az adófizetők pénzéből élünk

július 11., 18:31 Módosítva: 2017-07-12 20:07
80

Johanna 30 éves, 16 évesen költözött Norvégiába – az egyetem idejére hazajárt Magyarországra, aztán diploma után visszament. Először Bergenben élt, majd az elmúlt négy évben, hat költözéssel keresztbe-kasul bejárták az országot a barátjával. Most épp Oslo a székhelyük. Nemrég indult sorozatunkban az ő történetéről és gondolatairól olvashatnak most bővebben. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Élete legjobb pho levesét eheti a prágai vietnami negyedben!

július 6., 19:47 Módosítva: 2017-07-07 13:20
12

Meissenben, ahol jelenleg élünk, az is jó, hogy egy köpésre van Prágától. Sőt, őszintén szólva, amikor úgy döntöttünk, hogy a Drezda közeli kisváros lesz az új otthonunk, sokat vetett a latba az, hogy a cseh fővárost el lehet érni másfél-két órás autóúttal. Prága viszont nem csak a Károly-hídból, a Vencel térből, az Arany utcácskából, a várból, a Lennon-emlékfalból és a többi nevezetességből áll: a város délkeleti csücskében olyan hangulatú ázsiai (konkrétan vietnami) piac van, amihez hasonló Európában nagyon kevés helyen. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Átverte őket a munkáltató, rémálommá vált a magyar család élete Spanyolországban

június 30., 15:00 Módosítva: 2017-07-01 18:02
72

Anita párja épp elveszítette a munkáját, mikor közölte feleségével, már régóta nyúzza egy műszerész haverja, hogy menjen ki hozzá Spanyolországba. Kislányuk, Anna még nem töltötte be a hármat, bölcsődébe járt. Anita karrierje csúcsa felé közeledett, mégis úgy döntött, nem áll a párja álmainak útjába. Az ő történetüket olvashatják most. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Öt dolog, ami nem hiányozhat a németek nyarából

június 25., 13:04 Módosítva: 2017-06-26 16:06
24

Amikor először töltöttük a nyarat Szászországba emigráltként Németországban, kíváncsian vártuk, vajon mennyi maradt meg a legtöbb magyar fejben még mindig élénken élő tipikus NDK-s nyaralóképéből: a lakókocsik, a sátrak, a kempingasztalok, székek, a sör, a nudizmus. Bár a kempingezés kultúrája a mostani generációnak már annyira nem buli, és szinte csak a nyugdíjasok indulnak el lakókocsijukkal a nagyvilágnak, még mindig maradtak jellegzetességei a német nyárnak, nyaralásnak. 

Összeszedtük, mi az az öt dolog, ami nem hiányozhat egy német nyarából. 
Távolról sincs vége, olvasson még

Bölcsész diplomával most szobalány Németországban

június 24., 11:33 Módosítva: 2017-09-12 13:18
512

Mária 40 éves, másfél éve él Bad Feilnbach-ban. Ez egy pici település Bajorországban, inkább falu, mint kisváros, bár van minden: bank, háziorvos, fogorvos, több bolt, pékség, fagyizó, suli, ovi, stb. Ő és családja történetét olvashatják most sorozatunkban

Távolról sincs vége, olvasson még

Igazi családias hangulat a hidak városában - Egy nap Európában: Ljubljana

június 19., 18:26 Módosítva: 2017-06-19 21:39
2

Az Európa blog legújabb sorozatában ellátogatunk egy-egy európai nagyvárosba, és megnézzük, hogy mik a fontosabb látnivalók, mit lehet ott csinálni egy nap alatt, és hogy mennyibe kerül egy sör vagy egy kávé. Ez az

Egy nap Európában.

Az első részben Szlovénia fővárosába, Ljubljanába utaztunk.

Távolról sincs vége, olvasson még

Ha magyar szót hall, elfordul, hogy ne lássák rosszalló arckifejezését

június 18., 18:52 Módosítva: 2017-11-17 08:59
22

„Egy régebbi hazalátogatásom során az egyik telekocsis oldalon foglalt fuvarral jöttem vissza Bécsbe. Az autóban rajtam kívül négyen ültek, a rendkívül vegyes társaságon jól modellezhető volt a külföldre szakadt magyarok egy-egy archetípusa” – vezette be legutóbbi, nekünk írt levelét Dániel. Bécsben élő olvasónk most tehát róluk írt, tapasztalatai szerint ilyenek (is) sorstársai.

Távolról sincs vége, olvasson még

György herceg facepalmja idén is feldobta a királynő születésnapját

június 17., 15:56 Módosítva: 2017-09-06 08:28
97

Nagy-Britannia II. Erzsébetet (és a katonákat) ünnepelte, de nem ő volt az események főattrakciója, az egészen biztos.

Külföldről magyar híreket olvasni olyan, mint a katasztrófaturizmus

június 17., 14:49 Módosítva: 2017-09-12 13:18
146

Új sorozatot indítunk az Európa blogban: külföldön élő magyaroknak teszünk fel olykor szemérmetlen kérdéseket (mindenkinek ugyanazt), a válaszokat pedig időről-időre megosztjuk az olvasókkal. 

Mai posztunk interjúalanya a 40 éves Péter, aki 2007. március 24-én hagyta maga mögött Szekszárdot, és Sármellékről, Luton érintésével, az írországi Corkba érkezett. Jelenleg Németországban él feleségével, és két közös gyerekükkel, akik már külföldön születtek. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Így látnak minket a Magyarországon élő olaszok

június 14., 21:00 Módosítva: 2017-09-12 13:17
246

Pár hónappal ezelőtt egy Budapesten élő francia fiatalemberrel beszélgettünk arról, ő hogyan lát minket, magyarokat. Most ugyanezt a témát vetettük fel, csak országot váltottunk, ezúttal olaszokat kérdeztünk. És úgy éreztük, talán érdekesebb lesz, ha nem csak egyvalakinek a véleményét gyűjtjük be, hanem három riportalanyt gyűjtünk össze, de mindannyiuknak ugyanazokat a kérdéseket tesszük fel.

Nézzük először, hogy kik voltak a válaszadók:

Erika

Erika a munkája miatt, most márciusban érkezett Magyarországra. Egy nagy multinál dolgozott eddig Torinóban, és most is náluk dolgozik, csak most már a budapesti központban. Tavalyig semmi köze nem volt Magyarországhoz egyáltalán, nem ismert minket jobban, mint egy átlagolasz, ezek a legelső benyomásai.

Nicola

Nicola élettársa magyar, elsősorban így kötődik Magyarországhoz. Illetve jópár éve már úgy is, hogy van egy remek bistrója Szentendrén, ahol természetesen elsősorban olasz ételeket lehet kóstolni.

Giuseppe

Giuseppe ugyan Abruzzóban, Olaszország középső harmadának déli részén született és nőtt fel, de mégis ő a legmagyarabb a három válaszadó közül: édesanyja magyar, Giuseppe ráadásul már a '90-es évek óta itt is él Budapesten. Ennek megfelelően anyanyelvi szinten beszél magyarul, úgyhogy olasztudás nélkül is lehet menni hozzá nyugodtan az Oktogonhoz közeli, olasz specialitásokat kínáló boltjába, a Buonóba.

Távolról sincs vége, olvasson még

Ha kipróbálná, milyen németnek lenni, így sütögesse a kolbászát!

június 9., 17:43 Módosítva: 2017-06-10 20:01
39

Egyetlen más európai országban sincs akkora népszerűsége a grillezésnek, mint Németországban. Sütögetnek az idősebbek és a fiatalok, a városiak és a falusiak, száll a füst és a sült hús szaga kertes házban és társasházban egyaránt. Sülnek kolbászok és húsok, faszénen és elektromos grillsütőn egyaránt.

Távolról sincs vége, olvasson még

Egy híres magyar Luigiről van elnevezve egy torinói utca

június 5., 11:53 Módosítva: 2017-11-08 09:12
3

Az ember inkább olyat szokott hallani, hogy egy híres külföldi személy (kereszt)nevét lefordítják magyarra, így lett ugye Jules Verne-ből Verne Gyula.

Ritkább ugyan, de az ellenkezője is létezik, azaz az, hogy egy magyar férfi nevét fordítják le idegen nyelvre. Máris mutatunk egy példát:

A Corso Luigi Kossuth Torinóban
A Corso Luigi Kossuth Torinóban
Fotó: Olvasónk / Velvet
Távolról sincs vége, olvasson még

De mi van a Bosnyák kisvárosban, amin a tudósok 11 éve vitatkoznak? Megnéztük!

június 3., 11:46 Módosítva: 2017-06-05 15:07
31

Semir Osmanagic nem kevesebbért küzd, minthogy írják át a történelemkönyveket.

Nem világvége jön, csak vasárnap zárva vannak a boltok

május 29., 07:56 Módosítva: 2017-05-30 09:30
13

Olvasónk, Dániel most arról írt nekünk, hogy korábbi cikkei miatt, és az ismerősi körében is sokan kérdezték már, milyen osztrákok között élni, miben más a mentalitásuk. Elmondása szerint ebben a kérdésben sem lehet általánosítani, de azért akadnak olyan helyzetek, ahol megragadhatóak a különbségek. Meg is ragadta őket! Ám mielőtt levelével folytatjuk, arra szeretnénk kérni önöket, hogy ha van kedvük, írják meg nekünk, hogyan élnek önök egy másik európai országban, magyarként! Előre is köszönjük.

Önnek is vannak érdekes tapasztalatai?
Írjon nekünk!
Távolról sincs vége, olvasson még

Váratlan dolgokkal sérthetjük meg a királyi család kimondatlan etikettjét

május 28., 17:43 Módosítva: 2017-11-13 14:46
71

Nem illendő leelőkelőzni őket, a toalett szót meg messziről el kell kerülni. Most felkészítjük önt, hogy miként kommunikáljon a brit királyi családdal

Először jutott ki magyar zenekar erre a brightoni fesztiválra

május 27., 16:29 Módosítva: 2017-05-28 18:37
3

Linczényi Márkóék elhányták a parkolójegyet, de virággal kivágták magukat. Innen indult Adele is, az együttes fotókkal mesélt nekünk az útról.

Részeg férfiakkal teli az áldozócsütörtök Németországban

május 24., 19:32 Módosítva: 2017-05-24 21:53
42

Nyakunkon az áldozócsütörtök, azaz Jézus mennybemenetelének ünnepe, amely Németország-szerte, Christi Himmelfahrt néven, minden tartományban munkaszüneti nap. Eredetileg értelemszerűen állami ünnep, de mára jóval elterjedtebb a világi jelentősége, hiszen ekkor tartják országszerte az általánosan elterjedt nevén az apák napját (Vatertag), esetleg férfinapot (Männertag), vagy, ahogy főleg a volt NDK-s területeken hívják, az urak napját (Herrentag).

Távolról sincs vége, olvasson még

Mária dán hercegnő és családja kiskacsákat mentettek

május 18., 16:08 Módosítva: 2017-05-19 16:43
3

A koronahercegnő és gyermekei egy kacsacsaládot mentett ki a  Koppenhágai Amalienborg kastély udvaráról. 

A szárnyasok maguktól nem tudtak vízre szállni, mivel a kastély körüli kerítés túl magasnak bizonyult. Az árván maradt kacsákat egyébként a gyerekek fedezték fel a palota kertjében. 

Így a királyi család felkerekedett, biztonsági őrökkel és dadusokkal karöltve, hogy a kastély közelében lévő tóra vigye a madarakat, ahol biztonságban élhetnek ezentúl. Mária hercegnőék szeretnék a kacsacsaládot majd gyakran látogatni, ezért telepítették a totyogó madarakat a közeli tóba. 

via northfoto

Távolról sincs vége, olvasson még

Fülöp herceg aranyköpései fantasztikusak

május 13., 10:28 Módosítva: 2017-11-13 14:46
315

Fülöp herceg május 4-én jelentette be egy rendkívüli ülésen, hogy visszavonul a nyilvános szerepléstől. 

Azért is nagyon sajnáljuk a dolgot, mert Fülöp herceg humoros – sokszor legkevésbé sem diplomatikus, inkább fájdalmasan őszinte – megnyilvánulásaival kétségkívül feldobta a királyi családdal kapcsolatos híradásokat az elmúlt 64 évben. 

Az eddigi életvezetési tanácsait

egy kötetben is összegyűjthetnénk, időnként annyira szórakoztatóak. 
Távolról sincs vége, olvasson még

Holland utazást lehet nyerni az Europol rendészeti fotópályázatán

május 11., 14:56 Módosítva: 2017-05-11 20:32
6

Az Europol kilencedik alkalommal rendezi meg a nemzetközi rendészeti fotóversenyét, amelynek célja, hogy fényképekkel mutassák meg, milyen kihívásokkal kell szembenéznie a rendészeti szerveknek, és a zsaruk milyen értékeket képviselnek.

Távolról sincs vége, olvasson még

Nagyon ritka farkas-jelenést filmezett le egy svéd férfi

május 10., 19:19 Módosítva: 2017-05-11 19:22
23

Jonas Blomqvist Svédország nyugati részén autókázott hazafele a melóból az egyik kollégájával, mikor valami olyat láttak, hogy azonnal elő kellett kapniuk a telójukat, hogy lefilmezzék. A The Local beszámolója szerint a két férfi épp egy alagúton haladt át, mikor bevágott eléjük egy farkas és mint egy felvezető, kocogni kezdett előttük.

Távolról sincs vége, olvasson még

Kétnapos fesztivállal ünnepelték a norvég királyi pár szülinapját

május 10., 16:44 Módosítva: 2017-05-11 12:26
6

Szonja királynő és Harald király is idén tölti be a 80. életévét - ilyenkor több napos ceremóniával köszöntik őket.