Európa

Bristolban a sztiptízklubok betiltását tervezik, és nem a covid miatt

március 15., 13:35 Módosítva: 2021.03.17 07:39
7

Azt írja a Bristol Post című oldal, hogy az angliai nagyváros önkormányzata 7 igen, 6 nem szavazattal és egy tartózkodással elfogadott egy tervet a sztriptízklubok betiltására. A tervet most véleményezésre kiküldik, és ezután lehet belőle jogerős jogszabály, ami ha valóban átmegy, akkor a csaknem félmilliós város lesz a legnagyobb település Angliában és Walesben, ahol ez a típusú szórakoztatás nem megengedett.

Nyilván most a covid miatt egyébként is zárva tartanak ezek a vendéglátóipari egységek, de a helyi képviselő-testület úgy látja, hogy a legjobb lesz, ha nem is nyitnak ki soha többet. A javaslat úgy van megfogalmazva, hogy a városban legfeljebb nulla olyan vendéglátóipari egység működhessen, ahol szexuális szórakoztatást is kínálnak, azaz a meglévő helyeknek visszavonnák a működési engedélyét, és újakat nem lehetne többé kiadni. A jelenleg érvényes szabályok szerint legfeljebb két ilyen egység üzemelhet a városközpontban, valamint további egy az Old Market/West Street utcáknál.

Távolról sincs vége, olvasson még

Egy képviselőnő azt javasolta a brit parlamentben, hogy legyen este 6-tól kijárási tilalom, de csak férfiaknak

március 12., 15:39 Módosítva: 2021.03.15 08:59
20

Kijárási korlátozásokról lesz alább szó, de ez az ügy nem is annyira a koronavírushoz kapcsolódik, hanem sokkal inkább a nők elleni erőszakhoz. Nagy-Britanniában március 3-án eltűnt egy Sarah Everard nevű nő. Egyelőre nem lehet biztosan tudni, hogy mi lett vele, de valószínűnek tűnik, hogy meggyilkolták, mivel Kentben emberi maradványokat találtak, és ezek talán az ő földi maradványai.

Ezek után a brit parlamentben a nők elleni erőszakról volt szó, és Everard esetére utalva a Zöld párt egyik képviselőnője, Jenny Jones bárónő azt javasolta, hogy a parlament fontolja meg egy olyan törvény elfogadását, ami kijárási tilalmat állapít meg este 6 órától a férfiak számára.

Úgy érzem, így sokkal nagyobb biztonságban lennének a nők, és csökkenne a diszkrimináció valamennyi formája

– érvelt Jones. Beszédét az alábbi videón meg lehet tekinteni, de írt róla az Express című lap is, majd egy második cikkben összefoglalták, milyen sokan kritizálták a képviselőnő javaslatát.

Távolról sincs vége, olvasson még

A nap képe: egy félmeztelen nyúlember spagettit eszik egy krakkói kukán

március 10., 15:49 Módosítva: 2021.03.12 11:43
87

Egyértelműen egy Krakkóban élő magyar nő, Mica készítette el a nap, sőt, valószínűleg a hét képét, amelyen

egy félmeztelen, nyúlfüleket viselő illető rövidnadrágban illegeti magát a szomszéd kukán, miközben spagettit falatozik.

Távolról sincs vége, olvasson még

Annyira átfazonírozták unatkozó brit diákok egyik nemzeti ételüket, hogy alig lehet ráismerni

március 4., 15:41 Módosítva: 2021.03.06 10:17
4

Kreatív tálalási variációk egy kétkomponensű, a britek körében nagyon népszerű ételre. Ön hányadik képnél jön rá, miről van szó?

Olaszországban játszódik a következő Pixar-rajzfilm, nézzük, mennyire hitelesek a helyszínek!

március 3., 15:33 Módosítva: 2021.03.05 10:44
4

Hasonlítsa össze a Luca trélerjét Ligúria leghíresebb és legjellemzőbb tájairól és dolgairól készült fotókkal!

Lakatos Márk a turisták nélküli Rómáról: „úgy éreztem magam, mintha A két pápa című filmben lennék”

március 2., 17:19 Módosítva: 2021.04.15 13:50
1205

Aki követi Lakatos Márkot az Instagramon, az az alábbi posztból már tudja, hogy a stylist-műsorvezető-travelvlogger hétfőn Rómában járt. Aki pedig minket követ, az azt tudja, hogy a Velvet szereti Lakatos Márkot az élményeiről és meglátásairól faggatni, úgyhogy ez történt ezúttal is. Milyen a turisták nélküli Rómát felfedezni? Ez derül ki az alábbi interjúból.

Távolról sincs vége, olvasson még

Leomlott egy 500 éves vár fala Angliában

március 2., 10:52 Módosítva: 2021.03.03 15:37
9

A várat VIII. Henrik építette az 1540-es években, de már azelőtt is állt itt egy erődítmény. A fal leomlásáért az időjárás és az emberi hanyagság tehető felelőssé.

Eladó egy kétszázéves, IV. György király által építtetett luxuslakás

február 27., 13:58 Módosítva: 2021.03.01 12:54
13

A kétszintes lakásnak két hálója és két fürdője van, de a tulajdonosa bármikor igénybe veheti a házban található konditermet, szaunát, úszómedencét vagy mozitermet.

Akart már látni egy lakássá átalakított világítótornyot belülről? Most meglesheti

február 25., 13:15 Módosítva: 2021.03.15 13:57
35

Nyolc hálószoba, és egy beltéri, fűtött medence is található az épületben. Az 1844-ben épült világítótoronyhoz legközelebb eső település több mint 20 km-re van.

Hiába a járvány, Rómában csak volt egy divathét, ráadásul 18+-os

február 23., 08:11 Módosítva: 2021.02.25 11:07
6

Luigi Borbone egyáltalán nem reagál az egy éve tartó unalomapokalipszisre, inkább átlátszó felsőket ad melltartótlan modelljeire.

Harry és Meghan nem mennek vissza dolgozni a királyi családba

február 19., 14:45 Módosítva: 2021.02.21 10:29
1

Azt írja az E!Online, hogy Harry herceg és Meghan Markle hivatalosan is jelezték II. Erzsébet angol királynőnek: nem bánták meg egy évvel ezelőtti döntésüket, és úgy határoztak, valóban nem kívánnak visszatérni a királyi család dolgozó tagjai közé.

Távolról sincs vége, olvasson még

Sabrinától a Modern Talkingig: íme egy kvíz a '80-as évek legemlékezetesebb európai előadóival

február 14., 12:03 Módosítva: 2021.02.16 13:30
449

Az amerikai popzene legnagyobb előadói jelenleg a '80-as éveket utánozzák mostanában főleg hangzásban, de sokszor külsőségekben is. Ide kattintva egy korábbi cikkünkben egy csomó példát lehet találni erre az egyáltalán nem új trendre, de azóta a cikk óta pl. Miley Cyrus is kiadott egy pár olyan dalt/klipet, ami ezt az igen karakteres évtizedet idézi.

Távolról sincs vége, olvasson még

Na ez Svájc: kártyával is lehet fizetni a becsületkasszánál

február 13., 16:25 Módosítva: 2021.02.15 09:58
59

Nem a múlt hétvégén voltam először Svájcban a hegyekben, de ezúttal három olyan érdekességet is láttam, amit korábban egyszer sem. Az első kettőt már posztoltam ide az Európa blogba, az egyik egy hatalmas szaharai homokfelhő volt, a másik egy szintén hatalmas hópénisz, és rám a bankkártyás becsületkassza is az újdonság erejével hatott, úgyhogy most ez következik. A lényeget a fenti és a következő kép remekül foglalja össze, de azért alább hadd tegyek még hozzá egy-két gondolatot.

Távolról sincs vége, olvasson még

Svájcban még van, aki szerint továbbra is viccesek a gigantikus hópéniszek

február 11., 08:04 Módosítva: 2021.02.13 11:51
10

A Velvet archívumából úgy tűnik, hogy a hópéniszeknek igazán 2016 elején volt nagy divatja, öt évvel ezelőtt például egy jókora keszthelyi példány járta be az internetet több különböző külföldi alkotás mellett. Nos, az alábbi két képet a hétvégén a szaharai homok által sújtott Mürrenben készítettem, ami egy svájci kis hegyi falu 1634 méteren, amit közúton nem, csak lanovkával-vonattal lehet megközelíteni. Benzinüzemű járművek nincsenek a környéken, bár a nagyobb, jelenleg jobbára üresen álló szállodáknak vannak elektromos autói, amik Mürren szűk utcáin fel-le járnak.

Nos, ezeknek a szűk utcáknak az egyikét egy nejlonnal bevont szalmabálákból összeállított, hóemberekre emlékeztető család díszíti, amit a hétvégén valaki igazi hóból kiegészített egy olyan testrésszel, ami miatt a biztonság kedvéért inkább 18+-os karikát tettem erre a posztra.

Távolról sincs vége, olvasson még

Nem filter, nem photoshop: nagy felhőkben érkezett a szaharai homok az Alpokba

február 8., 13:43 Módosítva: 2021.02.10 09:27
145

Pénteken piros havat jelzett előre az Index, és ha Magyarországra nem is, illetve nem kifejezetten piros színben, de csak megérkezett ez a furcsa természeti jelenség az Alpok környékére, elsősorban Olasz- és Franciaországból, illetve Svájcból érkeztek róla fényképek. Az alábbi felvételt, illetve a fenti borítóképet szombat dél körül készítettem Svájcban, az 1634 méter tengerszint feletti magasságban fekvő Mürrenben. Jól látszik, mekkora narancssárga felhő érkezett a terület fölé. És vicces, hogy pont az van fenti fotón látható házra írva, hogy „Foto-Shop”, mert tényleg olyan a kép, mintha jól megfiltereztem vagy összephotoshoppoltam volna, de direkt nem nyúltam hozzá a képhez semmilyen módszerrel. Ez tényleg így nézett ki.

Távolról sincs vége, olvasson még

Casting, podcast – ön hogy ejti, kaszt vagy keszt?

január 28., 08:28 Módosítva: 2021.01.29 11:56
24

Ön hogy ejti: kaszting vagy keszting? Podkaszt vagy podkeszt?

Aki már azonnal adná is a választ, görgessen le nyugodtan a poszt aljáig, de akinek van egy perce, olvasson el előbb egy-két gondolatot! Azért keltette fel az érdeklődésemet a fenti két kérdés, mert ugyanaz a gyökere ennek a két angol szónak, és mindkét szó használatos a magyar nyelvben is. Az angolban a to cast ige olyasmiket jelent, hogy például

dobni, vetni, kiosztani, kiszórni.

Innen jön, hogy amikor kiosztják az egyes szerepeket a színészek között, azt castingnak hívják, az meg, hogy valaki széles körben szórja az adást, vagyis szétsugároz valamit, az pedig broadcasting. Ebből jön a podcast szóösszetétel utótagja, aminek az első fele pedig arra utal, hogy iPodokon hallgatható műsorokat készít-sugároz egy műsorkészítő. A Wikipédia szerint a podcast szót Ben Hammersley, a The Guardian újságírója találta ki és honosította meg az iPod és a broadcast szavak összevonásával 2004-ben, azaz akkor, amikor a podcastokat elsősorban még iPodokon hallgatták. (Ha ön tizenéves, akkor ön valószínűleg azt is csak a Wikipédiáról tudja már, hogy mik voltak az iPodok.)

Távolról sincs vége, olvasson még

Erotikusan művészi fotókat készít egy lengyel fotósnő saját bőrbetegségéről

január 25., 17:17 Módosítva: 2021.01.30 10:59
2

Iness Rychlik egy lengyel származású fotós-filmkészítő, aki tanulmányait Nagy-Britanniában végezte. Elsősorban történelmi hangulatú, a női szexualitásra koncentráló munkákat készített, de az utóbbi időben úgy döntött, saját magáról készült fotóin kihasználja különleges bőrbetegségét.

Távolról sincs vége, olvasson még

Európában az emberek 99%-a szívesen dolgozna tovább otthonról a jövőben is

január 24., 14:49 Módosítva: 2021.01.26 14:11
49

100 emberből csak egy vágyik vissza az irodába (legalábbis amíg a járvány tart) és más adatok a home office-ról szexi infografikákon!

Két akrobata hajmeresztő mutatványokat produkált ezen a rejtélyes objektumon

január 24., 12:43 Módosítva: 2021.01.26 09:22
3

A test másképp viselkedik ilyen magassában, mondják az akrobaták, akik egy 360 méter magas kémény tetején trükköztek.

Néhány keresztény ukrán megfürdött a fagyos vízben vízkereszt alkalmából

január 23., 09:05 Módosítva: 2021.01.24 15:00
2

Az keleti keresztény vallásban vízkereszt napja január 19-re esik, amikor a hívők megfürödnek a hideg tavakban vagy folyókban, hogy megtisztuljanak.

Ez a svéd férfi 2020 minden egyes napján futott, az esküvője napja sem volt kivétel

január 20., 08:09 Módosítva: 2021.06.14 10:17
3

Göran Winbladnak nem indult jól a 2020-as éve. Kiderült, hogy szívbetegsége van, ami miatt az orvosok eltiltották a magas intenzitású edzésektől. Winbald nemcsak azért esett kétségbe, mert az orvosok nem tudták pontosan megállapítani, mi baja a szívének, hanem azért is, mert a sportolás mindennapjai része volt. Hogy ne kelljen teljesen lemondania a testmozgásról, elhatározta, hogy egy éven át minden nap futni fog, még ha csak 10 percet is. 

Rájöttem, ha csak alacsony intenzitású edzéseket csinálhatok, kezdhetném a napjaimat egy rövid futással. Így legalább elmondhatom, hogy még így is tudok valami olyasmit csinálni, amit szeretek. A tudat, hogy ilyen körülmények között is edzhetek, nagyon jót tett a lelki békémnek.

Távolról sincs vége, olvasson még

Néhány lengyel fehérneműre vetkőzve csobbant egyet egy varsói tóban

január 18., 15:02 Módosítva: 2021.01.19 16:51
84

Két társaság is mellkasig merült a fagyos vízben. Valaki viszonylag korán megunta, valaki örömmel pózolt a fotósnak, mintha cseppet sem fázna.

16 friss kép a téli Európáról

január 8., 10:36 Módosítva: 2021.01.11 09:01
13

36 évig kellett várni, hogy a Last Christmas mindenkit lenyomjon, de 2020 utolsó hetében sikerült

január 2., 12:39 Módosítva: 2021.01.04 12:43
34

Megjelenésének 36., szerzője-előadója halálának 4. évfordulóján végre valahára No1 sláger lett a briteknél minden idők egyik legnépszerűbb karácsonyi dala, a Last Christmas a Wham!-től, tette közzé péntek este a hivatalos brit hallgatottsági összesítést készítő társaság. Ezzel két népszerűségi rekord is megdőlt.

A sztori ott kezdődik, hogy 1984 karácsonyára adta ki a George Michaelből és Andrew Ridgeley-ből álló, Wham! nevű duó a Last Christmas című dalt. Azonnal hatalmas sláger lett ebből a számból, de az eladási listákat mégsem vezette, mert ugyanezen a karácsonyon jelent meg a Do They Know It's Christmas? című jótékonysági felvétel (amiben sok más sztár között szintén énekel George Michael), ami akkor még a Last Christmasnél is népszerűbb volt. Ezek után a Last Christmas úgy vonult be a briteknél a köztudatba, hogy ez a legnagyobb példányszámban eladott olyan dal, ami sosem jutott fel a No1 pozícióba, hanem örök második maradt. Na ez a rekord tegnap, 36 év után megdőlt.

Távolról sincs vége, olvasson még

Dominák és dohányzó nők: mindig elfelejtjük, hogy az előző húszas évek milyen merészek voltak Európában

2020. december 27., 18:21 Módosítva: 2020.12.30 10:09
14

Íme 18 nagyon erős fotó az erotikus fotózás első aranykorából, az 1920-as évekből és környékéről.

Karácsonyi rekord: újabb előadónak sikerült, ami eddig csak a Beatlesnek és a Spice Girlsnek

2020. december 26., 11:33 Módosítva: 2020.12.27 09:01
9

Ha ön valamennyire járatos a brit popkultúrában, vagy vagy látta az Igazából szerelem című filmet, akkor minden bizonnyal hallott róla, milyen közérdeklődésre számot tartó intézménynek számít a szigetországban a Christmas Number 1, azaz a hivatalos eladási/hallgatottsági összesítést karácsonykor vezető szám. A slágerlista immár kb. 70 éve létezik, azóta a karácsonyi listavezetők között olyan klasszikusok voltak, mint a Bohemian Rhapsody (kétszer), vagy az I Will Always Love You.

Az év bármelyik szakában nagy szó a slágerlista élére kerülni, de karácsonykor a legnehezebb ezt megcsinálni, ezért hatalmas fegyvertény, ha egy előadónak többször is sikerül ez. A legtöbb Christmas No1-ja a Beatlesnek van, négy darab, és az ő nevükhöz fűződik az a rekord is, hogy 1963 és 1965 öt között három egymást követő évben az övék volt a karácsonyi elsőség. Egy kivételesen népszerű előadó úgynevezett imperiális korszakát jelzi ez a három év, amit tegnapig rajtuk kívül csak még egy együttesnek sikerült megismételni: a Spice Girlsnek karrierjük csúcsán, azaz 1996 és 1998 között.

Nos, most már van egy harmadik előadó is, aki megismételte azt, ami eddig csak a Beatlesnek és a Spice Girlsnek sikerült, ami elvileg azt jelenti, hogy ez az illető jelenleg ugyanolyan népszerű a briteknél, mint ez a két legendás popegyüttes volt annak idején. Húzom és halasztom, hogy kibökjem, hogy ki az, akit immár egy lapon lehet emlegetni a zenetörténelem legnagyobbjaival, de azért, mert ön valószínűleg soha nem hallott az illetőről, legfeljebb akkor, ha olvasta tavaly ilyenkor a róla szóló cikkemet.

Egy LadBaby (ál)nevű youtuberről van szó.

Távolról sincs vége, olvasson még

És akkor rejtélyes módon egy legendás király alakja bontakozott ki a romok között

2020. december 20., 19:15 Módosítva: 2020.12.23 10:22
4

Arthur király legendáját ismeri, ugye? Nos, most az ő apjáról van szó, akinek a sziluettjét egy középkori vár kőfalán fedezték fel.

A nap képe: az ablakon keresztül adtak műsort egy brit idősotthon lakóinak

2020. december 19., 15:43 Módosítva: 2020.12.20 11:21
7

A Mad Etiquette nevű brit duó két tagja Dan Lees és Neil Frost, akik az abszurd humor műfajában utaznak. Pénteken a két humorista egy londoni idősek otthona lakóit szórakoztatta karácsony alkalmából, de természetesen a járvány miatt szükséges korlátozások miatt nem mehettek be az épületbe. De így is megoldották a fellépést: egy olyan ablak előtt tartották a műsort, ahol az idősek remekül láthatták őket, sőt, a szituáció még némi interakcióra is lehetőséget adott.

Nagyon jó látni, ahogy ennek az otthonnak a lakói élvezték a csak nekik rendezett kabarét, az alábbi fotó nekem annyira megtetszett, hogy én azt mondom, legyen mára ez a nap képe. Kívánom minden olvasónknak, hogy az ünnepek alatt sikerüljön szerettei arcára olyan mosolyt csalnia, mint ami az alábbi fotón látszik.

Távolról sincs vége, olvasson még

Jéghullámvasút és elvarázsolt fa is van idén a világ első jéghotelében

2020. december 17., 13:33 Módosítva: 2020.12.19 12:05
1

Amely harminc éve nyitott meg, de minden évben újjáépítik. Érthető okokból.

Felborotvált hajú európai hercegnét sem láttunk még, legalábbis mostanáig

2020. december 17., 11:24 Módosítva: 2021.03.14 10:31
86

Charlène monacói hercegné épp a mikulásnak segített, és gyerekeknek adott ajándékokat, amikor először megmutatta új frizuráját.