horoszkóp

Európa

Párhoroszkóp

Kíváncsi rá, összeillik-e mostani párjával? Nézze meg, mennyire passzolnak csillagjegyeik alapján!

Június közepén nyit Nagy-Britannia első vegán szállodája

június 10., 12:20 Módosítva: 2019.06.12 12:08
15

Skócia kellős közepén, egy Pitlochry nevű városkában nyílik június 15-én Anglia legelső vegán szállodája, ahol az utolsó pipereeszközig minden tökéletesen megfelel a vegánok elvárásainak. 

Ezen a térképen láthatja, hogy az már nem annyira egyedülálló jelenség, hogy a szállodáknak van vegán változata is, mindenesetre Nagy-Britanniában 2019 nyarán nyílik meg az első ilyen hely.  Európában eddig Németországban, Olaszországban, Görögországban és Ausztriába létezett állati eredetű anyagokat tartalmazó termékektől mentes szálloda, de Mexikóban és  Új-Zélandon is van már hasonló. 

Távolról sincs vége, olvasson még

II. Erzsébet királynő úgy falja az amerikai elnököket, mint Trump a sajtburgert

június 10., 10:59 Módosítva: 2019.06.12 10:00
7

A két vezető politikus találkozása apropóján mutatunk még 10 fotót, amin II. Erzsébet amerikai elnökkel találkozik. Mind a tízen egy-egy másikkal.

Forró Bence fél perce volt az idei eurovíziós döntő egyetlen magyar vonatkozása

május 19., 01:05 Módosítva: 2019.05.20 14:30
10

Szombat este-éjszaka volt Tel Avivban az idei Eurovíziós dalfesztivál döntője, amin sztárvendégként a szavazás alatti szünetben fellépett Madonna, előadva milliomodszorra az idén 30 éves Like a Prayer című számot, és először a Future című dalt megjelenés előtt álló új albumáról. A fellépésről készült a borítóképként használt fotó.

2010 óta nem fordult elő, ami idén: magyar fellépő nem volt a döntőben. Szavazni azért itthonról is lehetett, és magyar zsűri is volt, így az egyetlen magyar vonatkozása az estnek az volt, amikor a Petőfi rádióból és a Duna TV-ről ismert Forró Bence bejelentkezett a műsorba szűk fél perc erejéig.

Forró Bence bejelentkezik az Eurovízió döntőjébe.
Forró Bence bejelentkezik az Eurovízió döntőjébe.
Fotó: eurovision.tv
Távolról sincs vége, olvasson még
 • A nap képe: 700 Beethoven örül Bonn híres terén

  május 16., 14:30 Módosítva: 2019.05.18 09:36
  10

  A kortárs képzőművészet gyakran a mennyiséggel tud drámai hatást elérni, pontosan ehhez a húzáshoz folyamodott most a fenti borítóképen látható Ottmar Hörl: fogta és levitt 700 darab, egyenként 1-1 méter magas, mosolygó Beethoven-szobrot a Münsterplatzra Bonnban. A végeredmény annyira látványos, hogy az alábbi képet önhatalmúlag azonnal megtettem a nap képének.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  A szerelmes németek összefirkálják az utcákat május elsején

  május 1., 11:11 Módosítva: 2019.05.02 09:09
  3

  Van néhány elég fura szokás Németországban, ami május első napján minden évben előjön: piálás, falopás és a titkos szerelmek felfedése. A németországi The Local újság szedte össze ezeket, hát nézzük, többek között miket művelnek a németek ilyenkor!

  Távolról sincs vége, olvasson még

  II. Erzsébet azt is megteheti, hogy két születésnapja legyen egy évben

  április 22., 15:02 Módosítva: 2019.04.23 16:12
  8

  A királynőnek április 21-én van a születésnapja. Ez az igazi születési dátuma, ez van a személyi igazolványán. Viszont van neki egy másik születésnapja is, ami úgy ismert, mint a hivatalos születésnapja, ami általában június második szombatján esedékes. Mondhatnánk, hogy nagy királynak érezheti magát, hogy ezt is megengedheti magának, de az egészet nem is ő találta ki, illetve jó oka van ennek is.

  Kezdjük ott, hogy VII. Edward király és kétszer ünnepelte egy évben, hogy idősebb lett. Ő november 9-én született, de általában májusban vagy júniusban volt az ünnepség. Ennek az volt az oka, hogy a napján nem tudtak volna királyi módon ünnepelni, így megvárták, hogy jó idő legyen. II. Erzsébetnél is ugyanez a helyzet: június második szombatján kellemesebb a kinti hőmérséklet a szülinapi ünnepséghez, nem kell a szeszélyes áprilisi időjárásnak kiszolgáltatnia magát és családját.

  Idén kétszer ünnepelheti, hogy 93 éves lett.

  (royal.uk)

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Ebben az olasz városban a legmagasabb a világon az egy főre jutó Michelin-csillagok száma

  április 13., 09:46 Módosítva: 2019.04.14 18:01
  19

  San Cassioano egy festői szépségű olasz város, mely az Alpok lábánál terül el. A 13. században alapított város mégsem csodálatos panorámája, hanem az itt található több tucatnyi (!) Michelin-kalauzba beválogatott étterme miatt érdemel meg egy kitérőt, ha arra jár.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Így balettozik Harry herceg

  április 4., 15:09 Módosítva: 2019.04.07 14:33
  5

  A brit királyi család népszerű tagja egy balettórát látogatott meg, és ha már ott volt...

  Végigkövette kedvelt zenekara európai turnéját egy budapesti gimnáziumi tanárnő

  április 3., 16:17 Módosítva: 2019.05.17 17:31
  17

  Hát be kell vallanom, hogy a cím szándékosan némileg megtévesztő, mert feltehetőleg ön is könnyűzenei együttesre és koncertre asszociált belőle. Hát nem ez a helyzet: a címben említett zenekar a Budapesti Fesztiválzenekar, a címben említett tanárnőt pedig bloggerként mutattuk be tavaly egy interjúban. Makk Zsuzsának a tanítás mellett a színház és az opera a hobbija, havonta átlagosan 26 előadást néz meg, és önnek meg nekem ebből annyi hasznunk van, hogy minderről blogot is ír, amelynek a címe Mezei Néző.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  A nap képe: Katalin hercegné egy irdatlan nagy ír kutyát simogat

  március 17., 17:12 Módosítva: 2019.05.24 18:48
  43

  Március 17. egyrészt a Patrikok névnapja, másrészt szent Patrik napja is. Szent Patrik Írország védőszentje (a Patrik név a Patrícius (=rómainak született nemes férfi) latin név ír változata), ezért szent Patrik napja az írek nemzeti ünnepe, bárhol is éljenek a világon. Például rengetegen ünneplik ezt a napot az USA-ban, de megemlékeztek róla Angliában is, Hounslow-ban, méghozzá Vilmos herceg, Katalin hercegné és egy szakasznyi ír katona részvételével.

  Amint a fenti borítóképen is látható, nem lehet az íreket sör nélkül ünnepelni, szóval a brit trónörökös és neje is legurított egy-egy pintet, ahogy szokták, de a kedvenc fotónk idén mégis az alábbi. Ez az irdatlan nagy kutya a Domhnall nevet viseli, és az ír farkaskutyákról a Wikipédia meg is jegyzi, hogy a világ legnagyobb testű ebfajtái közé tartoznak. Na Domhnall pont egy ilyen ír farkaskutya, egyben a hadsereg jelképállata.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Megrázó pillanat, amikor az embernek leesik, hogy miből van ez az angyalszobor

  március 15., 16:34 Módosítva: 2019.03.18 21:39
  631

  Az angliai coventryben állították fel csütörtökön, és az üzenete pontosan az, amiről Idris Elba színész is beszélt a héten.

  Ónodi Eszter ma éjszaka a müncheni reptéren csövezett

  március 14., 08:13 Módosítva: 2019.03.15 16:46
  8

  A Nóra című Ibsen darabbal Európát járja a Katona József Színház. Ma este lesz négyből az első előadásuk Torinóban a Carignano színházban, amit a színészek ez alkalommal valószínűleg kissé fáradtan fognak eljátszani, mivel tegnap este helyett csak ma érkeznek meg a helyszínre. A késés oka, hogy Torinóba nincs közvetlen járat Budapestről, és a társulat müncheni átszállással utazott, de a második járatukat törölték, így az éjszakára Bajorországban rekedtek. Minderről Ónodi Eszter Instagramjáról tudunk, aki először azt mutatta meg, hogyan adtak innivalót a kényszerből reptéren csövező utasoknak.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Beatrix hercegnő megmutatta új pasiját

  március 13., 15:22 Módosítva: 2019.03.15 09:43
  1

  Edoardo Mapelli Mozzi egy ingatlanközvetítő, akinek van egy kétéves fia

  Katalin hercegné háromszor volt királyi őméltóságához hűen gyönyörű

  március 9., 10:21 Módosítva: 2019.03.12 09:57
  18

  Hogy úgy mondjuk: dögös volt.

  Ez lehet Anglia legolcsóbb pubja, ahol csak 1 font (366 forint) a Sunday Roast

  március 6., 15:42 Módosítva: 2019.03.08 12:00
  9

  Ez a hely a The Britannia nevű pub, ami Margate településen található. Igen, ki kell mozdulni London szívéből egy 7-80 mérföldnyire, de ha valaki pont a Dover-szoroson keresztül megy Franciaországból Angliában, majd a part mentén halad északnak, akkor kapóra jöhet, hogy tudja, arra lehet a legolcsóbban kajálni.

  A Sunday Roast, ami sült zöldségből, yorkshire pudingból és valamilyen sült húsból áll, na meg a pecsenyeléből, tipikus vasárnapi főfogás. Ezért is van a nevében a Sunday. Látszik, hogy ez azért nem egy 1 fontból, 366 forintból kihozható étel. A The Britannia azért adja ilyen olcsón, mert bővíteni akarja a vendégkört. Természetesen bejött nekik a dolog, mivel annyian kezdtek el érdeklődni az 1 fontba kerülő kaja iránt, hogy nem is lehetett csak úgy, utcáról beesve kérni ilyet, előre kellett foglalni asztalt. A trükk az 1 fontos kajában annyi, hogy aki ilyet kér, annak minimum 3 font értékben kell fogyasztania a bárban. De ez így még mindig nagyon olcsónak számít, mivel a legtöbb helyen 10-20 fontot is elkérnek egy Sunday Roastért, itt meg 4 fontból megvan az evés és az ivás is.

  (daily mail)

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Súlyos következményekkel számoljon, aki Katalin vagy Meghan hercegnének obszcén, bántó jellegű kommentet ír

  március 4., 14:45 Módosítva: 2019.03.07 13:29
  6

  A királyi családnak elege lett abból, hogy egyesek, na jó, elég sokan bántó, rasszista, sőt, szexuális tartalmú, obszcén üzeneteket írnak kommentben a hercegnék fotói alá. Persze, meg lehet jegyezni, hogy Katalin hercegné mindig milyen csodálatos, azt sem bűn eltitkolni, hogy Harry herceg milyen gyönyörű feleséget talált magának, de az ezeken túlmenő, testiséget is megemlítő alpári hozzászólásokra nem kíváncsi a királyi család. A közleményükben leírtak szerint ezt nagyon komolyan veszik. A saját oldalaikról száműzik a trollokat, de nem állnak meg annyinál, hogy kitiltják őket az adott felületről, megvonják a kommentelési lehetőségüket. Bizonyos esetekben, ha valaki olyat ír, akkor azt nem a Facebook, Twitter vagy az Instagram moderátorainak fogják jelenteni, hanem egyből a rendőröknek. És el lehet képzelni, hogy mekkora körültekintéssel jár el a rendőrség, ha egyenesen a királyi családtól érkezik a kérés.

  (Telegraph)

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Harry herceg és Meghan hercegné babavárása is iszonyú kellemetlen az angol fotós kamuképein

  február 23., 08:35 Módosítva: 2019.07.07 15:44
  24

  Igen, a születendő gyerekükről is van kép.

  Ott jártunk, ahol Harry Potter

  február 8., 15:36 Módosítva: 2019.02.10 17:49
  70

  Mi Nagy-Britannia egyik legfontosabb exportcikke? Ott van a messze földön híres skót viszki, a londoni rendőrök sisakja, a telefonfülke, az emeletes buszok és még egy csomó minden, ami legalább hűtőmágnes formájában hazavihető. A legfontosabb talán maga az angol nyelv, és a mai posztunk is ehhez kapcsolódik, hisz nem lennénk meglepve, ha a magyar utónévkönyvben is benne lenne a Harry. Nem a herceg, hanem a Potter. (És amúgy lehet így hívni magyar gyereket, csak nem y-nal, hanem i-vel, hogy Harri - a szerk.)

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Meghan hercegné babája akkorát rúgott, hogy talán még az űrből is látni lehetett

  február 8., 10:15 Módosítva: 2019.02.11 09:17
  5

  A Hello magazin szúrta ki egy Meghan hercegnével és Harry herceggel foglalkozó Instaoldalon, hogy a hercegi páros tavasszal születendő utódja már most szeret véleményt nyilvánítani a körülötte zajló eseményekkel kapcsolatban. Mivel beszélni még nem valószínű, hogy tud, meg ha tudna, sem lehetne kihallani bentről, máshogy kellett felhívnia magára a külvilág figyelmét. Eszerint pont úgy tett, ahogy minden más magzat szokott (csak ők nem érdekelnek annyi embert, mint a születendő royalbébi). 

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Esik a hó? Attól én még rövidnadrágban tekerek melóba!

  február 1., 11:30 Módosítva: 2019.02.02 14:47
  0

  Mi van, nem ismerős? Sült hal, Tom Jones, délutáni tea, rossz kaja, még rosszabb idő, kib.szott Mary Poppins, London!!!

  Talán ez a Blöffben elhangzott fenti párbeszéd az egyik legismertebb rövid leírás Angliáról. És tény, hogy ott általában esik az eső. Illetve, ha valami esik, akkor az az eső, nem pedig valami más halmazállapotú csapadék, mondjuk hó. Erre mi történt most Angliában? Hát behavazott. A természet már csak ilyen,

  ha elég hideg van, akkor megfagy a víz, és akkor is hó esik eső helyett, ha amúgy mediterrán klímához vagyunk szokva.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Fülöp herceg bocsánatot kért a nőtől, akivel egy hete karambolozott

  január 27., 17:37 Módosítva: 2019.01.29 10:38
  2

  II. Erzsébet királynő férje, Fülöp herceg január 17-én, csütörtökön autóbalesetet szenvedett, állítólag azért, mert elvakította a szemből érkező erős napfény, amiért nem tudta felmérni az aktuális helyzetet, és Land Roverével egy szembe jövő autónak csapódott. A kocsiban két nő és egy kilenc hónapos baba tartózkodott, nekik nem esett komolyabb bajuk, bár az egyik felnőttnek, bizonyos Emma Fairweathernek eltört a karja, miután az autójuk az árokba borult. Fülöp herceg az ütközés után a lábát fájlalta, mert beszorult, de hamar sikerült kiszabadítani, és ki tudott szállni a járműből. 

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Mikor születik? Tényleg ikrek lesznek? - minden, amit Harry és Meghan gyerekéről tudni lehet

  január 27., 13:02 Módosítva: 2019.01.29 13:53
  15

  Hamarosan világra jön a hercegi pár első gyermeke, így pedig időszerű összeszedni, mi az, ami márt tudunk róla, és mit az, amit csak pletykálnak.

  Meg nem mondaná erről a modellről, hogy nyolc hónapos terhesen lépett a kifutóra!

  január 22., 19:16 Módosítva: 2019.01.28 11:13
  5

  A Schiaparelli divatház is bevállalta, hogy egy várandós nőn mutassák be az új kollekciójuk egyik darabját. Csak kicsit túlóvatoskodták a dolgot.

  A nap képe Monte-Carlóból érkezett, de felvet egy nehéz kérdést

  január 22., 10:44 Módosítva: 2019.04.07 09:40
  8

  Az idei már a 43. cirkuszfesztivál Monte-Carlóban, és a rendezvényről tudósító fotósok képeit átnézve volt egy, amit egyszerűen nem tudunk nem megosztani, annyira jó.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Pompejinél turistásabb rom nincs, mégse lehet otthagyni

  január 20., 12:56 Módosítva: 2019.01.21 13:23
  59

  Biztos sokan vannak, akik azt mondják, hogy hagyják őket békén az ókori romokkal, múzeumokkal és hasonló, fontosnak kikiáltott turistalátványosságokkal. Persze, be kell nézni, ha otthon majd kérdezik a rokonok és barátok, de azért jobb dolgok is vannak, különösen a tenger közelében, különösen Olaszországban.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Poszeidón, róka, fallosz – 10 fotó, 10 érdekesség Európából

  január 19., 16:07 Módosítva: 2019.01.21 08:28
  2

  Sok érdekes dologba futottunk bele az elmúlt hónapokban Európában, sok mindenről írtunk is, de volt egy csomó olyan is, amiről egy fotó elmond mindent. Hisz tudjuk: egy kép ezer szót ér. Ezekből tízet osztunk meg alább, azért pár szó kíséretével, hogy a többi ezer már jöjjön magától!

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Ilyen volt egy bordélyház az ókorban

  január 10., 16:32 Módosítva: 2019.01.12 10:58
  40

  Nem túlzás talán azt mondani, hogy a világ leghíresebb romvárosa Pompeii. Mint Olaszország jó része, nagyon turistás is, mégis úgy életre kelti az ókori világot a látogatóknak, hogy bizton állíthatjuk, jobb, mint bármelyik ókori tematikájú 3D történelmi film. A boltokon, udvarházakon, emberfigurákon túl az ókoriak egy részének szexuális életébe is bepillantást enged,

  van ugyanis egy szinte tökéletes állapotban megmaradt bordélyház is a városban.

   

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Kihirdették, majd gyorsan törölték, hogy Meghan hercegné milyen intézményt fog a királyi család tagjaként támogatni

  január 10., 12:06 Módosítva: 2019.01.12 09:28
  10

  Úgy néz ki, hogy Meghan Markle hamarosan elkezdi gondját viselni a Nemzeti Színháznak. Ebben az a pláne, hogy ezt nem mint Meghan Markle, hanem mint Meghan, Sussex hercegnőjeként teszi. Azaz tenné, mivel egyelőre nem hivatalos a dolog. A Nemzeti Színház ugyan bejelentette január 9-én a nagy hírt, de 10-re törölték az erről szóló bejegyzésüket. Lehet, hogy a királyi család ennél jobban meg akarja adni a módját annak, hogy kihirdessék mi az az intézmény vagy szervezet, amit Harry herceg felesége már a királyi család tagjaként elsőként támogat.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Jó helyet találtak az eladatlan karácsonyfáknak Berlinben

  január 7., 16:44 Módosítva: 2019.01.09 12:26
  11

  Feldíszítették őket az állatkert lakóinak, akik nemhogy a díszeket fogyasztották lelkesen, némelyek a fát is megkóstolták.

  Ezen a román népünnepen igazi medvebőrökbe bújnak

  január 4., 14:34 Módosítva: 2019.01.07 07:57
  2

  Lapozza végig a fotókat erről a meghökkentő népszokásról!