Ha szórakozásképpen szokott bulvárt olvasni, talán már szembesült azzal, hogy vannak olyan, híres magyar emberek, akiket mintha a körülöttük lévő felhajtás éltetne. Ők azok, akiket egymás után tépáznak meg a sors váratlan, drámai fordulatai, akik alig élnek túl valamit, már jön is a következő csapás. Minden napilapban szerepelnek, és mintha kimondottan azért alakulna így az életük, hogy még több szenzációs cikk születhessen róla.

Még nem szembesült a jelenséggel? Akkor mutatunk néhány példát!

A legnagyobb drámakirály egyértelműen Damu Roland, aki hónapok óta látja el a napilapokat élete megrázó eseményeivel. Kedvelt témája, hogy terhes felesége alkoholista, neki viszont nincs kedve egy alkoholista feleséghez, és a gyerekkel se nagyon tudna mit kezdeni, meg nem is akar, adják inkább állami gondozásba, úgy egyébként ő meg sokkal boldogabb volt a börtönben. Damuné Edina a maga részéről annyit tesz hozzá a történethez, hogy a férfi többször megverte, vagy leköpte, vagy lelkileg terrorizálta. Illetve, hogy ha lehet, inkább kerüljön gyámhatósághoz a gyereke, de semmiképp se az apjához - már ha elvennék tőle, mert ugye terhesen iszik, és ezzel veszélyezteti a gyereket.

A gyerek biztos örül majd, ha mindezt visszaolvassa - attól függetlenül, hogy mennyi a történetfolyam igazságtartalma. Mi nagyon sok esélyt adtunk annak, hogy megismerjük Damu Roland igazságát, de ez nem alakult jól. Úgyhogy inkább nem is foglalkozunk az újabb fejleményekkel.

Lagzi Lajcsi

Galambos Lajost hónapokon át az Ártatlanul Meghurcolt Művész szerepében tekinthették meg az újságokban, aki nem tehet semmiről, csak valahogy ellopódott valamennyi áram. A mártír-karaktert, aki majd elégtételt szerezhet mindezért, először a Mexikóba feltöltődésképp utazó, megkönnyebbült hírességére cserélte le. 

Közben azért hogy, hogy nem, volt alkalma videoüzenetet küldeni a Fókusznak, és folyamatosan a magyar sajtónak üzengetett, ami azért annyira nem hangzik pihentetően. Felesleges komolyabb következtetéseket levonni a történtekből, az azonban engedhet következtetni Galambos vagyonának méretére, hogy egy ötfős családot utaztatott el hetekre, a világ túlvégére. Amikor elment, és hazajött, akkor meg pont ott voltak a Blikk újságírói, micsoda szerencsés véletlen!

A legutóbbi fordulat az aggódó apa figuráját hozta el nekünk. Nem vicc: nemrég azon aggódott, mi lenne, ha a lányáról szexi fotók készülnének, a Hot! szerint most meg éppen külföldi iskolába akarja küldeni a gyerekeit, miközben sitty-sutty, gyorsan írt egy könyvet is. Ilyen érdekességekkel, mint hogy régen milyen jó volt a Dáridó, meg hogy a börtönben rossz ám eléggé.

A tények: Galambost tavaly szeptemberben, lopás és vesztegetés gyanújával őrizetbe vették. Azzal gyanúsítják, hogy a közműszolgáltatók mérőeszközeit kikerülve fogyasztottak áramot a lakóparkjukban, ezzel körülbelül 100 milliós kárt okozva a közműszolgáltatóknak. Amikor pedig lebuktak, lefizették az ellenőröket. Mindezek miatt szeptember 24-én előzetes letartóztatásba került, majd január 24-én kiengedték. Azóta szabadlábon védekezhet, és nincs ellene kényszerintézkedés (például lakhelyelhagyási tilalom), csak be kell jelentenie, ha valahova elutazik. Ingatlanvagyonát (legalább részben) viszont zár alá vették - egyelőre nem adhatja el az óriásbirtokát.

Schobert Norbert

Schobert legfényesebb napjainak már leáldozott, valószínűleg minden magyar sajtóorgánum eleget, és elégszer tudósított a kalandjairól, élete izgalmas változásairól, és boldog mindennapjairól. Mostanában inkább azért kerül a lapokba, mert baj van az Update-birodalomban - viszont kétségkívül ősalakja a címlapokon parádézó magyar celebeknek, úgyhogy visszanyúlunk 2012-be, amikor boldog-boldogtalan értesülhetett a családfő minden, a szívbetegségével kapcsolatos élményéről. Ebben a cikkünkben hosszan írtunk róla.

A lényeg, hogy a TV2 kamerái végig vették, ahogy Schoberten szívműtétet végeznek(megnézheti itt és itt), a férfi, a legrosszabbra készülve, búcsúvideóban köszönt el feleségétől, Rubint Rékától, aki napjainkig emlegeti a történteket. Rubint egyébként folyamatosan közvetítette a Facebookon az eseményeket, egyszóval senki sem maradhatott le a fontos pillanatokról. Nem vagyunk egyformák: van, aki csöndben szenved, más könyvet ír, ha műtét közben leállt a szíve, és hangoztatja, hogy megtért

Hujber Ferenc

A színész a második gyereke születése óta szünetelteti az emigrációra vonatkozó terveit, noha korábban meggyőződéssel állította, hogy világgá megy, de legalábbis Tibetbe. (Teljesen azért nem adta fel.)

Ezen felül azonban káprázatos mennyiségű dolog történik vele. A kedvenc esetünk természetesen az volt, amikor a Barátok közt forgatókönyvével mentette saját testi épségét, de igazából ő maga is felismerte a saját életében rejlő lehetőségeket, ugyanis monodrámává alakította élményeit. A kulcsszavak: szivárványterápia, halálközeli élmények, nyitott kapcsolat, de ha csorbítatlan változatban kíváncsiak Hujberre, ezt az interjúkat ajánljuk. A lényeg, hogy vele kapcsolatban is évekig heti rendszerességgel értesülhettünk valami egészen szenzációsról. (Igaz, a sorból már egyértelműen kilóg azzal, hogy napjainkban nagyon ritkán, és akkor sem friss balhék miatt írnak róla a lapok - alighanem nyugodtan él és dolgozik.)

Szép gárda, nem? Válasszon közülük kedvencet!

Ki csinál igazi szappanoperát az életéből?