Összegyűjtöttünk hét modellt, akik betöltötték a 40-et (vagy 50-et), de még mindig irigylésre méltóan néznek ki. Fénykorukban minden magazin és tervező velük akart dolgozni, sokan közülük máig jól keresnek a modellkedéssel: szavazzon, ön szerint melyikük a legszebb?

1. Naomi Campbell, 40 éves

Campbell 2010-ben ünnepelte – tervezőkkel karöltve – huszonötödik, divatiparban töltött évét: volt minek örülnie, hisz máig keresett modell, aki akár azt is megengedheti magának, hogy hat hetente luxusutakon pihenje ki a munka fáradalmait. A színes bőrű manökenek közül senkinek nem sikerült azt elérni, amit neki, bár az utóbbi évtizedben már elhomályosította munkásságát a magánélete, az őt tömegesen feljelentő alkalmazottak horrorisztikus történetei meg a véres gyémántok.

 

2. Elle Macpherson, 47 éves

Macpherson is a nyolcvanas évek új szupermodell-generációjának oszlopos tagja, és bizony már ő is jócskán túl van a 40-en. Már évek óta fel akart hagyni a modellkedéssel, mondván, túl idős a kifutóra, de a 2010-es Louis Vuitton bemutatót mégse hagyta ki. A Britain’s Next Top Model című műsor vezetését is szívesen vállalta. Macpherson vékonysága legendás, beceneve szerényen „A Test”: 44 éves volt, amikor a brit Debenhams üzletház minden idők legszebb modelljének választotta.

 

3. Stephanie Seymour, 42 éves

Seymourról kicsit gonoszabb képek kerültek a galériába, mint a többiekről: a szupermodellgeneráció kései tagjának bikinis képei komoly vitát váltottak ki nemrég arról, jól tartja-e magát a négy gyermekes anyuka. A 42 éves modell – ha máshonnan nem – a Guns N' Roses klipjéből biztosan ismerős: ő volt az, akit Axl Rose elvett feleségül a November Rainben. Seymour a 90-es évek elején többször szerepelt a Sport Illustrated fürdőruhás kiadványának címlapján (ami nem kis megtiszteltetés) és évekig a Victoria’s Secret angyala volt (ami szintén komoly mérföldkő egy modell karrierjében), de egy ideje inkább családjának szenteli minden idejét, utoljára 2008-ban vett részt Salvatore Ferragamo reklámkampányában.

 

4. Linda Evangelista, 45 éves

Az olasz felmenőkkel is rendelkező, kanadai származású Evangelista volt talán a legmenőbb modell a 80-as években, akkoriban jogos volt mottója, azaz: "napi tízezer dollárnál kevesebbért föl se kelek az ágyból". 2008-ban Prada kampánya és az olasz Vogue is címlapra tette, több évre szóló szerződés köti a L’Oréalhoz, de közel sincs annyi munkája, mint például Campbellnek. Pedig Evangelista is nagyon jól tartja magát, arca szinte semmit nem változott 20 év alatt és csinosan öltözködik.

 

5. Cindy Crawford, 44 éves

Az állítólag anyajegyei miatt nem öregedő, 1966-os születésű Crawford 42 évesen a Vogue-ban mutatta meg, milyen feszes maradt teste két gyerekszülés után is, talán épp ezért most, 44 évesen sincs munka nélkül: bár a csapból már nem ő folyik, de az alkalomszerű divatfotózás mellett továbbra is reklámoz olyan elegáns cégeket, mint például az Omega. Legutóbb 2010 októberében fotózták a Vogue-nak, aranyló Balmain ruhában került az „Icon Issue” címlapjára, de a kifutóhoz már öregnek tartja magát, akárcsak Macpherson.

 

6. Iman, 55 éves

David Bowie felesége, a legendás szomáliai szupermodell karrierje 1976-ban kezdődött, hosszú nyakával, vékony, nyúlánk alkatával, természetesen egyenes hajával és kedves akcentusával szinte azonnal befutott. Majd 14 éven át folyamatosan modellkedett, 1994-ben megalapította saját kozmetikai márkáját. Napjainkban a Project Runway kanadai verzióját viszi, állítása szerint sokkal ügyesebben, mint Heidi Klum az amerikait.

 

7. Twiggy, 61 éves

A mezőny legidősebbje, az egykor 40 kilós Twiggy 22 éves korában hagyta abba a modellkedést, de néhány reklámot, fotózást azóta is vállal. Nemrég az Olay ránctalanító krémjével került címlapokra, bár ennek biztos nem örült: a brit reklámetikai hatóság ugyanis megtévesztőnek minősítette a túl ránctalan képeket. Twiggy a hatvanas években vékony, csontos testalkatával tűnt ki a kor jól táplált modellei közül, rajongói szerint a fiatal lány hatása Coco Chaneléhoz mérhető.

, vagy Elle

Ki a legszebb az egykori szupermodellek közül?

Szavazzon, ön szerint melyik egykori modell tartja magát legjobban? Naomi Campbell a legszebb, esetleg a vátozatlanul ránctalan Cindy Crawford? Elle Macpherson soványsága vagy Stephanie Seymour kikerekedett idomai tetszenek jobban önnek?Esetleg a legendás Twiggy a kedvence? Döntse el ön, ki a legszebb érett szupermodell!