horoszkóp

Élet

A Velvet trendblogja

Párhoroszkóp

Kíváncsi rá, összeillik-e mostani párjával? Nézze meg, mennyire passzolnak csillagjegyeik alapján!

Abszurd: éjjel megfagynak a váci mentők

2 órája Módosítva: 2017-01-19 12:42:39
8

Két hete nincs fűtés, ezért két hete egy PB gázzal működő szerkezettel oldották volna meg a helyzetet a Váci Mentőállomáson, csakhogy az is feladta, így van, hogy mínusz 12 fokra ébrednek az éjjel éppen szolgálatban lévő mentők. Az abszurd történetet egyikőjük osztotta meg a Facebookon, amit valószínűleg még nem szúrt ki az Országos Mentőszolgálat vezetése, így még elolvashatja.

Untitled-1
Fotó: Facebook

Kerestük az Országos Mentőszolgálatot, hogy megkérdezzük, mikor kívánják megszerelni a fűtést az állomáson, amint válaszolnak, posztunkat frissítjük. Ha viszont van felesleges és nagy teljesítményű hősugárzója, ne habozzon besétálni vele a váci mentőkhöz.

Távolról sincs vége, olvasson még

Legyőzte a rákot, most másokat inspirál jógás fotóival

január 17., 21:48 Módosítva: 2017-01-19 07:20:04
72

Dee Moi nemcsak elképesztően szexi és hajlékony, hanem mondanivalója is van. Minden erejével azon van, hogy lelket öntsön másokba.

Legyőzte a rákot, most másokat inspirál jógás fotóival

Berlinben nyitottak az emberek, Budapesten meg közönyösek

január 17., 17:37 Módosítva: 2017-01-19 07:20:02
667

Vay Blanka 37 éves, és korábban Vay Márton néven dolgozott a hazai politikában környezetvédelmi aktivistaként. Majdnem három éve költözött ki Berlinbe a feleségével, és azt mondja, azért döntött az országváltás mellett, mert az évek során Magyarországon...

kiégtem, mint a villanykörte és friss levegőre vágytam.

Az alábbi interjúban arról mesélt a Velvetnek, hogy Németországban hogyan döbbent rá, hogy transznemű, hogyan változott át Vay Blankává, és hogy milyen volt ezek után egy-egy hétre visszatérni Magyarországra.

Távolról sincs vége, olvasson még

Elárverezik a kanadai miniszterelnök édesanyjának bugyitlan bulifotóját

január 17., 12:36 Módosítva: 2017-01-18 17:02:54
9

Érdekes fényképet fognak elárverezni Margaret Trudeau-ról. (Ő a jelenlegi kanadai miniszterelnök, Justin Trudeau édesanyja, maga is egykori first lady.) Az 1978-ban fotózott, fekete-fehér kép egy sorozat része, amely a Studo 54 nevű, legendás klubban készült. Trudeau egy hosszú szoknyában ül a kérdéses fotón, amely alapján egyértelműen elmondható, hogy nincs rajta bugyi – számol be a Page Six. De ezen a képen felül még több százat fognak elárverezni.

A volt kanadai first lady számtalan olyan képen szerepel, ahol felhőtlenül szórakozik az 1970-es évek legfelkapottabb diszkójában. Akkoriban ott szórakozott a zenei élet színe-java, például Michael Jackson, Liza Minelli, Elton John vagy Cher is. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Démoni erő végezhetett a pappal, aki az Ördögűzőt inspirálta

január 17., 10:57 Módosítva: 2017-01-18 11:41:51
34

Rejtélyes körülmények között halt meg az ír származású Malachi Martin író és katolikus pap, akinek élete a minden idők legjobb horrorjának tartott, 1973-as Ördögűző című filmet inspirálta. Legalábbis a Netflix új dokumentumfilmje, a „Hostage to Devil” alapján, amiben egy volt CIA-ügynök, Robert Marrow, a ténylegesen ördögűzéssel foglalkozó atya egykori sofőrje idézte fel, hogy mi történt, amikor 1999-ben egy négyéves, feltehetően démoni erők által megszállt kislányon kellett segíteniük Connecticutban.

A dokumentumfilm írója és producere, Rachel Lysaght szerint az atya Egyiptomban ismerkedett meg az ördögűző szakmával egy véletlennek köszönhetően. A szertartást végző pap asszisztense ugyanis hirtelen elájult, ezért be kellett ugrania a helyére. Később aztán New Yorkba költözött, ahol már egymaga vette fel a harcot a sötétség erőivel.

Távolról sincs vége, olvasson még

És akkor egy hatalmas aligátor átsétált az úton

január 17., 10:03 Módosítva: 2017-01-19 10:49:13
61

Alig hitt a szemének Kim Joiner, amikor az egyik floridai nemzeti parkban egyszerűen elsétált előttük egy hatalmas 

vagy inkább gigantikus

aligátor. 

Az állat egy bokorból jött elő, és öregurasan átcammogott a túloldalra. Valahogy így nézett ki ez a jelenet:

A látványtól bárkinek megfagyott volna a vér az ereiben. Nem elég, hogy egy aligátor, ráadásul akkora, mintha az őskorból ragadt volna itt. Kim Joiner azonban nem zavartatta magát, csak állt az úton és videózott. Utána pedig feltöltötte az óriást a nemzeti park közösségi oldalára. - írja a NyDaily News

Távolról sincs vége, olvasson még

Az ügyvédből lett insta-modell bikinis fotóitól garantáltan forró hangulatba fog kerülni

január 16., 20:09 Módosítva: 2017-01-18 17:02:44
107

A mellben és fenékben egyaránt erős Pia Müehlenbeck azért hagyta ott a jogi pályát, hogy saját brandjét építgesse. Bejött neki.

Az ügyvédből lett insta-modell bikinis fotóitól garantáltan forró hangulatba fog kerülni

Fázik? A 11 napos törpemalacok még jobban!

január 16., 17:05 Módosítva: 2017-01-18 17:02:49
14

Nem csak ön, az állatok is kezdenek kikészülni az extrém hidegtől, a tizenegynapos minnesotai törpemalacok például elég rosszul tűrik, hogy amióta világra jöttek konstans mínuszban kell élniük. A Debreceni Állat- és Növénykert gondozói ezért infralámpával járulnak hozzá jobb közérzetükhöz.

A módszer láthatóan sikeres:

A hajtás után pedig még több elégedett arccal találkozhat.

Távolról sincs vége, olvasson még

A fiú kartonból készített mását vitték bulizni, aki nem éppen úgy reagált, ahogy várták tőle

január 15., 15:39 Módosítva: 2017-01-17 16:41:11
38

Biztos emlékeznek az anyukára, aki a külföldön tanuló fia kartonváltozatával töltött anya-fia viszonyhoz illendő minőségi időt. A család minden tagjának jóleső élmény lehetett, így alighanem a fiatalembernek is, noha ő csak fényképekről értesült a megható időszakról. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Lenyűgöző videón a befagyott Balatonon bandázó vadkacsák

január 15., 14:52 Módosítva: 2017-01-17 16:41:06
109

Drón segítségével készített látványos videót a befagyott Balaton kellős közepén, egy lék körül gyülekező tőkésrécékről Lőrincz Balázs. A Fonyódliget közelében rögzített felvételnél már csak az a bámulatosabb, ami a jelenség mögött áll. A sonline.hu szerint ugyanis a vadkacsák szándékosan tartják fenn maguknak a jég mozgása miatt létrejött nyílást. Testmelegükkel és mozgásukkal akadályozzák meg, hogy a lék visszafagyjon.

Hasonló összefogás bontakozott ki a récék között Bárdudvarnok határában, a Petörke tavon is. Erről a kapos.hu-n nézhet meg egy videót.

Távolról sincs vége, olvasson még

Itt egy lista, hogy túlélje, ha összeomlik a világ, amit ismer

január 15., 11:13 Módosítva: 2017-01-17 16:40:56
15

Ha önből is előtörne a belső Bear Grylls, vagy csak szimplán ráparázott arra, hogy bármikor kitörhet a harmadik világháború, akkor önnek találták ki a Survivalist.com weboldalt, ahol túlélőtrükkökkel, tanácsokkal szolgálnak. Egy online tréningen megtanulhatunk tüzet csiholni, vadászni, de akár orvosságot is készíteni.

Egy krízis esetén a pénz nem ér majd semmit, a leleményesség annál inkább.

Az oldal azzal jön, hogy ami már egyszer megtörtént, bármikor megtörténhet - gondolva itt a világháborúkra, polgárháborúkra, és bármilyen technikai, vagy környezeti krízisre.

Összegyűjtöttük a legjobb trükköket, ami kezdőcsomagként elegendő is lehet. Legalábbis pár hétig biztosan.

Távolról sincs vége, olvasson még

Ennek a filmrajongó pasinak túl sok ideje van

január 14., 20:06 Módosítva: 2017-01-17 16:40:51
19

De legalább jól használja: az elmúlt 5 évben bejárta a legnagyobb Hollywoodi filmek helyszíneit.

Miért pont egy daruból ne lehetne menő hotel?

január 14., 19:29 Módosítva: 2017-01-17 16:40:45
30

Nagyon is lehet! Sőt, vonatból, repülőből és hajóból is. A világ 12 legkülönlegesebb szálláshelye következik.

Ezt jósolták a régi filmek 2017-re

január 14., 18:19 Módosítva: 2017-01-17 16:40:43
3

A Vissza a jövőbe II szerint már 2015-re rég le kellett volna mennie a Cápa 19. részének, sőt, a gyerekeknek légdeszkázniuk kellene, hogy a pillanatok alatt elkészülő mirelit pizzáról ne is beszéljünk. Vagy a repülő autókról, ugye. Viszont létezik a Nike önbefűzős cipője, csak más. 

És akkor ez csak egy film jóslata volt. Idén többől is lehet válogatni.

Távolról sincs vége, olvasson még

Jobban van a népszigeti stéghez fagyva talált róka

január 14., 15:41 Módosítva: 2017-01-17 16:40:48
763

Egy balszerencsés róka január 10-én, kedden fagyott oda egy stéghez Budapesten, a népszigeti hajójavítóban. A bajba jutott állaton az Állatmentő Liga segített. Körbetörték körülötte a jeget, majd állatorvoshoz vitték.

A Fagyi névre keresztelt rókát az Állatmentő Liga szabadította ki a jég fogságából
A Fagyi névre keresztelt rókát az Állatmentő Liga szabadította ki a jég fogságából
Fotó: Állatmentő Liga/Facebook

Szerencsére törést nem mutatott ki a röntgen, viszont nagyon kihűlt és a farka nagy része elhalt. Nagyobb baj, hogy a lába sem biztos, hogy megmarad. :( Holnapig folyamatos melegítés, infúzió.....reméljük erős lesz

– írták beszámolójukban.

Az Exo-Pet Állatgyógyászati Centrumban lábadozik
Az Exo-Pet Állatgyógyászati Centrumban lábadozik
Fotó: Állatmentő Liga/Facebook

A találó módon Fagyi névre keresztelt róka állatorvosa pénteken a Facebookon közölte, hogy páciense már jobban van. A kommentekből az is kiderül, hogy úgy fest, megmarad a lába. A jelek szerint az étvágyával sincs gond. Erről ön is megbizonyosodhat, ha megtekinti az alábbi videót.

Az Állatmentő Liga szerint teljes felépülése után Fagyi egy vadasparkban találhat új otthonra.

Előkerült a Jégvarázs főszereplőinek elhallgatott testvére

január 14., 08:45 Módosítva: 2017-01-17 16:40:32
41

Évek óta óriásit megy a Disney Frozen című meséje, amelyet magyarul Jégvarázs címmel ismerhetnek. A rajongók már minden részletét feltárták és feldolgozták, gyakorlatilag nincs olyan mozzanata, amely ne lenne régóta ismert.

Gondolnánk mi!

Csakhogy most a Buzzfeeden megjelent egy tényfeltáró anyag, amelyből kiderül egy eddig kevéssé tematizált rokoni kapcsolat. Most figyeljenek:

Távolról sincs vége, olvasson még

Most megismerheti Nigéria másik oldalát: milliókkal pózolnak a gazdag kölykök

január 13., 20:08 Módosítva: 2017-01-17 16:40:36
24

Míg az ország egyik része elítéli a nyugati kultúrát és javakat, addig a másik ebben fürdik. Meg tejben-vajban.

Modellként kezdett új életet, miután leadta testsúlya felét

január 13., 15:20 Módosítva: 2017-01-17 16:40:30
15

A 21 éves dán lány azután döntött a drasztikus életmódváltás mellett, hogy testsúlya miatt nem akarták felengedni a hullámvasútra.

Modellként kezdett új életet, miután leadta testsúlya felét

Nem kell terminátornak lenni ahhoz, hogy imádják az ovizsarut a győri gyerekek

január 13., 12:59 Módosítva: 2017-01-17 16:40:21
2

Ki ne emlékezne az 1990-es Ovizsaru című filmre, ahol Arnold Schwarzenegger még azok szívébe is belopta magát, akik Terminátorként nem rajongtak érte. És bár a történetbeli John Kimble nyomozó nem boldogult valami jól a gyerekekkel....

Később azonban egészen jól összebarátkozott a kicsikkel és még az életüket is megmentette.
Később azonban egészen jól összebarátkozott a kicsikkel és még az életüket is megmentette.
Fotó: Port.hu
Úgy tűnik, nálunk imádják a gyerekek az ovizsarut!

Szalay Zsolt törzszászlós látogatott el az egyik győri óvodába az Ovi-Zsaru program keretében, és a képek alapján a kicsik egyből megkedvelték. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Ez a nő lenyűgöző fotókon meztelenkedi körbe a világot

január 12., 21:42 Módosítva: 2017-01-17 16:40:26
16

A lengyel származású Magdalena Wosinska képeinek legfontosabb ismérve, hogy ruha nélkül, szép tájakon látható rajtuk.

Ez a nő lenyűgöző fotókon meztelenkedi körbe a világot

Ilyen, amikor egy elválaszott ikerpár először találkozik egymással

január 12., 16:41 Módosítva: 2017-01-17 16:40:21
31

Gracie Rainsberry és Audrey Doering különböző vezetéknevük ellenére is ikrek, születésük után ugyanis azonnal adoptálták őket, de más-más családhoz kerültek, írja a Just Jared.

Audrey Doering édesanyja akkor jött rá, hogy örökbefogadott lányának lehet egy ikertestvére, amikor azt a listát böngészte, ahol az árva gyerekeket gyűjtik össze. A nő adoptált lánya neve mellett látta meg azt a fotót, amin Audrey még ikertestvérével látható.

Az anya egy kis kutatómunka után megtalálta 10 éves lánya testvérét. A gyerekek a Good Morning America tévéműsorban találkoztak egymással először, és eléggé örültek egymásnak.

Távolról sincs vége, olvasson még

Meg se kottyan a nyíregyházi fókáknak a -18 fokos idő

január 12., 14:23 Módosítva: 2017-01-17 16:40:13
97

Meg sem kottyan a Nyíregyházi Állatpark borjúfóka családjának a -18 fokos kinti hőmérséklet. Az Atlanti- és a Csendes-óceán északi vizeiben őshonos állatok testét a vizek alacsony hőmérsékletétől, vastag bőr alatti zsírréteg védi meg, s bár ez mechanikai védelmet és tápanyagraktárt is jelent az állat számára, a hőszigetelő szerepe a legfontosabb.

Távolról sincs vége, olvasson még

Elpusztult Vobara, a Fővárosi Állatkert egyik koalája

január 12., 10:34 Módosítva: 2017-01-17 16:40:01
64

A Fővárosi Állat- és Növénykert szomorú eseményről számolt be honlapján és közösségi oldalán: elpusztult az állatkert két koalájának egyike. Vobara minden különösebb előzmény nélkül került válságos állapotba, s az erőfeszítéseik ellenére sem sikerült életben tartani. 

A boncolás eredménye szerint bélgyulladás, illetve bélcsavarodás volt a halál közvetlen oka, ami sajnos nem ismeretlen kórkép a koaláknál. A másik koalát, Nur-Nuru-Bint továbbra is láthatja a nagyközönség.

Távolról sincs vége, olvasson még

Az internetezők új szerelme ez a szakács: mém lett belőle

január 11., 10:33 Módosítva: 2017-01-17 16:39:49
19

Egy szakácsra pörgött rá a fél internet: egy belevaló fiatal főzőmester az Instagram oldalára pakol fel, sokszor értelmezhetetlen, olykor pedig kifejezetten vicces főzési-sütési bravúrokat.

Az előkészületekről, tálalásról is mutat olyat, amit csak ő tud.

Hát róla van szó, Nusret Gökçe-ről, aki a Törökország, Dubai és Abu Dhabi tengelyen mozog.

Seversiniz dedi

nusr_et (@nusr_et) által közzétett fénykép,

Távolról sincs vége, olvasson még

Kvíz: találja ki, mennyit tud egy csapat magyar gimnazista!

január 10., 19:58 Módosítva: 2017-01-11 16:57:53
14

A napokban tíz fiatal látogatott az Indexbe, különböző budapesti gimnáziumok továbbtanulás előtt álló diákjai. Az utóbbi időben sok szó volt arról, hogy mennyit tud ez a generáció, ezért gondoltuk, a katasztrofális PISA-eredmény után szabadon leteszteljük őket mi is, a magunk módján:

olyan kérdésekkel, amikkel bepillantást kapunk abba, mennyire vannak tisztában a hétköznapi, felnőtt élet bizonyos dolgaival.

15 kérdést kaptak tőlünk, mindre egy-egy szám volt a válasz. Volt olyan téma, ami vastagon benne van a gimnáziumi tananyagban (irodalom, biológia, kémia, vallás, stb.), de olyan is, amihez a hétköznapi életben való jártasság volt inkább szükséges, valamint szerepeltek népszerű dolgok és személyek, amikkel-akikkel  a Velvet is rendszeresen foglalkozik, vagy ami az embereket általában érdekli.

Azért úgy tettük fel a kérdéseket, hogy számmal lehessen rájuk válaszolni, mert így egyrészt gyorsabb és egzaktabb a válaszadás, másrészt mert így a válaszokat átlagolni tudtuk az alábbi kvízjátékhoz. Sok olyan kérdés volt a tesztben ugyanis, amire a pontos választ a felnőttek többsége sem találná el, de azért valószínűleg egy részükre megközelítőleg helyes tippet adna.

Távolról sincs vége, olvasson még

Az életét kockáztatta, hogy megmentsen egy jégen rekedt szarvast

január 10., 17:56 Módosítva: 2017-01-11 16:57:57
80

Egy szarvas január 9-én, hétfőn került nagy bajba Connecticutban, miután néhány prérifarkas a félig befagyott Farmington folyóba kergette. A vízből ugyan sikerült kikecmeregnie, de a csúszós jégen sehogy sem tudott feltápászkodni, így nem sok esélye volt arra, hogy önerőből jusson ki a partra. Kimentéséhez egy állatvédő szervezet három munkatársa sietett a helyszínre.

A csapatnak nem volt könnyű dolga. Egyikük a derekára kötött kötéllel kúszott oda az állathoz a vékony jégen, majd egy kék lepedővel takarta le annak a fejét, hogy megpróbálja megnyugtatni kicsit. Ezután a kötél segítségével két társa húzta ki őket a partra. Ahogy mondani szokás, a szarvasnak az ijedtségen túl nem esett bajba. Némi tétovázás után eltűnt a fák között erdőben.

Via NBC Connecticut

Távolról sincs vége, olvasson még

Zeneipari jócsajok álltak modellt naptárhoz

január 10., 17:26 Módosítva: 2017-01-17 16:39:45
378

Különleges naptárral hívja fel a figyelmet tizenkét zeneiparban dolgozó nő a méhnyakrák megelőzésére, a szűrések fontosságára és a rehabilitációra. 

Egy tucat zeneipari szakember és a Mályvavirág Alapítvány január 9-én, a BARhole Music pubban mutatta be a RoadVasárNaptár című kiadványukat: a naptár értékesítéséből származó bevétellel az alapítvány munkáját támogatják.

Távolról sincs vége, olvasson még

Akarja tudni, mi történt a Tiszába fagyott hattyúval?

január 10., 13:32 Módosítva: 2017-01-11 16:57:56
209

Megmutatjuk! A madárba két óra alatt leheltek új életet.

Akarja tudni, mi történt a Tiszába fagyott hattyúval?

A jeges Dunát már látta felülről, na és a Balatont?

január 10., 11:42 Módosítva: 2017-01-11 16:57:42
11

Az elmúlt napokban az már nagyon nem is számított menőnek, aki nem töltött fel valamelyik közösségi oldalra legalább egy fotót 

  • befagyott vízeséséről,
  • a Dunán úszó vagy
  • a Balaton partján feltorlódó jégtáblákról.

A zajló Dunát tegnap már mi is megmutattuk, most itt van néhány felvétel a levegőből a majdnem befagyott Balatonról is.

Távolról sincs vége, olvasson még

De mit keresett ez a róka Kaposvár belvárosában?

január 10., 11:41 Módosítva: 2017-01-11 16:57:44
59

Járkókelők figyeltek fel a szokatlan jelenségre a kaposvári sétálóutcán, amint egy róka sétálgatott, szaglászott a hóesésben a belvárosban. Volt, akinek sikerült levideóznia és elküldte a Kaposvár Most.hu oldalnak. 

Ő volt az!

Azt írják az állat valószínűleg táplálék után kutatott elszántan. Kétségbe lehetett esve, ha bemerészkedett a város egyik legforgalmasabb pontjára. Sajnos jobb híján csak a sétálóutca díszkivilágítását találta meg, amit rendesen meg is rágcsált. 

Távolról sincs vége, olvasson még