Sasha Grey amerikai pornós már olvasott fel mesekönyvből elsősöknek, és fog is. De melyik magyar ismertember követhetné a példáját? Enumeráció és javaslatok, szavazzon a legjobbra!

Sasha Grey amerikai pornós nemrég beszállt egy jótékonysági akcióba: mesét olvasott fel elsős kisiskolásoknak. A szülők erőst háborogtak, ám ő kitart amellett, hogy a cél nemes, ezért folytatja az akciót. De melyik magyar ismertember olvasson a mi elsőseinknek? Merítésünkhöz gyűjtöttünk pornóst is, celebet is. Nézzék végig, aztán szavazzanak!

Alexandra Diamond

Alexandra Diamond sztriptíztáncos, tehát a felnőtt műfajokban vastagon benne van, ráadásul igencsak szórakoztató személyiség – aki eddig nem hitte el, az a norvég ámokfutása után meggyőződhetett róla –, tehát ideális jelölt. Müller Attila excsajának kollégánk szerint a Pancimanci című mesét kéne felolvasni. Indoklás: "úgy érzem, az aranyfonás egy ilyen nagyvilági nőhöz illő tevékenység".

Boróka Balls

Boróka Balls sajnos már nyugdíjba ment, de olvasóink aktív pornós korában nagyon szerették. Meg a célközönsége is, Balls volt már Európa legjobb pornószínésznője is. Neve miatt természetesen a Bogyó és Babóca-sorozatból olvastatnánk vele meséket.

Geronazzo Mária

Íme még egy asszony, aki pornózott, és aki egyébként is hírnévre vágyik, tehát ideális alany volna a feladatra. Esetében viszont felmerül a kérdés, hogy vajon a Kis gömböc, a Szélkötő Kalamona, vagy a Piroska és a farkas volna neki testhezállóbb feladat. Hogy miért? Na ne már.

Cicciolina

Cicciolinának amúgy is kenyere a népszerűsítés, a pornóműfaj sem ismeretlen előtte, legfeljebb, ha már elfelejtette, mivel foglalatoskodott fiatalabb korában. További előnye, hogy meseolvasása az életre készítené fel a gyerekeket, nemcsak nyelvhasználata, hanem tanácsadási szokásai okán is. Tőle A királykisasszony jegyeit tudnánk elképzelni.

Alekosz

Továbbra is az életre nevelés jegyében ajánlunk jelöltet: Alekosz oly sok mindent látott és tett már, megnyert egy realityt, kapott egy másikat, írt könyvet, megcsalta anyacsatornáját, próbált pornót forgatni, szóval bármire képes lehet, van mit továbbadnia. Beszédstílusa miatt pedig a gyerekek indulatkezelést és monotóniatűrést tanulhatnak tőle. Olvasson bármit, bár így hirtelen talán az Amerikai psychót tudjuk elképzelni.

Keresztes Ildikó

Keresztes Ildikó, mint már mondtuk, az RTL Klub anyukája lett, az anyaszerepbe pedig mi fér bele jobban, mint a babusgatás, illetve a meseolvasás? Lelkületét ismerve úgy érezzük, a Kincskereső kisködmönből, a Légy jó mindhaláligból, esetleg a Bambiból olvashatna fel különösen szívszorító részeket.

Gáspár Győző

Gáspár Győző finoman szólva is zseniális mesemondó, általános beszédstílusa pedig különösen alkalmassá teszi őt a felolvasásra. Münchausen báró kalandjai mellett a Pinokkiót is szívesen meghallgatnánk tőle, csak nehogy ne bírja a has-sebe a megerőltetést.

Stohl András

A színésznek egyrészt szakmai múltjából adódóan is van tapasztalata, hogyan kell nagy nyilvánosság előtt beszélni, felolvasni, másrészt börtönbe vonulása előtt nagy lelkesedéssel turnézott iskolákban, ahol drogprevenciós előadásokat tartott. Felolvashatná a János vitézt, azt már úgyis játszotta, biztosan tudja fejből az egészet.

Wolf Kati

Wolf Kati felfedezői, miként ő maga is, mindig hangsúlyozták, hogy az énekesnő kétgyerekes anya, így simán belefér az imázsába, hogy elsősöknek olvasson fel. A Vukot, mi mást?

Ördög Nóra

Nagyon szeretnénk, ha Ördög Nóra is beszállna egy ilyen akcióba. Felolvashatná A péri lányok szép hajáról című novellát, vagy egy Rapunzel-adaptációt, esetleg a Pöttöm Pannát. Ugye nem gondolják komolyan, hogy nem tudják, miért pont ezeket?

Szavazzon!

Ki?

Kérdésünk változatlan: ki olvasson fel mesét a magyar elsősöknek? Igen, direkt nem (csak) színművészekből, pedagógusokból vagy gyerekpszichológusokból írtunk listát, hiszen Sasha Grey a felsorolt szakmák egyikét sem űzi. Celeb, úgy, mint a felsoroltak mindegyike. Pornós olvasson a mieinknek is? Vagy más, a tévéből ismert emberek? A gyerek alapkövetelmény, vagy nem szükséges? Férfi vagy nő legyen az alany? A lényeg a jótékonyság, erre egyikük sem mondhat nemet. Ugye?