Ahogy minden évnek megvannak a maga trendjei, úgy a botrányai is. Ugyan még csak januárt írunk, de már 2020-nak is megvan az első ilyen esete, amit Schobert Norbinak köszönhetünk. A hétköznapok során is gyakorta előfordul, hogy olyat mondunk vagy teszünk, amit nem gondolunk át kellőképpen, és hatalmas zűr kerekedik belőle. Ezt azonban általában csak mi, és egy szűkebb kör látja és hallja, nem úgy, mint a celebek ballépéseit. Elég egy rossz lépés, vagy egy előnytelen ruha, és máris mindenki rajtuk csámcsog. Most azonban nem egy ilyen lista következik. Többek között a Refinery29, és az MSN.com bejegyzéséiből válogattuk ki a valaha volt legnagyobb botrányokat, amelyek celebekhez köthetők.

Britney Spears idegösszeomlása

Az énekesnő legnehezebb éve egyértelműen 2007 volt. Válságba került a házassága, a karrierje, és összességében a magánélete is. Elvált Kevin Federline-tól, majd Paris Hilton és Lindsay Lohan oldalán kezdett bulizni. A gyermekvédelmisek is rászálltak, ugyanis több fotó is készült róla, amelyen nem megfelelően bánt gyermekeivel. Akadt olyan, ahol egyik kezében a kormányt, másikban a babáját tartotta, illetve olyan is, ahol szintén a karjaiban volt a kisfia, miközben vadul cigarettázott. Ugyanebben az évben veszítette el a nagynénjét, mire édesanyja tanácsára bevonult egy rehabilitációs központba, ám itt egy napot sem volt képes eltölteni. Végül kopaszra borotválta a fejét, és meglehetősen kínos szituációkba keveredett, gyakorta részegen. 2008-ban a gyermekeit is elvették tőle, illetve pszichés állapota miatt gyámság alá helyezték. Szerencsére az énekesnő élete azóta visszakerült a rendes kerékvágásba, sok időt tölt nagyra nőtt fiaival, és a szerelem is rátalált.

Chris Brown és Rihanna esete

A 2009-es év egyik legsokkolóbb botránya a két énekes kapcsolatából született. A Grammy-gála előestéjén letartóztatták a rappert, ugyanis brutálisan összeverte Rihannát. Az énekesnőről fotók is napvilágot láttak, amelyeken az arca szinte felismerhetetlen a sérülésektől. A rappert 5 évnyi próbaidőre bocsátották, és 1400 óra közmunkára ítélték. Az eset után sokáig pletykálták, hogy a pár újra összejött, de végül külön utakon folyatták. Chris Brown azonban nem lett jobb ember, azóta már kétszer ült börtönben, legutóbb például nemi erőszak miatt.

Kanye West vs. Taylor Swift

Szintén a 2009-es évben esett meg az MTV Video Music Awards történelmének legkínosabb incidense. Az énekesnő a legjobb klipért járó díjat kapta meg, és éppen a köszönőbeszéde közepén járt, amikor Kanye West felrohant a színpadra, majd kivette a mikrofont Swift kezéből, és elmondta, hogy szerinte bizony Beyoncé sokkal inkább megérdemelte volna ezt az elismerést (a Single Ladies-ért). A kettejük között lévő viszály azóta sem múlt el. Bár sokáig így tűnt, hogy viszonyuk rendeződött, a rapper egyik számában még azt is megengedte magának, hogy úgy hivatkozzon Taylor Swiftre, mint egy ribancra, akit ő tett híressé, utána pedig nyilvánosságra hozta a témáról az énekesnővel folytatott telefonbeszélgetést. 

A Harvey Weinstein-botrány

Az egyik leghíresebb amerikai producert 2017-ben vádolták meg szexuális zaklatással. A tárgyalások azóta is zajlanak, ugyanis Weinsteinről közel 80 nő állította, hogy zaklatta vagy megerőszakolta. A producer azóta is tárgyalásokra jár, és az egészségügyi állapota is sokat romlott ez idő alatt.

Neverland elhagyása

2019 elején hatalmas port kavart a Neverland elhagyása című dokumentumfilm, amelyben Wade Robson és James Safechuck  azt állítják, hogy Michael Jackson  szexuálisan zaklatta őket gyermekkorukban annak ellenére, hogy az annak idején lezajlott tárgyalások alkalmával egyikük ki is állt a popkirály mellett. A Jacko rajongók persze forrongani kezdtek, egy csoportjuk pedig be is perelte a két férfit, szerintük ugyanis foltot égettek az énekes örökségén.

Kylie Jenner+Khloé Kardashian vs. Jordyn Woods

Khloé Kardashian kislánya még világra sem jött, amikor kiderült, hogy a pasija, Tristan Thompson többször is megcsalta a celebnőt. Valahogy sikerült túllendülniük a dolgon, és együtt maradtak, ám nem sokkal ezután a kosárlabda-játékos ismét félrelépett, méghozzá Kylie Jenner legjobb barátnőjével és egyben üzlettársával, Jordyn Woods-szal. A botrányt a legfiatalabb Jenner-lány nem kommentálta, de az hamar kiderült, hogy megszakította a kapcsolatot egykori barátnőjével, kiköltöztette a lakásából, és természetesen a közös projektjeikből is kipaterolta. Az affér nem folytatódott, Khloé Kardashian pedig elzavarta a kislány apját.

Tati Westbrook vs. James Charles

Ugyan hazánkban kevésbé ismertek ezek a nevek, a nemzetközi beauty-világban hatalmas botrány alakult ki a két influenszer között. James Charles ugyan megosztó, de nagy névvé vált a szépségiparban, sokan állítják azonban azt, hogy amikor még csak névtelen kezdő volt, Tati Westrook nyújtott neki segítő kezet, míg nem a srác felülmúlta mentorát. Az ügy kirobbanásához az vezetett, hogy James Charles bejelentkezett a 2019-es Coachella-fesztiválról, hogy egy rövid videóban népszerűsítse a Sugar Bear Hair nevű hajvitamint. Tati másnap zokogva reagált a történtekre, és arról beszélt, hogy csúnyán kihasználták. Ezután egy közel egyórás videót töltött fel Youtube-csatornájára, amelyben elmondta, hogy James Charles elárulta, hiszen neki is van egy hajvitamint gyártó cége, ezzel pedig barátja egy konkurens márkához adta a nevét. Emellett Charles összes piszkos titkát kiteregette, mire a srác 2,6 millió feliratkozót veszített. A vádaskodó videó lekerült Tati Westbrook csatornájáról, de természetesen volt olyan, aki elmentette az utókor számára. James Charles természetesen válaszolt a videóra, de az ügy nem folytatódott. Kettejük között megszakadt a kapcsolat, a rajongók pedig két táborra szakadtak.

A Kevin Spacey-ügy

Szintén 2017-ben merült fel Kevin Spacey neve is a szexuális zaklatással kapcsolatos hírekben. 2019 nyarán ejtették ellene a vádat, ugyanis az őt vádoló férfi megtagadta a vallomástételt. Az esetet tovább bonyolította az is, hogy a színész karácsony napján egy meglehetősen hidegrázós videót osztott meg Youtube-csatornáján, mire nem sokkal később bombaként robbant a hír, hogy a norvég hercegnő exférje, Ari Behn öngyilkos lett. A férfi maga is azt vallotta, hogy Spacey szexuálisan zaklatta.

Demcsák Zsuzsa szürreális interjúja

Bizonyára mindannyian emlékeznek még Demcsák Zsuzsa utolsó napjára az ATV-nél. 2017-ben a műsorvezető Szanyi Tiborral próbált interjút készíteni több-kevesebb sikerrel, majd az adás után a csatorna vizsgálatot rendelt el, végül Demcsák távozott az ATV-től, és azóta sem tért vissza a műsorvezetéshez. Az esettel kapcsolatban azt nyilatkozta, a nyelvbotlásainak az volt az oka, hogy nagyon rosszul aludt abban az időszakban. Azóta a magánéletét tekintve sínen van, tavaly nyáron váratlanul összeházasodott indai származású szerelmével, a rendőrséggel azonban időről-időre meggyűlik a baja, hiszen tavaly ismét elvették a jogosítványát ittas vezetésért, ennek ellenére nemrégiben újra volán mögé ült, így akár 20 napos elzárást is kaphat a tetemes pénzbüntetés mellett.