horoszkóp

A Bika nő haja kompakt, a Szűz sosem kísérletezik

2008.05.27. 16:06
A Bika a kompakt, dús hajat szereti, A Rák a kislányos loknikat, az Ikrek fején nem láthatjuk kétszer ugyanazt a fazont, és a Bak mindig úgy néz ki, mintha a fodrásztól jött volna. Egy asztrológiában jártas fodrász segítségével bemutatjuk, milyen frizurát hordanak az egyes állatövi jegy szülöttei.

„Mindig érdekelt az asztrológia, a vendégeimmel is gyakran beszélgetek erről a témáról munka közben. Nem kellett hozzá sok idő, hogy észrevegyek összefüggéseket azok között a vendégeim között, akiknek ugyanaz az asztrológiai jegyük”- mondta Király Zsuzsanna fodrász és oktató, aki több éve foglalkozik az asztrológia és a hajviselet összefüggéseivel. „Csak ha néhány példát akarok említeni, a halak jegyű vendégek haja általában vékonyabb szálú az átlagosnál, az oroszlánok pedig imádják a feltűnő, göndör hajat.”

Király Zsuzsannával arról beszélgettünk, hogy vajon a csillagjegyünk az alaptulajdonságainkon kívül meghatározza azt is, mi áll jól nekünk, és milyen frizurát hordunk-e szívesen. A fodrász olyannyira komolyan veszi az asztrológiai útmutatásokat, hogy saját vendégeinek csillagjegyéből is a fodrász-vendég kapcsolat általánosságaira következtet. „Azokkal a vendégekkel, akik velem hasonló asztrológiai jegyűek, sokkal könnyebb dolgozni, szinte fél szavakból is megértjük egymást, mindig rögtön eltalálom, hogy mit szeretnének. Ha egy vendégem bizonytalan és nem tudja eldönteni milyen hajat szeretne, gyakran segít, ha ismerem a csillagjegyét.”

A fodrászt arra kértük, foglalja össze a tapasztalatait, és részletezze, mely csillagjegy szülöttéhez milyen hajviselet illik. Mint az látható, a fodrásznak elsősorban női vendégei vannak, és a jellemzőket tekintve sok az általánosítás.

A Kos a hajviseletben is aktív

A Kos nem a barokkos fazon híve

A Kos az egyik legintenzívebb állatövi jegy. Ehhez a jegyhez leginkább a rövidre és sportosra vágott frizura illik, a barokkosabb hajkreációk az ő esetükben tejesen ki vannak zárva. Mivel a kos szeret kísérletezni, szívesen követi a legújabb hajtrendeket, nem riad vissza a rikító színektől és az extrém vágásoktól sem. Igyekszik minden helyzetben kihozni magából a legtöbbet, ez az általunk megkérdezett fodrász szerint abban is megnyilvánul, hogy sampon és hajzselé mindig van a táskájában.

A Bika a kompakt hajat szereti

Ha a Bika egyszer megtalálja a számára megfelelő fazont, nagy eséllyel ki is fog tartani mellette. Szereti a kompakt, dús hatású frizurákat, ezért gondolkozik dauerben, vagy szereti hullámosra csavarni a haját. Király Zsuzsanna elmondta, a Bika vendég legfeljebb kisebb változtatásokra beszélhető rá, az extrém divatjelenségek és feltűnő színek távol állnak az egyéniségétől. A jegy szülöttei a fodrász kedvenc vendégei közé tartoznak, gyakran járnak ugyanis fodrászhoz, és türelmesek a hosszabb műveletek közben is.

Az Ikrek nem tűri, ha kétszer ugyanott van a választék

Az Ikrek mindig képben van az aktuális trendekről, de nem feltétlenül követi azokat. Mivel lételeme a változatosság, ritkán kéri kétszer ugyanazt a frizurát a fodrászánál. A fodrász szerint még azt sem tűri jól, ha a választéka kétszer ugyanarra az oldalra kerül. Szívesen hord félhosszú hajat, amelyik sokféleképp alakítható.

A Rák gyöngéd, ezért szereti a loknit

A Rák jegyre jellemző az érzékenység és gyöngédség, ami frizura terén a nőies, loknis, gyakran kislányos megoldásokban mutatkozik meg. A jegy szülötte szereti a díszes csatokat és színes hajdíszeket, legalábbis az általunk megkérdezett fodrász szerint. A Rák általában tisztában van vele, hogy milyen hajat nem szeretne, de ez nem azt jelenti, hogy mindig tudná, milyet szeretne. A természetesség híve, ezért a durvább kémiai eljárásokba nemigen megy bele, inkább a színezés és a növényi alapanyagokból készült festékek valók neki.

Az Oroszlán nem akar észrevétlen maradni

Az Oroszlán nő sosem akar észrevétlen maradni. Nagyon fontos számára, hogy érvényre juttassa egyéniségét, haját teljes magabiztossággal hordja, bármilyen is az. Addig keresi a megfelelő frizurát, amíg meg nem találja az elképzeléseinek megfelelő színt ás fazont. Ugyanúgy kedveli az aranyszőke színt, mint az ébenfeketét, a lényeg, hogy feltűnő legyen.

A Szűz irtózik a kísérletektől

A Szűz ismertetőjegyei többek közt az elegancia és precizitás. Egy Szűz jegyű irtózik a gondolattól, hogy a fodrásza az ő haján kísérletezzen, a megszokott, jól bevált frizurától nehezen válik meg. Kedveli az egyenes, áttekinthető vonalakat, jól kidolgozott részleteket. Nem szívesen festeti a haját, ha mégis, akkor is inkább a természetes hajszínéhez közeli színeket választja.

A Mérleg műalkotásként tekint a hajára

A Mérleg - kifinomult esztétikai érzéke miatt –úgy tekint a frizurájára, mint egy műalkotásra. Szereti, ha megcsodálják, így minden stílus szóba jöhet nála, ami különlegessé és érdekessé teszi a haját. Gyakran nem tudja eldönteni, mi áll jól neki, ezért sűrűn váltogatja hajszínét és hajformáját. Kedveli a gondosan eligazított tincseket, gyakran hord vendéghajat, a fésülködéssel pedig különösen sok időt tölt.

A Skorpió haja rövid

A Skorpió szereti a szokatlan színeket

Király Zsuzsanna szerint a jegy szülöttei a rövid hajra esküsznek. A Skorpió ellentmondásos személyisége éppúgy megtűri a tépett, egyenes vonalú vágást, mint a loknikat. Vonzódik mindenhez, ami extrém, haja lehet nagyon rövid, vagy szokatlan színű is. Kedveli az aszimmetrikus frizurákat, a kisebb igazítások gyakran saját maga csinálja meg.

A Nyilas maga szereti vágni a haját

Ez a típus a természetes, kényelmes hajviseletet kedveli. Fodrászhoz csak ritkán jár a Nyilas, jobban szereti magának elkészíteni a frizuráját. Persze az alapot, a tökéletes vágást általában szakemberre bízza, bár a nyilasok nem riadnak vissza attól sem, hogy maguk vágják a hajukat.

A Bak úgy néz ki, mintha a fodrásztól jönne

A Bak nő képes egy órával előbb felkelni, hogy megformázza a haját. Mindig úgy szeretne kinézni, mint aki épp akkor lépett ki a szalonból, ezért hajlamos drágább fodrászt választani, hogy a haja mindig rendben legyen és divatos. A kémiai eljárásokkal szemben nyitott, gyakran festeti, vagy daueroltatja haját.

A Vízöntő futurisztikus hajú

Szereti a futurisztikus hajszobrokat és a tarka tincseket. A trendből mindig a legújabb érdekli a Vízöntőt, főleg ha valami vicceset is bele lehet vinni. A fodrász szerint nincs olyan szín, amit még nem hordott volna, mivel szívesen próbálja ki magát különböző szerepekben.

A Halakat a trend hidegen hagyja

A Halak álmodozó frizurát hord

A Halak érzékeny, álmodozó típus, megkérdezett fodrászunk ebből következtetett arra, hogy haját igyekszik mindig a lehető legnőiesebbre fésülni. A fantáziadús és romantikus frizurák állnak neki jól, gyakran hordja a haját megnövesztve, frufruval. Nem szereti a kemény színeket, inkább a finom tónusok illenek hozzá. A legújabb trendek hidegen hagyják, leginkább saját fantáziavilágára hagyatkozik, amikor kitalál magának egy frizurát.