Vilmos kérte

Busszal megy a királyi család Vilmos esküvőjére

2011. április 4., 09:14 Módosítva: 2011.04.04 09:14
0

Bérelt minibuszokkal érkezik Vilmos herceg és Kate Middleton április 29-i esküvőjére a királyi család nagy része - írta a Daily Mail. A brit lap szerint II. Erzsébet királynőt és férjét, Fülöp herceget, valamint Vilmos apját, Károly herceget és feleségét, Kamillát leszámítva a család valamennyi tagja busszal megy a Westminster székesegyházban tartandó szertartásra.

A lap információi szerint a buszozás elsődleges oka, hogy minimálisra lehessen csökkenteni védelemmel kapcsolatos intézkedéseket, és ezáltal a biztonságra fordított kiadásokat. Az eredeti tervek szerint Károly herceg és felesége is az egyik minibusszal utazott volna, ám Vilmos apja végül úgy döntött, hogy inkább a saját Rolls-Royce-ukat veszik igénybe.

A minibuszok ugyanakkor nem csak a brit királyi család tagjait - közte Anna hercegnőt, András herceget és Edward herceget - szállítják, hanem az esküvőre érkező külföldi királyi családok tagjait is. Így a dán királynőt, a bhutáni királyt, a brunei szultánt és a bahreini koronaherceget is buszra szállítja a Buckingham Palota.

Vilmos herceg és öccse, Harry - aki bátyja tanúja lesz az esküvőn - gépkocsival érkezik majd a székesegyházhoz, csakúgy mint a menyasszony, akit apja kísér a szertartásra. A ceremónia után a friss házasok azon a nyitott tetejű hintón hajtanak majd a Buckingham Palotába, amelyen Vilmos szülei, Károly és Diana is távozott a katedrálisból 1981-es esküvőjük után. A meghívottak természetesen visszaszállnak a buszokba, és úgy követik majd a fiatal párt.

Ezernél is több katona áll majd díszsorfalat Vilmosék esküvőjén

2011. április 2., 19:24 Módosítva: 2011.04.02 19:24
3
3 hozzászólás

Az ifjú pár és a vendégek mellett a katonák is fontos szereplői lesznek Vilmos herceg és Kate Middleton április 29-ei esküvőjének. Az esemény hivatalos honlapja szerint szinte minden fegyvernemet bevonnak. Az esküvőn a királynői testőrök őrzik majd a királynő palotáit, a Buckhinghamet és a St. James's-et, illetve a Tower épületét. A testőrség tagjai lesznek jelen akkor is, amikor a királyi család megérkezik az esküvői ceremónia helyszínére, a Westminster apátságba.

II. Erzsébet királynőt és férjét, Fülöp herceget, a trónörökös Károly herceget és feleségét, illetve az ifjú párt és magas rangú vendégeit összesen 160 lovas katona fogja elkísérni a templomba. Egy másik egység, a díszőrség tagjai fogadják majd a ceremóniáról a Buckingham palotába visszaérkező királyi családot.

goff 55 middleton 231010 16

Az utcákon több mint ezer katona vonul majd fel vagy áll díszsorfalat az apátság és a Buckingham palota között, köztük 17 hadihajó és tengeralattjáró legénysége, két haditengerészeti repülőtér tisztjei és hadtáposok is. Az utcákon felvonulnak majd a gyalogság két egységének tagjai, illetve a skót, a walesi gárdák katonái és a királynő ezredének tisztjei. De érkeznek majd katonák a királyi légierő 27 egységétől és a repülős díszszázadtól is. A díszőrségbe bevonják a tiszti iskolák hallgatóit is.

Távolról sincs vége, olvasson még

A legjobb ételeket szolgálják majd fel Vilmosék esküvőjén

2011. március 29., 21:34 Módosítva: 2011.03.29 21:34
0
4 hozzászólás

Bár egy ideig azt hangoztatták,jóárasított királyi esküvőt tartanak, a menü és a helyszínek felfedése után már elég elképzelhetetlen, hogy olcsón megússza Anglia Vilmos herceg és Kate Middleton nászát.

A Westminster apátságban kimondott igen után ugyanis a Buckingham palotában tartanak fogadást, ahol a vendégek a legfinomabb angol ételeket kóstolhatják végig. A palota 19 termét rendezik át az esemény idejére, az esküvői tortát Canaletto, Rembrandt és Rubens festmények társaságában szolgálják fel – írja a Daily Mail.

A 900 fős vendégsereget mindössze 60 ember szolgálja ki (szakácsokkal együtt). A személyzet főnöke, Edward Griffiths azonban egyáltalán nem aggódik, mint elmondta a lapnak, emberei gyakorlottak, és a vendégek már érkezéskor kézbe kapnak egy kis nasit és egy pohár pezsgőt. A Királynő főszakácsa, Mark Flanagan sem aggódik, mert bár nagy lesz a nyomás, megbízik csapatában: az esküvői reggeli készítésénél például néhány 190 éves edény is elő fog kerülni.

Hogy pontosan mi lesz a menü, a szakács nem árulhatta el, csak annyit mondott, a legjobb brit ételek készülnek, a legtöbb alapanyag pedig a királyi kertekből, birtokokról érkezik a konyhába.

Bélyegre nyomták Vilmosék eljegyzési képeit

2011. március 29., 18:03 Módosítva: 2011.03.29 18:43
0
1 hozzászólás

A királyi posta április huszonegyedikén, II. Erzsébet királynő születésnapján adja ki bélyegen Vilmosék hivatalos eljegyzési képeit. A fotókat Mario Testino készítette még november huszonötödikén a St. James Palota különböző termeiben. A bélyegek kiadásához kellett természetesen a királynő jóváhagyása is, és ezúttal Vilmos beleegyezését is kérték hozzá. Stephen Agar, a királyi posta egyik embere elmondta, hogy megtiszteltetésnek érzik, hogy így ünnepelhetik ezt a nagyon különleges és történelmi pillanatot. "Azt gondoljuk, hogy ez a bélyeg nagyon népszerű lesz az emberek között az Egyesült Királyságban és szerte a világban egyaránt" – nyilatkozta. Vilmos harmadszorra szerepel már a posta bélyegein, először 2000-ben tűnt fel, amikor Erzsébet anyakirályné századik születésnapját ünnepelték, majd 2003-ban, amikor huszonegy éves lett.

tk3s sn royal wedding stamps

Rendkívüli biztonsági előkészületek a királyi esküvő előtt

2011. március 28., 18:31 Módosítva: 2011.03.28 18:31
0
6 hozzászólás

Vilmos herceg és Kate Middleton közelgő esküvőjének előkészületeit beárnyékolják a hétvégi londoni zavargások, amikor is több százan megostromolták a Ritz hotelt, és többek között egy Porsche szalont is leromboltak. Nagy esély mutatkozik arra is, hogy a királyellenes anarchisták az esküvőt is meg fogják zavarni. A rendfenntartó erők attól tartanak, az esküvői parádét ünneplő tömeg közé vegyülhetnek az anti-royalisták és terroristák is.

000 Par6168986
Távolról sincs vége, olvasson még

Az Északi-sarkra indul Harry brit herceg

2011. március 25., 18:04 Módosítva: 2011.03.25 18:04
0
1 hozzászólás

Az Északi-sark meghódítására indul jövő kedden Harry herceg, Károly brit trónörökös kisebbik fia. Az angol trónörökösi sorrendben harmadik, 26 éves Harry egy jótékonysági akció keretében csatlakozik majd négy sérült, köztük két amputált brit katonához. A herceg túrája mindössze öt napig tart majd, és az észak-norvégiai Longyearbyenből indul. Harrynek sietnie is kell, ugyanis ő lesz az egyik tanú bátyja, Vilmos herceg és Kate Middleton április 29-ei esküvőjén. Márpedig a világraszóló esemény előtt még meg kell szerveznie testvére legénybúcsúját is.

Az expedíciónak a sérült katonákon és a hercegen kívül tagja lesz két vezető és egy norvég sarkkutató is. A jövő keddi indulás előtt három napig felkészítik a nehéz túrára a résztvevőket az északi sarkkörön túl lévő norvég városban. Harrynek a túra után azonnal vissza kell térnie munkahelyére, a brit hadseregbe, ahol éppen Apache helikoptert tanul vezetni.
Az Északi-sarkot meghódító expedíció egyébként négy hétig tart majd, ezalatt 320 kilométert gyalogolnak a résztvevők a befagyott óceánon, és húzzák magukkal a felszerelést a gyakran mínusz 60 fokos hőmérsékletben.

Lehet, hogy Ausztráliába megy nászútra Vilmos herceg

2011. március 24., 12:21 Módosítva: 2011.03.24 12:46
0
1 hozzászólás

Lehet, hogy Vilmos herceg és felesége Ausztráliába mennek nászútra. Legalábbis erre tett utalást a trónörökös ausztrál útja során, ahol a Yasi hurrikán okozta károkat szemléli meg, és beszélget a túlélőkkel. A 28 éves vőlegény az ausztrál újságíróknak tette a meggondolatlan ígéretet. „Itt délen sokkal kellemesebb, otthon szörnyű az időjárás – nyilatkozta a napokban. „Úgy érzem, vissza kell ide térnem. Lehet, hogy Cairnsba jövünk nászútra? Végül is jól lehet búvárkodni. Mindig is szerettem volna a zátonyoknál merülni” – tette hozzá.

Vilmos herceg Queensland kormányzójával és Cairns város polgármesterével
Vilmos herceg Queensland kormányzójával és Cairns város polgármesterével

Vilmos a hétvégén a helyiekkel találkozott és részt vett egy rendezvényen, ahol a hatszáz önkéntesnek megköszönték, hogy segítettek a mentésben. A herceg hálája jeléül meg is hívta őket a királyi esküvőre. „Remélem ott lesznek a nagy napon, sok ausztrál zászlót szeretnék látni az apátság előtt.” Vilmos óvatosan hozzátette, hogy ha esetleg mégsem Ausztráliába mennek nászútra, akkor is visszatér a Cairnsba pár hét múlva.

A Nagy korallzátony Ausztrália partjainál
A Nagy korallzátony Ausztrália partjainál

Most már ki is rakhatjuk Vilmost és aráját

2011. március 24., 11:28 Módosítva: 2011.03.24 11:32
0

Itt a legújabb őrültség, amivel kereskedők elárasztják a royalisták otthonait. A fából készölt kirakós játék, meglepő módon Vilmos herceget és Kate Middletont ábrázolja azon a napon, amikor eljegyezték egymást. A puzzle-t a Wentworth cég gyártja és egyelőre csak egy angol kisvárosban, Tetburyben kapható.

tk3s swns royal jigsaw 170051456

Letölthető lesz a brit hercegi pár esküvőjének hangfelvétele

2011. március 23., 21:04 Módosítva: 2011.03.23 21:04
0
1 hozzászólás

Vilmos herceg és Kate Middleton április 29-i esküvőjének teljes hanganyaga letölthető lesz az iTunesról, mindössze pár órával a szertartás után. Hat nappal a házasságkötés után pedig már a lemezboltokban is megvásárolható lesz a felvétel cd-n. A Decca Records készíti az anyagokat, ugyanúgy, mint Vilmos szülei, Károly herceg és Diana esküvőjén is tette 1981-ben. Ez lesz a világon az első digitális királyi esküvői hanganyag. Az album producere Anny Barry lesz, akinek nevéhez amúgy világhírű klasszikus zenei anyagok és Andrew Lloyd Webber musicallemezei is fűzhetők. A leendő producer azt mondta nagyon oda fog figyelni arra, hogy tökéletes hanganyag kerüljön ki a keze alól. A kiadó arra számít, hogy milliók fognak majd fizetni érte.

Middletonék pikáns tanácsai lánybúcsúra

2011. március 23., 12:52 Módosítva: 2011.03.23 12:52
0
000 DV925762

Kissé kínos helyzetbe került Vilmos herceg leendő apósa és anyósa cége miatt. A többek között lánybúcsú-kellékeket forgalmazó vállalat egyik terméke, egy cuki kis párna, arra bíztatja a mennyasszonyokat, hogy életük utolsó vad éjszakáján ne nagyon fogják vissza magunkat. A szöveg nyersfordításban a következőképp hangzik: „az utolsó dobás a gyűrű előtt". Mivel a pikáns tanács párnán olvasható, egyértelmű, hogy nem kézilabdaedzésre szólítja fel a menyasszonyokat.

A vicceskedő ajándék mellett szalvétákat is vehetünk Middletonéktól. A kelléket a következő felírat díszíti: „Igyál triplán, láss duplán, és viselkedj szingliként!” Ha a fenti párna nem nyerte el a tetszésünket, akkor gyönyörű, műgyöngysoros fátyolt is választhatunk a Middleton család kínálatából.

tk3s bm royal jkl01808 03

Kate Middleton leánybúcsújának a Dirty Dancing film lesz a témája, és a mulatságot a családi házban, Bucklebury-ben rendezik meg. Természetesen egy pár ital elfogyasztása után a lányok a kis faluból felmennek Londonba szórakozni. Ahol igazán a lovak közé csaphatnak, mivel az ara 27 éves húga Pippa Middleton négy klubot foglalt le az ereszd-el-a-hajam partira.

Károly herceg összetört kocsijával mennek Vilmosék az esküvőre

mm
2011. március 22., 15:15 Módosítva: 2011.03.22 15:15
0
38 hozzászólás

Kate Middleton úgy döntött, hogy azzal a Rolls Royce Phantommal megy majd az esküvői szertartásra, amit még II. Erzsébet királynő kapott az autógyártól 1977-ben - írja a Daily Mail. Az autóval annyi gond van, hogy vandálok még tavaly decemberben kicsit összetörték.

A megrongált Rolls Royce
A megrongált Rolls Royce
Távolról sincs vége, olvasson még

Kate Middleton milliókat fog költeni plasztikára Middleton

2011. március 21., 18:47 Módosítva: 2011.03.21 18:47
54
111 hozzászólás

Anglia leendő királynéja állítólag közel 30 millió forintnak megfelelő összegben tervezi tökéletesíteni a külsejét plasztikai eljárásokkal. Célja, hogy tökéletes felesége legyen Anglia királyának, legalábbis a valóságot nagy kreativitással kezelő amerikai tabloid, a The Enquirer állítása szerint.

„Kate tisztában van vele, hogy ő lesz a világ legtöbbet fotózott embere, és a nők tetőtől talpig minden egyes porcikáját vizslatni fogják. Már előre retteg ettől” – hivatkozik bennfentes informátorára a lap.

Middleton modern és ragyogó fiatal nő képét szeretne közvetíteni a világnak, és tudja, hogy az a legjobb, ha kés alá fekszik, mielőtt bármiféle öregedés, lógás, hervadás elcsúfítaná az alakját. A tökéletesség hajhászása sokba fog kerülni a 29 éves mennyasszonynak, de ez valószínűleg nem jelent majd problémát mivel a szülei gazdag vállalkozók. A bennfentes szerint Middleton első körben 150 ezer dollár (30 millió forint) összegben tervez költeni „esztétikai kiigazításra” és „időszakos korrekciókra”.

"Kate tervei között szerepel egy mellnagyobbítás, egy teljes fenékformázás, csípőigazítás, ajakfeltöltés, botox kezelés, egy kisebb szemkörnyéki műtét, minimális orrműtét, és porcelán fogak. Most, hogy csatlakozott a királyi családhoz, diszkréten kell megoldani ezeket a műtéteket, nem szabad, hogy túlságosan látszódjanak. Nyilvánvalóan nem szeretné, ha ragtapaszokkal és monoklikkal fényképeznék le a lesifotósok. Apró beavatkozásokat kell végre hajtani rajta, hogy az  eredmény ne legyen túlságosan látványos. Kate most Svájcban keresgél a legjobb orvosok közt, mert ott el is tud vonulni a világ szemei elől, amíg begyógyulnak a hegei."

Összekeverték Vilmost és Harryt a kínai szuvenírgyárosok

2011. március 19., 17:35 Módosítva: 2011.03.19 17:35
41
25 hozzászólás

A kínai szuveníripar természetesen nem maradhat ki az év eseményéből, a Guandong vállalatnál azonban némi hiba csúszott a Vilmos herceget és menyasszonyát, Kate Middletont ábrázoló díszbögre gyártásába: Vilmos helyett öccse, Harry fotója szerepel rajta. Kate Middleton tőle megszokottan, szépen és kedvesen mosolyog a bögre egyik oldalán, míg a másikon a világ legmenőbb hercegének megszavazott Harry szerepel a kopaszodó bátyja helyett.

royal bogre02

Úgy tűnik, a messzi Kínában vagy nem olyan egyértelmű, hogy pontosan kinek is lesz esküvője április 29-én, vagy valóban ennyire egyformának látják az europid arcokat. Támpont lehetett volna azért nekik, hogy Vilmos már apjához hasonlóan kopaszodik, Harry pedig vörös. Bár amekkora hírverést okozott a hiba, elképzelhető az is, hogy így sokkal többet fognak eladni belőle, mintha csak egy lenne a sok unalmas esküvői bögre közül. Ez esetben nem is hiba, hanem sokkal inkább bátor húzás volt. Háromezer forintért már a miénk is lehet Harry herceg és Kate Middleton arcképmásával díszített bögre.

royal bogre01

24,5 milliót fizettek Kate Middleton átlátszó ruhájáért

2011. március 18., 16:22 Módosítva: 2011.03.18 16:46
29
23 hozzászólás

Valaki nagyon sok pénzt adott azért az átlátszó, fekete kombinéért, amiben Kate Middleton állítólag meghódította a herceget. A ruha, amit még 2002-ben viselt Anglia leendő királynéja egy egyetemi divatbemutatón, a vártnál valamivel kevesebbért, 125 ezer dollárért (24,5 millió forintért), kelt el: ez a darab volt a fénypontja a napokban Kerry Taylor divataukciójának. A ma már történelmi legenda szerint Vilmos akkor szeretett bele a barna szépségbe, mikor az büszkén lépdelt az egyetemi kifutón teljesen átlátszó ruhájában.

kate middleton ruha1290615914

A tervező, Charlotte Todd, aki még soha nem találkozott Kate Middletonnal, a People magazinnak elmondta, hogy ő tervezte a ruhát, a St.Andrews egyetem egyik órájának keretében, és természetesen sejtelme sem volt arról, hogy részese lesz az angol történelemnek. „Mindenki azt mondja, hogy a divatbemutató után kezdődött a románc, ekkor kaparintotta meg magának Kate a hercegét, szóval egy kicsit én is részese vagyok az angol királyi család történetének. Ez őrület” – nyilatkozta.

Hillary Clinton tanácsokkal látja el Middletonékat

2011. március 16., 15:29 Módosítva: 2011.03.16 15:29
0
2 hozzászólás

A Sky News riportere nem bírta ki, hogy egy komolyabb beszélgetés végén ne kérdezze meg az amerikai külügyminisztert a közelgő királyi esküvőről. Végül is az se volt olyan régen, amikor Clintonné férjhez adta Chelsea lányát.

„Az esküvő csodálatos volt, de az előkészületek! Gondolom Middletonék valami hasonlót érezhetnek. Ez azért elég stresszes tud lenni, mert egy anya ilyenkor azt szeretné, hogy ez legyen lánya életének legszebb napja, és megpróbál mindent megtenni, hogy ez így is legyen. Azt tanácsolom Middletonéknak, hogy inkább élvezzék az eseményt, mert nagyon különleges élmény látni a saját lányodat férjhez menni valakihez, aki szereti és vigyázni fog rá. Jó érzés részese lenni a boldogságuknak."

05

Az interjú végén megígérte, hogy mindenképpen a téve előtt fog ülni április 29-én, és azt is hozzátette, hogy nagyon szereti az esküvőket.

Virtuális sétát tehetünk a brit királyi esküvő útvonalán

2011. március 13., 11:05 Módosítva: 2011.03.13 11:05
0
1 hozzászólás

Vilmos herceg és menyasszonya, Kate Middleton április 29-i esküvője tiszteletére frissített a londoni virtuális sétáján a Google Earth. A 2 perc 17 másodperces videón 3D-ben lehet végigsétálni azon az útvonalon, amelyet a jegyespár tesz meg a brit fővárosban az esküvő előtt és után. A film bemutatja a Buckingham-palotát, a Westminster apátságot és más híres épületeket. (Klikk ide a videóért!)

Vilmos herceg és Kate Middleton 1900 vendéget hívott meg április 29-re tervezett esküvőjükre a londoni Westminster apátságba. A meghívottak között vannak a brit királyi család tagjai, más országok uralkodói, vezető politikusok, diplomaták, a brit hadsereg vezetői és barátok. A II. Erzsébet királynő által adott ebédre a Buckingham-palotába már csak hatszázan mehetnek el, míg a vacsorára, amelyen Károly trónörökös, Vilmos édesapja lesz a házigazda, még ennél is kevesebben, háromszázan kaptak meghívást.

Kiszel Tünde Diana hercegnő gyűrűjét viseli

2011. március 8., 11:48 Módosítva: 2011.03.08 11:58
2
9 hozzászólás
goff diana ring 161110 2

Kiszel Tünde párja, vezetéknevét eltitkoló Károly, Diana hercegnő és Kate Middleton eljegyzési gyűrűjének pontos másolatával lepte meg kedvesét Gombos Edina és Joshi Bharat március 7-ei műsorában. Bár Kiszel nem tűnt meglepettnek, azért láthatóan örült az ékszernek. A bugyi kollekció tulajdonosa lila ruhát és körmöket viselt a forgatáson, így a gyémántkövekkel kirakott kékköves gyűrű nem nagyon illett a szereléséhez.

Kate Middleton lapossarkú cipőben házasodik

2011. március 7., 13:22 Módosítva: 2011.03.07 13:22
17
15 hozzászólás

Bár több neves cipőkészítő is tervezett Vilmos herceg menyasszonyának gyönyörű, extramagassarkú szandálokat és körömcipőket a királyi esküvőre, a legújabb értesülések szerint Middleton mégis inkább laposban fog házasodni.

Biztos nem ebben a cipőben házasodik Middleton, pedig neki tervezték.
Biztos nem ebben a cipőben házasodik Middleton, pedig neki tervezték.

Azt már egy ideje tudják a királyi családhoz közeli források, hogy Middleton négy pár, különböző sarokmagasságú cipőt választott esküvői ruhatárába, az azonban csak most derült ki, hogy a legalacsonyabb sarkú lábbeli lesz az, melyben oltár elé vonul a Westminster apátságban: a Huffington Post úgy értesült forrásaitól, hogy Middleton említett lapostalpúja egy erősen díszített, többrétegű selyem balerinacipő lesz (a tervezőről és a cipő színéről még nem tudni pontosat).

Middleton valószínűleg nem egy cipőben csinálja végig az egésznapos ceremóniát: az eskü után még rengeteg kötelező programja van a friss házasoknak, például hivatalosak egy Buckingham palotában tartandó fogadásra, köszönteniük kell a palota erkélyéről a népet, részt vesznek egy hivatalos esküvői fotózáson, majd egy esti fogadáson is meg kell jelenniük - az egész napos program alatt pedig legalább egyszer biztosan ruhát -és cipőt- cserél a menyasszony, így van némi esély arra, hogy Middleton valamelyik neki tervezett magassarkút is megvillantsa április 29-én.

20 millió fontba fog kerülni Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjének biztosítása

2011. március 6., 16:12 Módosítva: 2011.03.06 16:12
0
4 hozzászólás

A hercegi esküvő lesz minden idők legdrágább brit rendezvénye, legalábbis az esemény biztosítása szempontjából: az amúgy is magas rendőri költségeket ugyanis jelentősen drágítja, hogy David Cameron munkaszüneti nappá nyilvánította az esküvő napját, így a rendezvényt biztosító rendőröknek kétszeres munkabért kell fizetni.

Az esküvő biztosítása jelen állás szerint 20 millió fontba (6,3 milliárd forint) fog kerülni, mely jócskán megaladja a 2009-es londoni G20 találkozó költségét (7,4 millió font, azaz 2,3 milliárd forint), illetve Károly herceg és Diana esküvőjének is duplájába kerül (1981-ben az esküvő költsége 4 millió font volt, mely ma 12 millió fontnak, 3,7 milliárd forintnak felel meg).

„David Cameron munkaszüneti nappá nyilvánította április 29-ét. Így már sokkal többe fog kerülni az esemény biztosítása, mint amit a londoni rendőrség amúgy is megnyirbált kerete megenged. Cameron hozta ezt a döntést, neki kéne kifizetnie” – mondta a Sunday Timesnak Peter Smyth, a MET (Metropolitan Police Federation) elnöke.

Az esküvő egyébként komoly biztonsági kockázattal jár, rengeteg kormánytag, királyi rokon és közel 50 külföldi államfő vesz majd részt a ceremónián. Ír és iszlamista csoportok, anarchisták és mentálisan zavart emberek is támadással készülhetnek az április 29-ei ünnepélyre. A terv szerint több ezer rendőrtisztet állítanak a Buckingham palotát a Westminster apátsággal összekötő útvonalra, több ezer rendőr pedig a tetőkről figyeli az eseményt.

Emlékérme készült Vilmos és Middleton esküvőjére

2011. március 4., 16:57 Módosítva: 2011.03.04 16:57
0
1 hozzászólás

Csütörtökön mutatták be a Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjére készülő emlék-ötfontost, melyet 10 fontért (3.100 forint) lehet már most megvásárolni. Az érme egyik oldalán a szerelmesen néző jegyeseket ábrázolta (elég esetlenül) a művész, a másik oldalon pedig az anyakirálynő látható: a királyi család elégedett az eredménnyel és már jóvá is hagyta az érme kiadását.

coins

„A hivatalos angol királyi esküvői érmét a Brit Szobrászok Királyi Társaságának egyik tagja, Mark Richards tervezte. Mark tervét egy meghívásos pályázat során választottuk ki több brit tervező munkája közül. A designerek terveit a Royal Mint Felügyelőbizottsága zsűrizte: művészeti, történelmi és címertani szakemberek bírálták a pályaműveket, Sir Christopher Frayling vezetésével” – mondta a Daily Mailnek a pénzt forgalomba hozó Royal Mint szóvivője. A Royal Mint eddig egyszer adott ki esküvői emlékérmet, 1981-ben, Charles és Diana eljegyzésekor.

Filterezzen Vilmos herceggel!

mm
2011. március 3., 11:50 Módosítva: 2011.03.03 11:50
51
4 hozzászólás

Egy kis perverz áthallása van annak, hogy valaki Vilmos herceggel filterezik, de szerencsére most a szó szerinti értelemről van szó, meg a legújabb esküvői reklámtermékről. Megjelent ugyanis a piacon a Vilmos herceget Kate Middletont, Károly herceget, Kamillát, illetve az anyakirálynőt formázó teafilter, amit ha egy bögre forró vízbe teszünk, akkor pont olyan hatást kelt, mintha a királyi család valamelyik fontos tagja áztatná magát egy kád gőzölgő vízben. Egy csomó webshopban lehet kapni, általában 10 euró (kb. 2700 forint), és ennyi pénzért mind az öt szereplőt megkapjuk. A termék maga nem újdonság, több éve lehet már kapni hasonló filtereket, jellemzően fürdőruhás férfiakat és nőket mintáznak. Ha valaki bírja a nagyon erős teát, akkor az egész családot jacuzziztathatja egy bögre vízben.

Honlapot indítottak Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjére

2011. március 2., 21:18 Módosítva: 2011.03.02 21:18
1
1 hozzászólás

Az április 29-ei királyi esküvőre, ahová nem hívták meg Obamáéket, a brit királyi család honlapot indított, www.officialroyalwedding2011.org néven. A honlapon exkluzív fotók, videók és minden más információ megtalálható majd. A honlap működtetésében a Google segíti a brit királyi családot. Az oldalon megtalálhatók a hivatalos közösségi média oldalak is, a Clarence House, a Buckingham Palota twitter és flickr oldalai, a királyi család Youtube és Facebook oldalai.

A hentes és a kocsmáros is ott lesz Vilmosék esküvőjén

2011. február 28., 15:30 Módosítva: 2011.02.28 15:30
0

A boltos, a hentes és a kocsmáros is megkapta a meghívót Kate Middleton falujában a hercegi pár esküvőjére - írta a brit Mail on Sunday, emlékeztetve, hogy a szertartáson rajtuk kívül a világ vezető politikusai, uralkodóházak tagjai és olyan sztárok lesznek jelen, mint David Beckham. A beszámoló szerint a délkelet-angliai Buckleburry lakói a múlt héten kapták kézhez az április 29-i ceremóniára szóló meghívót.

Chan Shingadia, a falu indiai származású boltosa a lapnak nyilatkozva elmondta, hogy felesége, Hash napok óta azt tervezi, hogy honnan szerezze be az ünnepi szárit, miután engedélyt kapott az udvartól arra, hogy tradicionális indiai öltözetben jelenjen meg a nagy napon. A pár azt is elárulta a lapnak, hogy bár Kate-et évek óta ismerik, a pár együtt csak három-négy alkalommal járt a boltjukban, ám akkor kiderült, hogy Vilmos herceg rajong a mentolos jégkrémért.

Meghívást kapott az esküvőre Middletonék postása, Ryan Naylor is, aki "barátságos, természetes, bájos lányként" gondol a falu híressé vált egykori lakójára. De jelen lesz a szertartáson Martin Fidler, a hentes is, és nem marad el az eseménytől John Haley, a kocsmáros sem. Utóbbi arról számolt be a lapnak, hogy az elmúlt évben vagy tízszer járt kocsmájában, az Old Boot Inn-ben a hercegi pár, ahol rendkívül visszafogottan és természetesen viselkedtek.

Middleton: Végre senki nem tesz megjegyzést a kicsi melleimre

2011. február 24., 16:12 Módosítva: 2011.02.24 16:45
0
5 hozzászólás

"Angliában hagyományosak az olyan képregények, amiben lányok arról álmodoznak, hogy találkoznak egy híres férfival és beleszeretnek" – nyilatkozta Mike Collins, a Kate és Vilmos A nagyon nyilvános szerelem rajzolója. "Ebben az esetben pontosan ez történt. Egy szép fiatal lány egyetemre megy, és beleszeret egy jóképű hercegbe " – tette hozzá. Mint mondta, legjobban Middleton haját szerette rajzolni.

A képregényt két verzióban adják majd ki. Az egyik inkább Vilmos életét követi, másikban Middleton fiktív naplóbejgyezései kerülnek. Rich Johnson, a képregény írója szerint a pár nem fogja bánni, hogy képregényben rajzolják meg szerelmük történetét. "Jobb ez, mintha tányérokra kerülnének" – viccelődött Johnson. A nagyon nyilvános szerelmet áprilisban adják majd ki, az esküvőt becélozva – írja a York Daily Record.

Ahogy korábban írtuk, Amerikában is képregénnyel készülnek, amiben bemutatják Vilmos gyerekkorát, Diana hercegnő halálát, iskolás éveit, katonai karrierjét és kapcsolatát leendő feleségével, Kate Middletonnal. A Bluewater Productions nevű cég vezetője elmondta, hogy az amerikaiakat lenyűgözi a brit királyi család, mivel beleillenek a celebekkel teli popkultúrába, ráadásul mindezt olyan pompával és történelemmel, amely a tengerentúlon nincs meg.

Sem Obamáékat, sem a yorki hercegnőt nem hívták meg az esküvőre

2011. február 20., 18:30 Módosítva: 2012.01.15 16:54
24
56 hozzászólás

Minden címzetthez eljutott a szerdán és csütörtökön postára adott, Vilmos herceg és Kate Middleton április 29-i esküvőjére szóló arany dombornyomásos meghívó - számolt be a hírről a Daily Mail. A lap egyelőre nem tudta megszerezni a közel 1900 fős vendéglistát, és állítólag erre nem is sok esélye van, az esküvő napjáig ugyanis titokban szeretnék tartani a meghívottak névsorát.

A bizonyos papiros (Fotó: AFP)
A bizonyos papiros (Fotó: AFP)

Annyit azonban sikerült megtudnia a lapnak, hogy több mint ezer főre tehető Vilmos herceg és Kate Middleton barátainak száma; ők azok a szerencsések, akik nemcsak a szertartáson vehetnek részt, de a Buckhingam Palotában reggelizhetnek.

53

Ugyancsak hivatalos a királyi reggelire Kate Middleton családja és negyven uralkodó, többek között a jordán király, az ománi szultán, a bahreini király, a brunei szultán, a szaúdi király, a japán császár, a maláj király és a thai király is. Nem szerepelnek a meghívottak között sem Barack Obamáék, sem a problémás yorki hercegnő, Sarah Ferguson, ám a hercegnő gyerekei hivatalosak az eseményre. Természetesen a királyi család, valamint a kormány tagjai közül többen is tiszteletüket teszik az esküvőn, de szerepelnek a meghívottak között olyan alapítványok képviselői is, amelyeket Vilmos herceg támogat. Arról egyelőre nincs hír, hogy mely hírességek kaptak meghívót a királyi nászra, de Peter Andréról már február elején az a hír járta, hogyminden bizonnyal a vendégek között van.

Postára adták Vilmos herceg és Kate Middleton esküvői meghívóit

tt
2011. február 18., 21:15 Módosítva: 2011.02.18 21:15
6
2 hozzászólás

Az április 29-ei királyi esküvői meghívókat csütörtökön postára adták – nyilatkozta egy névtelen forrás a People magazinnak. “Folyamatban van a meghívók kézbesítése” – tette hozzá a nyilatkozó.
A meghívottak közt úgy tudni a vőfélynek választott Harry herceg barátnője, Chelsy Davis is szerepel, továbbá Vilmos herceg és Harry herceg unokatestvéreit, Beatrice-t és Eugenie-t is meghívták. A postaládájában találhatja a meghívót Kate Middleton nővére, Pippa, és Vilmos közeli barátai is. “Úgy tűnik, mindannyian örülnek és izgatottak a közelgő esküvő miatt” – mondta a névtelen megszólaló a magazinnak.

Egyelőre arról nem tudni, pontosan mely celebek hivatalosak a királyi lagzira, állítólag Peter Andre ott lesz. Elton John korábban azt nyilatkozta, nem vár meghívót.

Dizájner hányózacskó Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjére

2011. február 16., 11:28 Módosítva: 2011.02.16 11:28
27
2 hozzászólás

Miután Vilmos herceg és Kate Middleton bejelentette az eljegyzését, óriási keletje lett a velük kapcsolatos tárgyaknak. A menyasszony egyik ruhájának másait pillanatok alatt elkapkodták, az eljegyzési gyűrű alapján készült ékszerekre is igen nagy a kereslet, a porcelán étkészletekről már nem is beszélve. Aki nem nagy rajongója a hagyományos emléktárgyaknak, de szeretne valami vicces apróságot, ami az áprilisi esküvőre emlékezteti majd, azoknak ajánljuk figyelmébe egy brit designer, Lydia Leith remek alkotását, vagyis a pár képével díszített hányózacskót. A papírzacskót meg is lehet rendelni csekély három fontért (körülbelül 973 forintért), és így stílszerűen könnyíthet magán az, aki már nem bírja magában tartani az elfogyasztott italt, ételt a romantikus eseményt övező giccses felhajtás miatt.

Forrás: Lydia Leith
Forrás: Lydia Leith

Öccsét választotta vőfélynek Vilmos herceg

2011. február 14., 14:36 Módosítva: 2011.02.14 14:36
0
4 hozzászólás

Felkérte öccsét, Harry-t Vilmos herceg, hogy legyen az esküvői tanúja, amikor április 29-én oltár elé viszi Kate Middleton-t – közölte hétfőn a St. James palota. A bejelentés szerint Kate is a saját testvérét, Filippát kérte fel nyoszolyólánynak.

A bejelentés szerint a 26 éves Harry, a brit trónörökös és a néhai Diana hercegnő kisebbik fia, előzőleg már örömét fejezte ki bátyja esküvőjét illetően. "Ez olyan, mintha egy lánytestvérem is lenne majd, amit mindig is akartam" – mondta Harry. Kate húga, Philippa, akit Pippának becéznek, szintén 26 éves, és gyakori szereplője a londoni társasági életnek. A két nővérnek van egy bátyja is, James.

Vilmos herceg és Kate Middleton április 29-én, a londoni Westminster Apátságban tartják esküvőjüket. Middleton egyébként öt hónappal idősebb, mint vőlegénye. A fiatalok nyolc évvel ezelőtt találkoztak először egymással, a skóciai St. Andrews egyetemen, ahol tanultak. Tavaly novemberben jelentették be eljegyzésüket.

Harry herceg volt barátnőjével békülget

2011. február 9., 13:34 Módosítva: 2011.02.09 13:34
0
hercgoff 42 asprey p 170710 59

A bátyja esküvője miatt romantikus hangulatba keveredett Harry herceg is. Álnévvel asztalt foglalt ugyanis egy olasz étteremben, és volt barátnőjével Chelsy Davyvel töltött egy romantikus vacsorát. Úgy látszik igaznak bizonyulnak a pletykák, és a pár tényleg békülőben van.

Harry herceg és Chelsy Davy állandóan szakítanak és kibékülnek, de úgy látszik a múlt heti vacsora jól sikerült. Az étterem egyik dolgozója a következőkről számolt be: álnéven jelentkeztek be, padlizsánt és párolt nyúllábat ettek előételként. Főételként pedig tőkehalat és kacsamellet fogyasztottak.

Kiállítási tárgy lett a házasodni készülő Vilmos hercegből

mm
2011. február 8., 17:17 Módosítva: 2011.02.08 17:17
0
4 hozzászólás

Jennifer Rubell, egy amerikai művész, aki főként installációkkal foglalkozik a hét elején mutatta be új műalkotását a londoni Stephen Friedman Galleryben, ami Vilmos herceget ábrázolja. A mű egy életnagyságú viaszszobor a hercegről, öltönyben, mintha az oltárnál állna a házasságkötéskor menyasszonyára várva. Rubell azt az érzést akarja átadni a műalkotása megtekintőinek, hogy milyen lehet Kate Middletonnak lenni, és ott állni a jegygyűrűben a herceg mellett. A látogatók képet is készíthetnek magukról Vilmos herceg karjába kapaszkodva. A látogatók a jegygyűrű pontos mását is az ujjukra húzhatják.

Távolról sincs vége, olvasson még