Annyi hülyeség történt 2012-ben itthon és külföldön is, hogy összeszámolni is nehéz lenne, hányszor kiáltottuk elhalón: minek?. Összegyűjtöttük azokat a bosszantó elemeket, amelyek a 2012-es évet pont olyan idegesítővé tették, amilyen volt, önnek pedig nincs más dolga, mint szavazni, melyik nélkül lett volna meg a legjobban.

2012-ben is elég sok olyan dolog történt, ami nélkül simán kibírtuk volna az évet, de nem volt olyan szerencsénk. Nem, ezek nem a nagy nemzeti (vagy éppen egyéni) sorstragédiák, hanem olyan bosszantó dolgok, amik napokig, akár hetekig is piszkáltak, nemcsak minket, olvasóinkat. „Minek, de most tényleg, minek?" – tettük fel a kérdést sokszor. Ezért.

Vujity Tvrtko megmenti a világot

Vujity Tvrtko a magyar nemzet, de főleg Pécs önjelölt megmentője, akinek mindig van véleménye, aki mindig kiáll valamiért, vagy valami ellen. Leggyakrabban a világban tapasztalt brutalitás miatt emeli fel a szavát, érjen az fiatal nőt, vagy gyereket. Emellett folyamatosan könyvet ír, kampányol, közönségtalálkozót szervez, szóval egy kicsit kevesebb is elég lenne belőle. Mint Schobertékből.

Zámbó Krisztián énekelni akar

Ez nem az a cikk, amelyben arról írunk, hogy milyen műsor az X-Faktor, vagy hogy miként kezelte Ördög Nóra terhességét, esetleg, hogy minek öltöztették a szereplőit, mennyire idegesítő Csobot Adél, vagy mit csinálnak az úgynevezett mentorok. Itt most csak azt a kérdést tesszük fel, hogy mi az úristennek gondolta azt Zámbó Krisztián, hogy énekelnie kell (sőt, jelentkeznie ebbe a műsorba – a készítőknek meg, hogy parádéztassák az élő műsorokban). Minek?

Stohl-balhé

Stohl András önmagában még nem váltott volna ki belőlünk szűkölést, ámde a börtönlétéről szóló könyv, illetve az ahhoz kapcsolódó balhérengeteg olykor őrületes fordulatokat vett. Valószínűleg a büdös életben nem fog kiderülni, hogy Stohl és egykori ügyvédje, Ruttner György rútul összebalhéztak-e, vagy csak promózták a könyvet, de az tény, hogy az év nagy része a könyv körüli, médiában zajló nyennyegéssel telt. Minek? (Azóta Ruttner felmondott Stohlnak, majd kitálalt, hogy amúgy baromira fenyegetik az uzsorások, úgyhogy fél.)

Gáspár Győző nem bír magával

Abban az országban, amelyben élünk, Gáspár Győző marhát csinált magából az elég ország előtt, és egy fillért sem kapott érte, viszont százmilliókat kapott a nagyanyjától, aki rendes asszony volt, és élére rakta a pénzt. Az adóhatóság a biztonság kedvéért bíróságra vitte a kérdést, ahol körülbelül az lett a következmény: ejnye. A nagyi pénze körül is rendben volt minden, hála a magasságosnak. Feltegyük a kérdést? Minek.

Mindenkiből jó nő lesz

Az év első felében Takács Nóra dominált, ő tanította meg, hogyan kell jó nőnek lenni. Áldásos tevékenységét azóta a TV2-n is gyakorolja, meg persze a Facebookon. A jónőgyártó bizniszbe azóta Ördög Nóra és barátnői is beszálltak, az Angyalműhely című kötettel: elég egyszerűtanácsokat adnak, amik gyakran kurva drágák. Az a legjobb, ha mindkét útmutatást követjük, amíg bele nem fulladunk a saját eperillatú, pink hányásunkba.

Sok szar magyar zene

A magyar zenei élet támogatására szánt ukáz – amely szerint baromi sok friss, magyar zene kell a

Melyiket hiányzott volna legkevésbé?

rádiókba – azzal járt, hogy iszonyúan sok szar magyar zene hallható szinte minden adón, csatornánként nagyjából ugyanaz a húsz dal. A minőség nem javult, a nem-mainstream, tisztességes munkát végző magyar zenészek helyzete csak annyiban változott, hogy most nem harminc évvel ezelőtti dalok, hanem friss mocsok miatt nem kerülnek adásba.

Lindsay Lohan örökké csak börtönbe kerülhet

Lindsay Lohanről annyiszor írtuk már meg, hogy most már aztán tényleg börtönbe kerülhet, hogy a végén már magunk sem értettük a dolgot. Végül persze sosem zárták be rendesen. Itt és most feladjuk a dolgot, legközelebb akkor említjük meg, ha már bent van. Egyébként minek?

Madonna visszatér

2012-t Madonna újabb nagy visszatérése évének szánták. Kérdés, hogy a popkirálynő minek tért vissza még egyszer, amikor ötlete-mondanivalója már nem nagyon van, azt meg nem tudjuk elhinni, hogy a pénzre lenne szüksége. Az egész egy 12 perces műsorral kezdődött egy focimeccs szünetében, ahol Madonna regimentnyi segítséggel előadott pár régi számot, amit már ezer jobb verzióban láttunk tőle, meg egy újat, amire senki nem volt kíváncsi. A nagy visszatérő slágerből, a Give Me All Your Luvin'-ból nem lett egy újabb Like a Prayer, Music vagy Hung Up, hanem a dal csúfosat bukott, mint ahogy a tavasszal megjelent MDNA-album sem érdekelt senkit a keményvonalas rajongókon kívül. Ezek után Madonna az év hátralevő részében kénytelen volt csöcsöt-segget-eztazt villantani vegyes fogadtatású koncertjein, hogy létezésére emlékeztesse a közönséget, miközben további videoklipjeit teljes érdektelenség fogadta. Madonnát így - minek?