Utánajártunk, hogyan alakult a Való világ 4 szereplőinek élete, mit csinálnak, mi a foglalkozásuk, és egyáltalán. VV Zsófi például bejárta fél Európát és most épp Ausztriában melózik. A villa doktora Izraelben testőrködött hónapokig, és milliós tartozásai vannak. Szandika felhagyott a vibrátoros showműsorokkal, jó útra akar térni.

Alekosz

A Való világ negyedik szériájának győztese a hírek szerint azt csinálja, amire mindig is vágyott: semmit. Egyszerűen csak élvezi a barátnője társaságát, na meg az életet, még úgy is, hogy jó eséllyel hamarosan vissza kell adnia nyereménylakását, amit szerződésszegés miatt kobozna el tőle az RTL Klub. Amikor múltkor azzal gyanúsították meg, hogy munkára adta a fejét, és biztonsági őrködik a Libegőnél, Nagy Alekosz kikérte magának a dolgot. Hogy pontosan miből él, azt nem igazán tudja senki, állítólag befektetésekből igyekszik a pénzét kerekíteni. Akárcsak korábban, jelenleg is Érden lakik, a nyereménylakását nem is igazán használta az elmúlt időszak alatt. Ha jól számolunk, több mint két éve van együtt csajával, Bettyvel, akivel viszont már többször is szakítottak a kapcsolatuk alatt.

Éva

A csapatból Baukó Éva az, akivel minden nap tele vannak a lapok. Baukó látszólag nem igazán törődik azzal, hogy inkább hírhedt, mint híres, ezért nagyon büszke erre a teljesítményére. VV Évának istentudja mióta nincsen fix állása, és néha ugyan becsúszik neki egy-egy hoszteszmunka, de az is egyből botrányba fullad. A hírek szerint rendszeresen összefut a rendőrökkel, mivel folyamatos összetűzésbe kerül ismerőseivel. Mindig megfogadja, hogy visszavonul és soha többé nem nyilatkozik, de ezt persze az első adandó alkalommal el is felejti. Jelen pillanatban pszichiátriai kezelés alatt áll egy kórházban, amit ő rehabnak hív, csak mert alkoholproblémáját is kezelik a szakemberek. Igyekezetét értékeli mindenki, csak már senki nem bízik benne, hiszen többször is mondta már ő, hogy nem akar BB Éva lenni.

Olivér

Sokáig úgy tűnt, a nagyszájú Simor Olivér megtalálja a számítását a média világában: a Való világ után az exvillalakó lett Alekosz pinainasa a görög feleségkereső műsorában, majd a Belevalóban is műsorvezetősködött, és egyéb területeken (pl. könyvírás) is kipróbálta magát. Azt vártuk, hogy majd ő lesz a második Majka, ám VV Olivér ideje hamar leáldozott, és inkább Amerikába emigrált, ahol Miamiban hajók felújításában vesz részt. Barátnőjével, Enikővel azóta is együtt vannak, Simor annak idején VV Anikót utasította vissza miatta a villában.

Gigi

A Rácz testvérek lánytagjának, Rácz Ildikónak nem lehetett könnyű dolga, miután kijött a villából. Azzal kellett ugyanis szembesülnie, hogy napvilágot látott fétisvideója. Ráadásul a kamerák előtt többször is magába engedte játékostársát, Jerzyt, ami miatt halmozottan nehéz volt új életet kezdenie. Egy ideig a médiában próbálkozott, a Nekedvalót vezette, múltjával kapcsolatban viszont annyi szekálás érte, hogy egy idő után megunta a dolgot. Főleg, amikor Dubajba utazott, és egyből kurválkodással gyanúsították. Visszavonult: táncol, levegőakrobatikázik, beiratkozott egy sminktanfolyamra és belekezdett a nyelvtanulásba is. Sőt, a Bors szerint hamarosan Londonba költözik, hogy vállalkozásba fogjon, bár, hogy mivel fog foglalkozni, azt nem tudni. Mindezek mellett Rácz Ildikó nemrég jógaoktató-képzést is szerzett.

Béci

Rácz Béla egyike azoknak az exvillalakóknak, akiknek nagyrészt bejöttek a számításai: Young G névvel ismert a neve a zeneszakmában, és idén a legjobb férfinak járó előadói díjat is bezsebelte a VIVA Cometen. VV Béci legutóbb tüntetőleg koporsóban érkezett a rendezvényre, aminek az volt az üzenete, hogy szeretné lezárni a VV-s korszakot, és eltemetni örökre a VV-s jelzőt is, hiszen ő már igazi zenész, nem holmi exvalóságshow-szereplő. Rácznak ezen kívül tánciskolája, felesége és egy kislánya is van, azzal a lánnyal alapított családot, akiért már a villába költözésekor is odáig volt. A zene mellett próbálkozott MLM-mel is, de nemrég egy másik üzleti vállalkozásba is belefogott: a Balaton Soundon sült csirkét árult egy kunyhóból.

Zsófi

VV Szabó Zsófi először úgy gondolta, meglovagolja a hirtelen jött ismertséggel járó lehetőségeket: a Rácz gyerekhez hasonlóan ő is a zeneiparba szeretett volna berobbanni. Voltaképp sikerült is neki, övé lett a 2011-es év egyik legszörnyűbb klipje. Aztán eltűnt, a Facebookon akadtunk rá, aminek tanúsága szerint elég jól megvan. Ezt kérdésünkre az exvillalakó meg is erősítette: "Ausztriában dolgozom épp, de már fél Európát bejártam, kicsit hippi üzemmódban. Körülöttem béke és harmónia van, boldog vagyok" – mondta. Szabó most a vendéglátásban helyezkedett el, de volt már szobalány, dolgozott gyorsétteremben és menedzser-helyettesként is tevékenykedett. Egyszer majd biztosan hazajön, de egyelőre élvezi az életet, ahogyan korábban Steiner Kristóf tanácsolta neki.

László

A villa doktora a műsorban sem volt túl szerencsés, a játék végeztével pedig aztán tényleg egymást érték az életében a kellemetlenségek. Mint sokan mások, ő is hitelt vett fel, aminek a törlesztőrészletei aztán havi félmillióra emelkedtek. Ezt egy idő után képtelen volt fizetni, ezért úgy döntött, hogy eladja saját és édesanyja lakását is, és együtt bérelnek egy ikerházat valahol vidéken. Lázár Lászlónak a vendéglátóskodás se jött be, komáromi éttermén nyolcmillió forintot bukott, a Szigettel hatot. Tavaly aztán külföldön próbált szerencsét, személyvédelmi feladatokat ellátó testőrcsapatban dolgozott Izraelben. (2005 óta egyébként az exvillalakó izraeli-magyar kettős állampolgár.) Emellett 2012-ben pártot is alakított, aminek a Magyar Nemzet Köztársasági Pártja nevet adta. A szervezet akkori alelnöke akkor azt tervezte, hogy majd indulnak a következő választáson, azóta azonban nem igazán hallani róluk semmit. A hírek szerint Lázár jelenleg itthon van és testőriskolát nyitott.

Anikó

A hirtelen jött ismeretséget (és megjelenését) talán VV Anikó kamatoztatta a legjobban: Nádai a játék után szintén műsort vezetett az RTL Klubnál, a csatorna pedig később se engedte szélnek: szerepet kapott az Éjjel-nappal Budapestben. Most úgy tűnik, végre a magánélete is rendeződik, hiszen azok után, hogy úton-útfélen mindenkinek szerelmet vallott és Istenes Bencével is kavart, végül összejött főnökével, aki a hírek szerint még a feleségét is elhagyta miatta.

Szandika

A plasztikcica kiesése után oda került, ahová mindenki gondolta, hogy kerülni fog: a színpadra, egy műbrokival. Lőrincz Alexandra már Tomor András pornóproducerrel tárgyalt, amikor berobbant az életébe a nagy szerelem, és az erotika ipart inkább a pasira cserélte. A Bors híre szerint az utóbbi időben lefogyott, haját feketére festette, és épp tisztességes munkát keres magának: valószínűleg egy szoláriumstúdióban fog dolgozni.

Leonidasz

Az anyukák kedvence és egyben a széria egyik legunalmasabb alakja egy ideig VV Zsuzsival próbálkozott, aztán mégis dobta a csajt volt barátnője miatt. VV Leonidasz tavasszal el is jegyezte a sajtó által csak Bettiként emlegetett lányt,akivel már három éve vannak együtt. Hogy házasság mikor lesz a dologból, arról nem tudni, az exvillalakó szerint ugyanis úgy lenne tökéletes a szertartás, ha a közös gyerekük totyogna be a gyűrűkkel. Jordanidisz Leonidasz egyébként felhagyott a jófiús imidzzsel, Cristofellel haverkodik és borzasztóbbnál borzasztóbb számokat hoznak össze.

Jerzy

A Való világ negyedik szériájának második helyezettje igazából most arra vár, hogy az Alekosztól elkobzott nyereménynek mi lesz a sorsa. Jerzy ugyanis úgy véli, ha egy olimpiai versenyen az első helyezettet ki kell zárni, mint Alekoszt, akkor automatikusan a második helyezett kapja meg a helyezést és a nyereményt. A csatorna a hírek szerint egyelőre nem döntött az ügyről, úgyhogy a chippendale fiú a milliomosdi helyett tanulásra adta a fejét. "Gimibe járok és idén szeptemberben leszek végzős. Utána szeretnék továbbtanulni, sajnos államilag nem támogatott szakon, mivel hétköznap és hétvégén is dolgozom" – magyarázta a Velvetnek. "Jelenleg a Hercules produkcióban kaptam munkalehetőséget hosszú távra, kiemelt sport-statisztaként. Heti hat napot is dolgozunk akár 19 munkaórában, de ilyen ez a popszakma. Pesten tanulok, élem az életemet, párkapcsolatban élek, és boldognak érzem magam, mert minden megvan amire szükségem van" – tette hozzá Várudvari Jerzy.

Gombi

Gombár Gábor, a villa szépfiúja egy ideig próbált haknizni, egy-egy fellépéséért 100 ezer forintot is elkért, aztán szépen lecsengett a VV4-őrület, ő meg visszament a szoláriumba dolgozni. Megszerezte fordászpapírját, most pedig a fotózással kezdett el komolyabban foglalkozni. "Leginkább divatfotókat fogok készíteni, de mindenbe szívesen belekóstolok, így nem zárkózom el más jellegű fotózástól sem. Úgy vélem, hogy azért is egyszerűbb a dolgom, mert régen modellkedtem, ezért van némi rálátásom a fotózásra" – mesélte a Blikknek. Egykori barátnőjével, Picurral nem sokkal a műsor után szakítottak, most új nője van, aki Szegeden tanul.

Zsuzsi

Ugye, emlékeznek még arra, hogy Márki Zsuzsát miért zárták ki a villából? Mert vitájuk annyira elfajult Olivérrel, hogy a nő megdobálta narancssal. Nos, a heves természetű explaymate a későbbiekben sem hazudtolta meg önmagát: VV Zsuzsi megvert egy újságírót amiatt, mert a lapban azzal a címmel jelent meg egy cikk róla, hogy a testéből él. Márki szerint ez egyenlő azzal, hogy kurva, pedig ő csak erotikus showműsorban utazik. A legutolsó hírek szerint a modell tavaly felvágta az ereit, így akart véget vetni az életének. Ismerőse szerint hosszú kezelést jósoltak neki akkor.

Gina és Kristóf

Visszafogott házaspárként költözött be a villába és elég hamar távozott is Gina és Kristóf, akik a játék kezdete előtt albérletüket és állásukat is feladták, így aztán mindent nulláról kellett kezdeniük. Az asszony, aki egykor prostituáltként dolgozott, a Velvetnek elmondta, hogy férjével a VV4 után mindketten visszatértek a régi, megszokott mindennapjaikhoz, és semmit nem változtattak az életükön. "Én a sporttal kezdtem el foglalkozni, és az egészséges életmóddal. Jelenleg csak háttérmunkásként, de hamarosan kezemben tarthatom majd az ez irányú végzettséget igazoló papírt is és akkor már élesben. Kristóf ugyanannál a cégnél van, ahol volt a villa előtt is, azonban decembertől magasabb beosztásban" – mesélte Urbánné Szendrey Georgina.

Ildi

Tomai Ildikó, a villa kulturbarbárja mindent megtett annak érdekében, hogy a képernyőn maradjon: némi szerepet kapott a Barátok köztben, de az egymondatos jelenet után nem kapott több lehetőséget a sorozatban. Ezek után a Csillag születik harmadik szériájában próbálkozott egy balladával, de ott sem járt sikerrel. Jelenleg aerobic oktatóként és személyi edzőként dolgozik.