Fiút és lányt szült Angelina Jolie

2008.07.13. 08:46
A színésznő szombaton kora este adott életet ikreinek a nizzai kórházban, ahová már több mint egy hete befeküdt. A babák császármetszéssel születtek, mindenki jól van.

Szombat délután hat órakor császármetszéssel születtek meg Angelina Jolie és Brad Pitt ikrei: a fiú-lány páros egészséges, és a szülőkkel együtt mindenki "csodásan érzi magát" - nyilatkozta a színésznő orvosa, Michel Sussmann az AFP hírügynökségnek. A gyermekek neve - a korábban beharangozott, mitológiai testvérpár Castor és Pollux helyett - Knox Leon és Vivienne Marcheline, ez utóbbi nyilvánvalóan a színésznő tavaly elhunyt francia-kanadai származású édesanyja, Marcheline Bertrand iránti tiszteletből. Az ikrek közel azonos súllyal jöttek világra: Knox Leon 2,27 kiló, Vivienne Marcheline 2,28, ami kisebb súly, mint a nem-ikerszüléseknél megszokott értékek, ikerbabák esetében azonban megszokott. Sussmann a People-nek azt is elmondta, hogy a császár ellenére azért apás szülés volt: "Angelina nagyon jól van. Brad Pitt végig mellette volt, és minden rendben történt. Most mindketten nagyon-nagyon boldogok". Az orvos szerint Jolie pár nap múlva elhagyhatja a kórházat.

Pár órával Sussmann nyilatkozata után a kórház szóvivője is megerősítette a hírt, így most már valószínűsíthető, hogy ezúttal valóban megtörtént a szülés. Egy hónappal ezelőtt ugyanis a francia lapok már felröppentették a hírt az ikrek megszületéséről, ami akkor hamisnak bizonyult. A terhesség körüli titkolózás részeként azt sem lehetett tudni, mikorra várhatóak a Jolie-bébik: az ikerterhesség cannes-i bejelentésekor Dustin Hoffman arról "szólta el magát", hogy az ikrek augusztus közepén születnek, és mivel a pár azóta sem adott információt a szülés várható idejéről, a sajtó ezt is tényként kezelte. A legvalószínűbbnek az a múlt heti információ tűnt, ami szerint a terhességét már nehezen viselő színésznő megkérte orvosait a császármetszésre, akik július 15-re írták ki. Sussmann az MSNBC-nek most egészségügyi okokkal indokolta a korábbi időpontot, "hogy a babák a lehető legjobb állapotban születhessenek meg". A szülés hírét egyébként Sussmann a Nice Matin című lappal közölte először, akiket - mint az MSNBC-nek elmondta - kifejezetten Jolie és Pitt kérésére hívott fel szombat este, ők ugyanis azt szerették volna, ha a hír először egy helyi lapban jelenik meg.

Angelina Jolie közel egy héttel ezelőtt vonult be a nizzai Lenval Kórházba. Nem tudni, hogy ebben közrejátszott-e az, hogy nőgyógyásza a sajtón keresztül üzent neki. Alain Treisser professzor állítása szerint május 8-án találkozott utoljára híres páciensével, aki akkor arra kérte, hogy zárják le a szülészet felét, ha elérkezik a szülés ideje. A várandós színésznőt természetesen többször is meglátogatta családja, amit a lesifotósok természetesen meg is örökítettek, bár a kórház később tagadta, hogy az ablaküvegen keresztül fotózott képek valódiak lennének. Jolie-nak mindenesetre a hét végére már nagyon elege volt a kórházból, és egyes források úgy vélik tudni, hogy bár korábban természetes úton tervezte megszülni ikreit, most arra kérte az orvosokat, császármetszéssel vegyék ki belőle a babákat.

Egy egész focicsapat

Már tavaly is sejteni lehetett, hogy a színésznő és párja, Brad Pitt nem áll meg négy gyermeknél. Jolie egy egész focicsapatot helyezett kilátásba, míg kedvese inkább hét, maximum kilenc porontynál állt volna meg. Igaz, az nem derült ki pontosan, hogy ismét egy jobb sorsa érdemes gyermeket akarnak adoptálni, egy újabb vérszerinti babával gyarapodik a család. Az olasz lapok mindenesetre már októberben megelőlegeztek a párnak a következő, vérszerinti gyermeket, miután Angelina Jolie a színésznő úgy döntött, hogy mégsem vesz részt egy Rimini melletti konferencián.

Januárban a színésznő emberei elszólták magukat, amiből a sajtó azt a következtetést vonta le, hogy Jolie júniusig mindenképpen teherbe akar esni. Röviddel ezután természetesen megjelent az első pletyka arról, hogy a projekt sikeres volt, a színésznő várandós, ráadásul nem egy, hanem egyenesen két gyermeket hord a szíve alatt. A szülők természetesen hosszú ideig nem nyilatkoztak az üggyel kapcsolatban, csak Angelina Jolie bő szabású ruhái alapján lehetett sejteni, hogy ezúttal valóban beletrafáltak a bulvárlapok.

A divat mondja meg...

Miután a CNN is a terhességéről faggatta, Jolie úgy döntött, hogy közvetve bevall mindent, és az Independent Spirit Awards díjátadón egy szűk ruhában jelent meg. Az öltözködés mellett a színésznő egészségügyi állapotáról szóló hírek is gyanúra adtak okot. Egy közeli ismerőse elárulta, hogy a híresség meglehetősen kívánós lett, vagyis furcsa vonzalmat alakított ki a mustáros hagymakarikák és fahéjas-csilis csokoládé irányában. Majd február közepén rosszul lett, amikor éppen Los Angelesbe tartott Irakból.

Márciusban az a hír járta, hogy a színésznőnek terhesség alatti cukorbetegsége van, és ezért meg kell változtatnia az étrendjét. Pár nappal később természetesen kiderült, hogy milyen étkezési problémákkal is küzdött a várandós híresség. Jolie állítólag csak alacsony zsírtartalmú ételeket evett, és ezeket nem volt hajlandó jól megvilágított szobákban elfogyasztani. Áprilisban pedig az egyik baba éppen akkor rúgott egyet, amikor édesanyja egy politikai gyűlésen mondott beszédet. Az igazi coming-outra májusban került sor, amikor Jack Black elszólta magát egy Angelina Jolie-val közös interjúban.

Tények és feltételezések

Ahogy teltek a hetek, természetesen újabb izgalmas, valós, és hamis információkkal lettünk gazdagabbak: egyesek szerint Jolie pocakjában nem is kettő, hanem egyenesen három gyermek növekedett, majd amikor a szám visszacsökkent kettőre, a kicsik nemét találgathattuk, egy ideig az is kérdés volt, hogy az ikrek hol látják meg a napvilágot. Az első tipp Texas volt, majd hamarosan kiderült, hogy a Pitt-Jolie páros inkább Franciaországban nevelné fel a gyermekeit.

A nizzai Lenval Kórház

A híres szülök hosszas keresgélés után találtak rá egy kastélyra a francia Riviérán, ami forintosítva körülbelül 11 milliárdot ér. Az új családi fészket Brad Pitt természetesen méregdrága és dizájnos holmikkal rendezte be, a gyerekszobába pedig 140 ezer dollár (22,4 millió forint) értékben vásároltak bútort. Az is felmerült, hogy ikrek talán mitológiai alakok után kapják majd a nevüket, és az első hivatalos fotójuk 15 millió dollárt ér majd. Angeline Jolie-tól személyesen csak annyit tudtunk meg, hogy sokkolta a hír, hogy ikrei lesznek, hogy terhesen jobb a szex, hogy az idősebb gyermekeket is belevonják testvéreik gondozásába és Pittel nem haragszanak Jack Blackre, amiért kikotyogta születendő gyermekeik számát.