A hétvégéig kell várnunk rá, hogy kiderüljön, a ByTheWay, Danics Dóra vagy Krasznai Tünde nyeri az idei X-Faktort. Ugyan szerkesztőségi szavazásunkon tarolt az egyik jelölt, de mindhármuk mellett erős érvek szólnak. Csapat és nő se nyert még RTL-es tehetségkutatót, ráadásul a ByTheWay főnixként támadt fel a kiesése után, Danics manírjait sokan imádják, Krasznai pedig még mindig pornós múltjával csalogat könnyeket a szemekbe.

Vasárnap minden eldől, és kiderül, ki nyeri a negyedik hazai X-Faktort. Az RTL Klub ezen az őszön is stabil hátterű, stabil nézettségű, stabil minőségű műsort tett le az asztalra, bár ez utóbbi nem feltétlen hízelgő. Persze, az elején jót lehetett röhögni a kappan hangú lúzereken, aztán lehetett izgulni, kik jutnak tovább a színpadi deszkákra, ahonnan még jött egy mentorházas kör, és ott találtuk magunkat a döntő első adásánál.

Ki nyer vasárnap?

Ahogy teltek-múltak az adások és a rétestésztaként húzott döntések, úgy tűnt, tartani fogja magát a rutin: hamar elvéreznek a csapatok, és nő nem nyerhet RTL-es tehetségkutatót. Ez utóbbi tápot kapott azzal is, hogy a lányokat mentoráló Alföldi Róbert maradt először egyedül, miután Péterffy Lili is kiesett a hetedik körben. Szikora Róbert is elvesztette mindhárom csapatát, de csodák csodájára Bozsek Márk visszalépett, így a negyedik héten kihullott ByTheWay kapott még egy esélyt. Ezzel, és Csordás Ákos múlt vasárnapi kiesésével borult is a papírforma, ugyanis két nő (a 25 év feletti kategóriából) és egy csapat került a fináléba. Lássuk az eddigi teljesítményünket, és esélyeiket! Zárójelbe odaírtuk a végére, a Velvet X-Faktort követő feléből hányan tippeltek az adott versenyző győzelmére, de előbb szavazzon ön is!

ByTheWay

Nemrég keserűen konstatáltuk, hogy a csapatoknak esélyük sincs, erre az X-Faktor csak felépített egy olyan brigádot, amiért rajonganak a tinilányok. A legutóbbi adásban már egyértelmű volt, hogy nem kell túl mélyre meríteni, ha ByTheWay-rajongó csöppségeket akarnak a stúdió közönségébe verbuválni. Ugyanis minden megmozdulásuk bieberi sikításhullámot váltott ki. Ezeknek a tiniknek a negyedik körben még nem volt pénz a telefonján, vagy a szülők nem engedték szavazni őket, a csapat ugyanis ekkor kiesett, és a már említett Bozsek-affér hozta vissza őket. Mivel itt már csak a nézői szavazatok számítanak majd, bizony benne van a pakliban, hogy a ByTheWay behúzza a győzelmet. Még ha a Feng Ya Ou Ferenc, Patocska Olivér, Szikszai Péter, Vavra Ferenc négyesből csak az utóbbi is tud énekelni. (7)

Danics Dóra

Míg a ByTheWay-jel a Bozsek-affér miatt, Krasznai Tündével meg a felnőttfilmes múlt miatt foglalkoztak sokat a lapok, Danics Dórával szinte senki. Még szeptember elején leszögezte minden médium, hogy Danics Bach Szilvia humorista lánya, aki meglepő módon szorít a lányának. Geszti mentoráltja talán az egyetlen, akit a jelenlegi csapatból a jó hangja juttatott idáig, bár sokakat tud irritálni a színházi közegből átvett manírozás, túlszínészkedés, jópofizás. Danics rajongótábora valószínűleg átfedésben sincs a négy srácéval, ráadásul nála még a Krasznai-féle, agyonhangsúlyozott, tragikus szál sincs meg, így meglehet, hogy ő fog kiesni a szombati bronzmeccsen. (0)

Krasznai Tünde

A már említett tragikus szál is nagyban lendítette eddig előre Krasznai Tünde karrierjét. Mielőtt elkezdjük sorolni Krasznai pornófilmjeit (igen, olyan is volt neki), meg kell említenünk, hogy nem egy tehetségtelen csajról van szó, de nem is egy popsztár veszett el benne. Ha Krasznai nyer, akkor a homályos blueslebujok nyernek nagyot, egy füstöshangú díva állhat majd fel a két négyzetméteres pinceklub színpadára. Krasznait a napilapok mellett az RTL is tolta, hónapokkal a pornós múlt "véletlen" kiderülése után is minden adásban megemlítették, mennyire alulról indult, és milyen magasra jutott. Azt persze senki sem tette hozzá, hogy a pornózás (igen, olyan is volt neki) az ő esetében szabad döntés eredménye, nem mások miatt került a szexipar látókörébe, mint néhány szerencsétlen borsodi lány szokott. Mindenesetre Krasznai ilyen háttérrel és ilyen hanggal esélyes a végső győzelemre. (1)

Kik jutottak a legjobb 12-be?

Gyorsan felsoroljuk, kik jutottak be a döntő sorozatba, ki mentorálja őket, illetve mögéjük írjuk zárójelben, hanyadik adásban estek ki. A versenyben lévőket vastag betűvel szedtük.

Alföldi Róbert (lányok): Eckert Anikó (3.), Batánovics Lili (5.), Péterffy Lili (7.).

Geszti Péter (25 év felettiek): Bozsek Márk (4., visszalépett), Danics Dóra, Krasznai Tünde.

Szikora Róbert (csapatok): ByTheWay (4., de Bozsek visszalépésével visszakerültek), Fat Phoenix (6.), MDC (1.).

Tóth Gabi (fiúk): Csordás Ákos (9.), Szabó Ádám (8.), Tóth Marci (2.).