Randi

A Velvet randiblogja

Az ideális férfi 7 fő tulajdonsága a Twilight alapján

2008. november 28., 11:45 Módosítva: 2009.04.18 13:13
21
38 hozzászólás

Tegnap óta vetítik nálunk az Alkonyat (Twilight) című filmet. A regénysorozat, amelynek első darabjából készült, máris népszerű itthon is, tehát minden bizonnyal a film is arra a frenetikus sikerre számíthat, ami Amerikában kijut neki, ahol már egy hete megy a mozikban.

A film nem rossz, hiszen 5 perc után egyértelmű, hogy kikhez kíván szólni, és az is nyilvánvaló, hogy a célközönség imádni is fogja. Nekem ugyan kapaszkodnom kellett a karfába, hogy el bírjam viselni (még úgy is, hogy a közepénél sikerült egy ötperces szundikálással erőt gyűjtenem a fináléra), de mégis örülök, hogy láttam az Alkonyatot, mert ennél pontosabb meghatározásával még nem szembesültem annak, hogy milyen fiúról álmodoznak a kamaszlányok.

A képen Edward Cullen látható, akit bizonyos Robert Pattinson alakít (ő volt Cedric Diggory a 4. Harry Potterben egyébként). A történet szerint ő lesz szerelmes újdonsült osztálytársnőjébe, Bellába, mivel egymás mellett ülnek bioszon. Néha elmerülnek egymás tekintetében óra alatt. A tökéletes gimis szerelem első kritériuma ez: 1. helyes fiú legyen, szép legyen a szeme és igéző a pillantása.

Az első találkozáskor azonban a vágyakozva nézésen kívül sokkal tovább nem jutnak, sőt, Edward otrombán meg is bántja Ellát. Gyakran furcsán viselkedik, és ha róla van szó, mindig másra tereli a témát. Újabb elengedhetetlen tulajdonsága a tökéletes pasinak: 2. hallgatag, titokzatos, nem beszél magáról.

A titok csak nagy sokára derül ki a filmben, igaz, kizártnak tartom, hogy van olyan néző, aki úgy ül be, hogy nem tudja, mi lesz a meglepetés: Edward vámpír! Ez magyarázza tehát a titokzatosságot (és azt, hogy miért jár a srác hófehér alapozóval az arcán és sárga kontaktlencsével a szemében - utóbbi a túlságosan gyakori közeli felvételek során többször is jól látható). Nem kell azonban megijedni, mert Edwardnak és fajtájának még hegyes szemfogai sincsenek, vagy legalábbis a filmben nem látjuk őket, és olyannyira békések, hogy embervér helyett állatokkal táplálkoznak. Tehát: 3. szelíd, veszélytelen, a légynek se tud ártani.

Távolról sincs vége, olvasson még

Szex, hazugság, SMS: "feltűnt, hogy sokat mesél egy csajról"

2008. november 27., 11:26 Módosítva: 2014.10.27 14:56
0
20 hozzászólás

Újabb olvasói levelet közlünk, még mindig megcsalás témában. Beküldője Csilla, aki - a levél végéből úgy tűnik - azért végül egész jól túltette magát a megrázkódtatásokon. Ilyen, amikor az ember megtudja, hogy nem ő volt az egyetlen.

Várjuk a további sztorikat a ko.kola.blog@gmail.com címre!

Volt egy kapcsolatom Robival, nem olyan hosszú, de annál tartalmasabb. Mély érzelmek helyett inkább a szenvedély, a szex kötött össze minket, állati jó volt! Aztán én másik városba mentem egyetemre, távkapcsolat lett belőle, telefonálgattunk, aztán hétvégente bepótoltuk, ami kiamaradt...

Egy idő után feltűnt, hogy sokat mesél egy csajról, Enikőről. De mindig mondta, hogy csak barátok, megittak egy kávét, stb. Nem is gyanakodtam, mert nálam abszolút belefér az, ha vannak a pasimnak női ismerősei, miért ne lehetnének?

Távolról sincs vége, olvasson még

Karácsonyi idill helyett: "összeakadt egy 14 éves lánykával"

2008. november 26., 11:46 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
29 hozzászólás

Az alábbi sztori Eszkimó lánytól érkezett a ko.kola.blog@gmail.com címre, a tegnapi megcsalásos-megbocsátós posztra válaszul. De lehetne reakció a perfekt randevúkat leíró, eddig meglehetősen kurta sorozatra is, hiszen egy gyönyörű, meghitt, ráadásul karácsonyi randevút mesél el nekünk Eszkimó lány a bevezetőben. Sajnos a derült égből aztán már szilveszterkor becsapott a villám...

Még egészen fiatal koromban történt. Nevezzük a srácot Petinek. Együtt jártunk már nagyon hosszú ideje, elképesztő nagy szerelem volt, a környezetünkben mindenki minket irigyelt, hogy soha egy hangos szó vagy sértés nem hagyta el a szánkat. Boldog és vidám kapcsolat volt a miénk, épp ezért érzetük, hogy itt az ideje, hogy megtörténjen az első alkalom. Mindkettőnknek az volt az első, így nagyon különleges élmény volt.

Karácsony volt, előtte egész nap kint hógolyóztunk, aztán forralt bor, gyertya, lágy zene, már-már nyálas filmbe illő romantikus hangulatban telt a nap, mikor is este beteljesedett a szerelmünk. Ennél csodálatosabb élményt el sem tudok képzelni, mint amilyen ez volt. Ezt a hosszú bevezetőt azért írom, hogy érezzétek, miért is volt váratlan fordulat az, ami pár nap múlva történt.

Távolról sincs vége, olvasson még

Van-e élet a félrelépés után? Megbocsátósdi Kylie Minogue után szabadon

2008. november 25., 11:10 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
5 hozzászólás

Bár nekem is megakadt a szemem a híren, Tour Guider emailben még külön is felhívta arra a figyelmemet (ezúton is kösz!), hogy a Gumicukor megírta, hogy Pogány Judit megbocsátott férjének. Koltai Róbert még két éve lépett félre, és amint az ilyenkor lenni szokott, a házasság ezzel tönkre is ment. Most azonban úgy néz ki, Pogány Juditnak sikerült megbocsátania és helyreállt a béke. Senkinek se kívánom, hogy az ilyesmiről első kézből kelljen tapasztalatot szereznie, nézzük meg inkább, mint ír a szakirodalom (=az internet) a témáról. Öt pont a megcsalásról és annak megbocsátásról. Egymástól teljesen függetlenül, a teljesség igénye nélkül, a kommentelőizmok bemelegítéséhez.

1. A leghíresebb megcsalt, de megbocsátó nő a világon kétségkívül Hillary Clinton. Neki nem volt elég, hogy férje egy huszonéves gyakornoklánnyal szűrte össze a levet munka helyett (igaz, mint tudjuk, közösülésre nem került sor, csak orális szexre). A megaláztatások csúcsaként ezen kívül még azt is el kellett viselnie, hogy a manapság már boldog békeidőknek tűnő ezredfordulón fajsúlyosabb hírek vagy válságok hiányában hónapokig, sőt évekig ezen az ügyön csámcsogjon a sajtótól a szenátusig mindenki. Hillary Clinton mégis (nyilvános) szemrebbenés nélkül napirendre tért a dolog felett, és a házaspár azóta is együtt van.

2. Angliában a munkáspárti szavazó nők negyede úgy érzi, megbocsátana férjének, ha megcsalná. A konzervatív párt szimpatizánsai közül azonban csak 16% vallja azt, hogy megbocsátana még akár egy félrelépést is. Mindezt a Telegraph mérte fel és tette közzé.

Távolról sincs vége, olvasson még

Boldogabb lesz, akinek a számítógép választ partnert

2008. november 24., 11:48 Módosítva: 2009.04.18 13:13
2
11 hozzászólás

Hogy az internet különlegesnél különlegesebb társkereső site-okkal van tele, azt ha máshonnan nem is, hűtlenkedős posztunkból már mindenki tudja. Most egy másik online randizási lehetőséget mutatunk be, ha már az illető oldal egy melegszempontból mérföldkőnek számító bírósági ügy nyomán ennyit szerepelt a hírekben a múlt héten. A site 2000-ben indult, neve eHarmony, logója itt látható a sarokban.

Az benne a különleges, hogy itt az ember, ha regisztrál, nem maga böngész a többi júzer között, hanem a számítógép mondja meg neki, hogy kivel beszéljen le randevút. A párokat persze nem a véletlen hozza össze, hanem egy állítólag roppant ravasz és komplex rendszer, amelyet egy pszichológus és házassági tanácsadó, bizonyos Neil Clark Warren tapasztalatai alapján állítottak fel. Hogy ki kivel illik össze, azaz hogy ki kivel alkot(na) jó házaspárt, azt ugyanis manapság már tudományos módszerekkel le lehet írni, sőt, előre meg lehet mondani.

Aki először lép be az eHarmony-ba, annak egy 258 kérdésből álló tesztet kell kitöltenie, amelyből a rendszer ki tudja számítani, hogy az illető kivel lesz "kompatibilis". A gép nyomban ki is dobja a sok ezerből azt a pár profilt, akivel a tudomány mai állása szerint annak a bizonyos felhasználónak van esélye egy boldog kapcsolatra, és innentől már minden a hagyományos módszerrel folytatódik tovább.

Meglepő eredménnyel szolgált azonban egy tanulmány, amely az eHarmony által összeboronált párokat vizsgálta, és még meglepőbbel egy per, amelyben társtalan melegek fogták perbe az oldalt. Amerikában (és az interneten) minden lehetséges.

Távolról sincs vége, olvasson még

Gwen Stefaninak volt a legszebb hozománya

2008. november 23., 13:37 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
7 hozzászólás

Bevallom: a tegnapi vagyonos poszt csak egy fél poszt volt. Ahogy a kommentelők rá is kérdeztek, a legérdekesebbet direkt kihagytam belőle és félretettem mára. A 20 legjobban kereső celebpár listáján ugyanis bőségesen szerepelnek olyanok is, ahol nem a férj a fő kenyérkereső a családban.

Gavin Rossdale szerény, évi egymillió dolláros jövedelme ugyanis igencsak nevetségesnek tűnik amellett, hogy mi pénzt összekeres kedves neje. Gwen Stefani még kismamasága közepette is 27 millió dollárral járult hozzá a család költségvetéséhez egyetlen esztendő leforgása alatt.

Reméljük, nem komplexusos Chris Martin sem. A Coldplay énekese szintén csak egymilliót keresett, nyilván mivel a hihetetlenül sikeres együttes profitját a tagok között sokfelé osztják szét, és mivel a turné már a vizsgált időszak után következett. Mindenesetre ezzel szemben a feleség, Gwyneth Paltrow 18 milliót kasszírozott.

Távolról sincs vége, olvasson még

Katie Holmes ment férjhez a legjobban Hollywoodban

2008. november 22., 17:00 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
8 hozzászólás

Amint azt a Gumicukor is hírül adta, elkészítette a Forbes magazin az elmúlt egy évben legjobban kereső hollywoodi párok listáját. Ebből tudtuk meg, hogy összességében Beyoncé és Jay-Z a legjobban kereső páros, de az adatokat böngészve ennél több érdekes is kiderül.

Érdemes egy pillantást vetni ugyanis arra, hogy ki mennyivel járult hozzá a családi kasszához. Beyoncé és Jay-Z esetében gyakorlatilag egyenlő összeget keresett a két fél, egyikük 80, másikuk 82 millió dollárt. Nem minden háztartásban ilyen kiegyensúlyozott azonban a helyzet.

Nyilván nekik is van házassági szerződésük, de ha nincs, Tom Cruise lehet, hogy most bánja. Ő ugyanis 13 millió dollárt keresett a vizsgált időszakban, amihez a nemrég még Batman-főszerepet játszó felesége most mindössze negyedmilliót tett hozzá. Ez azt jelenti, hogy az éves jövedelemnek náluk mindösssze 2%-át kereste meg a feleség.

Persze nincs abban semmi különleges, ha egy családban csak a férj dolgozik, legalábbis akkor nem, ha ezzel rendesen megkeresi a mindennapi betevőt vagy ha a feleség éppen főállásban gyereket nevel. A Cruise párra jelenleg mind a két pont érvényes, tehát náluk nem érheti szó a ház elejét...

Távolról sincs vége, olvasson még

Klisé, de mindig bejön: randi a jégen, mától

2008. november 21., 12:11 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
25 hozzászólás

Fontos információ: lehet élezni a korcsolyákat, ma délután 4-kor nyit a Városligeti Műjégpálya. Nem, nem mentem át Sport Gézába, ez még mindig a randiblog - dehát őszintén, ki az, aki sportolni jár a Műjégre?

A korcsolyapálya hivatalosan is az egyetlen normális szabadtéri randihely egész télen. Hova máshova lehet ilyenkor összeszervezni egy meghitt találkát? Amikor a fák már kopaszok, a nap nem süt, séta közben az ember még egy padra vagy rétre se bír leülni - olvasók, ti ilyenkor hol randiztok?

Kíváncsian várok minden alternatívát, de el se tudom képzelni, mi verheti azt a helyet, ami szabadtéri, egy überromantikus kastély mellett van, nemdrága, fiúknak-lányoknak egyaránt érdekes, metróval elérhető és lehet mozogni is, de inkább vicces, mint megerőltető. És itt ráadásul a téli randi két legfontosabb kelléke is megvan mindezek mellé: zene és forralt bor.

Nem igazán tudom, hogy ők kik, de a kultura.hu című honlap is azzal zárja a Városligeti Műjégpályát bemutató kis ismertetőjét, hogy "mára a fiatalok találkozóhelyévé vált". Hiába klisé a Műjégen randizni, jobbat egyszerűen még nem talált fel senki.

(A fenti fotót szokás szerint a Northfotótól kaptuk, de nem a Liget van rajta, hanem valahol máshol készült a kép. Vajon hol? Talán lesz az olvasók között valaki, aki megfejti ezt a minirejtvényt. Az biztos, hogy én nem jönnék rá, de az adatbázisban benne volt a válasz.)

Második életében randizott, az elsőben válik

2008. november 20., 21:30 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
6 hozzászólás

A jelek szerint nem csak az erre szakosodott oldalon randizgatnak a netezők házastársuk háta mögött, hanem a Second Life-ban is. Pénteken beadta ugyanis a válópert egy brit feleség, miután rájött, hogy férjének házasságon kívüli viszonya van, ráadásul a virtuális világban.

A házaspár 2003. májusában interneten keresztül ismerkedett meg egymással, majd 2005. júliusában összeházasodtak. Először a valóságban, majd később a Second Life weboldalon is tartottak egy esküvőt. A Second Life lehetővé teszi az oldal használói számára, hogy saját "második életet" alkossanak maguknak, amelyben barátkozhatnak, kapcsolatokat létesíthetnek, tulajdont vehetnek és önálló vállalkozásokba foghatnak.

A férj és a feleség a házasságkötés(ek) után is sok időt töltött a honlapon, sőt annyira izgatta őket a Second Life világa, hogy avatarjaik - azaz számítógépről irányítható virtuális alteregóik - révén több időt töltöttek egymással, mint a valódi életükben. Aztán kiderült, hogy a férj nemcsak felesége avatarjának udvarolt.

Távolról sincs vége, olvasson még

Bukás a mobilrandi

2008. november 19., 16:58 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
4 hozzászólás

Az internetes randizós oldalak népszerűsége a dolog veszélyei ellenére töretlen. Ezt az iparágat azonban egy újabb készül kiütni a nyeregből, méghozzá a mobillal működtetett randiszolgáltatások. Telefonos társkeresők már az internet előtt is léteztek, de persze vonalas telefonnal működtek és egy rögzítőn lehetett hangüzenetet hagyni profilként, ezek alapján keresték társukat a kliensek.

A mobiltelefonos társkeresőkbe ehhez képest már lehet képet is tenni (igaz, a net kínálta lehetőségeihez képest csak parányit), sokkal könnyebb böngészni a profilok között és ugyebár SMS-ben bármikor azonnal fel lehet venni a kapcsolatot azzal, aki megtetszett. Ehhez képest egy cég még olyan szolgáltatást is bevezetett, amely a rendszerben regisztráltak számára jelzi, ha egy másik mobilrandis kliens éppen néhány méteres körzetben van, azaz éppen adott a lehetőség egy "fizikai" találkához. Mégis itt az olvasható, hogy még az USÁ-ban is csúfos kudarcot vallott a mobilrandis iparág, és a dolog népszerűsége messze elmarad a várttól.

Távolról sincs vége, olvasson még

Randirémálom: "sokan viccelődtek, hogy ez lesz"

2008. november 18., 16:38 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
24 hozzászólás

Újabb jópofa randirémálmos sztori érkezett a ko.kola.blog@gmail.com címre, hálásan köszönjük a beküldőjének, Magdinak! A történetből kiderül, hogy van pár dolog, ami Magdinál egyértelműen kizáró oknak minősül (mármint randit/kapcsolatot kizáró oknak). Aki tudja folytatni a sort, ne habozzon, kommenteljen! Fogszabályzó...? Szőrös hát...?

"Abban az időben rengeteget interneteztem. Egy online játék segítségével sok-sok embert ismertem meg és chateltem velük nap mint nap. Ez a kis társaság már szinte kívülről ismerte egymás magánéletét, nemi életét és sok olyan dolgot is megosztottunk egymással, amit szemtől szembe még egy fontos barátomnak is nehezen árulnék el. Így történt, hogy sokat beszélgettem egy sráccal, akiről kiderült, hogy annyi idős, mint én, megértő volt, kedves és már-már úgy éreztem magam, mintha szerelmes lennék látatlanul. Eltelt így több hónap, míg aztán elkezdett körvonalazódni a randink időpontja, helyszíne.

Már előtte egy héttel mindketten nagyon izgatottak voltunk. Küldtem több képet magamról neki, ő is küldött nekem képeket. A barátnőm rengeteg jó tanáccsal látott el, háttérben drukkolt nekünk, úgy izgult, mint én. Megvettem a megfelelő felsőt az oly régen várt találkozásra, ott volt a parfüm, az egyszerű, de mégis nagyszerű sminkem, magamban többször elmondtam, hogy miket fogok mondani az első találkozásnál. És úgy éreztem magam a bőrömben, mint aki kirobban az energiától, nyugodt voltam, tényleg mindent megtettem azért, hogy olyan lásson engem, amilyennek szeretném. Boldog voltam.

Távolról sincs vége, olvasson még

Meredek randirémálom: "a kislány kezét fogva várt a sarkon"

2008. november 17., 11:10 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
21 hozzászólás

Jó ideig vívódtam, hogy nem túl meredek-e ide ez a történet, és miután több okból is, több helyen is belenyúltam az eredeti sztoriba, végülis úgy döntöttem, kirakom ide. Volt már itt szó melegrandiról (bár a népítélet megállapította, hogy az a poszt nem sikerült túl jól) és pont a múlt héten megcsalásról is, hát akkor most kombináljuk a kettőt egyetlen posztban. Bizarr fordulatokkal méghozzá. Aki tud még meredekebbet, ne kommentbe pazarolja a sztorit, írjon ő is ide: ko.kola.blog@gmail.com. A mai történet főszereplőjének szerintem én is csak az álnevét tudtam meg, de inkább azt is megváltoztatom, mondjuk Endrére.

"Egy meleg szórakozóhelyen ismerkedtem meg Zsolttal. Táncoltunk, ittunk, dumáltunk, stb. Hajnalban mobilszámot cseréltünk. Másnap este máris randi. Nagyon gyorsan történt minden, bár gondolom, csomóan még gyorsabban csinálják, ez a kapcsolat viszont elég komolynak indult. Kábé a harmadik vagy negyedik randin vallotta be Zsolt, hogy igazából van egy barátnője.

Tudom, hogy itt kellett volna megköszönnöm a szíves közreműködést részéről, de elég durván bele voltam zúgva. Meg nem akartam rögtön megint egyedül maradni. Rossz érzés volt, hogy velem csalnak meg valakit, de úgy voltam vele, hogy ezt a Zsoltnak kell önmagával lerendeznie, nem én csapok be valakit, hanem ő. És ettől az egytől eltekintve tényleg annyira harmonikusak bírtak lenni a délelőttjeink (általában akkor tudtunk találkozni legkönnyebben), hogy nem akartam feladni. Meg azt sem volt nehéz felfognom, mennyi minden egyszerűbb neki, ha van egy barátnő, akit lehet mutogatni a családnak, hogy megnyugodjanak. Az én családom se bánta volna, ha lett volna, de Zsolt szülei az enyémeknél is sokkal konzervatívabbak voltak. Szóval elfogadtam, hogy ez a felállás, és próbáltam arra koncentrálni, ami a jó oldala volt a dolognak számomra.

Távolról sincs vége, olvasson még

Elfogytak a kevert színű celebpárok

2008. november 16., 11:32 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
24 hozzászólás

Sokan nem rajonganak a celebes posztokért, de még sokkal többen viszont olvassák őket, ezért most megint beiktatunk egyet. Egy celebmentes történetben egyszer érintettük már a témát, és ott rögtön Sealt és Heidi Klumot választottam illusztrációnak. Gondoltam, ha most csinálok egy összeállítást a különböző bőrszínű celebekből álló párokról, akkor őket már kihagyom. És ekkor tűnt fel, hogy rajtuk kívül olyan nagyon sok több nincs is, mert Mariah Carey-t és Nick Cannont már éppen eleget emlegettük a szüzességi fogadalomnál, Imant és David Bowie-t pedig a hűséges párokról szóló posztban lőttem ki. Itt pedig nagyjából el is fogyott a muníció.

Ha se az emlékezőtehetségem, se a gugli nem csal, akkor a fentieken kívül egyedül Halle Berry és kedvese, a modell Gabriel Aubry maradtak még az aktuális vegyes celeb-celeb párok közül. Így a fotó után többek között Michael Jacksonnal, Madonnával, Woody Allennel és Bartók Eszterrel nosztalgiázunk.

Távolról sincs vége, olvasson még

Lou Reed élete legjobban sikerült randijáról vall nekünk

2008. november 15., 11:52 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
5 hozzászólás

Egyszer már megkértem félénken a Kő' kóla? olvasóit, hogy a rémálmokon kívül számoljanak be egyszer életük legjobban sikerült randijáról is, de olyan igazán ütős sztori sajnos még nem érkezett a ko.kola.blog@gmail.com címre. Ezért aztán gondoltam, bátorításképpen először egy celebet fogok megkérdezni, milyen volt számára a tökéleteshez legközelebb álló randevú. A zenés poszt kapcsán éppen a Velvet Underground egykori frontembere jött velem szembe ekkor - nem is hagytam, hogy vallomástétel nélkül továbbmenjen.

Miből állt tehát Lou Reed számára a tökéletes nap?

1. Állatok etetése az állatkertben.

2. Mozi.

3. Sangriaivás a parkban.

4. Hazamenés alkonyatkor.

Részletek magyarul (ahogy elnézem, kicsit szabados fordításban) itt. Zenés videó a vallomásról alább.

Távolról sincs vége, olvasson még

Randizós site hűtlen házasoknak

2008. november 14., 11:59 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
22 hozzászólás

Egy hagyományos társkereső oldalon ugye szinglik gyülekeznek, hogy randikat beszéljenek meg egymással. Ennek aztán ezerféle változata lett idő közben, "csak szex", "csak rockereknek", "csak melegeknek", stb. A legújabb ilyen "csak..."-site, ami az itt oldalt látható reklámjával is hatalmas felháborodást keltett Amerika-szerte, házas emberekre és asszonyokra specializálódott. Olyanokra, akik szeretnének egy kalandot hitvesük háta mögött. Azaz ezen az oldalon a júzerek azt szervezhetik le, hogyan (és főleg kivel) fogják megcsalni partnerüket. Aki máris kedvet kapott, kattinthat azonnal, az oldal neve Ashley Madison.

Az oldal FAQ-ja szerint azért elvétve egy-egy egyedülálló is regisztrál náluk, de ők sok jóra ne számítsanak, mert aki élettársa megcsalását határozta el, az általában egy szintén nem szinglivel szereti ezt megejteni. Ennek oka szerintük, hogy a két fél jobban megérti egymást és könnyebben tekintettel tudnak lenni egymás helyzetére, ha mindketten titokban szeretnék tartani a kapcsolatot.

Az oldal reklámszlogenje magyarra fordítva nagyjából így hangozhatna: "Egyszer élünk. Kalandozzon!" Nem csoda, hogy az ilyesmire különben is érzékeny amerikaiak kiakadtak, hiszen ezek a hirdetések direktben arra buzdítanak mindenkit, hogy csalják meg férjüket vagy feleségüket. Más kérdés, hogy ki az, aki önmagában egy ilyen plakát hatására képes félrelépni. És biztos lesz olyan is, aki szerint ilyesmit reklámozni még mindig kevésbé rossz, mint mondjuk dohányterméket vagy nercbundát...

Egy házassági szerződés nem cikibb, mint egy életbiztosítás

2008. november 13., 17:19 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
42 hozzászólás

Már régóta tervezek ide egy posztot a házassági szerződésekről, de gondoltam, előbb megkérdezek róla valaki olyat, akinek rendelkezik egy ilyennel. Csakhogy kiderült, hogy senki nem rendelkezik, legalábbis a baráti körömből nem, ahol a többség azon a véleményen van, hogy "ha ebben is csak szerződéssel tudnak megállapodni, akkor jobb, ha nem házasodnak össze". Amikor végre sikerült találnom egy érvényes szerződéssel bíró házasfelet, neki is szegeztem a kérdést, hogy nem rossz ómen-e esetleg, ha az ifjú pár már az igen kimondása előtt elrendezi, hogy mi legyen, ha válásra kerül a sor. Az illető valószínűleg nem értékelte túl sokra ezt a megközelítését a dolognak, mert csak ennyit mondott:

"Miért? Aki életbiztosítást köt, az se számít rá, hogy a közeljövőben kinyiffan, mégis megköti."

Amiben azért van valami. Ha jobban belegondolok, én is azt vallom, hogy ha az ember fel van készülve a legrosszabbra, akkor sose fog bekövetkezni az a csapás, amitől annyira tartott (hanem egy másik csapás fog bekövetkezni). Mindenesetre ha jól értelmezem internetes kutatásom eredményeit, akkor a házassági szerződés nem csak arra jó, hogy az ember válás esetére előre rendezze, hogy mi kié lesz - bár a fő funkció kétségtelenül ez.

Randizók jobb, ha tudják, hogy a házasság előtt szerzett vagyonuk a saját "különvagyonuk" marad akkor is, ha (szerződés nélkül) frigyre lépnek szívük választottjával. Amit azonban a házasság alatt szereznek, az rögtön közös lesz, sőt, ha másfél évtizedik kihúzzák egymás mellett, akkor a 15. házassági évfordulón automatikusan közös tulajdonná válik abból is csomó minden, ami addig a különvagyonba tartozott. Ezt mondja ki a törvény. Szerződést annak kell kötni, aki ettől el szeretné térni, azaz a saját helyzetére szeretné igazítani a szabályokat.

Távolról sincs vége, olvasson még

Harcoljunk Whitney Houston és Celine Dion ellen a zenés randikért!

2008. november 12., 17:19 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
126 hozzászólás

Már régóta szerettem volna egy "legszebb romantikus számok" válogatást csinálni ide a randiblogba, hogy megbeszélhessük, melyik minden idők legromantikusabb slágere, mi a tökéletes randizene. Persze talán jobb lenne egy ilyen listával "Valentin"-napig várni, de egyrészt ki tudja, itt leszünk-e még akkor, másrészt olyankor már úgyis mindenkinek a könyökén jön ki a téma. Szóval nézzünk utána mondjuk most, hogy mi a világ legszebb szerelmes száma!

Itt megy el rögtön az ember kedve az egésztől, mert az első helyezett gyakorlatilag az összes ilyen listán az "I Will Always Love You" Whitney Houstontól. A VH1 is ezt a slágert tette százas listája élére, és nemrégiben a témára szakosított Megasztár-döntőben is elhangzott ez a kötelező kör. Ami már csak azért is vicces, mert ez a ballada éppen a keserű búcsú pillanatát énekli meg, nem pedig egy bimbózó vagy beteljesült kapcsolat örömét vagy gyönyörét.

További állandó szereplők az ilyen listákon még például Celine Dion ("My Heart Will Go On") és Bryan Adams ("Everything I Do I Do It For You"). Én odáig vagyok képes ezt elhinni, hogy van, aki számára nem kellemetlen élmény, ha valamilyen okból véletlenül éppen meghallja ezek közül az önmaguk paródiájává vált számok közül valamelyiket. De tényleg van, aki effektíve szereti ezek közül bármelyiket is, és akkor hallgatja, amikor arra gondol, mennyire él-hal szerelméért? Nekünk ide a randiblogba ennél jobb lista kell a világ legszebb szerelmes dalairól.

Távolról sincs vége, olvasson még

Morcos rokonok: "senki nem szólt hozzám"

2008. november 11., 11:33 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
43 hozzászólás

Kaptunk már egyszer egy igen tanulságos történetet Tour_Guidertől összeköltözés-témában. Most megint írt a ko.kola.blog@gmail.com címre, rögtön két sztorival, amik azért tartoznak egybe, mert a lovagnak mindkét esetben barátnője családjával gyűlt meg a baja. Hallgassuk csak...

"Az egyik az, hogy tél volt és lementem a barátnőmékhez. Anyja bírt, az anyja férje már kevésbé: nem szólt hozzám, vagy ha igen, akkor csak tőmondatok. Mondom, OK, nem ismer. Legközelebb mikor lent voltam, akkor felöntött a garatra és meg akarta ölni magát, mert szerinte a felesége megcsalja, stb. Szánalmas, de csinálta a showt. Ez abból állt, hogy fenyegetőzött, hogy az első fának nekimegy, csapkodott, üvöltözött...

Később viszont megpróbált meggyőzni, hogy ő a jó és nem terrorizálja a családot, nélküle senkik voltak és ő mennyi mindent megtett értük, ezt is ő csinálta meg azt is ő vette, meg ilyenek. Érdekes volt, csak azért is, mert a községükben pedig elterjesztette rólam, hogy a barátnőmnek én vagyok a "baszókája", meg ő etet engem, ha lemegyek hozzájuk... Kétszínű volt!

Távolról sincs vége, olvasson még

Nem Mariah Carey az egyetlen szűzies sztár

2008. november 10., 18:28 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
7 hozzászólás

Ma tette közkinccsé a Gumicukor azt a kedves hírt, miszerint Mariah Carey, miután megismerkedett (a nála ugye jóval fiatalabb) Nick Canonnal, megfogadták, hogy addig nem élnek szexuális életet, amíg össze nem házasodnak. Hogy ennek oka-e vagy következménye, hogy hat héttel később máris férj és feleség voltak, azt mi innen nem fogjuk tudni megmondani, mindenesetre egy interjú alkalmával Soma is azt mesélte nekem, hogy ő és férje is beiktattak egy ilyen önmegtartóztató periódust az esküvőjük elé, miután sok év együttlét után házasságra léptek.

Emlékezetes, és főleg az azóta történtek fényében megdöbbentő, hogy Britney 1999-ben azzal a hírrel robbant be a köztudatba, hogy ő szűz szeretne maradni az esküvőjéig. Róla sok minden jut eszünkbe csaknem egy évtized elteltével, csak a szűziesség nem, mindenesetre rajta kívül azóta meglepően sokan tartották magukat a szexuális absztinenciához randizgatás előtt és alatt a hírességek közül. Valamiért mindegyikük Amerikai, viszont van köztük futball-sztártól keményvonalas rockereken keresztül fiúcsapatig sokféle szerzet. Szerintem nézzük meg őket közelebbről.

Távolról sincs vége, olvasson még

Az ezoterikus esküvőn mindenki a saját ujjára húzza a gyűrűt

2008. november 9., 11:10 Módosítva: 2009.04.18 13:13
1
19 hozzászólás

Egy érdekes oldalra akadtam a minap. Az Egész-ség.com honlap ezoterikus esküvőt hirdet, sok mindenben teljesen szembemenve a hagyományos házasságkötéseken szokásos hagyományokkal.

Itt ugyanis, nehogy valaki "karmát" "gyártson" magának, nincs holtomiglan-holtodiglan, hanem mindenki saját magának fogadja csak meg, hogy a másik mellett marad, amíg mindketten boldogok. Ennek megfelelően válás sincs, hiszen ha nem ígértünk semmit, teljesen természetes, hogy amikor a felek közül valamelyik úgy érzi, hogy vége, azonnal leléphet - minek erőltesse, ami nem megy? Mindez a szimbólumok szintjén abban is kifejezésre jut, hogy az ifjú pár mindkét tagja a saját ujjára húzza fel a gyűrűt, nem egyik a másikéra.

Elsőre kifejezetten vad dolognak tűnik az ilyesmi, de ha az ember végigolvassa az ezoterikus esketésre vonatkozó ismertetőt, már rögtön sokkal érthetőbb, hogy miért vannak emberek, akik látnak fantáziát egy ilyenben. Vajon olvasóink közül volt már valaki ezoterikus esküvőn? Szimpatikusabb egy ilyen, mint egy templomi szertartás? Jöhetnek a vélemények.

Randirémálom a chaten: írni nem ír, de biztos szépen mosolyog

2008. november 8., 11:42 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
36 hozzászólás

Egy ismerősöm, legyen a neve Péter, egy az egyben belekopizta nekem egy emailbe egy Skype-chat beszélgetését. Belinda teljesen ismeretlenül küldte el Péternek az adatait és "csö váz" felkiáltással kérte, hogy vegye fel ismerősei közé. A gyanakvó ifjú reklámot sejtett az ismeretlen megkeresése mögött, így aztán adatai megadása előtt először inkább arra gondolt, egy gyors online randi keretében megkérdezi a társra vágyó nőszemélyt, pontosan ki is ő és mik a szándékai. A beszélgetés után azonban csak még több kérdőjel maradt, mint előtte.

[17:24:51] Péter Kovács says: Szia! ki vagy?
[17:27:05] richter belinda says: Belinda
[17:27:17] Péter Kovács says: igen, ezt látom
[17:27:21] és én ki vagyok?
[17:27:41] szóval azt akarom mondani, hogy bocs, de nem ismerlek
[17:27:46] asszem
[17:28:06] richter belinda says: Kovács Péte
[17:28:53] emotikonok (o)(o)(o)(y)(y)(y)
[17:29:14] Péter Kovács says: igen, nem arra lennék kíváncsi, hogy el tudod-e olvasni a nevemet, hanem inkább arra, hogy miért kattintottál rám
Távolról sincs vége, olvasson még

Rózsaszín köd után lila vérszomj: "a bosszú nagyon édes volt"

2008. november 7., 11:49 Módosítva: 2014.10.27 14:56
0
27 hozzászólás

Az alábbi sztorit Féreg írta be egy kommentbe, de nekem annyira megtetszett, hogy még melegében kimentettem onnan, hogy később (azaz most) külön posztban tündökölhessen. A történetben a hódolóját kihasználó hölgy szép kis leckét kap a méltóságában sértett hősszerelmestől, de ne tessék megijedni, a körülményekhez képest végülis jól végződik a dolog.

A bosszú egyik eszköze egy fénykép volt, amit Féreg el is küldött nekem, de én sajnos pontosan azt nem tehetem itt közzé, szereztem viszont helyette legális forrásból egy teljesen ugyanolyat, hogy az olvasók még pontosabban maguk elé képzelhessék, hogyan zajlott a bosszúhadjárat.

Nálam a sztori kb. annyi, hogy volt egy netes kapcsolatom, amiben a személyes ismeretség első percétől kezdve úgy éreztem magam, mintha végtelen harmónia és boldogság venne körül, amikor azzal a lánynal vagyok. (Igen, az a tökéletes rózsaszín köd). Persze a józan eszem azért valahol megvolt, és elég hamar kiderült: ezt a dolgot csak én érzem így, és a hölgyike részéről én egész más ok miatt vagyok besorolva hetente két alkalomra. A rózsaszín ködöt felváltotta a lila "vérszomj". Az inspirációnak hála az amúgysem elveszett Féreg még találékonyabbá válik...

Távolról sincs vége, olvasson még

A tökéletes kapcsolat egy háromszög

2008. november 6., 11:09 Módosítva: 2014.10.27 14:56
1
101 hozzászólás

Tegnap egy hívő és egy nem hívő közötti viszony kialakulásáról volt szó itt nálunk Cosifantutte gondolatai alapján, ma beszéljünk az elérni kívánt, tökéletes kapcsolatról.

Amint arra az egyik alábbi bekezdés is utal, a keresztény felfogás szerint az ideális házasság egy háromszöghöz hasonló, amelynek csúcsai a férfj, a feleség és Isten (a biblia.hu szintén említi például, hogy Istennel házassági "háromszögben" kell élni). Cosifantutte többek között ezzel a képpel írja le alább, szerinte hogyan működik egy harmónikus kapcsolat.

Nekem az az érzésem, hogy mások más hasonlatot tartanak majd megfelelőbbnek, remélem, ők is megosztják velünk, szerintük milyen a tökéletes házasság/életközösség. Halljuk.

Hogy számomra létezik-e kompromisszum? Nem. Tapasztaltam, hogy másként nem működik. Isten a házasságot háromszögnek tervezte, amiben mindkét fél a viszonzás elvárása nélkül adja tovább az Istentől kapottakat a másiknak, sokszorosan felülmúlva a másik elképzeléseit vagy esetleges elvárásait – bár pont ez a lényeg, hogy a másikkal szemben egy ilyen kapcsolatban nem támasztunk elvárásokat. Ha valakinek (akár férfi, akár nő) Isten a legfontosabb, ez azzal fog együtt járni, hogy Istennel teljes ember lesz, megtanul egyedül is teljes életet élni, ennek segítségével többek közt képes lesz önmagát minden helyzetben feladni, és mindenkinek azt a szeretet adja – nyilván minden kapcsolat természetének megfelelő értelemben – , amit Krisztus neki. Egy házasságban pedig erre óriási szükség van. Ha ez bármelyik félben nincs meg, az azzal fog együtt járni, hogy a háromszög nem lesz teljes.

Távolról sincs vége, olvasson még

Istennel a randin és utána: "összeköltöztek, pedig a srác még nem tért meg"

2008. november 5., 11:43 Módosítva: 2014.10.27 14:56
0
406 hozzászólás

A legtöbben maguktól írnak a ko.kola.blog@gmail.com címre, ha van olyan sztorijuk a randizással kapcsolatban, amit szívesen megosztanának a többiekkel. Nem titok, hogy Cosifantutte nem magától írt. Az ő kommentjeit és hozzáállását annyira érdekesnek találtam, hogy én írtam neki, kérve, hogy engedjen bepillantást a keresztények világába. Amiről mi itt már hetek óta beszélgetünk, azt rajta keresztül megint más megvilágításban láthatjuk. Remélhetőleg sokan érdekesnek találják majd.

 

Milyen gondokat okoz a randizás egy keresztény és egy nemhívő kapcsolatában? Hogy viszonyulnak a hívők a szexualitáshoz? Van-e esélye egy ilyen "vegyes" párnak? Cosifantutte beszámolója következik.

 

Elöljáróban: baráti társaságunk kettőnkön kívül még egy egymásnak szintén tetsző párból állt – melynek nőtagja szintén keresztény volt – , így a találkozók barátinak voltak beállítva, de nyilván inkább voltak egy duplarandihoz hasonlíthatók. Már hónapok óta folyt ez a különleges kapcsolat négyünk között, amikor egy keresztény téli táborból hazajövetel után valentin-nap előestéjén rendezett gyertyafényes pizzázás alkalmával rákérdeztek, mit kerestem én ebben a táborban, mit csináltunk és mi értelme ennek az egésznek. Akkor és ott elmondtam az egész evangéliumot, amiről elég sokáig folyt még a szó. Ezek után az összes találkánkba vegyült valami erkölcsi kérdés, amit általában kevéssé én hoztam fel, és nagyon eltért az általam képviselt álláspont attól, amit ők helyesnek tartottak.

Egy alkalommal a gyülekezetem kórusa koncertet tartott, amire mi lányok nagyon el akartunk menni, a srácok pedig valahogy kötélnek álltak. Elmondták a végén, hogy nem nagyon áll ez hozzájuk közel. A gyülekezetemben egyszer sem voltak, a sráccal mi ketten pedig eleve nem is mehettünk, hiszen hivatalosan nem jártunk együtt – csak egész napokat töltöttünk egymás társaságában teljesen ok nélkül, meg hívogatott az éjszaka közepén. Ezalatt a kilenc hónap alatt én alig voltam a gyülekezetemben. Valahogy „nem volt érkezésem” odajárni.

Távolról sincs vége, olvasson még

Randizós kérdőív a pénzről a trend rovatban - töltsön mindenki!

2008. november 4., 16:12 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
30 hozzászólás

Mennyibe kerül partnert szerezni? Ebben a témában állított össze a Velvet trend rovata egy jópofa kérdőívet. Sok érdekes ki fog derülni a válaszokból, ha elegen töltenek, bár van egy beugratós kérdés is kölyökmacskákkal és karburátorokkal.

Mindenki kattintson!

Vészhelyzet! Ki hívjon kit az első randi után?

2008. november 3., 21:31 Módosítva: 2014.10.27 14:56
0
65 hozzászólás

Újabb rémálommal kapcsolatos levél érkezett a ko.kola.blog@gmail.com címre a hétvégén, de most nem maga a randi a rémálom, hanem éppen annak hiánya. Andi valamit lehet, hogy elrontott, de nem biztos. Mindenesetre ettől függetlenül vészhelyeztben van és tanácsot kér, mit csináljon. Ezt írta:

"Andi vagyok, 16 éves. Csütörtökönként németre járok délután, és ott megismerkedtem egy fiúval a csoportból. A legutóbbi óra után elhívott fagyizni, sétáltunk, dumcsiztunk. Nagyon, nagyon jó volt, iszonyúan tetszik! A végén elkérte a telefonszámomat, felírtam neki a füzetembe egy kitépett lapra, és odadtam neki, meg én is felírtam az övét. Másnap egész nap vártam, hogy hívjon már, de nem hívott! Pedig ezt beszéltük meg.

Most még egy nap eltelt és semmi. Tök be vagyok parázva, hogy mi van, ha azért nem hív, mert véletlenül rossz számot adtam meg neki. Nemrégen van ez az új számom és csomószor elrontom. Nem tudom, miért nem hívtuk ott rögtön föl egymást, hogy ne lehessen elrontani, nem papírra kellett volna!

Nem szeretném, hogy azt higgye, hogy direkt rosszat adtam meg neki, mert ő nekem nagyon tetszik és én meg közben tűkön ülve várom, hogy visszahívjon! De a barátnőm meg azt mondja, hogy én ne hívjam fel őt, mert az ciki, hanem várjam meg, amíg legközelebb találkozunk angolon. De én már nem bírom ki addig, és különben is lehet, hogy akkor azt hiszi, hogy direkt pattintottam le! Vagy lehet, hogy ő direkt nem hív vissza? Szerintem nem (remélem!)."

Randirémálom filmen: de legalább őszinte

2008. november 2., 12:34 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
3 hozzászólás

Keményvonalas Little Britain (Angolkák) rajongó vagyok, és amikor először volt itt szó a blogban a vakrandikról, rögtön az alábbi jelenet jutott eszembe. Nem is próbálom tovább visszafogni magam, essünk túl rajta most, aki nem szereti, attól elnézést kérek. Ez történik, amikor Lou vakrandit szervez kerekes székben ülő barátjának, Andy-nek...

Gondolkoztam egy sort, hogy van-e másik randizós jelenet a világtörténelem filmterméséből, ami még ennyire a szívemhez nőtt volna, de csak a Boldogságtól ordítani zseniális nyitójelenete jutott még eszembe. Nyilván elmond rólam valamit, hogy mindkét filmrészlet ilyen rosszul sikerült randevúkat mutat be, de biztos vagyok benne, hogy a hozzászólók között lesznek azért olyanok, akiknek igazi romantikus randi is van a kedvenc filmjükben. Halljuk!

A vörös a szexi, de randira inkább feketét vegyünk

2008. november 1., 15:36 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
19 hozzászólás

A szorgalmas Gumicukor-olvasók már tudják, hogy tudományosan bizonyított tény, hogy a férfiak könnyebben felfigyelnek a vörös ruhás nőkre, sőt, többet is költenének arra a csajra, aki ebbe a színbe öltözött. Az egyik kommentelő fel is vetette az ötletet, hogy tárgyaljuk meg a témát itt a randiblogon is, kérem szépen, állunk elébe. Kiindulásnak megnéztem, mit tanácsolnak a szakértők azoknak, akik a két órás készülődés után sem tudják, miben menjenek el randizni. Hát nem vöröset.

Kísérletképpen nézzük át, milyen ugyanaz a csaj hasonló stílusú, de különböző színű ruhákban, hogy eldönthessük, melyik a legalkalmasabb randizásra. Az olvasók elnézését kell kérnem azért, hogy a kísérlethez a modell éppen Paris Hilton lesz, de sajnos csak róla van olyan mennyiségű képünk, amiből viszonylag egyszerű volt megfelelő fotót találni. Tehát következzenek akkor öltözködési tanácsok, lányoknak, randira.

Távolról sincs vége, olvasson még

Randirémálom: "gondolázunk és megkérem a kezét - miért is jött volna össze?"

2008. október 31., 13:35 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
5 hozzászólás

Aki azt hitte, hogy kifogytunk a randirémálmokból, az nagyot tévedett. Ez a poszt egyrészt azért is különleges, mert végre az első olyan balsikerről számol be, ami pusztán a körülmények katasztrofális összejátszásán múlott, nem pedig azon, hogy az illető csak a randin vette észre, hogy Brad Pitt helyett Sebeők János ül vele szemben. Másrészt rendszeres olvasóink a történet főszereplőjét is jól ismerhetik már, hiszen notórius kommentelőnk, Heatherette küldte be a sztorit a ko.kola.blog@gmail.com címre. Aki úgy érzi, még többre kíváncsi Heatherette-ből, kattintson bátran ide, itt van neki blogja ugyanis.

"Nálam az esett meg, hogy anno nagyon szerelmes voltam, 19 évesen egy Niki nevű lányba, és elhatároztam, hogy megkérem a kezét. Mindent leszerveztem, velencei hétvégét, persze fapados járattal. Annyira elterveztem az egészet! Hogy gondolázunk, és közben megkérem a kezét, aztán körbejárjuk a várost, és kéz a kézben romantikusan sétálgatunk, fürdőzve a napfényben. Na de persze miért is jött volna össze?

Távolról sincs vége, olvasson még

"Elkezdtek kialakulni a szerepek" - összeköltözés vs romantika

2008. október 30., 15:32 Módosítva: 2014.10.27 14:56
0
15 hozzászólás

Tour_Guider nickkel kommentelő olvasónk nagyon érdekes hozzászólást írt a tegnapi, távkapcsolatokat boncolgató poszt alá - amit én, ahogy megláttam, kimoderáltam. Tettem ezt azért, mert Tour_Guider idő közben egy emailt is írt az egyre nagyobb forgalmú (juhéjj!) ko.kola.blog@gmail.com emailcímre, még részletesebben leírva történetét. Így aztán külön posztban tudjuk kitárgyalni ezt az esetet, amelyben a kezdeti randizgatás örömei és gyönyörei az összeköltözés hétköznapjainak martalékává lettek.

Történt az, hogy középsulisok voltunk és érettségi után még ott maradtam suliban egy évre. Ott ismerkedtünk meg közelebbről. Amíg középsulisok voltunk, nagyon szép volt a kapcsolatunk. Tényleg sokat foglalkoztunk egymással... szerlemes levelek, sms-ek, közös programok, stb. Aztán jött a nyár. Úgy indultunk, hogy szakítunk a nyárra a fősulik miatt, de nem így lett.

Távolról sincs vége, olvasson még