Vilmos herceg és Katalin hercegné a 2011-es év után a 2012-es évet is behúzta magának, ők szolgáltatták a legfontosabb celebtörténéseket idén. Meg úgy általában a brit királyi család. Csak néhány váratlan haláleset tudta megakadályozni azt, hogy ne az egész év szóljon a Windsor-házról.

Ha végigtekintünk a 2012-es éven, akkor azt láthatjuk, hogy a brit királyi család alapvetően határozta meg az idei legfontosabb celebtörténéseket. Tavaly azt mondtuk, az év eseménye Vilmos herceg és Katalin hercegné esküvője volt, minden más eltörpült mellette. Idén azt kell mondanunk, hogy szinte minden eltörpült a királyi család mellett, pedig igazán csak az év második felében indultak be az események.

Windsorok a házban

A 2012-es évet a brit királyi család úgy kezdte, hogy volt egy leendő trónörökös házaspárja, amitől nagyon várták a gyermekáldást, hogy megfeleljenek a királyi hagyományoknak. Miszerint a házasságkötést követő 12 hónapon belül illik trónörököst prezentálni, vagyis 2012 áprilisáig. Vilmoséknak ez nem jött össze, de nem lövünk le nagy titkot azzal, ha máris elmondjuk, hogy szerintünk nem más a 2012-es év legfontosabb celebtörténése, mint hogy Katalin hercegné december elején bejelentette, hogy terhes. Azóta természetesen minden létező fronton megy a találgatás , hogy mikor lesz a szülés, mi lesz a gyerek neve, milyen nemű lesz.

Ezzel a nagy bejelentéssel tette fel a brit királyi család a koronát az egész éves médiauralmára. A bérelt címlapi helyekért különösen sokat tett a királyi családhoz tavaly csatlakozott Middleton-család. Egyrészt azzal, hogy Pippa Middleton egy haverja közös kocsikázásuk alkalmával fegyverrel ijesztgette a lesifotósokat. Később kiderült, játékfegyverről volt szó. Másrészt azzal, hogy Katalin hercegné nem volt elég óvatos francia nyaralásuk alatt, és szeptemberben bizony megjelent róla egy rakás félmeztelen fotó.

A királyi családnak idén alaposan kijutott a meztelenkedésből, a család renitens, de egyik legnépszerűbb tagja, Harry herceg egy Las Vegas-i bulit annyira megnyomott, hogy a vége az lett, hogy alulmaradt egy partin vetkőzős biliárdban, úgyhogy készült is róla egy kép, amint pucéran áll egy mögötte elbújó, szinte teljesen meztelen lánnyal egy Las Vegas-i hotelszobában. Ezt a Harry herceg profiljába egészen passzoló botrányt könnyedén vette a katonaság, aminek Harry tagja, valamint a királyi család is, nem úgy, mint Middleton pucér fotóit, ami miatt szívük szerint beperelték volna az egész világot. Harry esetében csak annyi történt, hogy 12000 brit katona kiállt mellette, akik mind ledobták a ruháikat, hogy így támogassák.

Már nagyjából ennyi is elég lett volna ahhoz, hogy a Windsor-ház mellett más labdába se rúghasson, de nem csak ennyi történt. A 2012-es év azért is jelentős volt, mert II. Erzsébet 2012-ben ünnepelte uralkodásának hatvanadik évfodulóját . Ennek megfelelően a briteknél minden a királynőről szólt, az emberek maszkokban jártak, esőben is énekelve ünnepelték az uralkodójukat.

Családi drámák

Azért volt egy pár nagy horderejű celebtörténés a királyi család mellett, úgyhogy ezeket is érdemes összegyűjteni, mert nagyon eseménydús év volt a 2012-es.

Például egy hollywoodi álompárral már kevesebb van: Tom Cruise és Katie Holmes idén nyáron elváltak . Nem érdemes túl sokáig ragozni a dolgot, Katie Holmesnak elege lett a szcientológiából. És ugyan a szcientológusok még mindig támadják a válás miatt, egyelőre úgy néz ki, hogy Holmesnál is működik az alapvető tétel, hogy Tom Cruise-tól megéri elválni.

A nagy válás mellett volt egy nagy összejövés, méghozzá, hogy Rihanna és Chris Brown újra együtt vannak, azután, hogy Brown 2009-ben csúnyán megverte Rihannát , ami természetesen a szakításukhoz vezetett. Rihanna november közepén már ismét szerelmének nevezte Brownt, pedig korábban leginkább arra hivatkozott, hogy se veled, se nélküled kapcsolatban van a zenésszel. A karácsonyt is együtt töltötték, ha minden igaz.

A nagy összejövés mellett meg kell még említeni a nagy szakítást is, ami tinik millióinak törte össze a romantikus álomba vetett hitét, amikor megtudta, hogy Justin Bieber és a barátnője, Selena Gomez november elején szakítottak. Egyes pletykák szerint Palvin Barbara miatt, de ebből természetesen nem sok igaz. Mindenesetre az interneten úgy tűnt, a Bieber-rajongó korosztály nagyobb tragédiának éli meg a szakítást, mint bármit, kezdve a háborúktól az elmaradt világvégéig.

A nagy válás, a nagy szakítás és a nagy összejövés után ne hagyjuk ki a nagy megcsalást sem. Bieberékhez hasonlóan szintén két tiniembléma volt a főszereplő. Az Alkonyat-filmek utolsó részének bemutatója előtt nem sokkal derült ki, hogy a női főszereplő, Kristen Stewart hónapok óta csalja a férfi főszereplőt, Robert Pattinsont, akivel a filmen kívül is egy párt alkotnak. Méghozzá nem mással, mint az Alkonyat után forgatott filmje, a Hófehér és a vadász rendezőjével. A világ rendje azóta helyreállt, Pattinsonék kibékültek, úgyhogy a tinik egy része fellélegezhet.

Futottak még

Persze voltak még mindenféle érdekes események. Például az, hogy John Travolta állítólag meleg. Ez a kérdés már olyan hat éve biztosan rendszeresen előkerül. Két állítólagos meleg szerető is bejelentkezett, hogy bizonyítsa, a színész homoszexuális. Az egyik szereplő a színész korábbi titkára, a másik Travolta korábbi pilótája. A sztori elég szövevényes, szinte követhetetlen, például Travolta és a volt pilóta jelenleg kölcsönösen perelnék egymást valami miatt.

Nem múlhat el év szexbotrány nélkül, amit 2012-ben nem más, mint a pankrátorlegenda, Hulk Hogan biztosított. A felvétel októberben került elő, Hogan feljelentést is tett miatta. Azt még nem tudni, hogy bárkinek is fizetnie kell-e majd a videó miatt, amin egyébként egy jó barátja nőjével van együtt, ráadásul úgy, hogy erről a barát is tud. Az biztos, hogy az amerikai törvények értelmében a videó online marad, mert aki akarta, az már látta, mire Hogan jogi lépéseket tett.

Lindsay Lohan márciusban annyira boldog ember volt, mint talán még soha. Ekkor ért véget évek óta tartó bírósági ügye, és a bíróság kimondta: szabad ember, ha sikerül kb. két évig betartania a törvényeket. Ez még nem lenne igazán említésre méltó esemény, de Lohanre szerencsére mindig lehet számítani. Novemberre sikerült elérnie, hogy minden eddiginél komolyabb börtönbüntetés fenyegesse. Folytatás 2013-ban.

Sokan elmentek

Végül emlékezzünk meg azokról a külföldi hírességekről, akik 2012-ben haltak meg. A legváratlanabb talán Whitney Houston halála volt. A 48 éves énekesnő hosszú ideje küzdött alkohol- és drogproblémákkal, de 2011-ben úgy tűnt, megpróbál visszatérni a popszakmába, ismét rehabra vonult, próbálta magát összeszedni. Aztán 2012 februárjában meghalt egy szállodai szobában.

A popszakma Houston mellett még legalább négy ismert alakját vesztette el. Donna Summer májusban, 63 évesen halt meg, valószínűleg tüdőrákban. Szintén májusban halt meg Robin Gibb, a Bee Gees egykori tagja, valamint Adam Yauch, a Beastie Boys tagja, mindketten rákban haltak meg, Summerhez hasonlóan.

Eduard Hil 77 éves korában hunyt el. Az ő karrierje nem olyan fényes és ismert, mint Houstoné vagy Summeré, de az internetezők egyként rajongtak a csak Trololóként elhíresült számáért, így a legtöbb ember számára ő Mr Trololóként lett ismert.

Sylvester Stallone két családtagját is elvesztette a nyáron. Előbb a fia halt meg túladagolásban még júliusban, majd a féltestvére augusztusban, rákban. A globális szórakoztatóipar pedig valószínűleg közös halottjának tekinti Larry Hagmant, aki Jockey Ewingként formálta meg éveken keresztül a tökéletesen gonosz karaktert a Dallasban.

A divatiparnak is volt legalább egy komoly vesztesége. Májusban meghalt az ollós forradalmár, a világ talán legismertebb fodrásza, Vidal Sassoon, akinek a nevét, ha másról nem is, a samponokról biztosan ismerjük.

És az állatvilágot se hagyjuk ki, júniusban elpusztult Magányos George. Hónapokig azt hitték, hogy a teknős pusztulásával kipusztult az egész faja is, de végül találtak még legalább 17 példányt a fajból. Ha korábban megtalálják őket, biztos George sem lett volna olyan magányos.  És novemberben pusztult el a Nyan Cat nevű mémet inspiráló macska, Marty is.