Közel két és fél éves letöltendő börtönbüntetésre ítélték Stohl András március harmincegyedikén, kedden pedig Bakács Tibor akár elzárást is kaphatott volna, ám egy ötvenezer forintos bírósággal megúszta a szalámilopási ügyet. A Velvet összeszedte, hogy mely celebek ültek eddig rács mögött, mennyi időt töltöttek ott, illetve kik kerültek a letöltendő börtönbüntetés közvetlen közelébe, és mivel sikerült ezt kiérdemelniük. A legtöbb időt a Való Világ egykori játékosa és Farkas Péter olimpikon kapta, mindketten a fránya drog miatt. Keleti Györgyi kifejezetten kozmopolita rabnak számít, míg Koltai Gábor tűnik a legnagyobb pályás fogvatartottnak. Mondanánk, hogy szavazzanak, csak hát, mire?

Damu Roland tíz napot töltött előzetesben

A Jóban Rosszban szappanopera színészét exe, Palácsik Tímea azzal vádolta, hogy megerőszakolta és megverte őt. Damu Rolandot bilincsbe verve vitte el a rendőrség 2010. november 18-án, majd 10 nap előzetes letartóztatás után szabadlábra engedték. Damu Roland sírva távozott a börtönből, ahol látta Hagyó Miklóst edzeni, és ahol be tudta váltani autogrammját egy pingpongozásra. A színészt a tv2 kirúgta, sehol nem kap munkát, jelenleg rokonai tartják el.

Zalatnay Cini két évig ült csalásért

Három évet kapott csalásért, végül két év után 2006. oktüberében szabadult hazánk dúskeblű énekesnője, aki elsőrendű vádlottja volt a 150 milliós kárt okozó csalási ügynek. Enyhítő körülménynek akkor beszámították, hogy visszafizetett nyolcmillió forintot, így két év után kiengedték a Nagy Ignác utcai börtönből. A börtönévek alatt könyvtárosként dolgozott és példás magatartást tanusított. Tartozásai miatt az APEH jelenleg árverésre bocsátotta a személyes tárgyait.

Som Lajos aranyat csempészett, majd megszökött az előzetesből

A Piramis énekesét 1982-ben tartóztatták le aranycsempészésért, igaz, még a régi időkben, amiről tudni kell, hogy csak a sztárok kiváltsága volt szabadon járni-kelni a világban, és csempészni ezt-azt. Karda Bea exférjét két év két hónap börtönre ítélték, amiért Szovjetunióból aranyat csempészett, de a Markó utcai előzetesből meglépett, és a Pilisbe menekült. Terve szerint Münchenbe szökött volna: egy kamionosnak százötvenezer forintot ajánlott azért, ha átviszi a határon. Idő közben a benyújtott kegyelmi kérvényét elfogadták, és Som Lajos megmenekült a börtönbüntetéstől. Az énekes évek óta küzd az alkoholproblémáival és próbál visszatérni a zenéléshez, egyelőre sikertelenül.

VV Segal 2005 óta börtönben drogok miatt

A Való Világ egykori szereplőjét 2005. június tizenkilencedikén, hajnali fél egykor fogták el a kommandósok három társával együtt. A Blikk információi szerint kocsijuk pótkerekében 38 ezer ecstasy tablettát és fél kiló kokaint találtak, ezért pedig a Legfelsőbb Bíróság hét év börtönbüntetésre ítélte Segalt. A márianosztrai fegyházban raboskodó Cifra Tamást, azóta elmondta, hogy gőzerővel tanul, mert szeretne leérettségizni, emellett a börtön konyháján segédkezik. Azt állította, hogy a Való Világ után szokott rá a kokainra, amiről aztán nagyon nehéz volt leszoknia. A szabadulásáig még közel három évet kell várnia, és nem tudja, hogy mihez kezd utána.

Keleti hatvan napot ült kurválkodás elősegítéséért

Az egykori modellt, aki hamarosan íróként szeretne bemutatkozni, még januárban tartóztatták le a német hatóságok, amikor munkaügyi papírokat intézett Münchenben. Keleti Györgyi ellen nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben, ugyanis kurválkodás elősegítésével vádolták, és Magyarországon meg is indult ellene az eljárás.

Az első tárgyalás még 2010. szeptemberében volt hazánkban, ami a Bors információi szerint meglehetősen komolytalanra sikerült, vádat pedig még áprilisban emeletek ellene. A tanúk általában mondvacsinált okok miatt maradtak távol a tárgyalástól, ezért időnként felkacagatt egy-egy jelenlévő. Volt, aki azzal mentette ki magát, hogy Bécsben nyaral, és egyetlen éjszakát tölt egy szálloda egyágyas szobájában.

A volt honvédelmi miniszter lánya összesen hatvan napot töltött német és olasz börtönökben. Mint kiderült mindkét helyen jó körülmények között élt, a rács nélküli cellákban még LCD tévé is volt, és vegetáriánus menüvel is kényeztették. A modell 2011. március 11-én, pénteken szabadult. Keleti végül felfüggesztett szabadságvesztéssel és ötszázezer forintos pénzmellékbüntetéssel megúszta, hogy nálunk is börtönbe kerüljön.

Sas József: jogerősen 1 év, két évre felfüggesztve, adócsalásért

Az egyik örökös ügyeletes nevettetőnk, Sas József 2005-ben bukott le adócsalási ügyével. A Mikroszkóp Színpad volt igazgatója a vádak szerint többrendbeli adócsalást és magánokirat-hamisítást követett el. Az ügy kipattanásakor Sas a személyi jövedelemadó-hiány egy részét - huszonegy millió forintot – befizette, ezt a bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe, ezért Sas csak felfüggesztett börtönbüntetést kapott 2009 júniusában. A vád szerint összesen 46,1 millió forinttal rövidítette meg az államot. A bíróság döntése után Sas távozott a Mikroszkóp éléről, de műsorai azóta is vannak a színházban.

Kocsis Brigitta: fiatalkorúak ellen elkövetett szeméremsértés

Brigitta Bulgari néven elhíresült pornóst fiatalkorúak ellen elkövetett szeméremsértés vádjával tartóztatta az olasz rendőrség 2010 tavaszán. A Kocsis Brigitta névvel született 27 éves playmate még február 27-én adott elő egy showműsort Fossato di Vicóban egy éjszakai szórakozóhelyen, ahol testi kontaktust is létesített néhány vendéggel. Később derült ki, hogy a közönség soraiban 16-17 éves kamaszok is voltak.

Kocsist csaknem három hónappal a történtek után tartóztatták le Bellunóban, egy ideig előzetesben volt egy olasz börtönben. Hogy az elmúlt egy évben mi történt vele, nem tudjuk, de az tuti, hogy újabb dj-ként keresi kenyerét.

Koltai Gábor: adócsalás vádja

Április 2-ig előzetes letartóztatásban maradhat Koltai Róbert és Pogány Judit fia, Koltai Gábor, akit két társával együtt adócsalási ügyben gyanúsítottak meg. A producer a gyanú szerint 2,3 milliárd forint adót csalt el fiktív számlák gyártásával: a filmek gyártására és értékesítésére egy komplex számlázási láncolatot hozott létre társaival. Koltai Róbertet tanúként hallgatták ki az ügyben, a színész-rendező azóta a Fókuszt és a Frizbit is megjárta összetört apaként, de fia nem szabadult ki egyelőre. Koltaiéknál egyébként nem ez az első zavaros pénzügy, a színész iskolája ellen 2010 szeptemberében indult nyomozás csalás gyanújával.

Császár Előd rendőrt gázolt

Császár Előd 1998. december 17-én bedrogozva okozott halálos kimenetelű közlekedési balesetet, amelynek áldozata, egy fiatal rendőr, a helyszínen meghalt. Császár megúszta felfüggesztett börtönbüntetéssel, ügyvédje, Péchy Kristóf legutóbb éppen Stohl Andrást védte, ám az ő esetében ezt nem sikerült elérnie. 2010 februárjában úgy nyilatkozott: azóta is bűnhődik az eset miatt, hiszen ő volt az ország gyűlöletének megtestesülése, de ő nem rossz ember. "Én nem tudok a közönség nélkül élni. A legnagyobb büntetésem az, hogy nekem szükségem van a közönségre, de a közönség gyűlöl" – mondta el. Minthogy saját néven nem hívták fellépni sehová, felvette a Shane 54 nevet, és azóta főleg külföldre készít trance-mixeket, és a lányával foglalkozik. Egy közokirat-hamisítási ügye volt, de azt is megúszta egy év felfüggesztett börtönnel.

Fenyő Ivánnak hasonló esete volt a Stohl Buciéhoz

Fenyő Iván annak idején megúszta a börtönt: 2007 áprilisában alkoholt fogyasztott, kocsiba ült, gyorshajtott, átment a piroson, majd karambolozott a Hungária körúton. A bíróság 105 ezer forintos büntetést szabott ki rá, egy évre eltiltották a vezetéstől, és a 120 ezres perköltségeket is meg kellett térítenie. A színész és a vétlen sofőr megállapodott arról, hogy a celeb kifizeti a férfi műtétjét, és fizetéskiesésének költségét. Azóta nem volt hasonló ügye, felkéréseket is kap.

Kelemen Anna felfüggesztettet kapott a kutyája miatt

Kelemen Annának sem kellett börtönbe mennie: őt azért ítélték hathavi, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték mert kutyája rátámadt egyik szomszédjára, S. Istvánnéra. Az ex-playmate kutyája többször megharapott egy másik asszonyt, Kaiserné Idát is, aki korábban szintén tett feljelentést Kelemen ellen, azt állítva, ráuszította a kutyáját. Ezt a feljelentést azonban a rendőrség csak szabálysértésnek ítélte meg. Azóta nem volt hasonló ügye, csak egy fotósra támadt rá szegélytéglával.

Farkas Péter hét év fegyház szökéssel súlyosbított fűtermesztésért

2009. december 12-én kannabisz nagybani termesztése miatt hét év fegyházbüntetésre ítélték az egykori olimpikont, aki azóta is büntetését tölti. Farkast eredetileg csak öt évre ítélték, ám megszökött és míg bujkált súlyosbították az ítéletet. A birkózót és öccsét még 2004-ben kapták el, nagy mennyiségű marihuána társaságában egy XVII. kerületi telken, ami történetesen a mamájáé volt. Szemtanúk szerint a fű szagát az egész kerületben érezni lehetett, és akkora volt az ültetvény, hogy a villanyszámlája havi egymillióra rúgott. Farkast előzetesben tartották, mert félő volt, hogy megszökik, amit az első adandó alkalommal meg is tett, és talán a mai napig sem kapták volna el, ha volt élettársa le nem buktatja az Andorrában bujkáló exsportolót, aki tavaly márciusi hazahozataláig egy andorrai luxusbörtönben ült.

Bakács Tibor ötvenezer forint bírság szalámilopásért

A settenkedő újságíró nem csalt adót, nem ölt, nem termesztett kábítószert, viszont lopott, téliszalámit, mert állítólag éhes volt. Az egykori Megasztár zsűritagot lopása miatt a Klubrádióból felfüggesztették, és bár az ügy visszahelyezhetné a köztudatba, ő már akkor sem akarja folytatni celebpályafutását, ha a kínos esettel viszonylag könnyen mehetne neki. Az egyik biztonsági őr ráadásul kiadta a lopásról készült videót, ami miatt akár milliókra is perelhetne az újságíró, hiszen ezzel megszegték személyiségi jogait. Bakács az egyébként elzárással is fenyegetett tulajdon elleni szabálysértés miatt megtartott bírósági tárgyalásán beismerte tettét, megbánást tanúsított, így jogerősen ötvenezer forint bírságot szabtak ki rá, amit harminc napon belül kell megfizetnie.