Ez a legkevésbé olvasott cikkeink év végi listája − ugyanúgy vannak rajta meztelenkedős anyagok, mint tudományos érdekességgel foglalkozók, azaz olyan témák, amelyeket általában nagyon sokan kattintanak. Ezeket a sztorikat azonban elkerülte a népszerűség, és valamiért óriásikat buktak. Íme, a legkevesbé olvasott, és a méltánytalanul kevéssé olvasott anyagaink 2012-ből.

Először is tapsoljuk meg a 2012-es év legkevésbé olvasott velvetes cikkét, a Taxi viszi a forró teát az utcaseprőknek című anyagot. Az egyébként nagyon kedves történetre, ami arról szólt, hogy a februári nagy hideg idején a városvezetés felbérelt egy taxitársaságot, hogy meleg itallal javítsa a hidegben dolgozó utcaseprők munkamorálját, alig 70 ember volt kíváncsi, ami átlagos napi látogatószámunk körülbelül 0,03%-a. Na, hát nem sokan.

Az éves velvetes Bottom 10-ben, vagyis a tíz legkevésbé olvasott cikkben mindenféle anyagok szerepelnek, van például olyan, amitől már csak a címe alapján is sokkal többet vártunk, mint azt a körülbelül 300 olvasót, akit érdekelt az anyag: Papszentelés előtt csöcsörészett a meleg sekrestyés. Ebben a címben van minden, ami érdekelni szokta olvasóinkat. Lehet, hogy ez volt a baja az anyagnak, túl tökéletes volt a sztori, ilyen is van.

Senkit sem érdeklő celebek

Tavaly összesen kb. 150 olyan cikkünk volt (a blogposztokat, feljelentőket, hasonlókat nem számoltuk), amely adott napon az olvasóink 1%-át sem érdekelte, ezekből szemezgetünk összeállításunkban. A legrosszabbul teljesítők között szerepelt néhány olyan cikk is, amelyiknél nagyon meglepődtünk, hogy ekkorát bukott. A diákjaival szexelő tanárokat például általában imádják az olvasóink, ehhez képest a kiskorúval viszonyt folytató edzőnő szinte senkit sem érdekelt. Aztán ott vannak a csodaszámba menő orvosi történetek, amik szintén mindig érdekelni szokták az embereket, hiszen az ilyen sztorik hitet adnak, hogy akkor is lehet bízni és remélni, ha kicsi az esély. Az a 9 éves amerikai kislány, akinek hat szerv átültetésével mentették meg az életét, nem adott túl sok hitet olvasóinknak, legalábbis nem nagyon olvasták. De hasonló annak a mozgássérült férfinak is az esete, aki nemhogy teljes, de extrém sportoktól sem mentes életet él kerekesszékben. Az ő lélekmelegítő története sem kellett olvasóinknak.

Vannak hírességek is, akik egyáltalán nem érdeklik, vagy legalábbis adott időpontban nem érdekelték olvasóinkat. Ilyen például a sapkamániás Fluor Tomi, a családjával gyűjtögető Joshi Bharat, a paraszt Eckü, a mindenen parázó Csonka András, vagy az ország nagy részéhez hasonlóan a Munkaügyeket hanyagoló Molnár Piroska. Utóbbiban annyi az érdekes, hogy Molnár Piroska az ország nagy részével ellentétben szereplője a sorozatnak, és úgy nem látott belőle egy darab részt sem.

Érdemtelenül elkallódó cikkek

Vannak természetesen olyan anyagok is, amelyeket azért eléggé sajnáltunk, amikor azt láttuk a statisztikákban, hogy úgy álltak bele a földbe, mint valami jó messzire eldobott gerely. Ilyenek például azok az anyagok, amelyekben valamilyen viszonylag fontos információ szerepel, például a veszélyes PIP-mellimplantátumokról szóló anyagok rendszeresen megbuknak. De arra sem voltak kíváncsiak, hogy például kiderült, az egyik népszerű influenza elleni gyógyszer nem biztos, hogy valóban hatékony. Valamint, hogy a cukormentes üdítők is veszélyt jelenthetnek a szervezetre.

Azokat az anyagokat is sajnálni szoktuk, amiket elég körülményes elkészíteni, mert lassan érkezik válasz valamilyen hivatalos szervtől, nehéz megszólalót találni, nehézkesen áll össze a sztori. Ez volt a helyzet azzal az anyaggal is, ami annak járt utána, hogy miért van iszonyatosan büdös Budapest egyik legnagyobb kerülete, a XIII. kerület bizonyos részein. Ha most sem akar kattintani, elmondjuk: a bűzt éppen az okozza, hogy tisztítják a csatornákat.

Nagy csalódás volt annak az anyagnak a bukása is, amiben szakértők segítségével raktuk rendbe, hogy Magyarországon nagyon kevés a klasszikus kéjgyilkosság, ha fojtogatós gyilkosság történik is, azt  általában nyereségvágyból követik el.

Az is nagyon fáj, amikor megírjuk a nagybetűs igazságot, például, hogy néhány állítással ellentétben nem lopták el Budapesten Antonio Banderas pénztárcáját, mindenki megszólal az ügyben, akinek meg kell, erre a fenét sem érdekli.

Ami csak nekünk vicces

Aztán van az, amikor cikktémákon agyalva eszükbe jut valami dolog, amin nagyon röhögünk, és kitaláljuk, hogy írjuk meg, biztos érdekli majd az olvasóinkat is. A végén meg kiderül, hogy nem, gyakorlatilag csak minket szórakoztatott a dolog, legalábbis olvasóink egyáltalán nem kattintották a témát.

Ez történt a legkínosabb magyar feldolgozásokat összegyűjtő cikkünkkel, pedig igazi kincsek vannak benne. Ahogy azzal a szórakoztató divatanyaggal is, amiben a mindig ugyanúgy öltözködő hírességeket szedtük össze.

A nyáron nagyon jókat röhögtünk azokon a hirdetéseken, amelyekben úgy szerepeltek hírességek, hogy az adott híresség szinte biztos, hogy nem tudott a dologról. Ezt önök valamiért egyáltalán nem találták szórakoztatónak. A dolog mentségére szóljon, hogy igazából a reklámos cikknek csak a második felvonását nem olvasta a kutya sem, az elsőre azért kíváncsi volt az adott napi olvasóink kb. 3%-a.

A csöcs sem minden

Ha azt hinnék, hogy pucérkodással, sikamlós témákkal, szexszel mindent el lehet adni, akkor nagyon tévednek. Több olyan cikkünk is hatalmasat bukott, amiben elvileg csupa olyan dolog szerepelt, ami általában érdekli az olvasóinkat (meztelen nők).

Az még hagyján, hogy Delhusa Gjon születésnapján fellépő hastáncosok nem kellettek senkinek, azt még elfogadjuk, hogy kell egyfajta idegállapot ahhoz, hogy valaki Delhusa Gjon nevére kattintson. De hogy a totál megbukott a Malév csődjekor, hogy melyik légitársaságnak vannak a legpucérabb, legjobban kinéző utaskísérői, az már tényleg mindennek a teteje.

Ráadásul nem ez volt az egyetlen nagyot bukó pucérkodós anyag. Azt sem szerették valamiért, amiben a 90-es évek egyik legismertebb modellje, Linda Evangelista guminőként meztelenkedett. Igaz, ezt már többen kattintották, mint a bűvös 1%, egészen pontosan kétszer annyian.