horoszkóp

Helyszínelő

A Velvet baleset-, és bűnblogja

Párhoroszkóp

Kíváncsi rá, összeillik-e mostani párjával? Nézze meg, mennyire passzolnak csillagjegyeik alapján!

Felborult egy busz az M5-ös autópályán, öten megsérültek

2 órája Módosítva: 2017-03-26 10:48:34
3

Felborult egy bolgár távolsági busz március 26-án, vasárnap hajnalban az M5-ös autópálya Röszke felé vezető oldalán. A járművön összesen negyvenkilenc ember utazott, közülük öten szenvedtek könnyebb sérüléseket.

Az eddigi információink szerint a buszba és alá senki nem szorult be. A sérülteket a mentők kórházba viszik, a többi utasnak pedig melegedőbuszt küldtek a helyszínre a mentesítő járat megérkezéséig. 

A balesethez Kiskunfélegyházáról érkeztek ki a hivatásos tűzoltók, akik megkezdték a műszaki mentést. A munkálatok idejére a sztráda Röszke felé vezető oldalának érintett szakaszán forgalomkorlátozásra kell számítani

– írta honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Szándékosan gázolta halálra haragosát egy férfi Vácszentlászlón

3 órája Módosítva: 2017-03-26 07:50:11
11

Egy budapesti férfi, a 33 éves D. András március 25-én, szombaton a délelőtti órákban az élettársával jelent meg egy vácszentlászlói családi háznál, ahol összeveszett a sértett családjával. A gyanúsított ezután párjával együtt autóba ült, és szándékosan elgázolta áldozatát, aki a kocsi alá került. D. András áthajtott rajta, majd megállás nélkül távozott a helyszínről.

A sérült férfit a mentők kórházba szállították, azonban ott a gondos orvosi ellátás ellenére néhány órával később életét vesztette. A rendőrök a 33 éves férfit a bűncselekmény elkövetését követően rövid idővel Gödöllőn vonták intézkedés alá. Elfogták, előállították, majd a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki és bűnügyi őrizetbe vették.

– írta hírében a police.hu.

D. Andrással szemben emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás.

Via police.hu

Távolról sincs vége, olvasson még

Holttestet találtak egy bányató melletti erdőben

tegnap, 18:44 Módosítva: 2017-03-26 09:47:12
3

A Szigetszentmiklósi Rendőrség közigazgatási hatósági eljárást folytat ismeretlen személy rendkívüli halála miatt. Ma, március 24-én délután bejelentés érkezett a rendőrkapitányságra, miszerint Bugyi, Felsővány külterületén a bányató melletti erdőben egy ismeretlen holttestet találtak. Az elhunytnál nem voltak iratok, így nem tudták azonosítani. Annyit lehet tudni, hogy az illető

  • 40-60 év közötti férfi,
  • 160-165 cm magas,
  • fogazata alul és felül hiányos,
  • haja rövid, sötét színű, fejtetőn kopaszodó,
  • fekete színű pólót viselt, aminek a hátulján egy TV2-s logó, valamint a csatorna szlogenje látható,
  • kék melegítőnadrágot viselt.

(Police.hu)

Négy autó karambolozott a Liszt Ferenc repülőtérre vezető úton

tegnap, 18:06 Módosítva: 2017-03-25 18:51:01
5

A 18. kerületben a Ferihegyi repülőtérre vezető úton, a Felsőcsatári úti felüljárónál négy autó összeütközött. Többen is megsérültek. A mentők és a tűzoltók már a helyszínen vannak, megkezdték a műszaki mentést és a sérültek ellátását.

(Police.hu)

Távolról sincs vége, olvasson még

Otthon szülinapozik Tasnádi Péter

tegnap, 17:34 Módosítva: 2017-03-26 09:23:51
7

Nyomkövetőt nem kapott, de heti négyszer az otthonában ellenőrzik majd a rendőrök Tasnádi Pétert, akit a nyomozó ügyészek március 23-án, csütörtökön többek között orgazdaság miatt vettek őrizetbe. A Fővárosi Törvényszék bírája szombaton hét órás tárgyalás után végül Tasnádi házi őrizetét rendelte el, bűntársa viszont harminc napra előzetes letartóztatásba került. A döntés nem jogerős, mert az ügyész fellebbezett ellene.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség közleményéből pénteken csak annyi derült ki, hogy február 2-ra virradóra egy harmadik kerületi garázsból valaki ellopott egy nagy értékű autót, amit Tasnádi és a társa valahogy megtudott. Megkeresték a kocsi tulajdonosát és felajánlották neki, hogy 3,5 millió forintért visszavásárolhatja a luxusautót, de a tulaj végül 500 ezer forintra alkudta le az összeget. Február 19-én össze is hozták a találkozót, de a férfi csak 250 ezer forintot adott át Tasnádiéknak.

Az ügyben viszont nem a sértett, hanem a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) tett feljelentést, amelynek nyomán a Budapesti Nyomozó Ügyészség indította meg a büntetőeljárást. Az NVSZ viszont a rendészeti szervek, polgári titkosszolgálatok, valamint az adóhatóság és a bevándorlási hivatal belső ellenőrzéseként működik, vagyis a hivatásos szervek munkatársait ellenőrzik. De akkor mégis, hogy kerül a képbe az egyébként kisnyugdíjas életet élő Tasnádi?

Távolról sincs vége, olvasson még

Letartóztattak egy férfit, mert úgy nézett ki, mint Joker

tegnap, 15:48 Módosítva: 2017-03-26 10:49:18
3
joker-pic2-224x300
Fotó: winchester police

A 31 éves Jeremy Putman úgy döntött, hogy Heath Ledger által megformált karakternek öltözve császkál fényes nappal Winchester városában. Jogosan kérdezhetik azt, hogy mégis mi ebben a nagy cucc. Nos az, hogy Virginia állam törvényei szerint ez bűncselekménynek minősűl. A 16 évnél idősebbeknek tilos  maszkot vagy bármi olyan dolgot viselniük az utcán, ami gátolja azt, hogy az illetőt azonosítani lehessen. (Halloweenkor persze lehet.) Nem mellesleg a lakossági Jokernél egy kard is volt, így öt évig terjedő börtönbüntetésre is ítélhetik.

(TMZ)

Egy lámpa miatt égtek el Jamie Foxx új filmjének több száz milliós díszletei

tegnap, 09:04 Módosítva: 2017-03-25 15:14:21
2

Mint arról beszámoltunk, az etyeki Korda Filmstúdió egyik csarnoképülete március 21-én, kedden reggel gyulladt ki. Az ötös stúdió kapott lángra, pont az, amelyikben az elmúlt hetekben az új Robin Hood-film legnagyobb és legdrágább díszletét állították fel. Az esetről most az egyik dolgozó nyilatkozott az ATV Híradójának. Szerinte a tüzet egy felforrósodott lámpa okozhatta. Az illető arról is beszélt, hogy egy jelenetet még fel kellett volna venniük, ezért újra kell építeniük a díszletet.

A Velvet úgy értesült, hogy az elégett díszlet értéke nagyjából 200 millió forint lehetett, a Népszava szerint azonban a kár akár a 50 milliárd forintot is elérheti. A stúdió tulajdonosai közben egy nyílt levélben köszönték meg az oltást végző tűzoltók és katasztrófavédők munkáját.

Vészhelyzet idején mutatkozik meg igazán az emberi nagyság és szolidaritás. A Korda Stúdió 5. számú műtermében kedd reggel tűz ütött ki. Lángra kaptak az ott lévő díszletek, kellékek és festékanyagok. Személyi sérülés nem történt, a tűz keletkezésekor a csarnokban dolgozók biztonságos helyre távoztak. A helyszínre érkező tűzoltók és a katasztrófavédelem munkatársai sokszor életüket kockáztatva védték a Korda Stúdió értékeit. Megfeszített munkájuknak köszönhetően a hazai filmipar fellegvárának tekinthető komplexum más épületeiben semmilyen kár nem keletkezett, ott a forgatások és gyártási munkálatok zavartalanul folytatódnak. A csarnok tetőszerkezete a szakszerű és folyamatos hűtés következtében nem omlott be. A helyszínen azonnal megjelent Etyek polgármestere, illetve a rendőrség és a mentők kollégái. A filmipar képviselői folyamatosan hívták munkatársainkat, és együttérző támogatásukról biztosítottak minket. A Korda Stúdió tulajdonosa és minden munkatársa ezúton mond köszönetet, és tiszteleg a munkájukat a legnagyobb szakértelemmel és odaadással végző szakemberek előtt.

Távolról sincs vége, olvasson még

Másodfokon is felfüggesztettet kapott a Népszabadság volt főszerkesztője, aki elgázolt egy biciklist

március 24., 11:10 Módosítva: 2017-03-25 11:00:59
15

Részben súlyosabb büntetést kapott másodfokon az egykori Népszabadság volt főszerkesztője, aki 2015. március 30-án Budapesten a VII. kerületi Rottenbiller utca és István utca kereszteződésében sodort el egy kerékpárost, majd továbbhajtott, később viszont visszament a baleset helyszínére. Az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolta meg.

A Fővárosi Törvényszék tavaly májusban első fokon csak halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségében találta bűnösnek és egy év nyolc hónap fogházbüntetésre ítélte, két évre felfüggesztve. Emellett két évre a járművezetéstől is eltiltották, a segítségnyújtás elmulasztásának bűntette alól viszont bizonyítottság hiányában felmentették.

A másodfokon eljáró bíróság pénteken helybenhagyta az elsőfokon kiszabott, felfüggesztetett fogházbüntetést,

a járművezetéstől 2 év helyett viszont 2 év 6 hónapra tiltották el, mert a bíróság szerint a volt főszerkesztő többször is súlyosan megszegte a KRESZ szabályait, ami végül a balesethez vezetett.

A segítségnyújtás elmulasztásának bűntette alól bizonyítottság hiányában jogerősen is felmentették. Murányi az utolsó szó jogán ma is azt mondta, hogy „rettentően sajnálja″.

Távolról sincs vége, olvasson még

A rendőrség nem keresi tovább az eltűnt győri újságírónőt

március 23., 14:52 Módosítva: 2017-03-24 17:17:43
49

Harcsás Judit fia a Facebookon tudatta a hírt.

Ez történt korábban a mai nap folyamán.

Este hat óra körül a Police.hu-n már nem volt található Harcsás Judit neve az eltűnt személyek listáján, ezért nagy valószínűséggel az ő holttestét találták meg korábban a mai nap folyamán.

Egy női holttestet találtak a győri Iparcsatornánál csütörtökön délután, de a rendőrség még most azonosítja a testet, írja a kisalfold.hu. Nincs kizárva, hogy annak a győri újságírónőnek a holttestét találták meg, akiről négy napja nem tud semmi családja.

Tóth Gabriella, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője egyelőre csak annyit közölt, hogy valóban találtak egy női holttestet, és, hogy

a haláleset körülményeit közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják. 
Harcsás Judit
Fotó: Facebook/Győr Plusz Média

Harcsás Judit március 19-én, este indult el győri otthonából és azóta sem adott magáról életjelet. A nőt napok óta civilek mellett rendőrök valamint kutyás mentőcsapatok is keresték, és egy Facebook-csoport is létrejött az eltűnése miatt. A csoportban most azt írják, hogy a keresést egy időre felfüggesztik.

Távolról sincs vége, olvasson még

Rózsatövek miatt csapta fejbe ásóval a szomszédját egy püspökladányi nő

március 23., 13:27 Módosítva: 2017-03-23 18:07:18
2

Súlyos testi sértés kísérlete és felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt emelt vádat a Püspökladányi Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 

ásóval támadt a szomszédjára, mert az a közös kertjükbe rózsákat ültetett. 

A szomszédok közösen gondozták a társasház előtti virágoskertet, egészen tavaly szeptember 14-ig, amikor csúnyán összevesztek a rózsatöveken. A vádlott felszólította szomszédját, hogy ültesse át a rózsatöveket máshová, mivel azok szerinte ott rossz helyen vannak.

A nő annyira belelovalta magát a dologba, hogy miközben egyfolytában szidalmazta a másik lakót, kihozott egy ásót a házból, hogy azzal tüntesse el a virágokat. 

Egyre hevesebben vitatkoztak a rózsatövek helyén, ami úgy végződött, hogy a vádlott nő

az ásóval rácsapott a másik karjára, majd fejére is.

 A bántalmazástól az áldozatnak zúzódásos sérülései lettek. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Megölte és elásta feleségét egy ácsi férfi

március 23., 12:18 Módosítva: 2017-03-24 13:18:26
3

Szakítani akart, ezért már a munkahelyén folyamatosan hívogatta feleségét az a férfi, aki végül megfojtotta és egy szántóföldön elásta a nőt 2015 decemberében.

A házaspár egy helyen dolgozot,t és az éjszakai műszak után együtt indultak haza autóval, de útközben annyira összevesztek, hogy a férfi megölte a nőt.

Miután a holttestet a csomagtartóba tette, elindult és vett egy ásót, majd Mocsa közelében elásta feleségét. Miközben az eltűnést ugyan bejelentette a rendőrségen, a Facebookon több szerelmes üzenetet posztolt, miszerint nagyon várja haza feleségét.

R. Barbarát viszont a körözés ellenére sem találták meg, holttestét végül 2015.  december 30-án egy férfi vette észre a szántóföldön.

A férjet első fokon emberölés bűntette miatt 10 év börtönbüntetésre ítélték, és 10 évre eltiltották a közügyektől. Büntetése kétharmadának letöltése után feltételesen szabadlábra helyezhették volna, de mivel az ítélet ellen fellebbeztek, az ügy másodfokon folytatódott.

A Győri Ítélőtábla viszont nem változtatott az elsőfokú döntésen és március 23-án, csütörtökön jogerősen is 10 év börtönbüntetésre ítélte a férfit.

Távolról sincs vége, olvasson még

Jamie Foxx videója után itt egy hivatalosabb az öngyilkossággal fenyegetőző férfiról

március 23., 11:23 Módosítva: 2017-03-23 21:36:42
1

A Magyarországon forgató Oscar-díjas színész, Jamie Foxx szerda este egy kicsit a CNN-tudósítójának érezte magát, és az Instagramján közvetítette, ahogy egy körözött férfi azzal fenyegetőzik, hogy a börtön helyett inkább kiugrik az ablakon a Deák Ferenc utcai lakásából. 

A rendőrök, a mentők és a TEK emberei nagyjából két óráig vesződtek T. Józseffel, akit végül a kommandósok hoztak ki épségben az épületből. Az elfogásról pedig valamivel jobb minőségű videót is készítettek, mint az amerikai színész.

Íme:

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Távolról sincs vége, olvasson még

Jamie Foxx élőben közvetíti, hogy egy férfi öngyilkosságra készül Budapesten

március 22., 19:48 Módosítva: 2017-03-23 12:23:36
91

Öngyilkossággal fenyegetőzik egy férfi Budapesten, a Deák Ferenc utca egyik házának harmadik emeleti ablakában. A helyszínen rengeteg a rendőr és a mentő, de jelen van Jamie Foxx is, aki az instáján dokumentálja a történteket.

Ez történik most a helyszínen
Ez történik most a helyszínen
Fotó: Velvet

Jamie Foxx a magyar válogatott melegítőjében kommentálja az eseményeket, miközben arról beszél, hogy

„ez nem egy filmforgatás, valaki tényleg ki akar ugrani az ablakból Budapesten."
Jamie Foxx a helyszínen
Jamie Foxx a helyszínen
Fotó: Instagram

Az új Robin Hood-film forgatása miatt hazánkban vendégeskedő, és a magyar kultúrával pálinkával és gulyással azonosulni próbáló színész egyébként úgy kerülhetett az események sűrűjébe, hogy a Ritzben lakik, ami a helyszín közelében van.

IMG 0924.PNG
Fotó: Instagram

Az esetről a rendőrség a következő közleményt adta ki:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói, a Bűnügyi Főosztály Célkörözési Osztálya, valamint a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai 2017. március 22-én 18 óra körüli időben megjelentek egy Budapest V. kerület, Deák Ferenc utcai lakásnál T. József elfogása érdekében. A rendőrök lakásba bejutásakor a férfi fenyegetőzni kezdett, hogy ha belép valaki, akkor leugrik. A rendőrök a Deák Ferenc tér és az Erzsébet tér kereszteződésénél, valamint a Bécsi utca és az Erzsébet rét kereszteződésnél az utat lezárták.

A legfrisebb fejlemény az, hogy az ablak alatt az ilyenkor szokásos párna-szerű eszközt helyezték el, felkészülve arra az eshetőségre, hogy a férfi tényleg leugrik. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Mobiljával világítva állította meg a vonatot, miután a síneken ragadt autójával

március 22., 16:49 Módosítva: 2017-03-22 21:46:32
6

Egy 48 éves férfi február 5-én Kismarja irányába tartott Skodájával a 4808-as számú úton, amikor a 35. kilométerszelvénynél lévő vasúti átjáróban figyelmetlenségből ráhajtott a nyílt vasúti pályájára. A síneken nagyjából 40 méter után állt meg, lekászálódni viszont már nem tudott róla. A sofőr ekkor értesítette a rendőrséget, ám közben észrevette, hogy jön a vonat.

A férfi egy a közelben lévő úton közlekedő gépjármű sofőrjétől és utasától kért segítséget, majd mobiltelefonjaik világításait használva jeleztek a vonat vezetőjének, akinek a síneken rekedt gépkocsitól mindössze 20 méterre sikerült megállítania a szerelvényt

– számolt be hírében a police.hu.

A sofőrrel szemben vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás, ami mostanra lezárult. A rendőrség a férfi bíróság elé állítását javasolta, és továbbította az ügy iratait az ügyészsége.

Via police.hu

Távolról sincs vége, olvasson még

Semmi nem maradt a Robin Hood-film 200 millió forintos díszletéből

március 22., 15:44 Módosítva: 2017-03-23 16:49:40
10

A produkció külföldön keres olyan helyszíneket, amik hasonlítanak a leégett díszlethez.

<![CDATA[Velvet]]> http://velvet.hu/assets/images/rss_logo.gif <![CDATA[Velvet]]> http://velvet.hu/ 144 35 http://velvet.hu/helyszinelo// Velvet Helyszínelő legfrissebb cikkek, hírek hu-HU

Elhunyt a veronai buszbaleset egyik sérültje

március 22., 15:34 Módosítva: 2017-03-22 20:50:16
7

Március 22-én, szerdán elhunyt a veronai buszbaleset egyik, súlyos égési sérülésekkel kezelt sérültje, akit a budapesti Honvédkórházban ápoltak, közölte a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ az MTI-vel. Ezzel 17 főre emelkedett a tragédia halálos áldozatainak száma.

A január 20-i balesetben  16-an vesztették életüket, köztük 11 fiatalkorú, egy ember életveszélyesen, ketten nagyon súlyosan, tízen súlyosan, tizenhárman könnyebben sérültek meg, és tizenketten sérülések nélkül élték túl a balesetet. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, továbbá volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

Az utolsó súlyos sérültet még február 24-én szállították haza repülővel Olaszországból. Tamás Róbert, a Honvédkórház orvosigazgatója akkor azt mondta, hogy az 50 év körüli férfi gépi lélegeztetés mellett altatásban, nagyon súlyos koponya- és mellkasi sérülésekkel került a kórházba. 

Frissítés: Tamás Róbert, orvosigazgató sajtótájékoztatót tartott, ahol elmondta, hogy a 40 év körüli férfi testének hatvan százaléka meg volt égve, halálát több szervi elégtelenség és egy súlyos tüdőgyulladás okozta. A veronai buszbaleset 17. áldozata nem a busz sofőrje.

Távolról sincs vége, olvasson még

Ez a férfi több embert fel akart gyújtani a váci vasútállomáson

március 22., 15:25 Módosítva: 2017-03-22 19:52:44
64

Égésgyorsítóval locsolt le, és a cigarettájával próbált felgyújtani több utast a váci vasútállomáson az a 38 éves férfi, akit emberölés kísérlete miatt köröz a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Szobonya László március 20-án, vasárnap késő este kezdett veszekedni két utassal az állomáson, majd, miután égésgyorsítót locsolt rájuk, késsel is megfenyegette őket, végül távozott az állomásról.

szobonya lászló

Mivel a rendőrök eddig nem találták meg a férfit, most az ön segítségét is kérik. Amennyiben tudja, hol lehet Szobonya László, vagy a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban információja van, hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-1-236-28-83-as telefonszámon, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 "Telefontanú" zöld számán, vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Távolról sincs vége, olvasson még

Holtodiglan-emberrablás: elítélték a férfit, akiről azt hitték, hogy áldozata találta ki

március 22., 11:02 Módosítva: 2017-03-23 11:24:57
11

A kaliforniai Denise Huskins történetéről még 2015 júliusában írtunk. A lány minden idők egyik legfordulatosabb emberrablásának a főszereplője volt. Hiába töltött két napot egy jogász fogságában, a rendőrök eleinte sem neki, sem párjának nem hittek, mert tisztára olyan volt az egész, mint a Holtodiglan című film. Huskins ugyan nem kamuzott, de az igazságszolgáltatás csak a múlt héten jutott el odáig, hogy elrablóját 40 év börtönre ítélje. 

Denise Huskins és Aaron Quinn
Denise Huskins és Aaron Quinn
Fotó: Facebook

A 2015. márciusi emberrablást követően a lány párja, Aaron Quinn tett bejelentést a rendőrségen. Elmondása szerint vallejói otthonukban legalább egy fegyveres tört rájuk, aki zseblámpával világított az arcukba, és mindkettőjüket megkötözte. Neki nyugtatót adott, majd belökte egy szekrénybe, a lányt pedig magával vitte. Arról, hogy az emberrabló 8500 dolláros (2,4 millió forintos) váltságdíjat követel érte, csak reggel, egy előre rögzített hangüzenetből értesült.

Távolról sincs vége, olvasson még

Megtalálták az eltűnt győri újságírónőt

március 21., 15:54 Módosítva: 2017-03-22 09:45:22
56

Három nappal eltűnése után, kedden délután úgy tűnt, hogy megtalálták azt a győri újságírónőt, aki március 19-én, vasárnap ment el otthonról. A kisalfold.hu is azt írta, hogy a rendőrség lefújta a keresést, amit azért függesztettek fel, mert találtak egy holttestet.

A legfrissebb információk szerint azonban egy férfi holttestére bukkantak, nem az újságírónőjére, így a keresés tovább folytatódik.

Harcsás Judit
Fotó: Facebook/Győr Plusz Média

Harcsás Juditot tegnap civilek mellett már rendőrök és kutyás mentőcsapatok is keresték és egy Facebook-csoport is létrejött az eltűnése miatt. 

Kerestük a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjét az ügyben, amint választ kapunk a posztunkat frissítjük.

Távolról sincs vége, olvasson még

17 évig bíró volt, most a Teréz körúti robbantót védi

március 21., 11:59 Módosítva: 2017-03-22 08:46:48
73

Surdy Miklós, a Budapest Környéki Törvényszék egykori bírója lett a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi új ügyvédje, értesült a Velvet.

Információnk szerint Surdy hétfőn már el is hozta az iratokat a 23 éves gyanúsított korábbi védőjétől, Brunner Tamástól, aki március 8-án adta vissza az ügyet magánokokra hivatkozva.

Surdy Miklós több mint 17 évig volt bíró a Budapest Környéki Törvényszéken, máricus 1-től pedig a Bogó Dániel ügyvéd alkalmazott ügyvédje. A Velvetnek azt mondta, hogy

mivel P. László nem hatalmazott meg új védőt, ezért a Központi Nyomozó Főügyészség Bogó Dániel ügyvédet rendelte ki, de a robbantással gyanúsított férfi ügyét, alkalmazott ügyvédként lényegében ő látja majd el. Újabb kihallgatási időpontról még nincs információja, P. Lászlóval viszont már felvette a kapcsolatot.
Távolról sincs vége, olvasson még

VV Leó és három operatőr is megsérült az M7-esen történt balesetben

március 21., 11:03 Módosítva: 2017-03-22 09:39:46
14

VVLeó, becsületes nevén Nagy Zsolt és három operatőr is ült a Sláger TV kisbuszában, ami március 20-án, hétfő este egy kamionnal és egy autóval karambolozott az M7-es autópálya Tárnok közelében, a főváros felé vezető szakaszon. 

A police.hu azt írja, hogy a balesetben négyen könnyebben sérültek meg. Időközben a Sláger TV is kiadott egy közleményt, amiben azt írják, hogy kollágáik nincsenek életveszélyben.

Szerencsére nincs életveszélyben Nagy Zsolt és három operatőr kollégája, akik egy forgatásról hazafelé tartva súlyos autóbalesetet szenvedtek az M7-es autópályán Tárnok közelében hétfőn este.

A Sláger Tv információi szerint stábjuk szabályosan haladt Budapest irányába, amikor egy személyautó hátulról nekiütközött kisbuszuknak, ami ennek következtében olyan szerencsétlenül pördült meg, hogy összeütközött egy kamionnal.A Sláger Tv természetesen a sérült kollégák mellett áll és minden segítséget megad nekik, hogy mihamarabb felépüljenek.
Távolról sincs vége, olvasson még

Az új Robin Hood-film legnagyobb díszlete égett le Etyeken

március 21., 09:05 Módosítva: 2017-03-22 09:39:45
155

Frissítés: Az etyeki Korda Filmstúdió ötös stúdiója gyulladt ki kedden éjjel, ahol a Velvet információja szerint az új Robin Hood-film legnagyobb díszletét állították fel, és ahol április közepéig dolgoztak volna a filmesek.

A produkcióban többek között az Oscar-díjas színész, Jamie Foxx is játszik, aki január 11-én érkezett Magyarországra és eddig elég jól érezte magát nálunk.

Farkas-Bozsik Gábor, a Fejér Megyei Katasztrófavédelem szóvivője a Velvetnek azt mondta, hogy egy 1500-2000 négyzetméteres stúdiónak használt csarnoképület ég.

Az MTI azt írja, hogy az épületben fadíszletek, kellékek és festékanyagok kaptak lángra kedd reggel. Tudomásuk szerint a csarnokban a tűz keletkezésekor harminc-negyven ember volt, mindannyian biztonságos helyre menekültek.

Távolról sincs vége, olvasson még

Bennégett egy sofőr az autójában Ócsánál

március 21., 08:34 Módosítva: 2017-03-21 18:04:02
6

A fának csapódott és kigyulladt egy autó március 20-án éjjel a Pest megyei Ócsát és Felsőbabádot összekötő úton

Úgy tudjuk a sofőr nem jutott ki élve az égő roncsból, a tűzoltók már csak az elszenesedett holttestét tudták kiemelni. Utasa nem volt. 

Egyelőre vizsgálják, hogy pontosan mi okozhatta a balesetet, ahogyan azt is, hogy a kocsi vezetője ivott-e előtte alkoholt.

Távolról sincs vége, olvasson még

Lúgos orvos: emberileg sajnálom Renner Erikát

március 20., 20:43 Módosítva: 2017-03-21 21:27:28
115

Ahogy négy éve kitartóan, a Duna Tv Kékfény című műsorában is tagadta bűnösségét az a budai orvos, akit azzal vádolnak, hogy 2013-ban megtámadta, elkábította volt szeretőjét és maró lúggal öntötte le. A Budai Irgalmasrendi Kórház volt igazgatóját másodfokon 9 év fegyházbüntetésre ítélték és örökre eltiltották az orvosi hivatástól.

Bene Krisztián ügyvédei tanácsára éveken át elzárkózott a nyilvánosságtól (a férfit korábban Bánáti János védte - a szerző), másfél héttel a nem jogerős ítélethirdetés után először vállalta névvel és arccal az interjút, amelyben azt mondta, hogy „megvan a belső meggyőződése″, miszerint nem ő követte el a bűncselekményt. Pedig a nő és környezete a kezdetektől az orvosra gyanakodott.

Arra gondoltam, hogy abban a pillanatban, amikor felkel, egyértelműen meg fogja mondani, hogy ez nem én voltam. Sajnos nem így történt.
Távolról sincs vége, olvasson még

Fia és kutyás mentőcsapatok is keresik az eltűnt győri újságírónőt

március 20., 16:54 Módosítva: 2017-03-21 11:39:37
4

Már országos körözést adott ki a rendőrség, hogy megtalálják Harcsás Juditot , azt a győri újságírónőt, aki két napja nem ad magáról semmilyen életjelet. Az asszony fia, Harcsás Gergely a Velvetnek azt mondta, hogy édesanyja a táskáját, az iratait és a telefonját sem vitte magával, gyalog ment el otthonról, üzenetet pedig nem hagyott. 

Kutyás mentőcsapattal együtt keressük, főként Győrben és Győr határában. Vízivárosban állítólag láttak egy asszonyt, akinek a személyleírása hasonlít édesanyámra, de eddig nem jutott eredményre a keresés.

Távolról sincs vége, olvasson még

Janza Kata unokaöccse a Szentendrei úti baleset egyik áldozata

március 20., 15:11 Módosítva: 2017-03-21 16:17:58
35

A kórházban helyezték előzetes letartóztatásba hétfő délután azt a férfit, aki március 18-án, szombaton éjjel fékezés nélkül csapódott bele egy a piros lámpánál várakozó autóba. A kocsiban Janza Richárd, 21 éves ifjúsági világbajnok kajakos és 22 éves barátja ült, de a fiatalok olyan súlyosan megsérültek, hogy a tűzoltók már csak a holttestüket tudták kiemelni a roncsok közül.

Bagoly Bettinától, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a bíróság harminc napra elrendelte a férfi előzetes letartóztatását, akit halálos közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsítanak.

A vétkes sofőr állítólag részeg volt és bár az ütközés miatt ugyan kirepült a Mercédeséből, túlélte a balesetet, gerinc-és bordatörést szenvedett. Mivel a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását, kezelését a tököli rabkórházban folytatják majd.

Az elhunyt kajakos egyébként az Operettszínház színésznője, Janza Kata unokaöccse volt, tudtuk meg a sportoló rokonától. Dr. Janza Frigyesné a Velvetnek azt mondta, hogy

a művésznő a szombat esti győri fellépésről tartott hazafelé vasárnap hajnalban, amikor megállt a Szentendrei úton, ahol korábban Janza Richárd sportolótársai és barátai  gyertyát gyújtottak az elhunyt fiatalokért.

A kajakost három testvére, szülei és sportolótársai gyászolják.

Távolról sincs vége, olvasson még

Eltűnt egy győri újságíró

március 20., 08:28 Módosítva: 2017-03-20 16:56:13
4

Csaknem két napja nem tudnak semmit nem tudnak a Kisalföld újságírójáról, írja többek között a kisalfold.hu. Harcsás Judit március 18-án, szombaton még cikket küldött a lapnak, vasárnap este óta viszont nem adott életjelet magáról.

Harcsás Judit
Fotó: Facebook/Győr Plusz Média

Az újságíró még tegnap átfésülte a várost, de nem találták meg a nőt. Arról egyelőre nincs hír, hogy a rokonok bejelentették-e Harcsás eltűnését a rendőrségen.

Távolról sincs vége, olvasson még

Részeg volt a sofőr, aki miatt ketten meghaltak a Szentendrei úton

március 20., 08:07 Módosítva: 2017-03-21 07:51:24
16

A Blikk informácója szerint részeg volt az a sofőr, aki március 18-án éjjel fékezés nélkül csapódott egy piros lámpánál várakozó autóba a Szentendrei úton. A vételen kocsiban ülő két fiatal azonnal meghalt. Az autó utasa Janza Richárd, ifjúsági világbajnok kajakos volt, az autó sofőrje pedig egy szintén húszas évei elején járó fiú.

A vétkes sofőr egy Mercedes CLK-val hajtott a fiatalok autójába, és a lap szerint a baleset előtt ivott. A mercis ismerőse azt állította, hogy

a véréből legalább négy üveg bornak megfelelő alkoholmennyiséget mutattak ki a baleset utáni vizsgálatok.

A balesetet okozó sofőr gerinc-és bordasérülést szenvedett, a hétvégén még a kórházban őrizetbe vették és kihallgatták, de állítólag nem tett vallomást. Előzetes letartóztatásáról ma dönt  a bíróság.

Távolról sincs vége, olvasson még

Felborult és a tetején állt meg egy BMW Vácnál

március 19., 18:14 Módosítva: 2017-03-20 08:11:01
9

Felborult egy autó vasárnap késő délután a Vác és Csörög közötti úton, az M2-es autópálya felüljárója alatt. A Velvet információi szerint a balesetben érintett BMW sofőrje megsérült és a menők jelenleg újraélesztik.

Halálos baleset M2 felhajtó 1
Fotó: velvet

A helyszínen tűzoltók is dolgoznak, akik megkezdték a műszaki mentést, a munkálatok idejére az érintett útszakaszt félpályán lezárták.

Update: információink szerint a mentősöknek nem sikerült a 34 éves sofőrt újraéleszteni.

Távolról sincs vége, olvasson még

Vádat emeltek a férfi ellen, aki halálra késelte ismerősét annak BMW-jében

március 18., 13:14 Módosítva: 2017-03-18 19:08:06
1

A rendőség lezárta a nyomozást, és vádat emelt a 24 éves B. Norbert ellen, aki 2016. február 19-én, 20 órakor találkozott egy ismerősével, akit saját BMW-jében halálra késelt. Az ok elvileg egy korábbi nézeteltérésből adódott, ami akkor csúcsosodott ki, amikor a férfi autójába beültek, és beszélgetni kezdtek.

20171803065504

Miután B. Norbert többször is megszúrta áldozatát, a férfi még ki tudott szállni az autóból, hogy elmeneküljön, de a támadó utánament, és ismét beledöfte a kést.  A 44 éves férfi a helyszínen meghalt. A fiatalember az áldozat autójával menekült el, amibe egyébként 1000 forintért még tankolt is. A rendőrök másnap őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki, majd előzetes letartóztatásba helyezték

20171803070044

B. Norbert 22 éves barátnője tudott arról, hogy a férfi mit követett el, ezért önként jelentkezett a rendőrségen. A lány ellen bűnpártolás gyanúja miatt indítottak eljárást.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya tehát a nyomozást befejezte, és vádemelési javaslatot tett az ügyészségnek.

Forrás: police.hu

Távolról sincs vége, olvasson még