horoszkóp

Helyszínelő

A Velvet baleset-, és bűnblogja

Párhoroszkóp

Kíváncsi rá, összeillik-e mostani párjával? Nézze meg, mennyire passzolnak csillagjegyeik alapján!

A másodofokú bíróság szerint nem kellett volna üldözni a Kolosy téri motoros tolvajokat

2 órája Módosítva: 2017-01-20 14:35:04
56
Sokkal kevesebbet tettünk ellene, mint ő ellenünk, és sokkal nagyobb bűn, ha valakit halálra gázolnak egy lopás miatt. 

Az utolsó szó jogán mondta ezt az a férfi, aki társával 2012. december 7-én megtámadott és kirabolt egy nőt a Kolosy téren.

Dr. Katona Andrea a piros lámpánál ült az autójában a Zsigmond térnél, amikor egy motoron ülő két férfi  került mellé, egyikőjük betörte kocsija ablakát és kirántotta a táskáját. A nő akkor és ott úgy döntött, hogy a tolvajok után megy és megpróbálja visszaszerezni az értékeit. Csakhogy az üldözés rosszul sült el. A Kolosy térnél utolérte és elsodorta a motorosokat, akik közül az egyik férfi nem sokkal később belehalt sérüléseibe, társa pedig elmenekült. A nőt a baleset után nem sokkal már gyanúsítottként hallgatták ki és az öt éve húzódó ügy elsőrendű vádlottja lett. 

A bíróság 2016. május 10-én első fokon közúti veszélyeztetés, rongálás bűntette és rongálás vétsége miatt ítélte a nőt egy év börtönre két évre felfüggesztve. A Fővárosi Törvényszék másodfokon viszont súlyosbította az ítéletet pénteken.

Amíg az első fokon eljáró bíróság szerint a jogos védelmi helyzet addig állt fent, amíg a nőnek reális esélye volt arra, hogy visszaszerezze a táskáját, vagyis az alig egy percig tartó üldözés alatt is megvolt erre minden esély, 

a másodfokon eljáró bíróság szerint a jogos védelmi helyzet abban a pillanatban szűnt meg, hogy a motorosok elhajtottak a nő táskájával.

Az autóst ezért halált okozó közúti veszélyeztetés bűntette valamint többrendbeli rongálás bűntette miatt  ítélet a bíróság két év börtönre két évre felfüggesztve, és két évre jogosítványát is bevonták.

Távolról sincs vége, olvasson még

A Burka-per koronatanúja a Németországban megölt magyar prostituált feltétezett gyilkosa

4 órája Módosítva: 2017-01-20 11:05:41
8

Három éve húzódik, és első fokon még mindig nem született ítélet idősebb és ifjabb Burka Ferenc ügyében. Olyan szakértői véleményekre várnak, amit még a nyomozás alatt be kellett volna szerezni, az ügy koronatanúját pedig közben azzal gyanúsítják, hogy Németországban megölt egy magyar prostitáltat. Vagy kettőt.

A tiszadadai apa és fia ügye 2006-ban kavarta fel a közvéleményt, miután mindketten hat évig ültek börtönben – hármat előzetesben, hármat pedig az első fokú ítélet után –, mert a vád szerint 1999-ben megölték a férfit, akivel előző este még együtt iszogattak. Az apát emberölés miatt tizenhárom, a fiát pedig tizenöt év fegyházra ítélték 2002-ben.

2005-ben a bíróság viszont bizonyítottság hiányában mindkettőjüket felmentette, egy évvel később pedig az indokolatlan büntetés miatt a Magyarországon valaha megítélt, legmagasabb összegű állami kártalanítást kapták meg.

Összesen 45 millió forintot.

Csakhogy 2013-ban olyan új bizonyítékok kerültek elő, ami miatt a Debreceni Ítélőtábla perújítást rendelt el Burkáék ügyében. Így a jogerősen egyszer már felmentett és kártalanított apa és fia ismét a vádlottak padjára került.

Perújítás? Hogyan?

Perújításra akkor van lehetőség jogerős ítélettel szemben, ha perdöntő jelentőségű új tény, körülmény vagy bizonyíték kerül elő a jogerős ítélet megszületése után. A bíróság az új tárgyalás után a megtámadott ítéletet fenntarthatja, vagy részben, esetleg egészben hatályon kívül helyezheti és új határozatot hozhat.

Távolról sincs vége, olvasson még

Halálos baleset történt a Gyáli úti felüljárón

7 órája Módosítva: 2017-01-20 10:22:27
1

A karambol az M5-ös autópálya bevezetőjén, a Gyáli úti felüljárón, az Illatos út és Határ út közötti szakaszon történt, ahol frontálisan ütközött egy kisteherautó és egy személyautó. 

A Velvet értesülései szerint a személykocsiban utazók közül egy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült. A teherautó sofőrje nem sérült meg.

A körülmények egyelőre tisztázatlanok, még vizsgálják a baleset pontos okát. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Kiürítették a Sashegy út környékét egy bomba miatt

tegnap, 20:51 Módosítva: 2017-01-19 21:44:43
5

Egy markoló fordította ki a földből azt a második világháborús robbanótestet, ami miatt későbbre nyúlik a pizsamahúzás a Sashegyi út környékén. Több utca zárva van, a bomba elszállításáig a lakók a közeli általános iskolában melegedhetnek. 

Bomba 2

A BKK közlése szerint a 8E busz terelt útvonalon közlekedik, nem érinti a Sashegy egyes részeit.

bkk lezaras.PNG

A rendőrség 2017. január 19-én 19 óra 30 perctől lezárta a Szánkó utca, a Hegyalja út, a Vas Gereben utca és a Sashegyi út meghatározott szakaszát, a szükséges ideig.   

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek!

És még egy kép a hosszúra húzódó lefekvés okozójáról:Bomba 1

Távolról sincs vége, olvasson még

Alkalom szüli a laptoptolvajt: a próbafülkéből lopott Kőbányán egy férfi, keresik

tegnap, 18:16 Módosítva: 2017-01-20 08:10:31
5

Egy hónapig használhatta vígan, vagy épp ennyi ideje volt eladnia azt a laptopot egy ismeretlen férfinek, amit még 2016. december 8-án lopott el egy kőbányai próbafülkéből.

Most bukta van, mert a rendőrség kiadta a felvételt, amin jól kivehető az alkalmi tolvaj.

Őt keresi a rendőrség, ha bármit tud: 112!

Távolról sincs vége, olvasson még

Öt napig egy fűtetlen garázsban lakott Zeusz, az ellopott párduckaméleon

tegnap, 13:07 Módosítva: 2017-01-19 15:58:20
241

Nem sikerült észrevétlenül rejtegetniük a tolvajoknak Zeuszt, a szegedi díszállat-kereskedésből ellopott párduckaméleont. A tettesek öt napig egy fűtetlen garázsban tartották letakarva. Szerencsére azóta visszakerült a tulajdonosaihoz, és úgy tűnik, kiheverte a kalandot. 

Az egyéves párduckaméleont január 13-án, pénteken lopták el a Trópus Díszállat-kereskedésből. Sajnos a tulajdonosoknak volt oka aggódni érte, a melegebb klímához szokott állatot ugyanis nagyon megviseli a hideg. Ha nem megfelelő körülmények között tartják, akkor elpusztul. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Ez nem valami hülye vicc: megint előzetesbe került a nő, aki bedrogozva gázolt halálra egy idős férfit

tegnap, 10:16 Módosítva: 2017-01-20 12:47:52
2

Harmadjára került előzetes letartóztatásba az a 25 éves nő, aki tavaly november 7-én, bedrogozva gázolt halálra egy idős férfit és megállás nélkül elhajtott. Három napja  írtunk arról, hogy a bíróság a sofőrt házi őrizetbe helyzte, mondván kedvezőek a személyi körülményei, azaz

  • büntetlen előéletű,
  • igazolt lakhatási lehetőséggel és
  • legális munkavégzésből származó jövedelemmel

rendelkezik, ráadásul a hatóságokkal is együttműködik. A döntés ellen azonban az ügyészség fellebbezet. A másodfokon eljáró bíróság pedig január 18-án

megint előzetes letartóztatásba helyezte a nőt.

Ez azt jelenti, hogy harminc napig most biztosan ott is marad. A másodfokon eljáró bíróság szerint ugyanis

az elsőfokú bíróság által alkalmazott kényszerintézkedés nem elegendő az eljárási célok eléréséhez, a szökés, elrejtőzés veszélyének a kiküszöböléséhez.
Távolról sincs vége, olvasson még

Nem jött a busz, lopott egy bringát

január 18., 17:39 Módosítva: 2017-01-19 10:18:37
1

T. Renáta 32 éves oszlári lakos valószínűleg nem a türelméről híres. Legalábbis abból kiindulva, hogy tavaly november 21-én képtelen volt kivárni, amíg elindul járata a tiszaújvárosi buszpályaudvarról, és inkább lenyúlt egy lelakatolt bringát. Bár akár meg is várhatta volna, mert ahhoz, hogy hazatekerjen, le kellett vernie róla lakatot, amit csak úgy tudott megvalósítani, hogy a kerékpárt eltolta egy erdős területre. 

A rendőrök később megtalálták, lefoglalták, majd visszaadták jogos tulajdonosának a bringát, a nővel szemben pedig lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. A nyomozás már lezárult az ügyben, ezért most vádemelést javasolnak vele szemben.

Via police.hu

Távolról sincs vége, olvasson még

Ők a Teréz körúti robbantásban megsérült rendőrök

január 18., 16:56 Módosítva: 2017-01-19 20:25:51
105

A Teréz körúti robbantásban megsérült két rendőr szerda este jelent meg először a nyilvánosság előtt azután, hogy tavaly szeptember 24-én szolgálat közben egy 23 éves férfi célzottan, egy házilag készített szögesbombát robbantott fel mellettük. A 23 éves rendőrnő életveszélyesen, 26 éves társa pedig súlyosan megsérült.

Majdnem egy hónappal a támadás után, október  18-án hagyhatták el a kórházat, de rehabilitációjuk még hosszabb időt vesz igénybe. Többek között ezért is rendeztek jótékonysági estet kedden este az Újszínházban, ahol mások mellett Tóth Vera is fellépett.

Szabina és Laci. Tegnap fotózkodtunk. Ők votak a körúti robbantásban megsérült rendőrök.. Nagyon, nagyon fiatalok még.. Értük énekeltünk az ÚjSzínházban. Szerencsére fizikailag jól vannak, de a mosoly mögött még sokszor felvillannak a múlt kegyetlen képei és még idő, míg a psziché és a lélek sebei begyógyulnak.. Nagyon drukkolok nektek, hogy ez hamar sikerüljön. Igazán kedves, jólelkű, jószándékú fiatalok vagytok, akik továbbra is szeretnék szolgálni a hazát, szeretnének tenni értünk és a biztonságunkért.. Azt hiszem ők az igazi hősök... Gyógyuljatok és nyerjétek vissza a bizalmatokat a világ felé... ❤️ Köszönöm kollégátoknak, D. Tóth Norbertnek, hogy összehozta az estet. Nagyon jó dolog làtni, hogy még mindig össze tudnak fogni az emberek és egy jó ügyért. Norbi nélkül ez nem ment volna. Nagyon köszönöm, hogy segíthettem, szolgálhattam, hogy aztán ti is szolgálni tudjatok..❤️

Tóth Vera (@verajuska) által közzétett fénykép,

Szerencsére fizikailag jól vannak, de a mosoly mögött még sokszor felvillannak a múlt kegyetlen képei és még idő, míg a psziché és a lélek sebei begyógyulnak... Nagyon drukkolok nektek, hogy ez hamar sikerüljön.

– írta az énekesnő. 

A hajtás alatt talál egy videót is, amiben a két rendőr megköszöni azt a rengeteg támogatást, amit az elmúlt hónapokban kaptak.

Távolról sincs vége, olvasson még

Menet közben szabadultak el egy busz kerekei Cegléden

január 18., 15:07 Módosítva: 2017-01-18 21:15:08
4

Kiszakadtak egy Volánbusz kerekei január 17-én, kedden délelőtt Cegléd belvárosában. A jármű barázdát hasított az aszfaltba, és csak 50 méterrel arrébb tudott megállni. A leváló kerekek közben telibe találták két autót. Az egyiknek a hátsó ablaka, a másiknak meg a lámpája tört be. Személyi sérülés viszont legalább nem történt.

"Még szerencse, hogy nem találtak el senkit, például a buszmegállóban várakozó gyereket!”

– jegyezte meg egy szemtanú.

Ha a helyszínről további fotókat szeretne látni, erre a balesetről beszámoló Ceglédi Panorámánál nyílik lehetősége.

Távolról sincs vége, olvasson még

Két mobiltelefonért vertek halálra egy idős csemői férfit

január 18., 10:38 Módosítva: 2017-01-18 18:16:07
30

Még akkor is acélbetétes bakanccsal rúgták a fejét, amikor már mozdulni sem tudott az a 90 éves csemői férfi, akit 2016. január 6-án raboltak ki és vertek halálra.

A Pest Megyei Főügyészség közleménye szerint a bácsi unokája és egyik társa először 2015 januárjában lopott a férfitól 700 ezer forintot, de akkor még csak elterelték a figyelmét. Egy évvel később viszont már négyen mentek vissza és törtek rá éjjel az idős férfira, aki hiába bizonygatta, hogy nincsen pénze, támadói összeverték és az egész házat felforgatták.

Két öreg karórát, némi bizsut, egy oldal szalonnát és két mobilt vittek el. 

Ha a bácsi telefonja ott marad, a nyomozók szerint biztosan tudott volna segítséget hívni és túl is élhette volna a támadást. Unokáját és két társát felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás és lopás bűntettével, harmadik társát pedig különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja az ügyészség.

Távolról sincs vége, olvasson még

Kíváncsiságból gyilkolták meg a Magyarországon kiránduló izraeli férfit

január 17., 13:11 Módosítva: 2017-01-18 17:02:49
47

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Bács-Kiskun-Megyei Főügyészség két férfi ellen, akik téglákkal vertek agyon egy Magyarországon kiránduló, 40 éves izraeli férfit Tiszakécskén. Egy romos házhoz csalták, majd álmában rátámadtak. Miután megölték, elvették a nála lévő 3 ezer forintot, 20 dollárt, egy laptopot és egy mobiltelefont. 

Eltűntként keresték

A 40 éves Gross O. a világot járva 2016 márciusában érkezett hozzánk, hogy megtanuljon magyarul. Április közepéig Kecskeméten szállt meg, majd a következő napokat Tiszakécskén töltötte. Alkalmi szállásokon vagy a szabadban, hálózsákjában éjszakázott. A 20 és 22 éves tettesek pedig azzal töltötték a napjaikat, hogy együtt italoztak, alkalmi munkákból tartották fenn magukat. Felfigyeltek a külföldi férfira és eltervezték, hogy kirabolják. 

Már régóta foglalkoztatta, hogy milyen érzés ölni

Tavaly április az egyik férfi találkozott Grossal és felajánlotta neki, hogy egy romos házban töltheti az éjszakát. (Ahol korábban ő húzta meg magát.) A turista jóhiszeműen elfogadta az ajánlatot. 

A romos ház udvarán, a hálózsákjába burkolózva úgy aludt el, hogy karjait is a becipzárazott hálózsákba húzta. A két tettes először úgy gondolta, hogy kirabolják, majd az idősebb férfi felvetette, hogy 

nemcsak kirabolni, hanem meg is kellene ölni, mivel régóta foglalkoztatja a gondolat, hogy milyen érzés ölni.

Tanakodni kezdtek az alvó férfi fölött, hogyan hajtsák végre tettüket, majd az udvaron szerteszét heverő téglákkal először 2-3 méter távolságból, majd egyre közelebbről nagy erővel dobálni kezdték az alvó áldozatukat.

A gyenge fizikumú férfi a támadásra felébredt, de mire kezeit kiszabadította a hálózsákból, már nem tudott védekezni és eszméletét vesztette. Először halottnak hitték, de amikor magához tért, megrugdosták, így tényleg belehalt sérüléseibe.

Az ügyészség szerint a vádlottak gátlástalanul, az átlagosat lényegesen meghaladó, rendkívüli embertelenséggel és brutalitással hajtották végre a gyilkosságot. Ezután átkutatták a holmiját és magukkal vitték két mobiltelefonját, laptopját, fülhallgatóit, a nála lévő 3 ezer forintot és 20 dollárt. 

A holttestet a romos ház melléképületébe húzták be, ahol törmelékkel lefedték. A lopott holmik egy részét másnap eladták, a többit elásták. Tetteikért akár életfogytig tartó fegyházbüntetést is kaphatnak.

Távolról sincs vége, olvasson még

A hét kérdése: miért kellett ennek a három tolvajnak 21 nyakörv?

január 16., 15:30 Módosítva: 2017-01-18 17:02:51
69
Eláruljuk, mi sem értjük a dolgot. 

Pedig valóban megtörtént, a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint ez a három a férfi besétált a XIII. kerületi, Gács utcai bevásárlóközpontba. Onnan pontosan

21 darab nyakörvet vittek el, a zsebükbe rejtve,

szemmel láthatóan másra nem is volt szükségük. 

A biztonsági kamera szerencsére a legjobb szögből végig rögzítette a jól kitervelt bűncselekményt. 

Így végigkövethetjük, ahogy a három férfi végigoson a kutyaeledelek előtt, majd

Távolról sincs vége, olvasson még

Miért került megint házi őrizetbe a sofőr, aki bedrogozva gázolt halálra egy idős férfit?

január 16., 11:55 Módosítva: 2017-01-17 16:41:16
16

Bár a bíróság szerint a szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélye még mindig fennáll annak a 25 éves nőnek az esetében, aki november 7-én gázolt halálra egy idős férfi Zuglóban és megállás nélkül elhajtott, a sofőr személyi körülményei viszont kedvezőek. Mivel

  • büntetlen előéletű,
  • igazolt lakhatási lehetőséggel és
  • legális munkavégzésből származó jövedelemmel

rendelkezik, ráadásul a hatóságokkal is együttműködik, a bíróság szerint nem szükséges a nő előzetes letartóztatása, ezért 2017. január 13-án elutasította az ügyészség előzetes letartóztatás meghosszabbítására irányuló indítványát és a gyanúsítottat házi őrizetbe helyezte, a döntés azonban nem jogerős.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője kérdésünkre azt mondta, hogy az ügyészség ismét

fellebbezett a döntés ellen és a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelésére tett indítványt.

A másodfokú bíróság döntéséig, a nő biztosan házi őrizetben marad, lábán nyomkövetőt kell hordania, tartózkodási helyét pedig csak külön bírói engedéllyel hagyhatja el.

Távolról sincs vége, olvasson még

Ez a munkagödör becsapott egy részeg sofőrt Győrben

január 16., 09:44 Módosítva: 2017-01-17 16:41:11
5

Egy 27 éves férfi január 15-én hajnalban tartott a Szauter Ferenc út felől a Zöld út irányába Győrben, ahol nem nagyon vette észre az útfelbontást, és először a figyelmeztető táblát bontotta le a kocsijával, ami aztán az oldalára borulva a gödörben kötött ki. A végeredményt a police.hu gazdag galériával szemléltette:

A rendőrök a baleset után szondát is fújattak a sofőrrel, az eredményt talán kitalálja – igen, pozitív lett. A férfit előállították és eljárást indítottak ellene.

Távolról sincs vége, olvasson még

Elengedték a nőt, aki bedrogozva gázolhatott halálra egy férfit Zuglóban

január 15., 20:36 Módosítva: 2017-01-17 16:41:05
25

Szombaton hajnalban kiengedték az előzetesből, és házi őrizetbe helyezték T. Klára Petrát, aki a gyanú szerint tavaly novemberben bekokainozva gázolt halálra egy idős férfit Zuglóban, majd elhajtott a helyszínről, írta a Bors.

A fiatal nő – aki a baleset után egy szépségszalonba igyekezett, hogy műszempillát csináltasson – nagyapjánál tölti házi őrizetét, és nyomkövetőt kell hordania a lábán. A lap úgy tudja, hogy a rendőrségnek azt mondta, nem vette észre az idős férfit, ezért nem is állt meg. Az előzetesben töltött idő alatt ezt állítólag megírta áldozata hozzátartozóinak, egyúttal pedig magára vállalta a temetés költségeit. T. Klára Petra a Bors kérdésére ugyancsak tagadta, hogy a baleset előtt kábítószert fogyasztott volna.

T. Klára Petra a bíróságon
T. Klára Petra a bíróságon
Fotó: Velvet

A 25 éves nővel szemben halálos közúti baleset gondatlan okozása és segítségnyújtás elmulasztása miatt folyik eljárás. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Egy 23 éves ír férfi közelebbről is kíváncsi volt kettes metróra

január 15., 12:09 Módosítva: 2017-01-17 16:40:55
2

Azt írja a police.hu, hogy egy 23 éves ír, állampolgárságú férfi a Keleti pályaudvar metrómegállójában a sínek közé mászott és elindult a Stadionok metrómegálló felé. Történt mindez 2017. január 15-én,  8 óra 21 perckor.

A férfi hirtelen, metró iránti érdeklődéséről a BKK munkatársai tudomást szereztek, és felszólításukra a férfi a sínek mellől a peronra visszamászott. Ezután a kíváncsit a forgalmi ügyeletre kísérték, ahol a kiérkező rendőröknek átadták.

A metró csak négy percig nem járt miatta, de közérdekű üzem megzavarása miatt azért büntetőeljárás indult ellene.

Távolról sincs vége, olvasson még

Pisztollyal fenyegetőzött, letartóztatták Harry herceg barátnőjének féltestvérét

január 15., 07:45 Módosítva: 2017-01-17 16:40:45
3

Meghan Markle-nek van egy féltestvére, akit január 13-én letartóztattak, mert egy részeg veszekedés során pisztolyt fogott barátnője fejéhez - írja a Daily Mail. Thomas Markle Jr. és élettársa, Darlene Blount két hónapja voltak együtt.

Az 50 éves férfi a rendőrségi jegyzőkönyv szerint összeveszett a nővel, és azért ragadott fegyvert, hogy távozásra késztesse Blountot, aki a mosdóban keresett menedéket. Markle-t most többek közt tiltott fegyverhasználattal vádolják, de szabadlábon védekezhet, mert exfelesége, Tracy Dooley letette érte az 1500 dolláros (körülbelül 433 ezer forintos) óvadékot.

Dooley elmondása szerint a férfinek korábban is volt problémája az alkohollal, családja közeléből, Los Angelesből is azért költözött el, hogy új életet kezdhessen.

Thomas Markle Jr, 50, has been charged with a number of gun offences.

Posted by The Mirror on Saturday, 14 January 2017

Meghan Markle és Thomas Markle közös szülője egyébként az apjuk, Thomas Markle. Remélhetőleg ez az incidens nem okoz problémát a herceg barátnőjének a királyi családhoz fűződő kapcsolatában.

Távolról sincs vége, olvasson még

Kamion köszönt be egy aszalói családi házba

január 14., 18:44 Módosítva: 2017-01-17 16:40:38
2

Egyelőre ismeretlen okból családi házba hajtott egy lengyel rendszámú kamion január 14-én, szombat délután Aszaló belterületén, a 3-as főúton.

A balesetben senki nem sérült meg, de a helyszínelés és a műszaki mentés idején csak egy sávban haladhat a forgalom a 3-as főút érintett szakaszán.

Via police.hu

Gázvezeték-törés miatt ürítették ki a Bécsi úti Tescót

január 14., 14:58 Módosítva: 2017-01-17 16:40:34
2

Teljes káoszt okozott a Bécsi úton, hogy január 14-én, szombaton dél körül eltört egy nagy nyomású gázvezeték az óbudai temetőnél. A helyszínre több tűzoltó is kivonult.

A hvg.hu szerint a gázszagot a közeli Tescóban is érezni lehetett. Az áruházat ezért lezárták és mindenkit kitereltek az utcára. Az épületet jelenleg a katasztrófavédelem munkatársai szellőztetik át.

Szivárgó gázvezeték miatt csak irányonként egy sávon engedik a forgalmat Budapest III. kerületében a Bécsi úton, a Testvérhegyi út kereszteződésének közelében. A gázszolgáltató szakemberei már elzárták a sérült vezetéket. A fővárosi hivatásos tűzoltók biztosítják a területet, a katasztrófavédelmi mobil labor pedig gázkoncentráció méréseket végzett, melynek során nem mutattak ki veszélyes koncentrációt a levegőben. A munkálatok idejére kiürítik a közeli üzleteket is

– írta honlapján az Országos Katasztrófavédelemi Főigazgatóság.

Zeusznak nagyon rossz lehet ilyen hidegben

január 14., 10:20 Módosítva: 2017-01-17 16:40:32
11

Elloptak egy párduckaméleont a szegedi Trópus Díszállat-kereskedésből. Mint az üzlet a Facebook-oldalán írja, a Zeusz nevű lény értéke körülbelül hetvenezer forint, szelíd és barátságos jószág, nagyon szeretik, és komoly pénzjutalmat fizetnének annak, aki visszajuttatja hozzájuk. 

Zeusznak nem kedveznek a jelenlegi időjárási viszonyok, és főleg akkor lehet nagy bajban, ha a tolvajoknak fogalmuk sincsen fajának speciális igényeiről.

Egy órával ezelőtt nagy értékű (70.000 Ft) lopás történ üzletünkben! elloptak egy párduckaméleont! Az érték miatt bű...

Posted by Trópus Díszállat-kereskedés on Friday, 13 January 2017
Távolról sincs vége, olvasson még

Az éjszakai ellenőrök verekedéssel próbálták tisztázni nézeteltérésüket egy részeg fiatallal

január 13., 21:21 Módosítva: 2017-01-17 16:40:36
10

A 24.hu szúrta ki, hogy szerda hajnalban (legalábbis a Youtube-ra feltöltött videó címe szerint) négy éjszakai ellenőr alighanem szóváltásba, de leginkább csak verekedésbe keveredett egy földön fetrengő, részeg fiatallal a 4-6-os villamos Mechwart-liget megállójában. Azt nem tudni, hogy mi teremtett feszültséget a férfiak között, mindenesetre láthatóan nem tudták máshogy kezelni a helyzetet, mint hosszú perceken át tartó rugdosódással és ütlegeléssel, amire a fiatalember hasonlóképp reagált. 

Érdeklődtünk az eset körülményeiről és a következményekről a BKV és a BKK sajtóosztályánál, amint választ kapunk, posztunkat frissítjük. 

13 év után nem szabad többé Tompa Eszter gyilkosa

január 13., 12:04 Módosítva: 2017-01-17 16:40:18
1

A Győri Járásbíróság január 13-án, pénteken elrendelte annak a 36 éves gönyűi férfinak az előzetes letartóztatását, akit azzal gyanúsít a rendőrség, hogy több mint 13 évvel ezelőtt, 2003. szeptember 22-én megölte Tompa Esztert.

A bíróság döntését azzal indokolta, hogy a bűncselekmény tárgyi súlya a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, amit a törvény 10-20 évig, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújthat – önmagában megalapozza a szökés, elrejtőzés veszélyét. És fennáll a bűnismétlés veszélye is. 

A bíróság határozatát az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így a döntés jogerős.

Távolról sincs vége, olvasson még

Érdi csecsemőgyilkosság: egy évig egy táskában rejtegette lánya holttestét az anya

január 13., 10:40 Módosítva: 2017-01-17 16:40:32
67

Egy éven keresztül egy táskában rejtegette csecsemője holttestét, és otthonában ide-oda pakolgatta a csomagot az 37 éves nő, akit azzal gyanúsít a rendőrség, hogy szülés után megfojtotta kislányát.

Az újszülött holttestét január 10-én, kedden kora este találták meg, a rendőrség pedig emberölés miatt indított eljárást akkor még ismeretlen tettes ellen. Másnap viszont őrizetbe vették a csecsemő anyját, aki beismerő vallomást tett.

A nő 2015-ben esett teherbe, de családja előtt is titkolta, hogy gyereket vár. Miután titokban megszült, a csecsemőt azonnal megfojtotta, a holttestet pedig rejtegetni kezdte, amit végül családtagjai fedeztek fel kedden az érdi házuk udvarán, közölte a Pest Megyei Főügyészség.

Az asszony részletes beismerő vallomást tett.
Az asszony részletes beismerő vallomást tett.
Fotó: Velvet

   

Azt sem tudták megállapítani, élve született-e 

Vallomást tett, de információnk szerint azt egyelőre nem mondta meg, miért ölte meg csecsemőjét egy éve a törökbálinti anya. Úgy tudjuk, hogy a kislány maradványait a nő élettársának anyja találta meg január 10-én este, és ő szólt a rendőröknek is, akik másnap őrizetbe vették az anyát.

Az, hogy a gyerek valóban élve született-e, igazságügyi orvosszakértő fogja a későbbiekben tisztázni, mert azt eddig, még nem sikerült megállapítani. Védencem előzetes letartóztatását ma harminc napra elrendelte a bíróság

– mondta a Velvetnek Mile Adrienn, a nő ügyvédje.

Távolról sincs vége, olvasson még

Egy éve halott volt az Érden talált csecsemő

január 12., 17:05 Módosítva: 2017-01-17 16:40:15
42

Szülés után azonnal megölte csecsemőjét az a törökbálinti nő, aki a gyanú szerint az újszülöttet egy nejlonzacskóba tekerte és egy érdi háznál elrejtette. A csecsemő holttestét január 11-én találták meg, a rendőrség pedig emberölés miatt indított nyomozást.

A police.hu azt írja, hogy a rendőrök január 12-én gyanúsítottként hallgattak ki egy 37 éves nőt, aki több, mint egy évvel ezelőtt adott életet gyermekének.

A nőt őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Távolról sincs vége, olvasson még

13 évig várta Tompa Eszter gyilkosa, hogy becsöngessenek hozzá a rendőrök

január 12., 15:00 Módosítva: 2017-01-17 16:40:13
9

Nem bujkált, teljesen átlagos életet élt Gönyűn az a 36 éves férfi, akit a rendőrség azzal gyanúsít, hogy 14 évvel ezelőtt, Sashegypusztán megölte a 22 éves Tompa Esztert. A rendőrök január 11-én hajnalban, gönyűi otthonából vitték el S. Attilát, aki elfogása után beismerő vallomást tett.

2
Fotó: Kisalföld-archív / Kisalföld.hu

A Velvetnek a férfi utcájában élő szomszédok arról beszéltek, hogy a gyilkossággal gyanúsított férfi mindvégig a településen élt, nem sokkal a gyilkosság után pedig családot alapított.

Felesége és egy 18 éves lánya is van, de családi élete is elég viharos volt, úgy tudom, agresszíven viselkedett otthon is. Az elmúlt években sem húzta meg magát, sok zűrös ügye volt, lopások, kisebb bűncselekmények, ami miatt többször akadt dolga a rendőrséggel. Észrevétlenül vitték el a rendőrök, nem lehetett hallani semmit. Másnap hallottuk döbbenten, hogy miért tartóztatták le.
Távolról sincs vége, olvasson még

Egy csecsemő holttestét találták meg Érden egy bokorban

január 11., 21:31 Módosítva: 2017-01-17 16:39:59
10
A Velvet információja szerint Érden, a Törökbálinti úton egy csecsemő holttestét találtak meg szerdán este.

Információnk szerint a Törökbálinti utat és a Takács utcát is lezárták, a környéken pedig rengeteg a rendőr.

érdi halott csecsemő
Fotó: Velvet

Kérdéseinkkel megkerestük a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot. A rendőrség egy közleményben erősítette meg információnkat. Ebben azt írják, hogy

a Pest megyei nyomozók az esti órákban, állampolgári bejelentés után jelentek meg egy érdi családi háznál, ahol egy csecsemő holttestet találtak. A rendőrök a helyszíni szemlét és a halottszemlét megkezdték. A haláleset körülményeit a nyomozó hatóság szakértők bevonásával vizsgálja.

 

Távolról sincs vége, olvasson még

Elkapták a tolvajt, aki egy babakocsiból lopott

január 11., 21:21 Módosítva: 2017-01-17 16:39:56
7

November 30-án egy férfi egy babakocsi csomagtartójából kilopott egy táskát, benne pénzt, kulcsokat és személyes iratokat. Egy budapesti sportáruházban történt az eset, amit a biztonsági kamerák tökéletesen rögzítettek is. A rendőrség azonosította a feltételezett elkövetőt, a debreceni T. Istvánt, majd elfogatóparancsot adtak ki ellene.

20171101180050
Fotó: Police.hu

A nyomozók kiderítették a férfi tartózkodási helyét és január 10-én elmentek hozzá. Az illető élettársa nyitott ajtót a rendőröknek, aki tagadta, hogy T. István otthon lenne, de amikor átvizsgálták a lakást, akkor megtalálták a férfit, aki a szekrénybe bújt és várt.

 A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a 49 éves férfi ellen.

police.hu

Távolról sincs vége, olvasson még

14 késszúrással hálálta meg a cibakházi plébános támogatását egy 19 éves fiú

január 11., 14:03 Módosítva: 2017-01-17 16:39:59
6

Nem akarta anyagilag támogatni, ezért támadt rá 19 éves gyilkosa a cibakházi plébánosra. A fiú álmában rontott az idős tiszteletesre, először megütötte, majd késsel többször megszúrta, ezután a pap holttestét a pincébe lökte. A Szegedi Ítélőtábla emberölés miatt  jogerősen 21 év fegyházra ítélte a férfit január 11-én, szerdán.

A tettes elsőfokon sem kapott kapott enyhe büntetést, a Szolnoki Törvényszék tavaly áprilisban 18 év fegyházra ítélte. A másodfokú tanács azonban súlyosbított: aljas indokból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva, korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölésben és más bűncselekményekben mondták ki bűnösnek. 

A gyilkosság után azonnal nyilvánvalóvá vált, hogy az idős áldozat ismerte gyilkosát, aki ki is rabolta és még az egyházmegye autóját is elvitte. A vádirat szerint az akkor 19 éves fiú egy barátjával többször járt a cibakházi plébánián és a tiszteletes kétszer még szállást is adott a fiúnak. 

Távolról sincs vége, olvasson még

A 22 éves Tompa Eszter gyilkosát foghatta el a rendőrség 14 év után

január 11., 11:54 Módosítva: 2017-01-17 16:39:54
6

A rendőrség kedden egy szűkszavú közleményben közölte, hogy január 11-én elfogtak egy gönyűi 36 éves férfit, aki 14 évvel ezelőtt ölhetett meg egy 22 éves nőt Győrben, Sashegypusztán.

Éppen 14 évvel ezelőtt, 2003. szeptember 12-én ölték meg Tompa Esztert, akinek a holttestét másnap reggel hét óra körül találta meg egy kutyáját sétáltató nő a város másik felén, a Mosoni-Duna töltésén.

A Velvetnek több forrása is megerősítette, hogy az elfogott férfit gyanúsítják a fiatal pincérnő megölésével.

Kovács Lajos, nyugalmazott rendőrezredest, mint a döglött aktákkal foglalkozó nyomozót annak idején külön kérték, hogy tegyen meg mindent az ügy felderítése érdekében.

Kovács a Velvetnek ma azt mondta, hogy a rendőrök annak idején DNS-mintát is rögzítettek, így ha valóban ez a férfi ölt, az könnyen bizonyítható lesz. Az akkori törvényi szabályozás szerint nem évült el a bűncselekmény, de mivel azóta többször is újrakezdték a nyomozást, az egyébként is megszakítaná az elévülési időt. 

Távolról sincs vége, olvasson még