horoszkóp

Helyszínelő

A Velvet baleset-, és bűnblogja

Párhoroszkóp

Kíváncsi rá, összeillik-e mostani párjával? Nézze meg, mennyire passzolnak csillagjegyeik alapján!

Elment egy netes randira, másnap holtan találták egy út mentén

4 órája Módosítva: 2017-01-24 16:19:52
7

Egy brit tini, a 16 éves Leonne Weeks holttestére január 16-án, hétfőn délelőtt bukkant rá egy járókelő Dinnington közelében, egy félreeső út mentén. Barátai azt mondják, a lánynak azután veszett nyoma, hogy randija volt egy férfival, akivel az interneten ismerkedett meg. 

Leonne Weeks
Leonne Weeks
Fotó: Facebook

Az, hogy mi történt a lánnyal, egyelőre nem teljesen világos. A rendőrség csak 20 perccel azelőtt kapott bejelentést eltűnéséről, hogy holtan találtak rá. Testét állítólag olyan sérülések borították, amik gyilkosságra utaltak. A rendőrök még aznap este egy 18 éves dinningtoni fiút hallgattak ki a halálesettel összefüggésben, de eddig nem gyanúsították meg semmivel.

Távolról sincs vége, olvasson még

A pszichológus szakértő szerint igazat mondanak a szexuális erőszakkal gyanúsított mentők

6 órája Módosítva: 2017-01-24 15:16:43
20

Semmilyen pszichoszexuális zavarban nem szenved, és a beszélgetések valamint a testvizsgálatok alapján nem színlel és nem is szimulál az a mentőgépkocsi-vezető és mentőápoló, akiket a rendőrség azzal gyanúsít, hogy kórházba szállítás közben szexre kényszerítettek egy 17 éves lányt. A kamaszhoz tavaly november 9-én a nevelők hívták ki a mentőket a Kaffka Margit Ifjúsági Gyermekotthonba, mert a lány rosszul lett a szobájában a biofűtől és a mellé elfogyasztott alkoholtól.

Távolról sincs vége, olvasson még

Meghalt egy férfi a Hajós Alfréd sportuszodánál

7 órája Módosítva: 2017-01-24 19:08:32
4

Lezuhant egy ember a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodánál felújítási munkálatok közben. Az uszodánál éppen a 2017-es úszó-világbajnokság felújítási munkálatai zajlanak. A 37 éves férfi életét vesztette. 

A mentők és a tűzoltók gyorsan kiértek a helyszínre, de már nem tudtak segíteni azon a férfin, aki az egykori kertmozi mögötti területen egy vízmű építésen dolgozott, majd eddig ismeretlen okból a mély munkaterületre zuhant a Margitszigeten. A tűzoltók emelték ki speciális technikával a szerencsétlenül járt munkást a mélyből. A Budapesti Rendőr-főkapitányság megkeresésünkre elmondta, hogy a a baleset körülményeit – melyben egy 37 éves férfi meghalt – a BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitánysága feljelentés kiegészítés keretében vizsgálja.

Itt történt a baleset.

Távolról sincs vége, olvasson még

Teherautóval ütközött a ráckevei HÉV

8 órája Módosítva: 2017-01-24 14:45:07
4

Teherautóval ütközött a ráckevei HÉV kedd késő délelőtt Budapest IX. kerületében, a Timót utcai megálló közelében.

A balesethez a főváros hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik megkezdték a műszaki mentést. A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint a munkálatok idejére a H6-os HÉV a Közvágóhíd és Pesterzsébet felső között egy vágányon közlekedik. 

Távolról sincs vége, olvasson még

A nap tanulsága, hogy fáradtan inkább ne törjünk be sehová

9 órája Módosítva: 2017-01-24 18:32:49
8

Szokatlan körülmények között érték tetten Hevesen azt a férfit, aki betört egy garázsba, 

de nem sikerült semmit ellopnia, mert közben elaludt az ajtóban.

A vádirat szerint a 20 éves férfi és 46 éves rokona több helyre is betörtek tavaly augusztusban Hevesen. A fiatalabbik bűnözői karrierje azonban hamar véget ért. Az éjszakai portyázás közben ugyanis kiszemelt egy magánházat, és úgy tervezte, hogy a garázsba bejutva újabb értékeket vihet el észrevétlenül. Ez nem sikerült neki, mivel a hajnali időpontban egyszerűen elaludt. 

A lakók úgy találtak rá, hogy a garázsban feküdt, a feje pedig kívül volt az ajtón.

A Hevesi Járási Ügyészség lopás vétségének kísérlete miatt emelt vádat a 20 éves férfivel szemben.

Távolról sincs vége, olvasson még

Villamossal ütközött egy autó Újbudán

12 órája Módosítva: 2017-01-24 12:36:04
1

A Katasztrófavédelem közlése szerint a baleset a XI. kerületben történt kedden hajnalban, a Fehérvári út és az Albertfalva utca kereszteződésében. A BKK közösségi oldalán közölte, hogy a 17-es, a 41-es, a 47-es és az 56-os villamos ismét a teljes vonalon jár - a villamosforgalom helyreállásáig pótlóbuszok is segítik a közlekedést.

Távolról sincs vége, olvasson még

Levágott emberi kezet találtak egy VI. kerületi albérletben

tegnap, 22:00 Módosítva: 2017-01-24 19:08:32
22

Az atv.hu számolt be a hírről, miszerint egy ingatlanos cég munkatársa egy láthatóan elég régen bomlásnak indult, levágott emberi kezet talált egy VI. kerületi albérletben.

A lakást egy külföldi egyetemista bérelte annak idején, de már egy éve elköltözött, viszont valamiért néhány cuccát ott hagyta.

Köztük az említett, rothadt kézfejet is,

amire a cég munkatársa talált rá, amikor ki akarta pakolni a holmikat a lakásból. Egyelőre nem tudni, kihez tartozik az ominózus testrész. 

kéz
Fotó: atv.hu

Forrás: atv.hu

Távolról sincs vége, olvasson még

Egy Szép utcai melegbárban kábították el és fosztották ki a vendégeket

tegnap, 16:15 Módosítva: 2017-01-24 16:19:53
307
Egy szerethető kis melegbár elrejtve egy kis utcában az Astoria és a Ferenciek tere között. Ez nem klausztrofóbia, de a bárban beszippanthat bármilyen beszélgetés.

– így promozzák azt az V. kerületi szórakozóhelyet, ahol a rendőrség szerint a tulajdonos és három alkalmazott hónapokon keresztül elkábította, majd kifosztotta a vendégeket. 

Nem volt nehéz dolguk, a leírás szerint, ha a vendég „egy kis privát dolgot szeretett volna″, a szórakozóhely hátsó részében az intim szobák kiváló teret adtak az intim beszélgetéseknek.

Információnk szerint a rendőrség eddig öt olyan magyar és külföldi férfiról tud, akiknek az italába altatót kevertek, majd miután elkábultak, és nem tudtak védekezni, elvették tőlük a pénzüket, a bankkártyáikat, a mobiltelefonjukat és a személyes irataikat is. De többször előfordult az is, hogy a kábult vendégeket hazakísérték és otthonukban fosztották ki.

Távolról sincs vége, olvasson még

Minden, amit a veronai buszbalesetről eddig tudni lehet

tegnap, 14:54 Módosítva: 2017-01-24 16:19:53
9

A budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákjai, tanárai, egyikük családja, és két buszvezető utazott azon a buszon, amely január 20-án éjfél előtt nem sokkal a veronai A4-es autópályán egy hídpillérnek csapódott, és szinte teljesen kiégett.

 • A csoport franciaországi sítáborukból tartott hazafelé, amikor eddig ismeretlen okból buszuk balesetet szenvedett.
 • A buszon összesen ötvenhatan utaztak: ötvennégyen kirándulók, és a két buszvezető.
 • Tizenhatan bennégtek a járműben: a halálos áldozatok közül tizenketten gyerekek, négyen felnőttek.
 • Hat személy súlyosan megsérült, közölük ketten olyan rossz állapotban vannak, hogy a hatóságok még nem tudták azonosítani őket. A két felnőttet továbbra is az olasz kórházakban ápolják, a legfrissebb hírek szerint állapotuk stabil, de felépülésük nagyon hosszú időt vesz majd igénybe.
 • Egyelőre a 16 halálos áldozat azonosítása sem történt meg, ehhez a szülők, rokonok DNS-mintája szükséges. A Facebookon azonban terjednek azok a bejegyzések, amelyek az elhunyt személyekről emlékeznek. Így az már biztos, hogy az áldozatok között van a gimnázium történelemtanára, egy siófoki diák és édesanyja, egy dunakeszi futsalos, a diákokat kísérő egyik testnevelő tanár lánya és fia, valamint a Rákosmenti TK utánpótlás-labdarúgója is.
Távolról sincs vége, olvasson még

Megérkezett Budapestre a veronai buszbaleset két súlyos sérültje

január 22., 18:15 Módosítva: 2017-01-23 20:25:21
4

Leszállt Ferihegyen az a gép, amivel a péntek hajnalban Verona mellett történt buszbaleset két súlyos sérültjét szállította haza az Országos Mentőszolgálat.

Veronai sérültek 2

A sérülteket mentőhelikopter vitte a Honvédkórházhoz, ahol tovább kezelik majd őket, írja az MTI.

A Honvédkórház orvosigazgatója, Tamás Róbert vasárnap kora este tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a kórházba érkezett, 50-60 év közötti férfit és nőt másod- és harmadfokú égési sérülésekkel kezelik, és állapotuk stabil. 

Az M1 csatorna információi szerint a baleset harmadik súlyos sérültjét mentőautóval hozzák haza Veronából, még vasárnap este, a negyedik, szintén mozgatható sérültet pedig előre láthatóan hétfőn, repülővel szállítják Budapestre.

A négy sérültet a Honvédkórházban kezelik majd.

Az olasz autópályán történt buszbalesetnek 16 halálos áldozata van, ám az azonosítás még mindig nem zárult le. Hatan szorulnak kórházi kezelésre, ám kettejük állapota olyan súlyos, hogy egyelőre nem szállíthatók.

Távolról sincs vége, olvasson még

Veronai buszbaleset: DNS-minta alapján tudják csak azonosítani a holttesteket

január 22., 09:43 Módosítva: 2017-01-23 11:24:51
26

Frissítés: A baleset négy súlyos sérültje és a könnyű sérültek is elindulhatnak haza Veronából. A súlyos sérültek között van egy házaspár, és két felnőtt férfi. Közülük az OMSZ két embert légi úton, a másik kettőt pedig mentőautóval szállítja haza Magyarországra, amint a hatósági és orvosi engedélyek megvannak, már az utolsó dokumentumokra várnak. A sérülteket a Honvédkórház fogadja majd, hangzott el Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, és Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatójának budapesti sajtótájékoztatóján.

Még nem tudták azonosítani a veronai buszbaleset áldozatainak holttestét, de a két életveszélyben lévő sérült személyazonosságát sem tudták még megállapítani, csak annyi biztos, hogy két felnőttről van szó. Többek között erről is beszélt Szijjártó Péter, külügyminiszter a vasárnap délelőtt tartott sajtótájékoztatón.

A buszon 56-an utaztak: 54 kiránduló és két magyar sofőr. A kirándulók közül 43-an gyerekek, 11-en felnőttek.

A balesetnek továbbra is 16 halálos áldozata van. Hatan még mindig kórházban vannak, öt személyt egy olasz égési centrumban ápolnak. A hat sérültből kettőnek válságos az állapota: egyikőjük testének több mint 60 százaléka megégett, a másik felnőtt pedig koponyaműtéten esett át.

Az Országos Mentőszolgálat a másik négy, súlyos sérültet viszont már ma hazaszállíthatja.

A külügyminiszter elmondta, hogy a holttesteket még nem tudták azonosítani és egyelőre olyan listájuk sincs, amely a halottak nevét tartalmazná.

A kiérkező szülőktől DNS-mintát vettek, legalább hat szülő esetében ez már meg is történt. A sajátos eljárás miatt azonban a végleges azonosításra még jó pár napot várni kell.
Távolról sincs vége, olvasson még

Veronai buszbaleset: ketten még mindig életveszélyes állapotban vannak

január 22., 07:46 Módosítva: 2017-01-23 16:59:54
13


Hajnali háromig megállás nélkül dolgozott az a magyar orvosi stáb, amelyik január 21-én érkezett meg Veronába, ahol január 20-án, nem sokkal  éjfél előtt egy magyar gimnazistákat szállító busz szenvedett halálos balesetet.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt mondta az M1 vasárnap reggeli híradójában, hogy az elmúlt 24 órában  meglátogatták a kórházban fekvő sérülteket és egy olyan utaslistát készítettek, amelyen minden információt próbáltak feltüntetni. Ez azonban nagyon nehéz volt, mert a halálos áldozatok azonosítása még mindig folyamatban van, a könnyebb sérülteket pedig folyamatosan hallgatja ki az olasz rendőrség.

A szóvivő azt is elmondta, hogy jelenleg hat súlyos sérültről tudnak, akik közül

ketten még mindig életveszélyes állapotban vannak. Ha sikerül is megmenteni az életüket, még hetekig  nem hagyhatják el az olasz kórházat.

A másik négy sérültet viszont akár még ma hazahozhatják, de erre a hatóságoknak is rá kell bólintaniuk.

Távolról sincs vége, olvasson még

Megemlékezés a Szinyei Merse Pál Gimnázium előtt

január 21., 18:59 Módosítva: 2017-01-23 11:24:49
26

A hajnalban történt buszbaleset áldozataira emlékeznek, főként diákok.

Összeomlott a Veronában balesetet szenvedett buszt bérbeadó cég vezetője

január 21., 14:27 Módosítva: 2017-01-22 22:01:30
9

Egy fővárosi és egy kiskunfélegyházi székhellyel is rendelkező cégtől bérelte a Szinyei Merse Pál Gimnázium azt a buszt, ami január 20-án éjfél előtt nem sokkal a veronai A4-es autópályán a szalagkorlátnak, majd egy betonfalnak csapódott és kigyulladt.

Telefonon elértük a Pozolit Busz munkatársát, aki azt mondta, hogy

a buszt valóban tőlük bérelték és a két sofőr vállalatunk alkalmazásában áll. Mindkettőjüket tapasztalt buszvezetőnek írta le. Arra a kérdésre azonban nem tudott válaszolni, hogy a sofőrök is az áldozatok között lehetnek-e.

Czakó Tibor, a cég vezetője egyébként a helyszínre tart, őt is próbáltuk elérni, de telefonja, kollégája szerint, lemerült.

Frissítés: Elértük a cégvezetőt telefonon, de a férfi kérdésünkre elcsukló hangon csak annyit válaszolt, hogy úton van a baleset helyszínére, többször elnézést kért és azt mondta, nem tud beszélni.

Frissítés2: Az ügyvezető vasárnap délelőtt az MTI-nek azt mondta, hogy a veronai baleset szörnyű tragédia, a történtekre nincsenek szavak. A tragédiáról szombaton hajnalban, fél kettő körül egyik ismerősétől értesült. A körülményekről és a részletekről azonban csak a hírekből tudott tájékozódni. A két magyar sofőr egy hete, megérkezésükkor „be is jelentkezett″ hozzá telefonon. Elmondták, hogy rendben kiértek a francia hegyvidéki üdülőhelyre, jól járhatóak az utak, és minden rendben volt a csoporttal, velük is és a busszal is.″

 A személyszállítással foglalkozó kiskunfélegyházi székhelyű cég ügyvezetője azt is megerősítette, hogy a sítáborba egy Setra 317 GT-HD típusú, jól karbantartott, jó műszaki állapotú busszal utazott a csoport.

1
Fotó: Italian Firefighters

A buszon - a jelenlegi hírek szerint - 56-an utaztak, 16-an bennégtek a járműben, egy utas életveszélyesen, ketten súlyosan, tízen könnyeben sérültek meg, a többiek jól vannak.

Távolról sincs vége, olvasson még

Veronai buszbaleset: sokan még mindig nem tudják, él-e a hozzátartozójuk

január 21., 07:20 Módosítva: 2017-01-23 08:22:02
19

A legfrissebb hírek szerint legalább 16-an meghaltak, és 26-an megsérültek, amikor egy magyar autóbusz a veronai autópálya-kijáratnál balesetet szenvedett pénteken este. A hivatalos utaslista szerint a buszon 54 utas és két sofőr utazott, a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói tartottak hazafelé egy sítáborból.

baleset kep

Az Index az olasz La Reppublica nyomán azt írja, a busz Franciaországból tartott Magyarország felé az A4-es autópályán, amikor oszlopnak ütközött, szétroncsolódott és kigyulladt. 

Cikkünket folyamatosan frissítjük!

Távolról sincs vége, olvasson még

A másodofokú bíróság szerint nem kellett volna üldözni a Kolosy téri motoros tolvajokat

január 20., 12:57 Módosítva: 2017-01-22 00:40:30
2170
Sokkal kevesebbet tettünk ellene, mint ő ellenünk, és sokkal nagyobb bűn, ha valakit halálra gázolnak egy lopás miatt. 

Az utolsó szó jogán mondta ezt az a férfi, aki társával 2012. december 7-én megtámadott és kirabolt egy nőt a Kolosy téren.

Dr. Katona Andrea a piros lámpánál ült az autójában a Zsigmond térnél, amikor egy motoron ülő két férfi  került mellé, egyikőjük betörte kocsija ablakát és kirántotta a táskáját. A nő akkor és ott úgy döntött, hogy a tolvajok után megy és megpróbálja visszaszerezni az értékeit. Csakhogy az üldözés rosszul sült el. A Kolosy térnél utolérte és elsodorta a motorosokat, akik közül az egyik férfi nem sokkal később belehalt sérüléseibe, társa pedig elmenekült. A nőt a baleset után nem sokkal már gyanúsítottként hallgatták ki és az öt éve húzódó ügy elsőrendű vádlottja lett. 

A bíróság 2016. május 10-én első fokon közúti veszélyeztetés, rongálás bűntette és rongálás vétsége miatt ítélte a nőt egy év börtönre két évre felfüggesztve. A Fővárosi Törvényszék másodfokon viszont súlyosbította az ítéletet pénteken.

Amíg az első fokon eljáró bíróság szerint a jogos védelmi helyzet addig állt fent, amíg a nőnek reális esélye volt arra, hogy visszaszerezze a táskáját, vagyis az alig egy percig tartó üldözés alatt is megvolt erre minden esély, 

a másodfokon eljáró bíróság szerint a jogos védelmi helyzet viszont abban a pillanatban megszűnt, hogy a motorosok elhajtottak a nő táskájával.

Az autóst ezért halált okozó közúti veszélyeztetés bűntette valamint többrendbeli rongálás bűntette miatt  ítélet a bíróság két év börtönre két évre felfüggesztve, és két évre jogosítványát is bevonták.

Távolról sincs vége, olvasson még

A Burka-per koronatanúja a Németországban megölt magyar prostituált feltétezett gyilkosa

január 20., 10:33 Módosítva: 2017-01-21 21:58:42
39

Három éve húzódik, és első fokon még mindig nem született ítélet idősebb és ifjabb Burka Ferenc ügyében. Olyan szakértői véleményekre várnak, amit még a nyomozás alatt be kellett volna szerezni, az ügy koronatanúját pedig közben azzal gyanúsítják, hogy Németországban megölt egy magyar prostitáltat. Vagy kettőt.

A tiszadadai apa és fia ügye 2006-ban kavarta fel a közvéleményt, miután mindketten hat évig ültek börtönben – hármat előzetesben, hármat pedig az első fokú ítélet után –, mert a vád szerint 1999-ben megölték a férfit, akivel előző este még együtt iszogattak. Az apát emberölés miatt tizenhárom, a fiát pedig tizenöt év fegyházra ítélték 2002-ben.

2005-ben a bíróság viszont bizonyítottság hiányában mindkettőjüket felmentette, egy évvel később pedig az indokolatlan büntetés miatt a Magyarországon valaha megítélt, legmagasabb összegű állami kártalanítást kapták meg.

Összesen 45 millió forintot.

Csakhogy 2013-ban olyan új bizonyítékok kerültek elő, ami miatt a Debreceni Ítélőtábla perújítást rendelt el Burkáék ügyében. Így a jogerősen egyszer már felmentett és kártalanított apa és fia ismét a vádlottak padjára került.

Perújítás? Hogyan?

Perújításra akkor van lehetőség jogerős ítélettel szemben, ha perdöntő jelentőségű új tény, körülmény vagy bizonyíték kerül elő a jogerős ítélet megszületése után. A bíróság az új tárgyalás után a megtámadott ítéletet fenntarthatja, vagy részben, esetleg egészben hatályon kívül helyezheti és új határozatot hozhat.

Távolról sincs vége, olvasson még

Halálos baleset történt a Gyáli úti felüljárón

január 20., 08:27 Módosítva: 2017-01-21 21:58:35
1

A karambol az M5-ös autópálya bevezetőjén, a Gyáli úti felüljárón, az Illatos út és Határ út közötti szakaszon történt, ahol frontálisan ütközött egy kisteherautó és egy személyautó. 

A Velvet értesülései szerint a személykocsiban utazók közül egy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült. A teherautó sofőrje nem sérült meg.

A körülmények egyelőre tisztázatlanok, még vizsgálják a baleset pontos okát. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Kiürítették a Sashegy út környékét egy bomba miatt

január 19., 20:51 Módosítva: 2017-01-19 21:44:43
9

Egy markoló fordította ki a földből azt a második világháborús robbanótestet, ami miatt későbbre nyúlik a pizsamahúzás a Sashegyi út környékén. Több utca zárva van, a bomba elszállításáig a lakók a közeli általános iskolában melegedhetnek. 

Bomba 2

A BKK közlése szerint a 8E busz terelt útvonalon közlekedik, nem érinti a Sashegy egyes részeit.

bkk lezaras.PNG

A rendőrség 2017. január 19-én 19 óra 30 perctől lezárta a Szánkó utca, a Hegyalja út, a Vas Gereben utca és a Sashegyi út meghatározott szakaszát, a szükséges ideig.   

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek!

És még egy kép a hosszúra húzódó lefekvés okozójáról:Bomba 1

Távolról sincs vége, olvasson még

Alkalom szüli a laptoptolvajt: a próbafülkéből lopott Kőbányán egy férfi, keresik

január 19., 18:16 Módosítva: 2017-01-21 21:58:26
5

Egy hónapig használhatta vígan, vagy épp ennyi ideje volt eladnia azt a laptopot egy ismeretlen férfinek, amit még 2016. december 8-án lopott el egy kőbányai próbafülkéből.

Most bukta van, mert a rendőrség kiadta a felvételt, amin jól kivehető az alkalmi tolvaj.

Őt keresi a rendőrség, ha bármit tud: 112!

Távolról sincs vége, olvasson még

Öt napig egy fűtetlen garázsban lakott Zeusz, az ellopott párduckaméleon

január 19., 13:07 Módosítva: 2017-01-20 16:57:29
315

Nem sikerült észrevétlenül rejtegetniük a tolvajoknak Zeuszt, a szegedi díszállat-kereskedésből ellopott párduckaméleont. A tettesek öt napig egy fűtetlen garázsban tartották letakarva. Szerencsére azóta visszakerült a tulajdonosaihoz, és úgy tűnik, kiheverte a kalandot. 

Az egyéves párduckaméleont január 13-án, pénteken lopták el a Trópus Díszállat-kereskedésből. Sajnos a tulajdonosoknak volt oka aggódni érte, a melegebb klímához szokott állatot ugyanis nagyon megviseli a hideg. Ha nem megfelelő körülmények között tartják, akkor elpusztul. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Ez nem valami hülye vicc: megint előzetesbe került a nő, aki bedrogozva gázolt halálra egy idős férfit

január 19., 10:16 Módosítva: 2017-01-20 16:57:25
2

Harmadjára került előzetes letartóztatásba az a 25 éves nő, aki tavaly november 7-én, bedrogozva gázolt halálra egy idős férfit és megállás nélkül elhajtott. Három napja  írtunk arról, hogy a bíróság a sofőrt házi őrizetbe helyzte, mondván kedvezőek a személyi körülményei, azaz

 • büntetlen előéletű,
 • igazolt lakhatási lehetőséggel és
 • legális munkavégzésből származó jövedelemmel

rendelkezik, ráadásul a hatóságokkal is együttműködik. A döntés ellen azonban az ügyészség fellebbezet. A másodfokon eljáró bíróság pedig január 18-án

megint előzetes letartóztatásba helyezte a nőt.

Ez azt jelenti, hogy harminc napig most biztosan ott is marad. A másodfokon eljáró bíróság szerint ugyanis

az elsőfokú bíróság által alkalmazott kényszerintézkedés nem elegendő az eljárási célok eléréséhez, a szökés, elrejtőzés veszélyének a kiküszöböléséhez.
Távolról sincs vége, olvasson még

Nem jött a busz, lopott egy bringát

január 18., 17:39 Módosítva: 2017-01-20 16:57:20
1

T. Renáta 32 éves oszlári lakos valószínűleg nem a türelméről híres. Legalábbis abból kiindulva, hogy tavaly november 21-én képtelen volt kivárni, amíg elindul járata a tiszaújvárosi buszpályaudvarról, és inkább lenyúlt egy lelakatolt bringát. Bár akár meg is várhatta volna, mert ahhoz, hogy hazatekerjen, le kellett vernie róla lakatot, amit csak úgy tudott megvalósítani, hogy a kerékpárt eltolta egy erdős területre. 

A rendőrök később megtalálták, lefoglalták, majd visszaadták jogos tulajdonosának a bringát, a nővel szemben pedig lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. A nyomozás már lezárult az ügyben, ezért most vádemelést javasolnak vele szemben.

Via police.hu

Távolról sincs vége, olvasson még

Ők a Teréz körúti robbantásban megsérült rendőrök

január 18., 16:56 Módosítva: 2017-01-20 16:57:18
108

A Teréz körúti robbantásban megsérült két rendőr szerda este jelent meg először a nyilvánosság előtt azután, hogy tavaly szeptember 24-én szolgálat közben egy 23 éves férfi célzottan, egy házilag készített szögesbombát robbantott fel mellettük. A 23 éves rendőrnő életveszélyesen, 26 éves társa pedig súlyosan megsérült.

Majdnem egy hónappal a támadás után, október  18-án hagyhatták el a kórházat, de rehabilitációjuk még hosszabb időt vesz igénybe. Többek között ezért is rendeztek jótékonysági estet kedden este az Újszínházban, ahol mások mellett Tóth Vera is fellépett.

Szabina és Laci. Tegnap fotózkodtunk. Ők votak a körúti robbantásban megsérült rendőrök.. Nagyon, nagyon fiatalok még.. Értük énekeltünk az ÚjSzínházban. Szerencsére fizikailag jól vannak, de a mosoly mögött még sokszor felvillannak a múlt kegyetlen képei és még idő, míg a psziché és a lélek sebei begyógyulnak.. Nagyon drukkolok nektek, hogy ez hamar sikerüljön. Igazán kedves, jólelkű, jószándékú fiatalok vagytok, akik továbbra is szeretnék szolgálni a hazát, szeretnének tenni értünk és a biztonságunkért.. Azt hiszem ők az igazi hősök... Gyógyuljatok és nyerjétek vissza a bizalmatokat a világ felé... ❤️ Köszönöm kollégátoknak, D. Tóth Norbertnek, hogy összehozta az estet. Nagyon jó dolog làtni, hogy még mindig össze tudnak fogni az emberek és egy jó ügyért. Norbi nélkül ez nem ment volna. Nagyon köszönöm, hogy segíthettem, szolgálhattam, hogy aztán ti is szolgálni tudjatok..❤️

Tóth Vera (@verajuska) által közzétett fénykép,

Szerencsére fizikailag jól vannak, de a mosoly mögött még sokszor felvillannak a múlt kegyetlen képei és még idő, míg a psziché és a lélek sebei begyógyulnak... Nagyon drukkolok nektek, hogy ez hamar sikerüljön.

– írta az énekesnő. 

A hajtás alatt talál egy videót is, amiben a két rendőr megköszöni azt a rengeteg támogatást, amit az elmúlt hónapokban kaptak.

Távolról sincs vége, olvasson még

Menet közben szabadultak el egy busz kerekei Cegléden

január 18., 15:07 Módosítva: 2017-01-18 21:15:08
4

Kiszakadtak egy Volánbusz kerekei január 17-én, kedden délelőtt Cegléd belvárosában. A jármű barázdát hasított az aszfaltba, és csak 50 méterrel arrébb tudott megállni. A leváló kerekek közben telibe találták két autót. Az egyiknek a hátsó ablaka, a másiknak meg a lámpája tört be. Személyi sérülés viszont legalább nem történt.

"Még szerencse, hogy nem találtak el senkit, például a buszmegállóban várakozó gyereket!”

– jegyezte meg egy szemtanú.

Ha a helyszínről további fotókat szeretne látni, erre a balesetről beszámoló Ceglédi Panorámánál nyílik lehetősége.

Távolról sincs vége, olvasson még

Két mobiltelefonért vertek halálra egy idős csemői férfit

január 18., 10:38 Módosítva: 2017-01-18 18:16:07
31

Még akkor is acélbetétes bakanccsal rúgták a fejét, amikor már mozdulni sem tudott az a 90 éves csemői férfi, akit 2016. január 6-án raboltak ki és vertek halálra.

A Pest Megyei Főügyészség közleménye szerint a bácsi unokája és egyik társa először 2015 januárjában lopott a férfitól 700 ezer forintot, de akkor még csak elterelték a figyelmét. Egy évvel később viszont már négyen mentek vissza és törtek rá éjjel az idős férfira, aki hiába bizonygatta, hogy nincsen pénze, támadói összeverték és az egész házat felforgatták.

Két öreg karórát, némi bizsut, egy oldal szalonnát és két mobilt vittek el. 

Ha a bácsi telefonja ott marad, a nyomozók szerint biztosan tudott volna segítséget hívni és túl is élhette volna a támadást. Unokáját és két társát felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás és lopás bűntettével, harmadik társát pedig különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja az ügyészség.

Távolról sincs vége, olvasson még

Kíváncsiságból gyilkolták meg a Magyarországon kiránduló izraeli férfit

január 17., 13:11 Módosítva: 2017-01-18 17:02:49
47

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Bács-Kiskun-Megyei Főügyészség két férfi ellen, akik téglákkal vertek agyon egy Magyarországon kiránduló, 40 éves izraeli férfit Tiszakécskén. Egy romos házhoz csalták, majd álmában rátámadtak. Miután megölték, elvették a nála lévő 3 ezer forintot, 20 dollárt, egy laptopot és egy mobiltelefont. 

Eltűntként keresték

A 40 éves Gross O. a világot járva 2016 márciusában érkezett hozzánk, hogy megtanuljon magyarul. Április közepéig Kecskeméten szállt meg, majd a következő napokat Tiszakécskén töltötte. Alkalmi szállásokon vagy a szabadban, hálózsákjában éjszakázott. A 20 és 22 éves tettesek pedig azzal töltötték a napjaikat, hogy együtt italoztak, alkalmi munkákból tartották fenn magukat. Felfigyeltek a külföldi férfira és eltervezték, hogy kirabolják. 

Már régóta foglalkoztatta, hogy milyen érzés ölni

Tavaly április az egyik férfi találkozott Grossal és felajánlotta neki, hogy egy romos házban töltheti az éjszakát. (Ahol korábban ő húzta meg magát.) A turista jóhiszeműen elfogadta az ajánlatot. 

A romos ház udvarán, a hálózsákjába burkolózva úgy aludt el, hogy karjait is a becipzárazott hálózsákba húzta. A két tettes először úgy gondolta, hogy kirabolják, majd az idősebb férfi felvetette, hogy 

nemcsak kirabolni, hanem meg is kellene ölni, mivel régóta foglalkoztatja a gondolat, hogy milyen érzés ölni.

Tanakodni kezdtek az alvó férfi fölött, hogyan hajtsák végre tettüket, majd az udvaron szerteszét heverő téglákkal először 2-3 méter távolságból, majd egyre közelebbről nagy erővel dobálni kezdték az alvó áldozatukat.

A gyenge fizikumú férfi a támadásra felébredt, de mire kezeit kiszabadította a hálózsákból, már nem tudott védekezni és eszméletét vesztette. Először halottnak hitték, de amikor magához tért, megrugdosták, így tényleg belehalt sérüléseibe.

Az ügyészség szerint a vádlottak gátlástalanul, az átlagosat lényegesen meghaladó, rendkívüli embertelenséggel és brutalitással hajtották végre a gyilkosságot. Ezután átkutatták a holmiját és magukkal vitték két mobiltelefonját, laptopját, fülhallgatóit, a nála lévő 3 ezer forintot és 20 dollárt. 

A holttestet a romos ház melléképületébe húzták be, ahol törmelékkel lefedték. A lopott holmik egy részét másnap eladták, a többit elásták. Tetteikért akár életfogytig tartó fegyházbüntetést is kaphatnak.

Távolról sincs vége, olvasson még

A hét kérdése: miért kellett ennek a három tolvajnak 21 nyakörv?

január 16., 15:30 Módosítva: 2017-01-18 17:02:51
69
Eláruljuk, mi sem értjük a dolgot. 

Pedig valóban megtörtént, a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint ez a három a férfi besétált a XIII. kerületi, Gács utcai bevásárlóközpontba. Onnan pontosan

21 darab nyakörvet vittek el, a zsebükbe rejtve,

szemmel láthatóan másra nem is volt szükségük. 

A biztonsági kamera szerencsére a legjobb szögből végig rögzítette a jól kitervelt bűncselekményt. 

Így végigkövethetjük, ahogy a három férfi végigoson a kutyaeledelek előtt, majd

Távolról sincs vége, olvasson még

Miért került megint házi őrizetbe a sofőr, aki bedrogozva gázolt halálra egy idős férfit?

január 16., 11:55 Módosítva: 2017-01-17 16:41:16
16

Bár a bíróság szerint a szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélye még mindig fennáll annak a 25 éves nőnek az esetében, aki november 7-én gázolt halálra egy idős férfi Zuglóban és megállás nélkül elhajtott, a sofőr személyi körülményei viszont kedvezőek. Mivel

 • büntetlen előéletű,
 • igazolt lakhatási lehetőséggel és
 • legális munkavégzésből származó jövedelemmel

rendelkezik, ráadásul a hatóságokkal is együttműködik, a bíróság szerint nem szükséges a nő előzetes letartóztatása, ezért 2017. január 13-án elutasította az ügyészség előzetes letartóztatás meghosszabbítására irányuló indítványát és a gyanúsítottat házi őrizetbe helyezte, a döntés azonban nem jogerős.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője kérdésünkre azt mondta, hogy az ügyészség ismét

fellebbezett a döntés ellen és a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelésére tett indítványt.

A másodfokú bíróság döntéséig, a nő biztosan házi őrizetben marad, lábán nyomkövetőt kell hordania, tartózkodási helyét pedig csak külön bírói engedéllyel hagyhatja el.

Távolról sincs vége, olvasson még

Ez a munkagödör becsapott egy részeg sofőrt Győrben

január 16., 09:44 Módosítva: 2017-01-17 16:41:11
5

Egy 27 éves férfi január 15-én hajnalban tartott a Szauter Ferenc út felől a Zöld út irányába Győrben, ahol nem nagyon vette észre az útfelbontást, és először a figyelmeztető táblát bontotta le a kocsijával, ami aztán az oldalára borulva a gödörben kötött ki. A végeredményt a police.hu gazdag galériával szemléltette:

A rendőrök a baleset után szondát is fújattak a sofőrrel, az eredményt talán kitalálja – igen, pozitív lett. A férfit előállították és eljárást indítottak ellene.

Távolról sincs vége, olvasson még