horoszkóp

Helyszínelő

A Velvet baleset-, és bűnblogja

Párhoroszkóp

Kíváncsi rá, összeillik-e mostani párjával? Nézze meg, mennyire passzolnak csillagjegyeik alapján!

Bennégett egy sofőr az autójában Ócsánál

március 21., 08:34 Módosítva: 2017-03-21 18:04:02
6

A fának csapódott és kigyulladt egy autó március 20-án éjjel a Pest megyei Ócsát és Felsőbabádot összekötő úton

Úgy tudjuk a sofőr nem jutott ki élve az égő roncsból, a tűzoltók már csak az elszenesedett holttestét tudták kiemelni. Utasa nem volt. 

Egyelőre vizsgálják, hogy pontosan mi okozhatta a balesetet, ahogyan azt is, hogy a kocsi vezetője ivott-e előtte alkoholt.

Távolról sincs vége, olvasson még

Lúgos orvos: emberileg sajnálom Renner Erikát

március 20., 20:43 Módosítva: 2017-03-21 21:27:28
115

Ahogy négy éve kitartóan, a Duna Tv Kékfény című műsorában is tagadta bűnösségét az a budai orvos, akit azzal vádolnak, hogy 2013-ban megtámadta, elkábította volt szeretőjét és maró lúggal öntötte le. A Budai Irgalmasrendi Kórház volt igazgatóját másodfokon 9 év fegyházbüntetésre ítélték és örökre eltiltották az orvosi hivatástól.

Bene Krisztián ügyvédei tanácsára éveken át elzárkózott a nyilvánosságtól (a férfit korábban Bánáti János védte - a szerző), másfél héttel a nem jogerős ítélethirdetés után először vállalta névvel és arccal az interjút, amelyben azt mondta, hogy „megvan a belső meggyőződése″, miszerint nem ő követte el a bűncselekményt. Pedig a nő és környezete a kezdetektől az orvosra gyanakodott.

Arra gondoltam, hogy abban a pillanatban, amikor felkel, egyértelműen meg fogja mondani, hogy ez nem én voltam. Sajnos nem így történt.
Távolról sincs vége, olvasson még

Fia és kutyás mentőcsapatok is keresik az eltűnt győri újságírónőt

március 20., 16:54 Módosítva: 2017-03-21 11:39:37
4

Már országos körözést adott ki a rendőrség, hogy megtalálják Harcsás Juditot , azt a győri újságírónőt, aki két napja nem ad magáról semmilyen életjelet. Az asszony fia, Harcsás Gergely a Velvetnek azt mondta, hogy édesanyja a táskáját, az iratait és a telefonját sem vitte magával, gyalog ment el otthonról, üzenetet pedig nem hagyott. 

Kutyás mentőcsapattal együtt keressük, főként Győrben és Győr határában. Vízivárosban állítólag láttak egy asszonyt, akinek a személyleírása hasonlít édesanyámra, de eddig nem jutott eredményre a keresés.

Távolról sincs vége, olvasson még

Janza Kata unokaöccse a Szentendrei úti baleset egyik áldozata

március 20., 15:11 Módosítva: 2017-03-21 16:17:58
35

A kórházban helyezték előzetes letartóztatásba hétfő délután azt a férfit, aki március 18-án, szombaton éjjel fékezés nélkül csapódott bele egy a piros lámpánál várakozó autóba. A kocsiban Janza Richárd, 21 éves ifjúsági világbajnok kajakos és 22 éves barátja ült, de a fiatalok olyan súlyosan megsérültek, hogy a tűzoltók már csak a holttestüket tudták kiemelni a roncsok közül.

Bagoly Bettinától, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a bíróság harminc napra elrendelte a férfi előzetes letartóztatását, akit halálos közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsítanak.

A vétkes sofőr állítólag részeg volt és bár az ütközés miatt ugyan kirepült a Mercédeséből, túlélte a balesetet, gerinc-és bordatörést szenvedett. Mivel a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását, kezelését a tököli rabkórházban folytatják majd.

Az elhunyt kajakos egyébként az Operettszínház színésznője, Janza Kata unokaöccse volt, tudtuk meg a sportoló rokonától. Dr. Janza Frigyesné a Velvetnek azt mondta, hogy

a művésznő a szombat esti győri fellépésről tartott hazafelé vasárnap hajnalban, amikor megállt a Szentendrei úton, ahol korábban Janza Richárd sportolótársai és barátai  gyertyát gyújtottak az elhunyt fiatalokért.

A kajakost három testvére, szülei és sportolótársai gyászolják.

Távolról sincs vége, olvasson még

Eltűnt egy győri újságíró

március 20., 08:28 Módosítva: 2017-03-20 16:56:13
4

Csaknem két napja nem tudnak semmit nem tudnak a Kisalföld újságírójáról, írja többek között a kisalfold.hu. Harcsás Judit március 18-án, szombaton még cikket küldött a lapnak, vasárnap este óta viszont nem adott életjelet magáról.

Harcsás Judit
Fotó: Facebook/Győr Plusz Média

Az újságíró még tegnap átfésülte a várost, de nem találták meg a nőt. Arról egyelőre nincs hír, hogy a rokonok bejelentették-e Harcsás eltűnését a rendőrségen.

Távolról sincs vége, olvasson még

Részeg volt a sofőr, aki miatt ketten meghaltak a Szentendrei úton

március 20., 08:07 Módosítva: 2017-03-21 07:51:24
16

A Blikk informácója szerint részeg volt az a sofőr, aki március 18-án éjjel fékezés nélkül csapódott egy piros lámpánál várakozó autóba a Szentendrei úton. A vételen kocsiban ülő két fiatal azonnal meghalt. Az autó utasa Janza Richárd, ifjúsági világbajnok kajakos volt, az autó sofőrje pedig egy szintén húszas évei elején járó fiú.

A vétkes sofőr egy Mercedes CLK-val hajtott a fiatalok autójába, és a lap szerint a baleset előtt ivott. A mercis ismerőse azt állította, hogy

a véréből legalább négy üveg bornak megfelelő alkoholmennyiséget mutattak ki a baleset utáni vizsgálatok.

A balesetet okozó sofőr gerinc-és bordasérülést szenvedett, a hétvégén még a kórházban őrizetbe vették és kihallgatták, de állítólag nem tett vallomást. Előzetes letartóztatásáról ma dönt  a bíróság.

Távolról sincs vége, olvasson még

Felborult és a tetején állt meg egy BMW Vácnál

március 19., 18:14 Módosítva: 2017-03-20 08:11:01
9

Felborult egy autó vasárnap késő délután a Vác és Csörög közötti úton, az M2-es autópálya felüljárója alatt. A Velvet információi szerint a balesetben érintett BMW sofőrje megsérült és a menők jelenleg újraélesztik.

Halálos baleset M2 felhajtó 1
Fotó: velvet

A helyszínen tűzoltók is dolgoznak, akik megkezdték a műszaki mentést, a munkálatok idejére az érintett útszakaszt félpályán lezárták.

Update: információink szerint a mentősöknek nem sikerült a 34 éves sofőrt újraéleszteni.

Távolról sincs vége, olvasson még

Vádat emeltek a férfi ellen, aki halálra késelte ismerősét annak BMW-jében

március 18., 13:14 Módosítva: 2017-03-18 19:08:06
1

A rendőség lezárta a nyomozást, és vádat emelt a 24 éves B. Norbert ellen, aki 2016. február 19-én, 20 órakor találkozott egy ismerősével, akit saját BMW-jében halálra késelt. Az ok elvileg egy korábbi nézeteltérésből adódott, ami akkor csúcsosodott ki, amikor a férfi autójába beültek, és beszélgetni kezdtek.

20171803065504

Miután B. Norbert többször is megszúrta áldozatát, a férfi még ki tudott szállni az autóból, hogy elmeneküljön, de a támadó utánament, és ismét beledöfte a kést.  A 44 éves férfi a helyszínen meghalt. A fiatalember az áldozat autójával menekült el, amibe egyébként 1000 forintért még tankolt is. A rendőrök másnap őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki, majd előzetes letartóztatásba helyezték

20171803070044

B. Norbert 22 éves barátnője tudott arról, hogy a férfi mit követett el, ezért önként jelentkezett a rendőrségen. A lány ellen bűnpártolás gyanúja miatt indítottak eljárást.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya tehát a nyomozást befejezte, és vádemelési javaslatot tett az ügyészségnek.

Forrás: police.hu

Távolról sincs vége, olvasson még

Három utas közül csak az élte túl a balesetet, aki kirepült az autóból

március 18., 10:50 Módosítva: 2017-03-19 14:48:21
27

Egyelőre nem tudni, mi okozhatta a III. kerület, Szentenderei út 237. szám előtt történt súlyos karambolt, amelyben két autó ütközött egymással március 18-án éjszaka, 1 óra 15 perckor. A baleset következtében az egyik autó utasa kirepült az autóból, őt súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Két másik utas azonban a járműbe szorult, őket a budapesti hivatásos tűzoltók szabadították ki egy feszítővágó szerszám segítségével. Az életüket viszont már nem sikerült megmenteni. 

Update: Az MTI információi szerint az egyik áldozat Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakozó. A versenyző halálhírét a Magyar Kajak-Kenu Szövetség közölte a Facebook oldalán.

Forrás: police.hu, katasztrófavédelem

Távolról sincs vége, olvasson még

Lövöldözés miatt lezárták a párizsi Orly repteret

március 18., 09:51 Módosítva: 2017-03-18 20:03:44
2

 francia hatóságok lövöldözés miatt kiürítették a párizsi Orly repülőtér déli terminálját.

A rendőrségi akció jelenleg is folyik, a Le Parisien szerint rendőrök lőttek le egy férfit, miután az megpróbálta kivenni egy katona kezéből a fegyverét. Részleteket egyelőre nem lehet tudni, ahogy azt sem, miért van emiatt szükség ilyen erős rendőri intézkedésre. 

A hatóságok Twitteren is megerősítették a hírt, hogy mindenkit evakuálnak, továbbá arra kérik az embereket, hogy jó ideig senki ne közelítse meg a helyszínt. A kiürítésről már több fotó és videó is kikerült az internetes közösségi oldalakra. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Ez a 25 kilós drogfogás Dolly kitűnő szimatának az eredménye

március 17., 18:53 Módosítva: 2017-03-17 22:24:34
0

Egy 24 éves szerb férfi március 15-én reggel a röszkei határátkelőhelyen akart belépni az országba, de azt elfelejtette megemlíteni, hogy az autója első ülései mögötti részt 25,5 kilónyi marihuánával párnázta ki. Ekkor lépett közbe Dolly, a kábítószer-kereső kutya, aki némi szimatolás után arra megállításra jutott, hogy valami nagyon nem stimmel a kocsival, és abban bizony kábítószer lehet.

A határrendészek ezután találták meg a rejtekhelyen a 26 csomagba rejtett cuccot, ami a gyorsteszt alapján valóban marihuánának bizonyult. Az 50 millió forintos feketepiaci értékű drogszállítmányt a helyszínen lefoglalták.

A rendőrök a szerb férfit elfogását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság 2017. március 17-én elrendelt. A gyanúsítottal szemben a nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja

– számolt be a police.hu.

Dolly szimata már 2014-ben is csalhatatlan volt, akkor 3 kilónyi marihuánát talált egy bőröndben
Dolly szimata már 2014-ben is csalhatatlan volt, akkor 3 kilónyi marihuánát talált egy bőröndben
Fotó: Police.hu

Via  police.hu

Távolról sincs vége, olvasson még

Lezuhant egy fiatal a rakpartról a Boráros térnél

március 17., 17:55 Módosítva: 2017-03-18 17:06:43
9

A Duna partján lévő kövekre esett a rakpartól egy fiatalember március 17-én, pénteken késő délután a budapesti Boráros térnél. Az illető ellátásán a helyszínen dolgoznak a mentők. Egyelőre nem tudni, hogy mennyire súlyosak a sérülései. 

A több métert esett illetőt a fővárosi hivatásos tűzoltók alpintechnikai eszközök használatával hozták fel a mélyből és adták át a mentőknek, akik jelenleg a helyszínen ápolják

– írta honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A Velvet úgy tudja, hogy a rakpartról egy fiatal fiú zuhant le. Ismerőse állítólag azt mondta a tűzoltóknak, hogy nem szándékosan ugrott, hanem véletlen baleset történt.

Távolról sincs vége, olvasson még

Ha meghalok, ezt mondta volna a gyerekeimnek is, hogy bocsánat?

március 17., 16:09 Módosítva: 2017-03-18 20:32:35
137

Március 17-én kezdődött a Fővárosi Törvényszéken K. Krisztián ügyének tárgyalása – a fiú 2015-ben bedrogozott állapotban, pillangókéssel támadt egy hozzá hívott mentőápolóra, az őt éppen kórházba szállító mentőautóban, ezért közfeladatot ellátó személy elleni emberölési kísérlettel vádolják.

A fiú hajlandó volt vallomást tenni, és elismerte, hogy megtámadta a mentőápolót, azonban azt állítja, hogy megölni nem akarta: azt képzelte, hogy szervkereskedők rabolták el és bántani akarják.  Ezért amikor a kórház felé tartottak, felugrott, és a pillangókést a mentős mellkasába szúrta. K. azt sem tudta megmondani, hogy pontosan milyen kábítószert szívott. 

Összeesett, hányt és lebénult minden tagja

2015. november 3-án az akkor 16 éves, középiskolás K. Krisztián iskolába indult, de a buszmegállóban összetalálkozott az egyik ismerősével, aki füves cigivel kínálta. Valószínűleg nem marihuána volt a dohányban, de erről a fiú nem tudott. 

Távolról sincs vége, olvasson még

János, a pénztárgép nem a föld alá való!

március 17., 13:29 Módosítva: 2017-03-17 22:02:52
2

Csodálatosan rejtélyes tartalommal szolgál a police.hu, remekbeszabott képes illusztrációkkal megspékelve. Ezt mutatjuk most meg, de előtte elmondjuk, mit kell tudni az esetről. 

Egy hajdúböszörményi férfit, bizonyos K. Jánost azért tartóztattak le a rendőrök, mert erősen fennáll annak a gyanúja, hogy 2017. március 15-én kirabolt egy hajdúböszörményi éttermet. Miután belépett a helyre, szétnézett, majd gyorsan eldöntötte, hogy a pénztárgép, a konyhai eszközök és bizonyos élelmiszerek nem oda valók, ezért ellopta, és határozottan hazaszállította őket.

A helyi rendőrök mindent elkövettek, hogy azonosítsák a férfit, ebben pedig sokat segítettek az étterem kamerafelvételei, amelyeken jól látszott, hogy az elkövető símaszkot húzott magára a jeles esemény tiszteletére. A férfit 2017. március 16-án azonosították, és saját otthonában fogták el. A házkutatás során egyébként

hamar megtalálták a pénztárgépet - a kertben elásva.

Nem tudni, milyen cél vezérelte a férfit, vagy hogy mikor és milyen szándékkal ásta volna elő újra, mindenesetre a többi portékát csak simán a házon belül helyezte el. Állítólag nem ez az első eset, hogy rabolt, egyszer egy takarmányboltból vitt el mindent, amire embernek egy takarmányboltból szüksége lehet. A házkutatás során a rendőrök megtalálták azokat a tárgyakat is, amelyeket onnan gyűjtött össze.

K. János beismerő vallomást tett.

Távolról sincs vége, olvasson még

18 éves volt és búcsúlevelet hagyott a benzinkúti rabló

március 16., 16:57 Módosítva: 2017-03-17 11:19:28
7

Egy 18 éves bonyhádi fiatal volt az a támadó, aki március 16-án éjjel a M7-es autópálya Pest és Fejér megyei szakaszán négy benzinkutat rabolt ki, majd Székesfehérvár közelében öngyilkos lett, írja a police.hu.

A rendőrség csütörtökön délután közzétette az egyik benzinkút kamerafelvételét, amin az látszik, hogy a férfi ahogy belép a shopba azonnal tüzet nyit az alkalmazottakra, akik közül sem itt, sem pedig a többi benzinkúton nem sérült meg senki.

A 18 éves fiú március 16-án éjjel háromkor először az egyik budaörsi kutat rabolta ki, ahonnan egy Audija egy tárnoki benzinkúthoz ment, majd a Váli-völgyi, valamint a Velencei lehajtóknál található benzinkutakat is megtámadta. A fiatal az utolsó kúttól az M7-es autópályán Siófokig menekült, végül a 7-es számú főúton haladt vissza Székesfehérvár felé, miközben három megye - Pest, Somogy és Fejér - rendőrei üldözték.

A fiatal végül a 68-as úton egy körforgalomban kisodródott az autójával és egy vadászfegyverrel fejbe lőtte magát.

Kiderült, hogy a fiú március 15-én egy búcsúlevelet hagyott családjának és apja engedéllyel tartott vadászfegyverével és autójával elment otthonról.

Távolról sincs vége, olvasson még

Egy szennyvízgödörbe szorult lovat mentettek meg a barcsi tűzoltók

március 16., 15:11 Módosítva: 2017-03-17 10:57:20
12

A baleset szántás közben történt, a ló gazdái kértek segítséget a tűzoltóktól.

10 kilós bomba miatt van egy kis felfordulás a budapesti reptéren

március 16., 14:53 Módosítva: 2017-03-17 10:30:47
5

Csak a parkolókat és az Aeropark repülőgép-múzeum felé vezető szervizutat zárták le amiatt a 10 kilós amerikai repeszbomba miatt, amit csütörtökön építési munkák alatt találtak a Liszt Ferenc-repülőtér 2B termináljához közel.

A Magyar Honvédség tűzszerészei jelenleg is dolgoznak a helyszínen, ami egyébként a reptér működését nem befolyásolja.

Távolról sincs vége, olvasson még

Egyéves lányát késelte meg a lajosmizsei apa, mert élettársa elhagyta

március 16., 12:06 Módosítva: 2017-03-17 12:39:49
5

Jogerősen 13 év fegyházra ítélte március 16-án a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki nem tudta feldolgozni, hogy élettársa 2015 májusában elhagyta, és bedrogozva, egy konyhakéssel többször megszúrta egyéves kislányát. A gyerek életét az orvosoknak végül sikerült megmenteni. 

A férfi teljesen elhagyta magát, miután élettársa szakított vele. Drogozni kezdett, hallucinált, többször azt képzelte, hogy a családtagjai megakarják ölni. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Fegyverrel kirabolt négy benzinkutat az M7-es mellett, majd öngyilkos lett egy férfi

március 16., 08:41 Módosítva: 2017-03-16 18:30:32
7

Fegyverrel rontott be egymás után négy benzinkútra egy férfi az M7-es autópálya Fejér és Pest megyei szakaszán, március 16-án, hajnalban. Minden esetben 

megfenyegette az eladókat, lőtt és pénzt követelt, majd elmenekült. 

Az utolsó rablása után Székesfehérváron, a 63-as és 8-as főút kereszteződésében lévő körforgalomban balesetet szenvedett, majd öngyilkosságot követett el. Információink szerint a saját fegyverével.

Most is helyszínelnek a rendőrök a kirabolt benzinkutaknál.
Most is helyszínelnek a rendőrök a kirabolt benzinkutaknál.
Fotó: Velvet / Velvet

A rablásokban nem sérült meg senki. 

A helyszíni szemle most is tart. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kéri az autósokat, hogy lehetőség szerint kerüljék el a székesfehérvári csomópontot!

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Távolról sincs vége, olvasson még

A rendőrség körözi Kozák Alit, aki szerda hajnalban szökött meg

március 15., 08:13 Módosítva: 2017-03-16 08:52:26
8

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitánysága körözi a 31 éves Kozák Alit, aki szerdán hajnalban lakhelyén a lábára helyezett nyomkövetőt levágta és ismeretlen helyre távozott. 

Kozák Ali.
Kozák Ali.
Fotó: Police.hu
Távolról sincs vége, olvasson még

Évekig erőszakolt egy 8 és egy 6 éves kislányt egy csömöri férfi

március 14., 14:52 Módosítva: 2017-03-15 17:51:20
28

Az egyik kislánnyal egy játszótéren ismerkedett meg, a másikra pedig többször vigyázott az a csömöri férfi, aki a vád szerint éveken keresztül megerőszakolta a gyerekeket.

A férfit a Budapest Környéki Törvényszéken, március 14-én három rendbeli – két esetben folytatólagosan elkövetett - szexuális erőszak, folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés, és gyermekpornográfia bűntettében találták bűnösnek, ezért első fokon 

13 év 9 hónap fegyházbüntetésre ítélték,

a döntés azonban nem jogerős, mert a féri és ügyvédje is enyhítésért fellebbezett.

Távolról sincs vége, olvasson még

Ez a békési férfi mesterien halmozta a különböző bűncsekeményeket

március 14., 11:45 Módosítva: 2017-03-15 16:12:40
2

Egy békési férfi hivatalosan gazdálkodásra használt két hétvégi házat és egy tanyát is 2015 őszén. Csakhogy nem kukoricát termesztett, és a rendőrök a házak átkutatása alatt találtak néhány dolgot, 

amit tényleg nehéz lett volna kimagyarázni:
  • kannabiszültetvényt,
  • kerítésbe vezetett áramot,
  • három átalakított puskát,
  • forgótáras pisztolyt,
  • átalakított légpuskát,
  • dupla csövű sörétes vadászfegyvert,
  • a csatornában halfogó varsákat.
Távolról sincs vége, olvasson még

Egészen dermesztő jelenet zajlott le egy második kerületi trafikban

március 14., 08:21 Módosítva: 2017-03-14 21:59:24
10

Maszkban és fegyverrel (vagy annak látszó tárggyal) fenyegette meg március 14-én, hajnalban egy férfi egy második kerületi trafik eladóját, aki ellenálás nélkül adta át az üzlet bevételét a rablónak, aki aztán elmenült. 

A police.hu-ra nem sokkal a rablás után ki is került egy videó, így ha van rá némi esély, hogy felismeri a támadót, vagy bármilyen információja van a bűncselekménnyel kapcsolatban, hívja a 06 (1) 443-5000 vagy a 06-70-198-8529 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06 (80) 555-111 „Telefontanú” zöldszámon, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Kétéves gyerek miatt hajtott végre kényszerleszállást egy repülő Budapesten

március 13., 21:23 Módosítva: 2017-03-14 21:01:18
25

Egy Hurghadából Frankfurtba tartó repülőgép hétfő este kényszerleszállást hajtott végre a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, mert információnk szerint a gép fedélzetén rosszul lett egy kisgyerek.

Hardy Mihály, a reptér szóvivője megerősítette információnkat.

A Condor légitársaság járatán egy kétéves gyereknek lázgörcse volt, ezért a gép pilótája a leszállás mellett döntött. A gyereket a mentők a Heim Pál Gyermekkórházba szállítják.

Kerestük az Országos Mentőszolgálatot is, amint válaszolnak posztunkat frissítjük.

Távolról sincs vége, olvasson még

Az ügyészség is előzetes letaróztatásban tudná a lúgos támadás miatt elítélt orvost

március 13., 16:29 Módosítva: 2017-03-14 10:55:16
45

Az öt év felett kiszabott büntetések esetében a szökés és elrejtőzés már olyan fenyegetettséget jelentenek, ami miatt a bíróságok elrendelik a vádlottak előzetes letartóztatását. Legalábbis ez az általános bírói gyakorlat. 

A Budai Irgalmasrendi Kórház volt főigazgatóját, aki 2013-ban megtámadta és elkábította volt szeretőjét, majd maró lúggal öntötte le a nő nemi szervét

másodfokon 9 év börtönbüntetésre ítélte március 10-én a Fővárosi Ítélőtábla, és örökre eltitlotta az orvosi hivatástól.

A budai orvost ugyanakkor Maziné Szepesi Erzsébet tanácsa annak ellenére is szabadlábon hagyta, hogy az ügyész az ítélet kihirdetése után azonnal indítványozta B. Krisztián előzetes letartóztatását. Az ítélőtábla a férfi büntetlen előélete és együttműködése miatt viszont nem tartotta indokoltnak az előzetest, de még a házi őrizetet, vagy az annál még enyhébb lakhelyelhagyási tilalmat sem rendelte el.

Távolról sincs vége, olvasson még

Ötven forintot kért, aztán megölte a 85 éves tatabányai asszonyt egy román férfi

március 13., 16:25 Módosítva: 2017-03-14 13:13:25
3

Kell ötven forint! –  ezt kiáltotta az a román állampolgárságú férfi, aki egy tatabányai lépcsőházban négyszer szúrt hátba szúrt egy 85 éves asszonyt, mert nem akarta neki odaadni a táskáját. Az idős nő azonnal meghalt, a férfi pedig elmenekült.

A Tatabányai Törvényszék közleménye szerint a külföldi férfi Budapesten élt hajléktalanként, és lopásokból tartotta fenn magát. 2014 márciusában azért utazott Tatabányára, hogy ott lakásokba betörve pénzt és értékeket szerezzen. Csakhogy hiába próbált több helyre is bejutni, a társasházakat végigjárva egyetlen ajtót sem tudott befeszíteni. Ekkor határozta el, hogy 

a zsebkésével valakit megtámad az utcán, és így szerez tőle pénzt. 
Távolról sincs vége, olvasson még

Betonvas szúrta át egy munkás nyakát egy Váci úti építkezésen

március 13., 12:09 Módosítva: 2017-03-13 21:37:35
9

Hétfő délelőtt, egy Váci úti építkezésen veszítette el az egyensúlyát egy munkás, és olyan szerencsétlenül esett, hogy a nyakát átszúrta egy betonvas. A sokk miatt még magánál volt, amikor a mentők ellátták. A helyszíni segítségnyújtás után a férfit a mentők súlyos sérüléssel szállították kórházba.

Az esettel kapcsolatban kerestük a BRFK-t is, amint válaszolnak posztunkat frissítjük.

váci úti baleset

Frissítés: Megkaptuk a BRFK válaszát, amiben azt írják, hogy a balesetben egy 30 év körüli férfi sérült meg. A munkás földfelszíni munkát végzett 

amikor elvesztette egyensúlyát és a földből kiálló betonvasakra esett, amelyből a kiálló vasak átszúrták a nyakát.

A BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitánysága foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt feljelentés-kiegészítés keretében vizsgálja a történteket.

Távolról sincs vége, olvasson még

Két tűzoltót megrázott az áram a VIII. kerületben

március 13., 11:42 Módosítva: 2017-03-13 16:37:40
1

Egy VIII. kerületi pince oltásán dolgoztak a fővárosi tűzoltók hétfő délelőtt, amikor két tűzoltót is megrázott az áram. Mindkettejüket mentők szállították el, és 24 órás megfigyelésre kórházban tartják majd őket.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Velvetnek azt mondta,

egy Mátyás téri pince áramtalanítása után a tűzoltók elkezdték a tüzet oltani, amikor ketten bizsergést éreztek a kezükben, ezért őket a mentők megfigyelésre kórházba szállították.
tűzoltó áram
Fotó: Velvet
Távolról sincs vége, olvasson még

Gyönyörű elfogást láthat a budapesti rendőröktől

március 12., 07:39 Módosítva: 2017-03-13 09:28:07
308

A 4-es 6-os villamos éjszakai járatain fosztogató tolvajok általában azon buknak el, hogy gyakorlatilag mindig a térfigyelő kamera előtt rámolják ki alvó áldozataikat.

Március 11-én, szombaton hajnalban egy 17 éves fiúnak sikerült teljesen rossz szögben kifosztania egy utast a Móricz Zsigmond körtéren álló villamoson. Túl nehéz dolga mondjuk nem volt, mert csak az alvó férfi kezéből kellett kihalásznia a pénztárcát, pech, hogy a lopás után nem sokkal egyszerre két civil ruhás nyomozó rohanta le.

Íme az akció mozgóképekben is:

A 17 éves fiú ellen kifosztás bűntett kísérlete miatt indítottak eljárást, őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Távolról sincs vége, olvasson még

Halálos baleset történt az M0-áson

március 11., 19:42 Módosítva: 2017-03-12 21:49:09
2

Tisztázatlan körülmények között ütközött össze egy személy- és egy teherautó 2017. március 11-én este fél hétkor az M0-ás autóúton, Törökbálint külterületén, írja a police.hu

Információink szerint egy kamion rohant bele egy román teherautóba, amelynek sofőrje a helyszínen életét vesztette.

A rendőség megkezdte a helyszínelést. A forgalom jelenleg egy sávon halad, torlódásra kell számítani.

Távolról sincs vége, olvasson még