horoszkóp

Helyszínelő

A Velvet baleset-, és bűnblogja

Párhoroszkóp

Kíváncsi rá, összeillik-e mostani párjával? Nézze meg, mennyire passzolnak csillagjegyeik alapján!

Megszólalt a Mercedes sofőrje: bevágott elém a Citroën

május 16., 15:32 Módosítva: 2017-05-18 00:40:12
458

A barátnőjének vette, egy budai szalonból hozta el, és a Podmaniczky úti mosóba vitte volna lemosatni az autót hétfő délután annak a fehér Mercedesnek a sofőrje, aki a Dózsa György út és a Kassák Lajos utca kereszteződésében ütközött egy Citroënnek, ami emiatt letarolta a közeli buszmegállót. A Mercedes-t az a M. Richárd vezette, aki több mint tíz éve a kecskeméti maffiaper egyik vádlottja volt.

A férfi a Velvetnek azt mondta, hogy mérhetetlenül sajnálja, de vétlennek érzi magát és „a baleset egy fatális véletlen volt. Szerintem az ütközés azért lehetett ilyen brutális erejű, mert a két autó szinte frontálisan csapódott egymásnak.″

A korábbi hírekkel szemben M. azt állítja, hogy a Citroën a Hősök tere irányából haladt a Dózsa György úton, és a Kassák Lajos utcába kanyarodott be, balra, amikor a Mercedes-ével nekiütközött. M. Richárd a Váci út irányából ment a Hősök tere felé, és mivel mindkettőjüknek zöld volt a lámpa, a kanyarodó autóval szemben neki lett volna elsőbbsége, de az bevágott elé.

A külső sávból kielőztem egy BMW-st, így kerültem a belsőbe. Láttam,hogy zöld a lámpa és nyomtam egy gázt, de nem padlógázzal mentem. Lehet, hogy túlléptem a sebességet, de nem akarok hazudni, nem tudom mennyivel mehettem.
Távolról sincs vége, olvasson még

Amit a tűzoltók műveltek a Dózsa György úti balesetnél, azt hívják emberfelettinek

május 16., 11:37 Módosítva: 2017-05-17 12:50:57
1281

Egy Mercedes kabrió és egy Citroën ütközött hétfő délután a Dózsa György út és a Kassák Lajos utca kereszteződésénél, majd az egyik egy buszmegállóba csapódott ,és maga alá gyűrte az ott várakozó 23 éves férfit, aki még a helyszínen belehalt sérüléseibe. 

A Mercedes sofőrje, M. Richárd, aki egyébként a kecskeméti maffiaper egyik vádlottja volt, könnyebb sérüléseket szenvedett. A Citroënben ülő két férfit viszont a tűzoltók vágták ki a roncsból. Az anyósülésen ülő utast a mentők kórházba vitték, de olyan súlyos belső vérzése volt, hogy a 37 éves férfi nem sokkal később meghalt. A balesetben még öten sérültek meg.

A mentésről a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága készített videót, amin jól látszik, milyen erővel küzdöttek a tűzoltók és a mentők a sérültekért.

A BRFK a Velvet kérdésére ma azt válaszolta, hogy a baleset körülményeinek tisztázása folyamatban van, amelyet a rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgál. Gyanúsítotti kihallgatásra nem került sor.

Távolról sincs vége, olvasson még

Egy férfit megölt egy elásott, egy nőt kalapáccsal vert halálra

május 16., 08:49 Módosítva: 2017-05-16 17:51:28
3

Tavaly júniusban, egy kiskunhalasi tanyán kerültek elő egy idős férfi maradványai, akit a rendőrség szerint az a férfi ölt meg és ásott el, akit most egy másik gyilkossággal is gyanúsítanak. 

A nyomozás szerint S. Mihály 2011-ben verte halálra ismerősét, majd ásta el a holttestet a birtokán, de a csontokat csak 2016-ban fedezték fel. A férfit a rendőrök őrizetbe vették, a bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyzete.

Távolról sincs vége, olvasson még

Feladta magát a csepeli gyilkossággal gyanúsított férfi

május 15., 20:07 Módosítva: 2017-05-22 14:14:55
24

A 28 éves K. László, akit egy asszony meggyilkolásával gyanúsítottak, önként feladta magát a rendőrségen - írja a police.hu. A férfi a XXII. kerületi Rendőrkapitányságon jelentkezett, ahol, őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Távolról sincs vége, olvasson még

Münchenben dolgozó burkoló ölhette meg a csepeli asszonyt

május 15., 17:46 Módosítva: 2017-05-16 15:10:46
3

Burkolóként dolgozott és a szomszédok szerint többször is megfordulhatott áldozata csepeli lakásában az a 28 éves férfi, akit a rendőrség azzal gyanúsít, hogy múlt héten megölt egy 57 éves nőt.

Az asszony holttestét május 12-én gyerekei fedezték fel, miután a nő kollégái szóltak, hogy nem ment be dolgozni. A lakásába viszont hiába próbáltak bejutni, az ajtó zárva volt, – feltehetően a tettes – kívülről beletörte a kulcsot, ezért felmásztak az első emeleti lakás erkélyére, ahonnan meglátták az asszony holttestét és nyakán lévő sérüléseket, ezután hívták a rendőröket.

Több órás helyszínelés után, az igazságügyi orvosszakértő végül megállapította, hogy a nő nem öngyilkos lett, hanem megölték.

A rendőrség vasárnap délután körözést adott ki a 28 éves K. László ellen, aki megalapozottan gyanúsítható az emberölés elkövetésével. A férfi hivatalosan egy budapesti lakcímre van bejelentve, de a Facebookon alapján

Münchenben él és burkolóként dolgozik. 
Távolról sincs vége, olvasson még

Buszmegállóba csapódott egy autó Budapesten

május 15., 15:34 Módosítva: 2017-05-16 16:05:21
39

A Kassák Lajos és Dózsa György út kereszteződésénél ütközött össze két autó, majd az egyik egy buszmegállóba csapódott. 

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Velvetnek azt mondta, hogy a tűzoltók jelenleg is azon dolgoznak, hogy az egyik autóba szorult két utast kiszabadítsák. 

Egy másik embert pedig a mentők ápolnak. A szóvivő szerint az ütközés akkora volt, hogy a buszmegálló szinte teljesen megsemmisült. 
Távolról sincs vége, olvasson még

Tolatás közben gázolta halálra másfél éve kisfiát egy forrói apa

május 15., 15:23 Módosítva: 2017-05-16 11:41:36
2

Nem látta, hogy autója mögé került másfél éves kisfia, és tolatás közben áthajtott a gyereken egy forrói apa még 2015. október 7-én. A férfi ismerősével ment volna vásárolni, és a házukkal szemközti beállóról akart kitolatni, amikor a kisgyerek kijött a házból. A kisfiút azonnal kórházba vitték, de olyan súlyos sérülései voltak, hogy nem sokkal később meghalt.

Az apát két évvel a tragikus baleset után, május 15-én, hétfőn halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt ítélte el az Encsi Járásbíróság

egy év szabadságvesztésre, másfél évre felfüggesztve, és két és fél évre eltiltották a járművezetéstől.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy az apa a nyomozás alatt együttműködő volt és a bűncselekmény elkövetését beismerte. Az ítélet jogerős.

Távolról sincs vége, olvasson még

Évekig erőszakolta unokáját egy dunakeszi férfi

május 15., 13:37 Módosítva: 2017-05-16 15:13:45
378

Ötéves korától rendszeresen megerőszakolta unokáját az a dunakeszi férfi, akit csak három évvel azután helyeztek előzetes letartóztatásba, hogy először molesztálta a kislányt. A vádirat szerint

az 57 éves férfi először 2014-ben, utoljára pedig 2016 márciusában kényszerítette szexre a most is csak 8 éves gyereket.

A nagypapát folytatólagosan elkövetett, 12. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettével gyanúsítják és május 12-én előzetes letartóztatásba helyezték. A döntés jogerős. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Amikor egy őz miatt hívnak az autópályára, de helyette kilenc ló vágtat veled szembe

május 15., 10:50 Módosítva: 2017-05-16 10:32:42
18

Eredetileg egy autópályára tévedt őzhöz hívtak rendőrt május 15-én, hétfő reggel az M6-os autópálya szekszárdi szakaszához, amikor kilenc ló vágtatott el a rendőrautó mellett. Huszti Gábor, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Velvetnek azt mondta, hogy kollégája ezért a kocsival az állatok elé került, és „fényjelzéssel biztosította a zavartalan haladásukat″, Szedres és Tengelic között pedig lezárta az autópályát.

Addig meg ilyen furcsa élményben lehetett része az autósoknak.

Később kiderült, hogy az autópályán még négy ló vágtat, őket egy másik csapat rendőr terelte le a dunaszentgyörgyi pihenőbe. A police.hu közleménye szerint az állatok egy Paks melletti telepről szabadultak el hétfő reggel. Az eset során senki nem sérült meg, a forgalom pedig újra zavartalan az autópályán. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Az elmeorvosi vizsgálat szerint büntethető a Teréz körúti robbantó

május 15., 08:37 Módosítva: 2017-05-15 20:53:58
2

2016. szeptember 24-én a Teréz körút és a Király utca sarkán bomba robbant, amely során két rendőr is súlyosan megsérült.

A robbantás feltételezett elkövetőjét, P. Lászlót hónapokkal később sikerült elkapni, aki beismerő vallomást is tett. Arra viszont nem válaszolt, hogy miért csinálta mindezt. Március 31-én dühöngeni kezdett a cellájában, összetörve a berendezés egy részét. A büntetés-végrehajtás ekkor szállította át az IEMI-be (Ideg és Elmemegfigyelő Intézet), ismételt elmeorvosi vizsgálatát kérve. Most, ez a második elmeorvosi vizsgálat is kimutatta, hogy

semmi sem zárja ki a büntethetőségi okot, így visszaszállították a börtönbe.

 Így iratismertetés, majd vádemelés következhet még az ítélkezési szünet előtt.

(Magyar Idők)

Távolról sincs vége, olvasson még

Ezt a férfit gyanúsítják a csepeli nő meggyilkolásával

május 14., 18:34 Módosítva: 2017-05-22 14:22:14
7

Egy 57 éves nő holttestét találták meg egy XXI. kerületi, Völgy utcai lakóház első emeletén május 12-én, pénteken, 10 óra 44 perckor. A rendőrség már akkor sem zárta ki az idegenkezűség lehetőségét, így majdnem biztos volt, hogy a nő gyilkosság áldozata lett. Ezt azóta az ügyön dolgozó orvosszakértő is megerősítette.

A rendőrség ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, most azonban a police.hu azt írja, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói beazonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, aki

egy 28 éves, budapesti férfi, K. László.

A férfi jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, így a rendőrség elfogatóparancsot adott ki ellene. A gyilkosság eddig ismert körülményeiről alábbi cikkünkből tájékozódhat.

koós lászló.png

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a képen látható Koós László jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 ”Telefontanú” zöld számán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Forrás: police.hu

Távolról sincs vége, olvasson még

Buszbaleset az M0-son: a vezető meghalt, huszonöten megsérültek

május 14., 14:13 Módosítva: 2017-05-15 13:57:42
24

Eddig tisztázatlan okból összeütközött egy külföldi rendszámú autóbusz és egy tehergépkocsi május 14-én délben, az M0-ás autóút 16-os kilométerszelvényében, az M1-es autópálya felé vezető oldalon - írja a police.hu.  A balesetben a buszvezető meghalt, az utasai közül ketten súlyosan, többen könnyen megsérültek.

A Katasztrófavédelem az MTI-vel azt közölte, a balesetben huszonhárman sérültek könnyebben; a szerb turistabusz két pályakarbantartó teherautónak ütközött. Csámpai Attila szóvivő elmondása szerint a buszon a két sofőrrel együtt huszonöten utaztak. Az eddigi információk szerint egy ember a busz ülései közé szorult, kimentése folyamatban van.

A  Duna-híd előtt történt baleset helyszínére több tűzoltóegység, valamint egy mentőhelikopter is érkezett. A mentést teljes útlezárás mellett folytatják a tűzoltóság és a katasztrófavédelem munkatársai. A forgalom több kilométeren torlódik. 

Képünk a baleset helyszínén készült.
Képünk a baleset helyszínén készült.
Fotó: Velvet
Távolról sincs vége, olvasson még

Halálos baleset Hévízgyörkön: egy kocsi lerepült az útról

május 14., 08:49 Módosítva: 2017-05-15 08:32:10
45

Mindkét utasa életét vesztette annak az autónak, amely Hévízgyörkön, a Kossuth Lajos utcában az útról nagy sebességgel lerepülve elsodort egy villanyoszlopot, és többször átperdülve egy családi ház elé borult - értesült a Velvet.

A baleset május 14-én, vasárnap, a rendőrség tájékoztatása szerint hajnali háromnegyed három körül történt. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye azt írja, az egyik utas kirepült a járműből. A balesethez az aszódi katasztrófavédelmi őrs tűzoltóit riasztották, de Gödöllőről is a helyszínre érkezett egy hivatásos egység.

 

Távolról sincs vége, olvasson még

Idegi alapon tépte le a pincér pólóját

május 14., 07:38 Módosítva: 2017-05-14 21:33:20
2

Lezárták a nyomozást egy 47 éves nagykanizsai férfi esetében, aki tavaly július 23-án, egy kanizsai gyorsétteremben szidalmazta mind a vendégeket, mind az étterem alkalmazottait. Az egyik pincérrel szóváltásba keveredett, lökdöste, többször megpróbálta megütni, majd dulakodtak és

letépte a pólóját.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya erősen gyanakodott, hogy a férfi garázdaság vétségét követhette el, és aggodalmuk nem bizonyult alaptalannak: az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldték a Nagykanizsai Járási Ügyészségre.  

via Police.hu

Távolról sincs vége, olvasson még

Visszavitték a börtönbe a Teréz körúti robbantót

május 14., 07:24 Módosítva: 2017-05-14 10:22:54
3

 Azt írja a Bors, hogy körülbelül egy hónap után visszavitték a Teréz körúti robbantással vádolt férfit az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetből (IMEI) a Venyige utcai börtönbe, ahol most rabtársaitól elkülönítve őrzik, igaz, a zárkán osztozik egy cellatárssal.

P. Lászlót korábban azért vitték az intézetbe, mert az előzetesben letépett két kamerát. Április 20-án, amikor a bíróság arról döntött, meghosszabbítják-e az előzetes letartóztatását (igen, bár akkori ügyvédje fellebbezett ellene), már tudni lehetett, hogy mihamarabb szeretne visszakerülni a börtönbe.

A Bors szerint

Kiemelt biztonsági fokozatban van, ami azt jelenti, hogy a Venyige utcai objektum többi lakójától elkülönítve mozgatják, így végezheti napi sétáját is. P. László közvetlenül értesül a külvilág híreiről, hiszen a zárkájában tévé is van.

Távolról sincs vége, olvasson még

Hiába fizettek váltságdíjat, így is megölték Carolina Herrera divattervezőnő unokaöccsét

május 13., 20:05 Módosítva: 2017-05-15 07:41:19
16

Carolina Herrera venezuelai nemzetiségű divattervezőnő munkáiról időről időre megemlékezünk posztjainkban, most azonban egészen más miatt vagyunk kénytelenek írni róla.

2017. május 11-én ugyanis elrabolták az unokaöccsét, a 34 éves Reinardo Herrerát és kollégáját, Fabrizio Mendozát, miközben egy caracasi étteremben ültek. 

Az emberrablók váltságdíjat követeltek értük, amit a család hiába fizetett ki azonnal, a két férfit mégsem engedték el. Holttestüket egy teherautó platóján találták meg egy autópálya szélén. 

Carolina Herrarának hétfőn egy díjat kellene átvennie Chicagóban, de egyelőre nem lehet tudni, hogy jelen lesz-e az eseményen. Mindenesetre egy Insatgram-posztban megköszönte a sok támogatást, amit a tragédia óta kapott, és bízik abban, hogy a két férfi gyilkosságának híre némiképp csökkentheti a venezuelai fiatalokat ért rendszeres vérontást.

A kommunista diktatúrának mennie kell 

- tette hozzá, amivel azt sejteti, hogy pontosan tudja, ki vagy kik állnak a kegyetlen emberölés hátterében. 

Forrás: Just Jared

Távolról sincs vége, olvasson még

Ő ütött meg egy nőt a Kálvin téren

május 13., 14:33 Módosítva: 2017-05-14 15:54:16
13

 Ezt a férfit azért keresi a rendőrség, mert megütött egy nőt a Kálvin téren.

Távolról sincs vége, olvasson még

Karambol: ketten megsérültek a 6-os úton az éjjel

május 13., 10:28 Módosítva: 2017-05-14 08:55:10
5

Baleset történt múlt éjjel Budapesten, a 6-os út XXII. kerületi szakaszán. Két kocsi ütközött össze, a Nagytétényi úti felüljáró közelében. Ketten megsérültek.

Távolról sincs vége, olvasson még

Megölték a Csepelen holtan talált nőt

május 12., 12:13 Módosítva: 2017-05-12 21:40:30
15

Korábban több internetes társkereső oldalra is regisztrált az az 57 éves asszony, akinek a holttestét május 12-én, pénteken délelőtt fedezték fel a rokonok, a saját, csepeli, Völgy utcai lakásában.

A családtagok a Velvet munkatársának a helyszínen azt mondták, hogy az asszony munkatársai hívták fel őket, mert ma nem ment be dolgozni. A lakásába viszont hiába próbáltak bejutni, az ajtó zárva volt, ezért felmásztak az első emeleti lakás erkélyére, ahonnan meglátták az asszony holttestét és nyakán lévő sérüléseket – ezután hívták a rendőröket. 

A hirpress.hu információi szerint az elhunyt nő torkát átvágták, de a rendőrség azt egyelőre nem közölte, hogy az asszony bűncselekmény áldozata lett-e.

Frissítés: A BRFK legfrissebb közleménye szerint a rendőrség az idegenkezűséget nem tudta kizárni, azaz a nőt megölték. A BRFK emberölés bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettessel szemben. A nyomozók megkezdték a helyszíni adatgyűjtést, tanúkutatást, valamint a helyszíni szemlét.

Információnk szerint az asszony férje tavaly hunyt el, ő azóta egyedül élt a csepeli lakásban. 

A családtagok azt mondták, hogy az asszony interneten keresett párt, arról viszont nem tudnak, hogy rendszeresen találkozgatott is volna valakivel.

A rendőrök egyelőre a rokonokkal sem közölték, hogy az asszony bűncselekmény áldozata lett-e vagy öngyilkosságot követett el. 

Frissítés: A hír forrása korábban tévesen  állította, hogy az áldozat egy idős férfi. A police.hu közleménye szerint ugyanis egy 57 éves nő holttestét találták meg egy XXI. kerületi, Völgy utcai lakóház első emeletén. A helyszíni és halottszemle jelenleg is tart.

Cikkünket folyamatosan frissítjük!

Távolról sincs vége, olvasson még

Felakasztotta magát egy rab az egyik budapesti börtönben

május 12., 10:33 Módosítva: 2017-05-13 08:09:39
15

A pulóverével akasztotta fel magát zárkájában egy előzetes letartóztatásban ülő, 23 éves férfi a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet egyik objektumában pénteken, közölte Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtási Szervezet szóvivője.

A Velvet információja szerint a férfi kisebb súlyú bűncselekmények miatt került előzetes letartóztatásba.

A büntetés-végrehajtási intézet személyzetének azonnali és szakszerű segítségnyújtása ellenére a fogvatartott életét már nem tudták megmenteni. A rendőrség a helyszíni szemle során az idegenkezűséget kizárta. 

A szóvivő hozzátette, hogy az intézet azonnal értesítette a hozzátartozókat, illetve belső vizsgálatot indított az eset körülményeinek tisztázására, írja az MTI.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Távolról sincs vége, olvasson még

Súlyos mentőbaleset történt a XVI. kerületben

május 12., 08:36 Módosítva: 2017-05-12 12:15:30
6

Értesüléseink szerint a 16. kerületben, a Szabadföldi úton egy mentőautó karambolozott egy betegszállító autóval, a Kistarcsai kórház közelében. A balesetben két mentőápoló könnyebben megsérült.

IMG 2578

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a baleset május 12-én, a reggeli órákban történt. A mentőautó beteget szállított és megkülönböztető jelzést használt az ütközéskor. Két mentős megsérült, a beteget másik mentőautóval tovább szállították.

IMG 2579

Amint további információhoz jutunk, bővítjük cikkünket.

Két súlyos baleset történt éjjel az utakon

május 12., 06:58 Módosítva: 2017-05-12 12:15:29
4

Az M3 autópálya mogyoródi kihajtójánál csapódott a kivezető út elválasztó korlátjába egy Audi, ami aztán fel is borult. Az autóban egy férfi és egy nő ült, a férfi megsérült, a nő meghalt.

Távolról sincs vége, olvasson még

Részegen okozott halálos balesetet a magyar férfi, de ő a bárpultost perli be

május 11., 10:24 Módosítva: 2017-05-12 15:16:04
49

Két bárban itta le magát, ezután indult haza az a három magyar férfi, akik március 4-én hajnalban a New Yorkhoz tartozó Cronwallnál szenvedtek halálos balesetet. A recordonline.com ír arról, hogy az autót G. András vezette, amikor a Pleasant Hill Roadon a falnak csapódott Volkswagenjével. A 23 éves férfit hetekig kómában ápolták,

37 éves barátja, K. Mihály még a helyszínen belehalt sérüléseibe,

harmadik társuk pedig könnyebb sérüléseket szenvedett. A magyarok mégis annak a két bárnak a bártendereit perlik be, akik a baleset előtt kiszolgálták őket. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Megfojtotta hatodik csecsemőjét, 14 év után ítélték el

május 10., 15:49 Módosítva: 2017-05-11 10:26:18
8

Hiába fellebbezett enyhítésért, jogerősen is 7 év fegyházbüntetésre ítélték azt a tatabányai nőt, aki még 2003-ban, egy lepedővel fojtotta meg újszülött kisfiát, miközben másik öt gyereke a szomszéd szobában aludt.

A nő sofőrként dolgozó férje nem volt otthon, amikor az asszony titokban megszülte a csecsemőt, majd a lepedővel körülbelül 20 percig magához szorította, úgy, hogy, 

légzőnyílásait leszorította és megfojtotta. Ezután egy körömvágó ollóval elvágta a köldökzsinórt, és egy műanyag ruhacsipesszel elkötötte.

A halott kisbabát egy reklámszatyorba csomagolta, és egy bokor alá rejtette, majd a szülés nyomait eltakarította. Bár kisfiú koraszülött volt, de fejlődési rendellenességben nem szenvedett.

Az akkor 26 éves nő a hatodik gyerekét ölte meg, a gyilkosság utáni években pedig még háromnak adott életet. Az anyát 12 évvel később, tavaly decemberben fogták el és vették őrizetbe. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Budapesti kórházban adagolták túl fájdalomcsillapítóval, megpróbálták eltüntetni a nyomokat

május 10., 12:31 Módosítva: 2017-05-11 15:13:43
68

Tramadolmérgezésben halt meg egy 88 éves asszony az egyik budapesti kórházban, még 2015-ben, de a kórlapokon nyoma sincs annak, hogy ilyen típusú fájdalomcsillapítót kapott volna. Sem a nappali, sem az éjszakai ügyeletes orvos nem írta fel a lázlapra, hogy a betegnél milyen terápiát alkalmaztak. Ráadásul a betegnek még éjszakás ápoló is adott fájdalomcsillapítókat. A két orvost és az akkor dolgozó ápolót a hozzátartozók feljelentették: kiderült, hogy a kórházi papírokat meghamisították.

Az idős nő 2015. január 30-án, súlyos szívpanaszokkal került be az egyik fővárosi kórházba, ahol másnap elhunyt. A boncolást követő toxikológiai vizsgálatok kimutatták, hogy a halálát mérgezés okozta. 

A Tramadol a központi idegrendszerre ható fájdalomcsillapító gyógyszer, hatóanyaga ópiát. Az asszony szervezetében toxikus koncentrációban mutatták ki. A halálát megelőzően 24 órán belül került a szervezetébe. De senki nem tudja, pontosan milyen körülmények között

– mondta a Zsaru Magazinnak Petőfi Attila, a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő osztályának vezetője. 

Továbbra is a kórházban dolgoznak

A lapban nem szerepel a kórház neve, a Velvet információja szerint az eset a Szent János Kórház I. Belgyógyászati - Gasztroenterológiai osztályán történt. Az intézmény honlapja szerint még mindig a kórházban dolgoznak azok a szakorvosok, akik ellen a rendőrség nyomozást indított, és akik ellen akár vádat is emelhetnek.

Kérdéseinkkel kerestük a kórházat: érdeklődtünk többek között afelől is, hogy az intézmény honlapján feltüntetett főnővér volt-e az, aki annak idején meghamisította az iratokat. Amint válaszolnak cikkünket frissítjük. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Öngyilkos lehetett egy magyar nő Ausztriában, mert lelőtték a bikáját

május 9., 18:45 Módosítva: 2017-05-10 15:53:52
6

A beszámolók szerint a 44 éves magyar nő egy elkerített telkén élt bikájával egy kis osztrák falu, Sölden szomszédságában. A település vezetése állítólag többször figyelmeztette őt, hogy ne hagyja szabadon kószálni a 775 kilós állatot, mert a helyiek félnek tőle. Az utolsó csepp az volt a pohárban, amikor a bika szilveszter éjszakáján – vélhetően a tűzijáték hatására – pusztítani kezdett a környéken.

Az asszony Sölden mellett élt egy elkerített telken
Az asszony Sölden mellett élt egy elkerített telken
Fotó: Wikipedia

A falu vezetője úgy értékelte, hogy az állat már emberi életeket veszélyeztet, ezért parancsot adott a kilövésére.

"Ha őt megölitek, azzal engem öltök meg!"

reagált a bejelentésre az asszony, majd a bika lelövése után beszaladt a közeli erdőbe.

A nő az iratait és telefonját is otthon hagyta, és hónapokig senki nem hallott felőle. Holttestére a múlt hét vasárnap egy hegyimentő bukkant rá az erdőben. A testet még vizsgálják, de a jelek arra mutatnak, hogy öngyilkosságot követett el.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Via OE24/Blikk

Távolról sincs vége, olvasson még

Felesége holttestével élt 6 napig

május 9., 17:11 Módosítva: 2017-05-10 19:09:12
10

A brit Russell Davison 50 éves, és a napokban vesztette el vele egyidős feleségét, Wendyt. A haláleset azért került be a sajtóba Nagy-Britanniában és aztán a világ körül is, mert a család a feleség halálát és a gyászt egészen egyedi módon élte meg. A nő ragaszkodott hozzá, hogy otthon szeretne meghalni, így is lett, és a férj utána még hat napig nem vitette el a holttestet, hanem abban a szobában tartotta, ahol ő maga is aludt, meghívta hozzá a rokonokat és családtagokat.

Távolról sincs vége, olvasson még

Igen, ennek az autónak a kereke is kitört

május 9., 14:14 Módosítva: 2017-05-09 21:59:26
6

Többen is megsérültek abban a balesetben, amiben a 6-os főút Budapest felé vezető oldalán öt autó ütközött össze május 9-én, kedden. A tűzoltók egy embert feszítővágóval tudtak csak kiszabadítani a roncsok közül, és a Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a mentés ideje alatt a forgalmat rendőrök irányítják.

Távolról sincs vége, olvasson még

Brutálisan megtámadta, majd élve elásta gyilkosa a szigetszentmiklósi nőt

május 9., 11:58 Módosítva: 2017-05-10 12:21:22
9

A kabátját a fejére húzva próbált megmenekülni az újságírók érdeklődésétől az a 48 éves férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy Újlengyel és Újhartyán határában élve ásott el egy 52 éves nőt. A szigetszentmiklósi asszonyt április 27. óta keresték eltűntként a rendőrök, és egy héttel később, május 4-én egy erdős részen ásták ki összezúzott-, és szurkált holttestét.

Az igazságügyi orvosszakértő szerint ugyanis a nő fejére legalább ötször mértek nagyobb ütést, testén pedig hat szúrt sérülést találtak, de még élt, amikor elásták,

halálát kivérzés és légzési elégtelenség okozta.

Távolról sincs vége, olvasson még

Egy hónap múlva eldől a lúgos támadással vádolt orvos sorsa

május 9., 08:31 Módosítva: 2017-05-09 15:52:14
26

Még a nyári ítélkezési szünet előtt ítéletet hozhat a Kúria annak a budai orvosnak az ügyében, akit azzal vádolnak, hogy 2013-ban maró lúggal csonkította meg volt szeretője nemi szervét. Úgy tudjuk, hogy a Kúria júniusra tűzte ki az első tárgyalási napot, információnkat Kónya István, a Kúria szóvivője megerősítette.

Június 6-án tarjuk a tárgyalást, de nem valószínű, hogy ezen a napon hirdet ítéletet a Kúria. Az viszont biztos, hogy az ügyet még júniusban befejezik,

– mondta a szóvivő.

A Budai Irgalmasrendi Kórház volt igazgatóját március 10-én másodfokon életveszélyt okozó testi sértés bűntettében, kifosztás bűntettében, magánokirattal és készpénzhelyettesítő eszközzel való visszaélés bűntettében, valamint magánlaksértés vétségében is bűnösnek találták, és 9 év fegyházbüntetésre ítélték, valamint  örökre eltiltották az orvosi hivatástól.

A bírói gyakorlattól eltérően és súlyos büntetése ellenére, a másodfokú ítélethirdetés után Bene Krisztiánt szabadon engedték, ami ellen az ügyészség fellebbezett. A Kúria végül március 28-án elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

A másodfokú ítélet azért nem emelkedett jogerőre, mert a kifosztás és a magánlaksértés ügyében első fokon nem, csak másodfokon született  döntés, ezért folytatódik tovább az ügy a Kúrián.

Távolról sincs vége, olvasson még